Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Placki Ziemniaczane Placki Ziemniaczane

Placki ziemniaczane z czosnkiem z serii I’M FIT to dietetyczny zamiennik tradycyjnych placków, w formie pozwalającej na przygotowanie ich w kilka minut. Nie tylko są niskokaloryczne i beztłuszczowe, ale też dostarczają aż 16 gramów białka w każdej porcji.

Dietetyczna alternatywa tradycyjnych placków ziemniaczanych
Placki ziemniaczane kojarzone są z tłustym, ciężkim posiłkiem, na który osoby dbające o swoją dietę mogą sobie pozwolić tylko w ramach tzw. „cheat meala”. Producent linii I’M FIT, firma Activlab, postanowiła stworzyć lepszą wersję placków ziemniaczanych. Ich główną zaletą jest fakt, że nie posiadają tłuszczu, przez co ich kaloryka została znacznie ograniczona. W produkcie brak też jakichkolwiek sztucznych dodatków smakowych i aromatów. Wyrazistość plackom nadają naturalne przyprawy, takie jak sól czy pieprz. Dodatkową nutę smakową stanowi zawartość w składzie suszonego czosnku oraz cebuli.

Wysoka zawartość protein
Osoby aktywne fizycznie docenią również fakt, że płatki te dostarczają aż 16 gram białka w każdej porcji, przez co dostarczają cennych aminokwasów, których odpowiednio wysoka podaż jest niezbędna do uzyskania anabolizmu mięśniowego i odpowiedniej regeneracji. Z kolei węglowodany zawarte w produkcie to prawie całkowicie węglowodany złożone, wybierane przez sportowców ze względu na swój długi czas uwalniania. W ten sposób, placki te nie tylko nie są grzechem dietetycznym, ale też stają się pełnowartościowym posiłkiem, który z powodzeniem może być wpisany w plan żywieniowy.

Łatwe przygotowywanie
Niewątpliwą zaletą produktu jest również wygoda jego przygotowania. Jest on zamknięty w jednorazowych, wygodnych saszetkach, z których każda pozwala na przygotowanie 4 placków. Ich zawartość wystarczy rozmieszać z wodą, na chwilę odstawić, a następnie usmażyć. Tak prosta metoda przygotowania pozwala na przyrządzenie pełnowartościowego, sycącego i smacznego obiadu w kilka chwil, nie wymaga też jakichkolwiek umiejętności kulinarnych. Placki te są wygodną formą posiłku dla wszystkich osób nie mających wystarczająco czasu na samodzielne przygotowywanie potraw lub też nie lubiących stać w kuchni.

Placki ziemniaczane I’M FIT z dodatkiem czosnku stanowią idealny wybór dla wszystkich osób chcących połączyć zdrowe żywienie z intensywnym trybem życia, w którym brak jest czasu na gotowanie. Umożliwiają błyskawiczne przygotowanie smacznego i pełnowartościowego posiłku, pozbawionego niezdrowych dodatków smakowych. Ich skład jest zoptymalizowany pod potrzeby sportowców, dzięki czemu są uniwersalnym rozwiązaniem mogącym być z łatwością wpisanym w dietę.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Placki Ziemniaczane Placki Ziemniaczane 70g
ACTIVLAB
4,50 zł

Placki Ziemniaczane 70g

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,71 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,71 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Dietetyczna alternatywa dla placków ziemniaczanych
  • Smak oparty na naturalnych składnikach
  • Wygodne, jednorazowe opakowania
  • Szybkie i łatwe w przygotowaniu
  • Wysoka zawartość białka
  • Bez dodatku tłuszczu
  • Wyśmienity smak

Placki ziemniaczane z czosnkiem z serii I’M FIT to dietetyczny zamiennik tradycyjnych placków, w formie pozwalającej na przygotowanie ich w kilka minut. Nie tylko są niskokaloryczne i beztłuszczowe, ale też dostarczają aż 16 gramów białka w każdej porcji.

Dietetyczna alternatywa tradycyjnych placków ziemniaczanych
Placki ziemniaczane kojarzone są z tłustym, ciężkim posiłkiem, na który osoby dbające o swoją dietę mogą sobie pozwolić tylko w ramach tzw. „cheat meala”. Producent linii I’M FIT, firma Activlab, postanowiła stworzyć lepszą wersję placków ziemniaczanych. Ich główną zaletą jest fakt, że nie posiadają tłuszczu, przez co ich kaloryka została znacznie ograniczona. W produkcie brak też jakichkolwiek sztucznych dodatków smakowych i aromatów. Wyrazistość plackom nadają naturalne przyprawy, takie jak sól czy pieprz. Dodatkową nutę smakową stanowi zawartość w składzie suszonego czosnku oraz cebuli.

Wysoka zawartość protein
Osoby aktywne fizycznie docenią również fakt, że płatki te dostarczają aż 16 gram białka w każdej porcji, przez co dostarczają cennych aminokwasów, których odpowiednio wysoka podaż jest niezbędna do uzyskania anabolizmu mięśniowego i odpowiedniej regeneracji. Z kolei węglowodany zawarte w produkcie to prawie całkowicie węglowodany złożone, wybierane przez sportowców ze względu na swój długi czas uwalniania. W ten sposób, placki te nie tylko nie są grzechem dietetycznym, ale też stają się pełnowartościowym posiłkiem, który z powodzeniem może być wpisany w plan żywieniowy.

