Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Placki Ziemniaczane Placki Ziemniaczane

Placki ziemniaczane z czosnkiem z serii I’M FIT to dietetyczny zamiennik tradycyjnych placków, w formie pozwalającej na przygotowanie ich w kilka minut. Nie tylko są niskokaloryczne i beztłuszczowe, ale też dostarczają aż 16 gramów białka w każdej porcji.

Dietetyczna alternatywa tradycyjnych placków ziemniaczanych
Placki ziemniaczane kojarzone są z tłustym, ciężkim posiłkiem, na który osoby dbające o swoją dietę mogą sobie pozwolić tylko w ramach tzw. „cheat meala”. Producent linii I’M FIT, firma Activlab, postanowiła stworzyć lepszą wersję placków ziemniaczanych. Ich główną zaletą jest fakt, że nie posiadają tłuszczu, przez co ich kaloryka została znacznie ograniczona. W produkcie brak też jakichkolwiek sztucznych dodatków smakowych i aromatów. Wyrazistość plackom nadają naturalne przyprawy, takie jak sól czy pieprz. Dodatkową nutę smakową stanowi zawartość w składzie suszonego czosnku oraz cebuli.

Wysoka zawartość protein
Osoby aktywne fizycznie docenią również fakt, że płatki te dostarczają aż 16 gram białka w każdej porcji, przez co dostarczają cennych aminokwasów, których odpowiednio wysoka podaż jest niezbędna do uzyskania anabolizmu mięśniowego i odpowiedniej regeneracji. Z kolei węglowodany zawarte w produkcie to prawie całkowicie węglowodany złożone, wybierane przez sportowców ze względu na swój długi czas uwalniania. W ten sposób, placki te nie tylko nie są grzechem dietetycznym, ale też stają się pełnowartościowym posiłkiem, który z powodzeniem może być wpisany w plan żywieniowy.

Łatwe przygotowywanie
Niewątpliwą zaletą produktu jest również wygoda jego przygotowania. Jest on zamknięty w jednorazowych, wygodnych saszetkach, z których każda pozwala na przygotowanie 4 placków. Ich zawartość wystarczy rozmieszać z wodą, na chwilę odstawić, a następnie usmażyć. Tak prosta metoda przygotowania pozwala na przyrządzenie pełnowartościowego, sycącego i smacznego obiadu w kilka chwil, nie wymaga też jakichkolwiek umiejętności kulinarnych. Placki te są wygodną formą posiłku dla wszystkich osób nie mających wystarczająco czasu na samodzielne przygotowywanie potraw lub też nie lubiących stać w kuchni.

Placki ziemniaczane I’M FIT z dodatkiem czosnku stanowią idealny wybór dla wszystkich osób chcących połączyć zdrowe żywienie z intensywnym trybem życia, w którym brak jest czasu na gotowanie. Umożliwiają błyskawiczne przygotowanie smacznego i pełnowartościowego posiłku, pozbawionego niezdrowych dodatków smakowych. Ich skład jest zoptymalizowany pod potrzeby sportowców, dzięki czemu są uniwersalnym rozwiązaniem mogącym być z łatwością wpisanym w dietę.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Placki Ziemniaczane Placki Ziemniaczane 70g
Activlab
4,50 zł

Placki Ziemniaczane 70g

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Dietetyczna alternatywa dla placków ziemniaczanych
  • Smak oparty na naturalnych składnikach
  • Wygodne, jednorazowe opakowania
  • Szybkie i łatwe w przygotowaniu
  • Wysoka zawartość białka
  • Bez dodatku tłuszczu
  • Wyśmienity smak

Placki ziemniaczane z czosnkiem z serii I’M FIT to dietetyczny zamiennik tradycyjnych placków, w formie pozwalającej na przygotowanie ich w kilka minut. Nie tylko są niskokaloryczne i beztłuszczowe, ale też dostarczają aż 16 gramów białka w każdej porcji.

Dietetyczna alternatywa tradycyjnych placków ziemniaczanych
Placki ziemniaczane kojarzone są z tłustym, ciężkim posiłkiem, na który osoby dbające o swoją dietę mogą sobie pozwolić tylko w ramach tzw. „cheat meala”. Producent linii I’M FIT, firma Activlab, postanowiła stworzyć lepszą wersję placków ziemniaczanych. Ich główną zaletą jest fakt, że nie posiadają tłuszczu, przez co ich kaloryka została znacznie ograniczona. W produkcie brak też jakichkolwiek sztucznych dodatków smakowych i aromatów. Wyrazistość plackom nadają naturalne przyprawy, takie jak sól czy pieprz. Dodatkową nutę smakową stanowi zawartość w składzie suszonego czosnku oraz cebuli.

