Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Oatmeal Oatmeal

Scitec Oatmeal to przepyszna pełnowartościowa przekąska w formie płatków owsianych. Wysoka zawartość składników odżywczych oraz błonnika w formie β-glukanu zapewnia zdrowy oraz wysokoenergetyczny posiłek.

Owsianka jest jednym ze zdrowszych pełnoziarnistych posiłków o wysokiej gęstości odżywczej. Zawiera wiele witamin, minerałów, substancji o charakterze antyoksydacyjnym oraz dobroczynny błonnik. Właściwa podać tych składników pozwala na uzyskanie wielu benefitów zdrowotnych.

Prozdrowotne działanie błonnika
Jest to grupa substancji, które nie ulegają trawieniu w układzie trawiennym. Pozwala to na ich dłuższe przebywanie w układzie pokarmowym, dzięki czemu przynoszą wiele korzyści.

Najważniejszą substancją z tej grupy, która występuje w ziarnie owsa jest β-glukan. Mimo że nie ulega trawieniu w układzie pokarmowym to częściowo rozpuszcza się w jelitach tworząc substancję o strukturze żelu. Tak powstała substancja wywiera szereg benefitów zdrowotnych. Między innymi jest zdolna do wiązania cholesterolu, dzięki czemu wspomaga usunąć jego nadmiar z organizmu. Skutkuje to obniżeniem całkowitego cholesterolu.

Wpływ błonnika na układ krwionośny
Spożywanie odpowiedniej ilości tego składnika zapewnia prawidłową pracę układu krążenia.

Obniżając poziom całkowitego cholesterolu oraz jego frakcji LDL chroni naczynia krwionośne przed rozwojem blaszki miażdżycowej, która stanowi czynnik rozwoju groźnych chorób.

Dodatkowo błonnik stymuluje wydzielanie kwasów żółciowych, które są bogate w cholesterol. Również przyczynia się to do obniżenia zawartości tego związku w organizmie.

Dzięki dużej zawartości żelaza płatki owsiane usprawniają syntezę hemoglobiny. Stanowi ona barwnik erytrocytów, dzięki czemu pozytywnie reguluje wymianę tlenową w organizmie.

Obecność awentramidów obniża ciśnienie krwi. Ten antyoksydant wywiera stymulujący wpływ na produkcję tlenku azotu, który indukuje rozkurcz naczyń krwionośnych.

Reguluje poziom glukozy we krwi
Dzięki zawartości błonnika płatki owsiane zalegają przez dłuższy czas w kolejnych odcinkach układu pokarmowego. Powoduje to wolniejsze uwalnianie węglowodanów do krwi, co zapobiega nagłemu skokowi ich stężenia w ustroju. Chroni to przed stanem hiperglikemii oraz wspomaga zdrowie osób chorych na cukrzycę.

Dodatkowo składniki zawarte w owsiance poprawiają wrażliwość insulinową, dzięki czemu w pozytywny sposób regulują poziom glukozy we krwi. Stanowi to istotny czynnik zapobiegający przed nagłymi spadkami energii w ciągu dnia.

Pomoc dla układu odpornościowego
W ziarnie owsa występuje dużo antyoksydantów (awentramidy) oraz polifenoli. Pozwala to na ochronę komórek układu odpornościowego przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Redukuje to również stany zapalne w organizmie.

Na ratunek podczas redukcji
Główną trudnością towarzyszącą w okresie redukcji jest ciągły głód. Wynika to z faktu, że dostarczamy niewystarczającą ilość pożywienia, co skutkuje mniejszym wydzielaniem hormonów sytości. Płatki owsiane zawierają błonnik, który pęczniejąc w układzie pokarmowym stymuluje wydzielanie hormonów sytości. Pozwala to skutecznie obniżyć apetyt.

Przepyszny zastrzyk energii
Powolne uwalnianie węglowodanów, które wynika z faktu, że płatki owsiane mają niski indeks glikemiczny, zapewnia stabilną energię.

Dodatkowo obecność witamin z grupy B wpływa na produkcję energii w mitochondriach, dzięki czemu pozwala na wykonywanie ciężkich treningów z mniejszym uczuciem zmęczenia.

