Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:214,00 zł427,00 zł641,00 zł854,00 zł1 068,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Carboloader Carboloader 2000g
Vitargo
129,00 zł

Carboloader 2000g

ilość: 2000g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
129,00 złz VAT
3,23 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • WĘGLOWODANY, KTÓRE NAJLEPIEJ UZUPEŁNIAJĄ GLIKOGEN!
  • NAJWYŻSZA REKOMENDACJA NA ŚWIECIE!
  • PRODUKT PRZEZNACZONY DLA ELIT, TERAZ DOSTĘPNY I DLA CIEBIE!
  • BŁYSKAWICZNA REGENERACJA ORAZ WCHŁANIALNOŚĆ Z ŻOŁĄDKA!
  • 100% ODBUDOWA GLIKOGENU PO TRENINGU!
  • ZMNIEJSZENIE INFEKCJI ORGANIZMU, ORAZ CZĘSTOŚCI KONTUZJI - BADANIA.!
  • GĘSTY, SYCĄCY SMAK!
  • NISKA OSMOLARNOŚĆ I ULTRAHIPOTONICZNOŚĆ PRODUKTU!

Vitargo® Carboloader zawiera specjalnie udoskonalone węglowodany dla sportowej elity spełniający ich potrzeby i wymagania. Ten unikalny węglowodan powoduje, iż Vitargo® CARBOLOADER
uzupełnia niedobory glikogenu w organizmie (uzupełnia, ale nie zastępuje w pełni normalnych posiłków). Vitargo® CARBOLOADER daje najlepsze efekty w uzupełnianiu węglowodanów w organizmie jako napój sportowy przed i podczas treningów/zawodów,a także; co jest bardzo ważne; uzupełnia bilans energetyczny po treningu/zawodach. Badania kliniczne Karolińskiego Instytutu w Sztokholmie potwierdzają powyższą teorię.

1 - Poprzez uzupełnianie węglowodanów uzyskujemy maksymalną wytrzymałość organizmu.
Powszechnie wiadomo, iż nieuzupełnione zapasy glikogenu w organizmie powodują obniżenie wytrzymałości fizycznej. To znaczy zawodnik nie wytrzymuje tempa w ciągu trwania treningu/zawodów. Dobrze zaplanowany i ułożony jadłospis jest podstawą, aby sportowiec mógł osiągać zadowalające wyniki. Jednak sportowcy trenujący bardzo intensywnie, często uczestniczący w zawodach mają duże kłopoty w uzupełnianiu zapasów węglowodanów tylko poprzez posiłki. Vitargo® CARBOLOADER daje możliwość uzupełniania węglowodanów w bardzo skuteczny i wygodny sposób.

Według dietetyków sportowiec ważący 70-75 kg potrzebuje 600g rozpuszczalnych węglowodanów dziennie na trzy dni przed zawodami. Aby uzyskać taką ilość węglowodanów zawodnik potrzebowałby zjeść ok. 5 kg ziemniaków, lub 2,5 kg makaronu w ciągu dnia. Z ręką na sercu: Kto da radę pochłonąć taką masę jedzenia?...

Z Vitargo® CARBOLOADER możliwe jest zachowanie normalnej diety przy jednoczesnym, maksymalnym uzupełnianiu węglowodanów!

2 - Gwarantowany, skuteczny i optymalnie wykorzystany trening dzięki uzupełnianiu węglowodanów.
Bardzo ważne zarówno dla wyczynowców i amatorów jest zachowanie balansu energetycznego. Organizm któremu nie dostarczymy odpowiedniej ilości energii jest narażony na infekcje, mogą pojawić się symptomy przetrenowania. Aby temu zaradzić bardzo ważne jest aby w ciągu 0.5 - 1 godziny po treningu/zawodach uzupełnić organizm w odpowiednią ilość węglowodanów (glikogen w wątrobie i głównie mięśniach). Vitargo® CARBOLOADER jest jedyną gwarancją że w sposób bardzo szybki i nie powodując zaburzeń uzupełni węglowodany z wodą. Węglowodan zawarty w Vitargo® (według badań Karolińskiego Instytutu w Sztokholmie) 70% szybciej niż inne napoje sportowe (Carbo, Dekstroza, Maltodekstryny) uzupełnia poziom glikogenu w mięśniach i w wątrobie po treningu/zawodach.

