Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Carboloader Carboloader 2000g
Vitargo
129,00 zł
Magazyn:

Carboloader 2000g

Waga wysyłki: 2500g
129,00 złz VAT
3,23 zł / porcja
Opis produktu
  • WĘGLOWODANY, KTÓRE NAJLEPIEJ UZUPEŁNIAJĄ GLIKOGEN!
  • NAJWYŻSZA REKOMENDACJA NA ŚWIECIE!
  • PRODUKT PRZEZNACZONY DLA ELIT, TERAZ DOSTĘPNY I DLA CIEBIE!
  • BŁYSKAWICZNA REGENERACJA ORAZ WCHŁANIALNOŚĆ Z ŻOŁĄDKA!
  • 100% ODBUDOWA GLIKOGENU PO TRENINGU!
  • ZMNIEJSZENIE INFEKCJI ORGANIZMU, ORAZ CZĘSTOŚCI KONTUZJI - BADANIA.!
  • GĘSTY, SYCĄCY SMAK!
  • NISKA OSMOLARNOŚĆ I ULTRAHIPOTONICZNOŚĆ PRODUKTU!

Vitargo® Carboloader zawiera specjalnie udoskonalone węglowodany dla sportowej elity spełniający ich potrzeby i wymagania. Ten unikalny węglowodan powoduje, iż Vitargo® CARBOLOADER
uzupełnia niedobory glikogenu w organizmie (uzupełnia, ale nie zastępuje w pełni normalnych posiłków). Vitargo® CARBOLOADER daje najlepsze efekty w uzupełnianiu węglowodanów w organizmie jako napój sportowy przed i podczas treningów/zawodów,a także; co jest bardzo ważne; uzupełnia bilans energetyczny po treningu/zawodach. Badania kliniczne Karolińskiego Instytutu w Sztokholmie potwierdzają powyższą teorię.

1 - Poprzez uzupełnianie węglowodanów uzyskujemy maksymalną wytrzymałość organizmu.
Powszechnie wiadomo, iż nieuzupełnione zapasy glikogenu w organizmie powodują obniżenie wytrzymałości fizycznej. To znaczy zawodnik nie wytrzymuje tempa w ciągu trwania treningu/zawodów. Dobrze zaplanowany i ułożony jadłospis jest podstawą, aby sportowiec mógł osiągać zadowalające wyniki. Jednak sportowcy trenujący bardzo intensywnie, często uczestniczący w zawodach mają duże kłopoty w uzupełnianiu zapasów węglowodanów tylko poprzez posiłki. Vitargo® CARBOLOADER daje możliwość uzupełniania węglowodanów w bardzo skuteczny i wygodny sposób.

Według dietetyków sportowiec ważący 70-75 kg potrzebuje 600g rozpuszczalnych węglowodanów dziennie na trzy dni przed zawodami. Aby uzyskać taką ilość węglowodanów zawodnik potrzebowałby zjeść ok. 5 kg ziemniaków, lub 2,5 kg makaronu w ciągu dnia. Z ręką na sercu: Kto da radę pochłonąć taką masę jedzenia?...

Z Vitargo® CARBOLOADER możliwe jest zachowanie normalnej diety przy jednoczesnym, maksymalnym uzupełnianiu węglowodanów!

2 - Gwarantowany, skuteczny i optymalnie wykorzystany trening dzięki uzupełnianiu węglowodanów.
Bardzo ważne zarówno dla wyczynowców i amatorów jest zachowanie balansu energetycznego. Organizm któremu nie dostarczymy odpowiedniej ilości energii jest narażony na infekcje, mogą pojawić się symptomy przetrenowania. Aby temu zaradzić bardzo ważne jest aby w ciągu 0.5 - 1 godziny po treningu/zawodach uzupełnić organizm w odpowiednią ilość węglowodanów (glikogen w wątrobie i głównie mięśniach). Vitargo® CARBOLOADER jest jedyną gwarancją że w sposób bardzo szybki i nie powodując zaburzeń uzupełni węglowodany z wodą. Węglowodan zawarty w Vitargo® (według badań Karolińskiego Instytutu w Sztokholmie) 70% szybciej niż inne napoje sportowe (Carbo, Dekstroza, Maltodekstryny) uzupełnia poziom glikogenu w mięśniach i w wątrobie po treningu/zawodach.

