Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Płatki owsiane i ryżowe Płatki owsiane i ryżowe

Płatki owsiane i ryżowe I’M FIT z bananami to łatwy sposób na przygotowanie pysznego śniadania, zgodnego z założeniami dietetycznymi. Produkt ten oparty jest na pełnowartościowych składnikach, dostarcza sporo błonnika, a także jest wzbogacony o dodatek protein.

Zdrowy i szybki sposób na śniadanie
Śniadania powszechnie uważane są za najważniejszy posiłek dnia. Szczególnie dbają o nie wszystkie osoby aktywne fizycznie, które dbają o swój styl żywienia. Niestety, mimo szczerych chęci wiele osób decyduje się na średniej jakości śniadania, ze względu na brak czasu na przygotowanie czegoś lepszego. Rozwiązaniem są właśnie te płatki, produkowane przez firmę Activlab. Zawierają one dwa cenione przez sportowców źródła węglowodanów złożonych, płatki owsiane i płatki ryżowe, dzięki czemu są świetnym źródłem wolno uwalnianej energii. Ponadto, sycą na długo dzięki wysokiej zawartości błonnika. Dodatek bananów liofilizowanych zapewnia wyśmienity, słodki smak, a także porcję substancji odżywczych zawartych w tych owocach.

Wysoka zawartość białka
Ponadto, biorąc pod uwagę potrzeby ludzi aktywnych fizycznie, płatki zostały wzbogacone o dodatek wysokiej jakości koncentratu białka serwatkowego. Jest to ten sam rodzaj protein, jaki jest używany w powszechnych odżywkach określanych skrótem WPC. Cechują się one dobrą przyswajalnością oraz optymalnym aminogramem, dzięki czemu są dobrze metabolizowane przez organizm. Pozwalają zaspokoić zwiększone zapotrzebowanie sportowców na białko, dostarczając aminokwasów będących budulcami tkanki mięśniowej.

Maksymalna sytość, minimum kalorii
Płatki te cechuje też minimalna ilość tłuszczu, pozwalająca na ograniczenie ich kaloryczności. Posiłek oparty o nie, mimo że syci na długo ze względu na zawartość błonnika pokarmowego, jest lekkie. Dodając do tego przyjemny, bananowy smak, jest dobrym rozwiązaniem dla wszystkich osób mających problemy ze spożywaniem śniadań. Ponadto, produkt posiada niski indeks glikemiczny, a w swoim składzie nie zawiera dodatku aspartamu.

Łatwe przyrządzanie i wygodna forma
Ogromnym atutem płatków jest maksymalna łatwość ich przygotowania. Aby otrzymać pełnowartościowe śniadanie zachwycające smakiem, wystarczy zalać je wodą lub mlekiem. Posiłek możemy wedle uznania przyrządzić na ciepło lub na zimno. Przygotowanie płatków zajmuje dosłownie chwile, będąc idealnym rozwiązaniem dla wszystkich tych, dla których każdy poranek to walka z czasem. Ponadto, produkt pakowany jest w formie wygodnych saszetek, dzięki czemu z łatwością możemy zabrać go ze sobą i przyrządzić w pracy albo na przerwie w szkole. Taki sposób pakowania płatków gwarantuje też zachowanie świeżości.

Podsumowując, płatki ryżowe i owsiane z dodatkiem bananów z linii I’M FIT to świetne rozwiązanie dla osób o ograniczonych zasobach czasu, które pozwala z łatwością przyrządzić pyszne, wysoko odżywcze śniadanie. Optymalny rozkład makroskładników zaspokoi potrzeby dietetyczne, zaś wysoka zawartość błonnika sprawi, że uczucie sytości po posiłku będzie się utrzymywało przez dobrych kilka godzin.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Płatki owsiane i ryżowe Płatki owsiane i ryżowe z bananami 50g
Activlab
4,50 zł

Płatki owsiane i ryżowe z bananami 50g

ilość: z bananami 50g

Wszystkie gramatury:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-03
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
4,50 złz VAT

od 3 sztuk tylko 4,41 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Łatwy sposób na dietetyczne śniadanie „na słodko”
  • Zawiera wysoko odżywcze płatki owsiane i ryżowe
  • Produkt w formie wygodnych saszetek
  • Niska zawartość tłuszczy i cukrów
  • Wysoka zawartość błonnika
  • Wysoka zawartość białka
  • Niski indeks glikemiczny
  • Bez dodatku aspartamu

Płatki owsiane i ryżowe I’M FIT z bananami to łatwy sposób na przygotowanie pysznego śniadania, zgodnego z założeniami dietetycznymi. Produkt ten oparty jest na pełnowartościowych składnikach, dostarcza sporo błonnika, a także jest wzbogacony o dodatek protein.