Oatmeal o smaku białej czekolady to przepyszne płatki owsiane o ogromnej gęstości odżywczej. Jednorazowa porcja produktu zawiera dużą ilość dobrotliwych substancji, które wpływają pozytywnie na wiele aspektów funkcjonowania organizmu. Stanowi to fantastyczne rozwiązanie dla osób, które mają mało czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku. Niski indeks glikemiczny, którym charakteryzuje się produkt powinien zainteresować osoby mające problem z gospodarką węglowodanową oraz osoby redukujące masę tłuszczową.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Oatmeal Oatmeal 1500g
Scitec
26,00 zł

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
mała ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-04
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
26,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 25,48 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Wspomaga utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu
  • Posiłek o dużej gęstości składników odżywczych
  • Produkt nie zawierający cukru
  • Szybka do przyrządzenia przekąska
  • Niski indeks glikemiczny produktu
  • Posiada dobroczynne β-glukany
  • Przepyszny smak białej czekolady
  • Nie zawiera sztucznych słodzików
  • Produkt bogaty w błonnik
  • Wolny od GMO

Scitec Oatmeal to przepyszna pełnowartościowa przekąska w formie płatków owsianych. Wysoka zawartość składników odżywczych oraz błonnika w formie β-glukanu zapewnia zdrowy oraz wysokoenergetyczny posiłek.

Owsianka jest jednym ze zdrowszych pełnoziarnistych posiłków o wysokiej gęstości odżywczej. Zawiera wiele witamin, minerałów, substancji o charakterze antyoksydacyjnym oraz dobroczynny błonnik. Właściwa podać tych składników pozwala na uzyskanie wielu benefitów zdrowotnych.

Prozdrowotne działanie błonnika
Jest to grupa substancji, które nie ulegają trawieniu w układzie trawiennym. Pozwala to na ich dłuższe przebywanie w układzie pokarmowym, dzięki czemu przynoszą wiele korzyści.

Najważniejszą substancją z tej grupy, która występuje w ziarnie owsa jest β-glukan. Mimo że nie ulega trawieniu w układzie pokarmowym to częściowo rozpuszcza się w jelitach tworząc substancję o strukturze żelu. Tak powstała substancja wywiera szereg benefitów zdrowotnych. Między innymi jest zdolna do wiązania cholesterolu, dzięki czemu wspomaga usunąć jego nadmiar z organizmu. Skutkuje to obniżeniem całkowitego cholesterolu.

Wpływ błonnika na układ krwionośny
Spożywanie odpowiedniej ilości tego składnika zapewnia prawidłową pracę układu krążenia.

Obniżając poziom całkowitego cholesterolu oraz jego frakcji LDL chroni naczynia krwionośne przed rozwojem blaszki miażdżycowej, która stanowi czynnik rozwoju groźnych chorób.

Dodatkowo błonnik stymuluje wydzielanie kwasów żółciowych, które są bogate w cholesterol. Również przyczynia się to do obniżenia zawartości tego związku w organizmie.

Dzięki dużej zawartości żelaza płatki owsiane usprawniają syntezę hemoglobiny. Stanowi ona barwnik erytrocytów, dzięki czemu pozytywnie reguluje wymianę tlenową w organizmie.

Obecność awentramidów obniża ciśnienie krwi. Ten antyoksydant wywiera stymulujący wpływ na produkcję tlenku azotu, który indukuje rozkurcz naczyń krwionośnych.

Reguluje poziom glukozy we krwi
Dzięki zawartości błonnika płatki owsiane zalegają przez dłuższy czas w kolejnych odcinkach układu pokarmowego. Powoduje to wolniejsze uwalnianie węglowodanów do krwi, co zapobiega nagłemu skokowi ich stężenia w ustroju. Chroni to przed stanem hiperglikemii oraz wspomaga zdrowie osób chorych na cukrzycę.

Dodatkowo składniki zawarte w owsiance poprawiają wrażliwość insulinową, dzięki czemu w pozytywny sposób regulują poziom glukozy we krwi. Stanowi to istotny czynnik zapobiegający przed nagłymi spadkami energii w ciągu dnia.

Pomoc dla układu odpornościowego
W ziarnie owsa występuje dużo antyoksydantów (awentramidy) oraz polifenoli. Pozwala to na ochronę komórek układu odpornościowego przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Redukuje to również stany zapalne w organizmie.