3 - Utrzymanie tempa podczas trwania zawodów.
Vitargo® CARBOLOADER jest napojem sportowym dla zawodników stawiających sobie duże wymagania. Podczas wysiłku organizm potrzebuje 1-1,5g węglowodanów/kilogram ciała przez godzinę, aby utrzymać właściwy poziom cukru we krwi (obniżenie poziomu cukru we krwi powoduje utratę tempa i zdolności koncentracji). Podczas trwania zawodów najlepsze rezultaty uzyskuje się pijąc Vitargo® CARBOLOADER, zawodnik ważący 70-75 kg powinien wypijać 1 torebkę (75g) Vitargo® na godzinę.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 2000 gPorcja jednorazowa: 50 gIlość porcji w opakowaniu: 40
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1550 kJ / 370 kcal*
Węglowodany całkowite92 g*
skrobia90 g*
cukry*
Białko*
Tłuszcz*

Pozostałe składniki

skrobia, regulatory kwasowości E330, substancje słodzące (E950, E951 (zawiera aspartam (źródło fenyloalaniny))), aromat, barwnik (proszek buraczany)(dotyczy smaków owoców leśnych), ryboflawina (dotyczy smaku pomarańczowego).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Biotech Usa
59,00 zł

Najwyższej jakości źródło BCAA w proporcji 2:1:1 wzbogaconych o glutaminę oraz witaminę B6.

Kupuję
Trec
13,90 zł
(4)

Odżywka przedtreningowa dla zawodowych sportowców. Działa anabolicznie i zwiększa twardość mięśni.

Kupuję
Aliness
64,90 zł

Naturalny preparat aminokwasowy. Dostarcza wszystkich egzogennych aminokwasów.

Kupuję
Garden Of Life
259,00 zł

Zamiennik posiłku przyjazny diecie ketogenicznej. Optymalne proporcje tłuszczu, białka i węglowodanów.

Kupuję
Mr. Tonito
24,90 zł

Całkowicie pozbawiona cukru, przepyszna galaretka, zawierająca witaminy A,C i E. Idealny pomysł na deser.

Kupuję
Biotech Usa
115,00 zł

Najwyższej jakości źródło BCAA w proporcji 2:1:1 wzbogaconych o glutaminę oraz witaminę B6.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Skrobia

Informacja

Skrobia jest roślinnym cukrem zapasowym zbudowanym z cząstek glukozy wytwarzanych w procesie fotosyntezy (α-D-glukoz połączonych wiązaniami α-1,4-glikozydowymi) i jest odpowiednikiem zwierzęcego glikogenu; należącym do grupy podstawowych węglowodanów. Składa się z amylozy i amylopektyny. Jest nierozpuszczalna w wodzie, po namoczeniu pęcznieje co sprawia lepsze wypełnienie przewodu pokarmowego i osuwa uczucie głodu. Podczas ogrzewania następuje klepkowanie skrobi. Skrobie dzielimy na: natywną (uzyskiwaną m.in. z ziemniaków, kukurydzy, pszenicy) i woskową (np. w kukurydzy woskowej). Skrobię natywną wykorzystuje się w produkcji krochmalu (środka usztywniającego) oraz kisieli i budyniów. W skrobi woskowej przeważa amylopektyna. Skrobia jest niezbędnym składnikiem odżywczym w diecie węglowodanowej różnych odżywek i suplementów, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Ostatnio na blogu

Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?

Melatonina hormon snu – czym jest i jak działa?

Szyszynka jest narządem unikatowym pod względem zarówno parzystości (jako jeden z niewielu narządów ludzkiego organizmu...

czytaj więcej

Hantle i wyciągi jako uzupełnienie treningu siłowego

Hantle i wyciągi jako uzupełnienie treningu siłowego

Swego czasu bardzo modne było twierdzenie, że jedynym męskim treningiem jest trening ze sztangą, z dużymi ciężarami i na niską ilość powtórzeń. Ludzie...

czytaj więcej

MSM – związek siarki w którym pokładamy nadzieję na zdrowie – czy słusznie?

MSM – związek siarki w którym pokładamy nadzieję na zdrowie – czy słusznie?

MSM co to?Czy MSM wspiera stawy?MSM a stany zapalneMSM a odpornośćZastosowanie przeciwnowotworowe MSMMSM Bezpieczeństwo stosowania MSM co to? MSM, a...

czytaj więcej

Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!

Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!

Magnez jest ostatnio suplementem niezwykle forsowanym w marketingu. Co rusz powstają kolejne reklamy, zapewniające o coraz większej bioretencji,...

czytaj więcej

Maślan Sodu – działanie, wskazania i dawkowanie

Maślan Sodu – działanie, wskazania i dawkowanie

Kwas masłowy, inaczej maślan sodu zyskał na popularności w ostatnich latach nie ze względu na modę, która nierzadko przenika...

czytaj więcej

Pirodyksyna vs P-5-P w suplementacji witaminy B6

Pirodyksyna vs P-5-P w suplementacji witaminy B6

Aktywna forma witaminy B6, pirydoksal-5-fosforan (P5P), służy jako kofaktor dla ponad 150 enzymów w organizmie, w tym reakcji transsulfuracji i...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na 
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027