3 - Utrzymanie tempa podczas trwania zawodów.
Vitargo® CARBOLOADER jest napojem sportowym dla zawodników stawiających sobie duże wymagania. Podczas wysiłku organizm potrzebuje 1-1,5g węglowodanów/kilogram ciała przez godzinę, aby utrzymać właściwy poziom cukru we krwi (obniżenie poziomu cukru we krwi powoduje utratę tempa i zdolności koncentracji). Podczas trwania zawodów najlepsze rezultaty uzyskuje się pijąc Vitargo® CARBOLOADER, zawodnik ważący 70-75 kg powinien wypijać 1 torebkę (75g) Vitargo® na godzinę.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 2000 gPorcja jednorazowa: 50 gIlość porcji w opakowaniu: 40
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1550 kJ / 370 kcal*
Węglowodany całkowite92 g*
skrobia90 g*
cukry*
Białko*
Tłuszcz*

Pozostałe składniki

skrobia, regulatory kwasowości E330, substancje słodzące (E950, E951 (zawiera aspartam (źródło fenyloalaniny))), aromat, barwnik (proszek buraczany)(dotyczy smaków owoców leśnych), ryboflawina (dotyczy smaku pomarańczowego).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Bragg
35,00 zł

Naturalny, organiczny ocet jabłkowy. Wspiera trawienie i wywiera pozytywny wpływ na metabolizm.

Kupuję
Activlab
55,00 zł
(4)

Odżywka białkowa wspomagająca budowę masy mięśniowej. Zawiera taurynę oraz kreaytnę.

Kupuję
Olimp
105,00 zł

Suplement węglowodanowo-białkowy, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
  • Popularny
Carb Killa Bar
Grenade
8,90 zł

Baton z wysoką zawartością białka. Słodzony poliolami, o niskiej zawartości cukrów prostych.

Kupuję
Aliness
14,90 zł

Nasiona Szałwii hiszpańskiej. Bogate źródło białka, błonnika, mikroelementów i witamin.

Kupuję
Soncone
16,00 zł

Pasta arachidowa z ksylitolem i solą morską. Nie zawiera cukru i oleju palmowego. Wolna od GMO.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Skrobia

Informacja

Skrobia jest roślinnym cukrem zapasowym zbudowanym z cząstek glukozy wytwarzanych w procesie fotosyntezy (α-D-glukoz połączonych wiązaniami α-1,4-glikozydowymi) i jest odpowiednikiem zwierzęcego glikogenu; należącym do grupy podstawowych węglowodanów. Składa się z amylozy i amylopektyny. Jest nierozpuszczalna w wodzie, po namoczeniu pęcznieje co sprawia lepsze wypełnienie przewodu pokarmowego i osuwa uczucie głodu. Podczas ogrzewania następuje klepkowanie skrobi. Skrobie dzielimy na: natywną (uzyskiwaną m.in. z ziemniaków, kukurydzy, pszenicy) i woskową (np. w kukurydzy woskowej). Skrobię natywną wykorzystuje się w produkcji krochmalu (środka usztywniającego) oraz kisieli i budyniów. W skrobi woskowej przeważa amylopektyna. Skrobia jest niezbędnym składnikiem odżywczym w diecie węglowodanowej różnych odżywek i suplementów, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Ostatnio na blogu

Zyskaj energię i motywację dzięki ALCAR (l-karnityna)!

Zyskaj energię i motywację dzięki ALCAR (l-karnityna)!

Acetyl-L-Karnityna lub Alcar to naturalny środek nootropowy, który ponosi poziomy energii zarówno w mózgu jak i w całym organizmie, wzmacnia motywację,...

czytaj więcej
Ostaryna – skuteczność w budowaniu mięśni!

Ostaryna – skuteczność w budowaniu mięśni!

Firma GTx, The Men’s Health Biotech Company, ogłosiła, że została zakończona druga faza badań nad ostaryną, czyli najwyżej jakości selektywnym...

czytaj więcej
#19 Badania suplementów – Apollo’s Hegemony Magnesium Malate

#19 Badania suplementów – Apollo’s Hegemony Magnesium Malate

Ciężko powiedzieć cokolwiek nowego o magnezie, przez to jak intensywnie jego właściwości są eksploatowane przez modernistyczny...

czytaj więcej
Suplementacja kwasem foliowym – cienka granica pomiędzy profilaktyką a kancerogenezą.

Suplementacja kwasem foliowym – cienka granica pomiędzy profilaktyką a kancerogenezą.

Foliany mają ogromne znaczenie biologiczne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Przede wszystkim dostarczają reszt jednowęglowych w procesach syntezy...

czytaj więcej
Trening siłowy a markery stanu zapalnego

Trening siłowy a markery stanu zapalnego

Wydaje się, że popularność treningu siłowego zdecydowanie rośnie w dzisiejszych czasach i to nie tylko wśród młodych mężczyzn pragnących zwiększyć...

czytaj więcej
Powrót do formy

Powrót do formy

Jak wrócić do formy po dłuższej przerwie? W momencie, gdy piszę ten artykuł wielu z Was zapewne zastanawia się jaką strategię treningową obrać po...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027