Na ratunek podczas redukcji
Główną trudnością towarzyszącą w okresie redukcji jest ciągły głód. Wynika to z faktu, że dostarczamy niewystarczającą ilość pożywienia, co skutkuje mniejszym wydzielaniem hormonów sytości. Płatki owsiane zawierają błonnik, który pęczniejąc w układzie pokarmowym stymuluje wydzielanie hormonów sytości. Pozwala to skutecznie obniżyć apetyt.

Przepyszny zastrzyk energii
Powolne uwalnianie węglowodanów, które wynika z faktu, że płatki owsiane mają niski indeks glikemiczny, zapewnia stabilną energię.

Dodatkowo obecność witamin z grupy B wpływa na produkcję energii w mitochondriach, dzięki czemu pozwala na wykonywanie ciężkich treningów z mniejszym uczuciem zmęczenia.

Oatmeal o smaku białej czekolady to przepyszne płatki owsiane o ogromnej gęstości odżywczej. Jednorazowa porcja produktu zawiera dużą ilość dobrotliwych substancji, które wpływają pozytywnie na wiele aspektów funkcjonowania organizmu. Stanowi to fantastyczne rozwiązanie dla osób, które mają mało czasu na przygotowanie pełnowartościowego posiłku. Niski indeks glikemiczny, którym charakteryzuje się produkt powinien zainteresować osoby mające problem z gospodarką węglowodanową oraz osoby redukujące masę tłuszczową.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 1500 gPorcja jednorazowa: 150 g (3½ miarki)Ilość porcji w opakowaniu: 10
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna356 kcal18%
Tłuszcze7.0 g10%
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe1.5 g8%
Węglowodany56 g22%
- w tym cukry0.7 g1%
Błonnik10 g**
Białko13 g26%
Sól0.90 g15%
β-glukany2 g**

Pozostałe składniki

Neutralny: mąka owsiana 80% (gluten), płatki owsiane 20% (gluten)

Bananowy: mąka owsiana 76% (gluten), płatki owsiane 19% (gluten), aromat (bananowy), chlorek sodu, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K)

Kokosowy: mąka owsiana 76% (gluten), płatki owsiane 19% (gluten), wiórki kokosowe (2%), aromat (kokosowy), chlorek sodu, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K)

Pralinek czekoladowych: mąka owsiana 76% (gluten), płatki owsiane 19% (gluten), aromat (pralinek czekoladowych), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, chlorek sodu, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K)

Białej czekolady: mąka owsiana 76% (gluten), płatki owsiane 19% (gluten), aromat (białej czekolady), chlorek sodu, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K)

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
119,00 zł
(7)

Kompleks witamin i minerałów dla mężczyzn. Wspomaga anabolizm, zwiększa odporność i poprawia samopoczucie.

Kupuję
Olimp
99,00 zł

Suplement nasila odżywienie tkanki mięśniowej, zwiększa jej wydolność i przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Pes
129,00 zł

Produkt aminokwasowy zapewniający lepszą wytrzymałość w trakcie treningu oraz błyskawiczną regenerację.

Kupuję
  • Popularny
Protein Bar
Olimp
7,90 zł

Batonik białkowy pokryty cienką warstwą karmelu i czekoladą. Sprawdzi się w roli przekąski okołotreningowej.

Kupuję
Hi-tec
49,00 zł
(1)

BCAA wzbogacone o witaminy z grupy B. Wspiera utrzymanie anabolicznego środowiska oraz produkcję energii.

Kupuję
Aliness
33,90 zł

Kompleks witamin i minerałów wzbogacony ekstraktem z korzenia żeń-szenia. Zawiera naturalną witaminę C.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej
Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja, zawierająca w swoim składzie fitoestrogeny, ma przypisaną metkę produktu spożywczego, który czyni mężczyznę mniej męskim. Przejęło się tak...

czytaj więcej
PTSD nie tylko w głowie

PTSD nie tylko w głowie

Problemy natury psychicznej nie są związane wyłącznie z dobrym samopoczuciem, a mają swoje odbicie w wielu dziedzinach życia. Mówi się, że zdrowie...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Polikosanol/ polikozanol, jest mieszaniną alkoholi izolowanych z wosku z trzciny cukrowej pochodzącej z Kuby. Zawiera on około 60 procent oktakozanolu. Inne...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027