Zdrowy i szybki sposób na śniadanie
Śniadania powszechnie uważane są za najważniejszy posiłek dnia. Szczególnie dbają o nie wszystkie osoby aktywne fizycznie, które dbają o swój styl żywienia. Niestety, mimo szczerych chęci wiele osób decyduje się na średniej jakości śniadania, ze względu na brak czasu na przygotowanie czegoś lepszego. Rozwiązaniem są właśnie te płatki, produkowane przez firmę Activlab. Zawierają one dwa cenione przez sportowców źródła węglowodanów złożonych, płatki owsiane i płatki ryżowe, dzięki czemu są świetnym źródłem wolno uwalnianej energii. Ponadto, sycą na długo dzięki wysokiej zawartości błonnika. Dodatek bananów liofilizowanych zapewnia wyśmienity, słodki smak, a także porcję substancji odżywczych zawartych w tych owocach.

Wysoka zawartość białka
Ponadto, biorąc pod uwagę potrzeby ludzi aktywnych fizycznie, płatki zostały wzbogacone o dodatek wysokiej jakości koncentratu białka serwatkowego. Jest to ten sam rodzaj protein, jaki jest używany w powszechnych odżywkach określanych skrótem WPC. Cechują się one dobrą przyswajalnością oraz optymalnym aminogramem, dzięki czemu są dobrze metabolizowane przez organizm. Pozwalają zaspokoić zwiększone zapotrzebowanie sportowców na białko, dostarczając aminokwasów będących budulcami tkanki mięśniowej.

Maksymalna sytość, minimum kalorii
Płatki te cechuje też minimalna ilość tłuszczu, pozwalająca na ograniczenie ich kaloryczności. Posiłek oparty o nie, mimo że syci na długo ze względu na zawartość błonnika pokarmowego, jest lekkie. Dodając do tego przyjemny, bananowy smak, jest dobrym rozwiązaniem dla wszystkich osób mających problemy ze spożywaniem śniadań. Ponadto, produkt posiada niski indeks glikemiczny, a w swoim składzie nie zawiera dodatku aspartamu.

Łatwe przyrządzanie i wygodna forma
Ogromnym atutem płatków jest maksymalna łatwość ich przygotowania. Aby otrzymać pełnowartościowe śniadanie zachwycające smakiem, wystarczy zalać je wodą lub mlekiem. Posiłek możemy wedle uznania przyrządzić na ciepło lub na zimno. Przygotowanie płatków zajmuje dosłownie chwile, będąc idealnym rozwiązaniem dla wszystkich tych, dla których każdy poranek to walka z czasem. Ponadto, produkt pakowany jest w formie wygodnych saszetek, dzięki czemu z łatwością możemy zabrać go ze sobą i przyrządzić w pracy albo na przerwie w szkole. Taki sposób pakowania płatków gwarantuje też zachowanie świeżości.

Podsumowując, płatki ryżowe i owsiane z dodatkiem bananów z linii I’M FIT to świetne rozwiązanie dla osób o ograniczonych zasobach czasu, które pozwala z łatwością przyrządzić pyszne, wysoko odżywcze śniadanie. Optymalny rozkład makroskładników zaspokoi potrzeby dietetyczne, zaś wysoka zawartość błonnika sprawi, że uczucie sytości po posiłku będzie się utrzymywało przez dobrych kilka godzin.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 50 gPorcja jednorazowa: 50 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (50 g)zawartość%ZDS
Kalorie188,5 kcal-
Tłuszcz2,3g-
Kwasy tłuszczowe nasycone0,9g-
Węglowodany27,9g-
Cukry2,4g-
Błonnik2,3g-
Białko12,9g-
Sól0,5g-

Pozostałe składniki

Płatki owsiane (zawierające gluten), płatki ryżowe (zawierające gluten), koncentrat białka serwatkowego (z mleka łącznie z laktozą), banan liofilizowany 2%, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, barwnik: dwutlenek tytanu, substancja słodząca: sukraloza.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
45,90 zł

Kompozycja witamin A, D, E i K. Sprzyja wzmocnieniu odporności, wspiera zdrowie kości i zębów.

Kupuję
Universal
189,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający aminokwasy niezbędne. Poprawia napływ krwi do mięśni, wspomaga regnerację.

Kupuję
Trec
60,00 zł

BCAA w kapsułkach. Poprawia wytrzymałość i odporność, hamuje katabolizm, wspomaga regenerację.

Kupuję
Franky's Bakery
21,00 zł

Przepyszny słodki sos, idealny do ulubionych fit-deserów. Całkowicie pozbawiony cukrów i tłuszczów.

Kupuję
Now Foods
149,00 zł
(6)

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
Trec
159,00 zł

Unikalna formuła węglowodanowa. Zapewnia większą siłę oraz szybszą regenerację.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej
Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja, zawierająca w swoim składzie fitoestrogeny, ma przypisaną metkę produktu spożywczego, który czyni mężczyznę mniej męskim. Przejęło się tak...

czytaj więcej
PTSD nie tylko w głowie

PTSD nie tylko w głowie

Problemy natury psychicznej nie są związane wyłącznie z dobrym samopoczuciem, a mają swoje odbicie w wielu dziedzinach życia. Mówi się, że zdrowie...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Polikosanol/ polikozanol, jest mieszaniną alkoholi izolowanych z wosku z trzciny cukrowej pochodzącej z Kuby. Zawiera on około 60 procent oktakozanolu. Inne...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027