Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Low Carb Bread Low Carb Bread

Body Attack Low Carb Bread to łatwa w przygotowaniu mieszanka piekarnicza do produkcji chleba o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości węglowodanów. W 1 kromce chleba (35 g) znajduje się aż 11,8 g białka i zaledwie 2,5 g węglowodanów.

Diety niskowęglowodanowe są najskuteczniejszą i najczęstszą strategią żywieniową wybieraną przez osoby odchudzające się. Tutaj nie ma różnicy jaki jest motyw decyzyjny. Aspekty zdrowotne, wygląd zewnętrzny, a może wynik sportowy? W każdym z tych przypadków dieta o obniżonej energetyczności i zredukowanym poziomie węglowodanów to najlepszy wybór.

Każdy, kto kiedykolwiek stosował lub nadal stosuje diety opierające się na niskim spożyciu węglowodanów, rezygnuje przede wszystkim z konsumpcji pieczywa, ryżu, makaronu i ziemniaków, ponieważ są to produkty obfitujące w ten składnik odżywczy. Tradycyjne pieczywo zawiera zwykle około 35-40 g węglowodanów na 100 g produktu. Gotowy wypiek Body Attack Low Carb Bread to tylko 7 g węglowodanów na 100g produktu.

Wyobraź sobie, że jesteś na diecie niskowęglowodanowej i możesz z czystym sumieniem zjeść kanapkę, pieczywo do jajecznicy lub chleb czy bułkę z inną ulubioną przegryzką na śniadanie, obiad czy kolację. Body Attack Low Carb Bread sprawi, że nie musisz już sobie tego wyobrażać. Upiecz, pokrój i zjedz.

Oprócz tego, Body Attack Low Carb Bread zawiera mnóstwo białka, którego zwyczajowe spożycie bardzo często nie zaspokaja potrzeb naszego organizmu. Dowiedziono, że przy niewystarczającej konsumpcji tego składnika pokarmowego przez osoby aktywne fizycznie zachwiana zostaje równowaga azotowa ustroju, co wpływa na przewagę procesów katabolicznych i osłabienie potreningowej regeneracji. Dodatkowo duża podaż białka podczas stosowania diety redukcyjnej daje uczucie sytości na dłużej oraz wzmaga termogenezę poposiłkową, a dzięki temu ułatwia odchudzanie.

Body Attack Low Carb Bread pozwala na urozmaicenie monotonnej diety i pozwala jeść różnorodne i smaczne potrawy pomimo dużych restrykcji żywieniowych. Dzięki temu osoby odchudzające się są bardziej zmotywowane do przestrzegania planów dietetycznych.

Mieszankę do pieczenia Body Attack Low Carb Bread można stosować w różny sposób np. dodając do niej ulubione zioła, nasiona (kminek, słonecznik, dynia, ostropest, mak), orzechy (laskowe, włoskie) lub warzywa (suszona cebulka, marchew). Dzięki temu wzbogacamy produkt o dodatkowe składniki odżywcze i nadajemy mu najbardziej odpowiadającą nam postać. Różnorodność składników, o które możemy wzbogacić nasz wypiek umożliwia zwiększenie różnorodności w naszej diecie.

Podsumowując, Body Attack Low Carb Bread to produkt dla wszystkich osób, które pomimo dużych restrykcji żywieniowych i trudów przebywania na diecie redukcyjnej nie chcą całkowicie zrezygnować z pieczywa - na śniadanie, obiad, kolację lub jako dodatek do przekąski. Wypieki z wykorzystaniem Body Attack Low Carb Bread poprawiają komfort życia w trakcie odchudzania, dodając swobody i powiewu świeżości dotychczasowemu sposobowi żywienia.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Low Carb Bread Low Carb Bread 360g
Body Attack
21,90 zł

Low Carb Bread 360g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,61 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,61 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Niska zawartość węglowodanów (zaledwie 2,5 g w 1 kromce)
  • Nie zawiera aspartamu i innych sztucznych słodzików
  • Niezwykle łatwy w przygotowaniu
  • Ułatwia skuteczne odchudzanie
  • Urozmaicenie monotonnej diety
  • Zapewnia sytość na długi czas
  • Aż 11,8 g białka i w 1 kromce
  • Pyszny i chrupiący

Body Attack Low Carb Bread to łatwa w przygotowaniu mieszanka piekarnicza do produkcji chleba o wysokiej zawartości białka i niskiej zawartości węglowodanów. W 1 kromce chleba (35 g) znajduje się aż 11,8 g białka i zaledwie 2,5 g węglowodanów.

Diety niskowęglowodanowe są najskuteczniejszą i najczęstszą strategią żywieniową wybieraną przez osoby odchudzające się. Tutaj nie ma różnicy jaki jest motyw decyzyjny. Aspekty zdrowotne, wygląd zewnętrzny, a może wynik sportowy? W każdym z tych przypadków dieta o obniżonej energetyczności i zredukowanym poziomie węglowodanów to najlepszy wybór.

Każdy, kto kiedykolwiek stosował lub nadal stosuje diety opierające się na niskim spożyciu węglowodanów, rezygnuje przede wszystkim z konsumpcji pieczywa, ryżu, makaronu i ziemniaków, ponieważ są to produkty obfitujące w ten składnik odżywczy. Tradycyjne pieczywo zawiera zwykle około 35-40 g węglowodanów na 100 g produktu. Gotowy wypiek Body Attack Low Carb Bread to tylko 7 g węglowodanów na 100g produktu.

Wyobraź sobie, że jesteś na diecie niskowęglowodanowej i możesz z czystym sumieniem zjeść kanapkę, pieczywo do jajecznicy lub chleb czy bułkę z inną ulubioną przegryzką na śniadanie, obiad czy kolację. Body Attack Low Carb Bread sprawi, że nie musisz już sobie tego wyobrażać. Upiecz, pokrój i zjedz.