Łatwe przygotowywanie
Niewątpliwą zaletą produktu jest również wygoda jego przygotowania. Jest on zamknięty w jednorazowych, wygodnych saszetkach, z których każda pozwala na przygotowanie 4 placków. Ich zawartość wystarczy rozmieszać z wodą, na chwilę odstawić, a następnie usmażyć. Tak prosta metoda przygotowania pozwala na przyrządzenie pełnowartościowego, sycącego i smacznego obiadu w kilka chwil, nie wymaga też jakichkolwiek umiejętności kulinarnych. Placki te są wygodną formą posiłku dla wszystkich osób nie mających wystarczająco czasu na samodzielne przygotowywanie potraw lub też nie lubiących stać w kuchni.

Placki ziemniaczane I’M FIT z dodatkiem czosnku stanowią idealny wybór dla wszystkich osób chcących połączyć zdrowe żywienie z intensywnym trybem życia, w którym brak jest czasu na gotowanie. Umożliwiają błyskawiczne przygotowanie smacznego i pełnowartościowego posiłku, pozbawionego niezdrowych dodatków smakowych. Ich skład jest zoptymalizowany pod potrzeby sportowców, dzięki czemu są uniwersalnym rozwiązaniem mogącym być z łatwością wpisanym w dietę.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 70 gPorcja jednorazowa: 70 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (70 g)zawartość%ZDS
Kalorie240,5 kcal-
Tłuszcz0,3g-
Kwasy tłuszczowe nasycone0,14g-
Węglowodany41,2g-
Cukry2,7g-
Błonnik4,3g-
Białko16,2g-
Sól2,04g-

Pozostałe składniki

Grysik ziemniaczany 46,3% (dwutlenek siarki i siarczyny), płatki ziemniaczane 22,9%, warzywa suszone 10% (cebula, czosnek), białko drobiowe 7,1%, albumina (jaja), sól, glutamina, przeciwutleniacz: witamina C (kwas askorbinowy), arginina, pieprz czarny.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
SCITEC
139,00 zł
(3)

Suplement diety zawierający wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy.

Kupuję
TREC
18,00 zł
(1)

Napój izotoniczny o orzeźwiającym smaku. Uzupełnia poziom elektrolitów i mikroelementów w organizmie.

Kupuję
ACTIVLAB
25,00 zł
(3)

Kompozycja wysokiej jakości aminokwasów. Przyspiesza regenerację i wspomaga przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
BIOTECH USA
6,90 zł

Smaczny baton niskowęglowodanowy, zawierający 22 g białka. Niska zawartość cukru, pyszny smak.

Kupuję
OLIMP
110,00 zł
(1)

Zestaw aminokwasów całodziennych z hydrolizatem białka serwatki i białka kurczaka. Zwiększa wytrzymałość.

Kupuję
FIRE SNAKE NUTRITION
74,00 zł

Zestaw aminokwasów EAA, BCAA, NEAA. Poprawia przyrost masy i siły mięśni, hamuje katabolizm.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Triada sportsmenek – brzemię bycia „fit”?

Triada sportsmenek – brzemię bycia „fit”?

Zaburzenia odżywiania, zanik miesiączki i utrata tkanki kostnej to problemy z którymi coraz częściej zmagają się kobiety uprawiające sport. Nie tylko...

czytaj więcej
Herbaty i ich wpływ na wchłanianie żelaza z posiłków – prawda czy mit?

Herbaty i ich wpływ na wchłanianie żelaza z posiłków – prawda czy mit?

Pewnego rodzaju zwyczajem pośród społeczeństwa jest picie herbat do posiłków lub też na krótko po konsumpcji dań. Herbaty zawierają w sobie garbniki –...

czytaj więcej
W jaki sposób twój mikrobiom jelitowy wpływa na Twoje zdrowie

W jaki sposób twój mikrobiom jelitowy wpływa na Twoje zdrowie

Termin „mikroflora” opisuje skupisko mikroorganizmów, które koncentrują się w określonym środowisku w ludzkim ciele. Mikroflora może znajdować...

czytaj więcej
WIOSNA, WIOSNA… – barki

WIOSNA, WIOSNA… – barki

pogoda super, a ja bez sil i checi… po silce kilka rzeczy mialem ogarnac ale wrocilem bez mocy do domu.. DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym...

czytaj więcej
Bifidobacterium a zmniejszenie poziomów histaminy

Bifidobacterium a zmniejszenie poziomów histaminy

Probiotyki to jedne z najpopularniejszych, ale także jedne z najbardziej enigmatycznych suplementów na rynku. Korzystne bakterie, takie jak Bifidobacterium, są...

czytaj więcej
Czy potrafisz dobrze szacować kalorie? Myślisz że jesz mało a waga nie spada?

Czy potrafisz dobrze szacować kalorie? Myślisz że jesz mało a waga nie spada?

Większość ludzi co kiedykolwiek liczyła kalorie, doskonale wie, jak bardzo czasami można się pomylić w oszacowaniu tego ile w ciągu dnia zjedliśmy....

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027