Wysoka zawartość protein
Osoby aktywne fizycznie docenią również fakt, że płatki te dostarczają aż 16 gram białka w każdej porcji, przez co dostarczają cennych aminokwasów, których odpowiednio wysoka podaż jest niezbędna do uzyskania anabolizmu mięśniowego i odpowiedniej regeneracji. Z kolei węglowodany zawarte w produkcie to prawie całkowicie węglowodany złożone, wybierane przez sportowców ze względu na swój długi czas uwalniania. W ten sposób, placki te nie tylko nie są grzechem dietetycznym, ale też stają się pełnowartościowym posiłkiem, który z powodzeniem może być wpisany w plan żywieniowy.

Łatwe przygotowywanie
Niewątpliwą zaletą produktu jest również wygoda jego przygotowania. Jest on zamknięty w jednorazowych, wygodnych saszetkach, z których każda pozwala na przygotowanie 4 placków. Ich zawartość wystarczy rozmieszać z wodą, na chwilę odstawić, a następnie usmażyć. Tak prosta metoda przygotowania pozwala na przyrządzenie pełnowartościowego, sycącego i smacznego obiadu w kilka chwil, nie wymaga też jakichkolwiek umiejętności kulinarnych. Placki te są wygodną formą posiłku dla wszystkich osób nie mających wystarczająco czasu na samodzielne przygotowywanie potraw lub też nie lubiących stać w kuchni.

Placki ziemniaczane I’M FIT z dodatkiem czosnku stanowią idealny wybór dla wszystkich osób chcących połączyć zdrowe żywienie z intensywnym trybem życia, w którym brak jest czasu na gotowanie. Umożliwiają błyskawiczne przygotowanie smacznego i pełnowartościowego posiłku, pozbawionego niezdrowych dodatków smakowych. Ich skład jest zoptymalizowany pod potrzeby sportowców, dzięki czemu są uniwersalnym rozwiązaniem mogącym być z łatwością wpisanym w dietę.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 70 gPorcja jednorazowa: 70 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w porcji (70 g)zawartość%ZDS
Kalorie240,5 kcal-
Tłuszcz0,3g-
Kwasy tłuszczowe nasycone0,14g-
Węglowodany41,2g-
Cukry2,7g-
Błonnik4,3g-
Białko16,2g-
Sól2,04g-

Pozostałe składniki

Grysik ziemniaczany 46,3% (dwutlenek siarki i siarczyny), płatki ziemniaczane 22,9%, warzywa suszone 10% (cebula, czosnek), białko drobiowe 7,1%, albumina (jaja), sól, glutamina, przeciwutleniacz: witamina C (kwas askorbinowy), arginina, pieprz czarny.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Kompleks witamin i minerałów wspierający zachowanie homeostazy. Aż 3 formuły zwiększające biodostępność.

Kupuję
Biotech Usa
39,00 zł

Kompleks witamin i minerałów dla mężczyzn. Wspomaga psychiczną oraz fizyczną sprawność męskiego organizmu.

Kupuję
Golden Bow Solutions
15,00 zł

Czekolada z dodatkiem kawy o wysokiej zawartości kofeiny, słodzona ksylitolem. Świetnie pobudza i smakuje.

Kupuję
Quest Nutrition
9,99 zł

Smaczny baton zawierający 20 g. białka serwatki i kazainy micelarnej. Nie zawiera glutenu,soi oraz jaj.

Kupuję
Source Naturals
135,00 zł

Preparat zawierający kombinację witamin, minerałów i ekstraktów roślinnych, w tym pełnowartościowe żelazo.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Tytuł nieco zaskakujący, choć same doniesienia o protekcyjnym wpływem nabiału względem chorób układu sercowo-naczyniowego już nie są tak świeże. O tym...

czytaj więcej
Śniadanie – jeść czy nie jeść?

Śniadanie – jeść czy nie jeść?

Temat spożywania lub też – omijania śniadań od dłuższego czasu budzi wiele kontrowersji i… emocji. Z jednej strony często podkreśla się, że...

czytaj więcej
Cholina – kluczowy składnik odżywczy

Cholina – kluczowy składnik odżywczy

Pomimo kilkudziesięcioletniej historii dietetyki, najnowsze badania wskazują, że nadal istnieją kluczowe składniki odżywcze, których możemy dostarczać...

czytaj więcej
Białko wołowe – suplementacyjny hit czy pic na wodę?

Białko wołowe – suplementacyjny hit czy pic na wodę?

O tym, że wyższe spożycie protein (niż przeciętny Kowalski, a nie bez umiaru) wspiera budowę formy sportowej. Białko dostarczane wraz z żywnością i...

czytaj więcej
klatka

klatka

w koncu alergia odpuscila (chyba…), niestety tak mam ze o tej porze roku mam „przekichane” (dziwne ze wiosna mam spokoj…no coz czeka mnie...

czytaj więcej
Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Po raz kolejny wspominam o tym, że u kobiet ciężarnych zachodzi dużo zmian adaptacyjnych w anatomii, fizjologii, biochemii, hematologii, neurologii,...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027