Oprócz tego, Body Attack Low Carb Bread zawiera mnóstwo białka, którego zwyczajowe spożycie bardzo często nie zaspokaja potrzeb naszego organizmu. Dowiedziono, że przy niewystarczającej konsumpcji tego składnika pokarmowego przez osoby aktywne fizycznie zachwiana zostaje równowaga azotowa ustroju, co wpływa na przewagę procesów katabolicznych i osłabienie potreningowej regeneracji. Dodatkowo duża podaż białka podczas stosowania diety redukcyjnej daje uczucie sytości na dłużej oraz wzmaga termogenezę poposiłkową, a dzięki temu ułatwia odchudzanie.

Body Attack Low Carb Bread pozwala na urozmaicenie monotonnej diety i pozwala jeść różnorodne i smaczne potrawy pomimo dużych restrykcji żywieniowych. Dzięki temu osoby odchudzające się są bardziej zmotywowane do przestrzegania planów dietetycznych.

Mieszankę do pieczenia Body Attack Low Carb Bread można stosować w różny sposób np. dodając do niej ulubione zioła, nasiona (kminek, słonecznik, dynia, ostropest, mak), orzechy (laskowe, włoskie) lub warzywa (suszona cebulka, marchew). Dzięki temu wzbogacamy produkt o dodatkowe składniki odżywcze i nadajemy mu najbardziej odpowiadającą nam postać. Różnorodność składników, o które możemy wzbogacić nasz wypiek umożliwia zwiększenie różnorodności w naszej diecie.

Podsumowując, Body Attack Low Carb Bread to produkt dla wszystkich osób, które pomimo dużych restrykcji żywieniowych i trudów przebywania na diecie redukcyjnej nie chcą całkowicie zrezygnować z pieczywa - na śniadanie, obiad, kolację lub jako dodatek do przekąski. Wypieki z wykorzystaniem Body Attack Low Carb Bread poprawiają komfort życia w trakcie odchudzania, dodając swobody i powiewu świeżości dotychczasowemu sposobowi żywienia.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 360 g
w 100 g gotowego porduktuzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1277kJ/305 kcal*
Tłuszcz15 g*
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone1,5 g*
Węglowodany7 g*
- W tym cukier1,5 g*
Błonnik pokarmowy3,7 g*
Białko33,8 g*
Sól1,6 g*

Pozostałe składniki

Gluten pszenny (54%), mąka migdałowa, siemię lniane (9%), nasiona słonecznika (9%), sól kuchenna, drożdże suszone, przyprawy, środek rozdzielający (dwutlenek krzemu).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
79,00 zł

Odżywka białkowa na bazie białka grochu Pisane. Bogate źródło aminokwasów.

Kupuję
Scitec
209,00 zł
(3)

Odżywka białkowa na bazie izolatu białka serwatki o niskiej zawartości tłuszczy oraz węglowodanów.

Kupuję
Activlab
2,99 zł

Kawa wysokoproteinowa dostarczająca ponad 20g białka w porcji.

Kupuję
Pes
199,00 zł

Suplement diety łączący w sobie białko serwatkowe oraz kazeinę. Doskonałe źródło pełnowartościowego białka.

Kupuję
Biotech Usa
49,00 zł

Łatwo przyswajalna odżywka wegańska na bazie białek pozyskanych z ryżu oraz grochu.

Kupuję
Scitec
36,00 zł

Zamiennik zbilansowanego posiłku. Źródło pełnowartościowych białek serwatkowych oraz węglowodanów złożonych.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!

Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!

Magnez jest ostatnio suplementem niezwykle forsowanym w marketingu. Co rusz powstają kolejne reklamy, zapewniające o coraz większej bioretencji,...

czytaj więcej
Controlled Labs wprowadza kilka zmian do swojego flagowego suplementu – Orange Triad

Controlled Labs wprowadza kilka zmian do swojego flagowego suplementu – Orange Triad

Orange Triad to jeden z najbardziej rozpoznawalnych suplementów Controlled Labs, który jest niezawodnym i wszechstronnym produktem witaminowo-mineralnym. W...

czytaj więcej
Nadmierna masa ciała i niektóre tłuszcze przyczyniają się do rozwoju depresji!

Nadmierna masa ciała i niektóre tłuszcze przyczyniają się do rozwoju depresji!

Tytuł wydawać się może oczywisty. Związek depresji z otyłością był dotychczas wielokrotnie dokumentowany. Pokuszono się nawet o stwierdzenia jakoby sama...

czytaj więcej
Olimp szykuje dla nas więcej oryginalnych suplementów z serii Dragon Ball Z!

Olimp szykuje dla nas więcej oryginalnych suplementów z serii Dragon Ball Z!

Podczas tegorocznych targów FIBO w Niemczech, europejska firma suplementacyjna Olimp, chwaliła się nowymi produktami z serii Dragon Ball Z! Od tego weekendu...

czytaj więcej
cos nt synedrexa/klata

cos nt synedrexa/klata

mialem mala przerwa (prawdobnie mam kamienie nerkowe ktore bedzie trzeba usunac…) cwiczenia bywa klopotliwe jezeli ciagle musisz isc do toalety, no ale...

czytaj więcej
SNS umieszcza glicerynę GlycerPump w kapsułkach (dawka 1 gram na porcję)

SNS umieszcza glicerynę GlycerPump w kapsułkach (dawka 1 gram na porcję)

Firma Serious Nutrition Solutions, lepiej znana jako SNS, wypuściła na rynek nowy suplementu z markowym, opatentowanym składnikiem pompującym –...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Black Supps Ltd (11986057)
235-239 High Road London N22 8HF
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027