Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł411,00 zł616,00 zł822,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Protein Breakfast Protein Breakfast

Scitec Protein Breakfast to niezwykle smaczny i łatwy w przygotowaniu substytut zbilansowanego posiłku pod postacią owsianki, który zawiera pełnowartościowe białko serwatkowe, węglowodany złożone oraz niewielką ilość tłuszczu. Produkt jest idealnym rozwiązaniem dla osób prowadzących aktywny tryb życia i cierpiącym na brak czasu, którzy chcą się zdrowo i smacznie odżywiać.

Scitec Protein Breakfast może być wykorzystany jako szybkie i pełnowartościowe śniadanie, posiłek okołotreningowy lub zamiennik innego posiłku w ciągu dnia. Zawartość szybkowchłanialnych białek serwatki umożliwia dostarczenie do organizmu „łatwego” źródła protein, a płatki owsiane ze względu na zawartość węglowodanów złożonych, cechują się niskim indeksem glikemicznym, a dzięki temu zapewniają długotrwałe i regularny zaopatrzenie energetyczne.

Zamiast wody, posiłek można również przygotować wykorzystując mleko (krowie, kokosowe, sojowe), którego dodatek podniesie całkowitą ilość białka oraz wartość energetyczną i odżywczą potrawy. Takie rozwiązanie doskonale się sprawdzi w trakcie okresów budowania masy mięśniowej i dodatniego bilansu kalorycznego. Osoby lubiące kuchenne eksperymenty mogą również próbować wzbogacać te pyszne danie dodając do niego orzechy, świeże lub suszone owoce, masło orzechowe, wiórki kokosowe, przyprawy takie jak cynamon, kakao lub inne dowolne dodatki.

Pełnowartościowe białko jest składnikiem pokarmowym koniecznym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, jego wzrostu, regeneracji uszkodzonych komórek i tkanek, biosyntezy hormonów oraz uczestniczącym w metabolizmie energetycznym organizmu. Scitec Protein Breakfast zawiera białka serwatkowe, które są białkami pochodzenia zwierzęcego o najlepszej wartości biologicznej i w przeciwieństwie do białek roślinnych, charakteryzują się zawartością wszystkich aminokwasów, które są niezbędne we właściwym funkcjonowaniu organizmu człowieka.

Standardowe spożycie białka wynoszące około 0,8g/kg masy ciała/dobę nie wystarczy aby skutecznie zwiększać masę tkanki mięśniowej oraz wspierać odpowiednią regenerację uszkodzonych w trakcie treningu mięśni. Udowodniono, że przy niewystarczającej konsumpcji tego jakże ważnego składnika pokarmowego, wśród osób aktywnych fizycznie może dojść do zachwiania równowagi azotowej ustroju, co pociąga za sobą negatywne skutki w postaci zwiększonego katabolizmu i osłabionej regeneracji. Konsumpcja wysokobiałkowego Scitec Protein Breakfast pomoże nam przeciwdziałać tym negatywnym zjawiskom.

Węglowodany są podstawowym źródłem energetycznym oraz paliwem dla naszego mózgu. Scitec Protein Breakfast zawiera węglowodany złożone pochodzące z płatków owsianych, które cechują się niskim indeksem glikemicznym i nie powodują nagłych wzrostów poziomu insuliny we krwi.

Podsumowując, Scitec Protein Breakfast to pełnowartościowy posiłek będący bogatym źródłem najlepszej jakości pełnowartościowych białek serwatkowych oraz węglowodanów złożonych. Produkt jest doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich leniwych lub zabieganych osób, które nie mają czasu lub ochoty na siedzenie w kuchni i przygotowywanie posiłków. W kilka chwil umożliwia przygotowanie smacznego i pełnowartościowego śniadania, obiadu, kolacji lub posiłku okołotreningowego.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Protein Breakfast Protein Breakfast 700g
Scitec
36,00 zł

Smak:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
średnia ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-07
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
36,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 35,28 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Doskonały zamiennik zbilansowanego posiłku
  • Dostarcza pełnowartościowego białka
  • Jest źródłem węglowodanów złożonych
  • Wyróżnia się doskonałym smakiem
  • Jest bardzo łatwy w przygotowaniu

Scitec Protein Breakfast to niezwykle smaczny i łatwy w przygotowaniu substytut zbilansowanego posiłku pod postacią owsianki, który zawiera pełnowartościowe białko serwatkowe, węglowodany złożone oraz niewielką ilość tłuszczu. Produkt jest idealnym rozwiązaniem dla osób prowadzących aktywny tryb życia i cierpiącym na brak czasu, którzy chcą się zdrowo i smacznie odżywiać.

Scitec Protein Breakfast może być wykorzystany jako szybkie i pełnowartościowe śniadanie, posiłek okołotreningowy lub zamiennik innego posiłku w ciągu dnia. Zawartość szybkowchłanialnych białek serwatki umożliwia dostarczenie do organizmu „łatwego” źródła protein, a płatki owsiane ze względu na zawartość węglowodanów złożonych, cechują się niskim indeksem glikemicznym, a dzięki temu zapewniają długotrwałe i regularny zaopatrzenie energetyczne.

Zamiast wody, posiłek można również przygotować wykorzystując mleko (krowie, kokosowe, sojowe), którego dodatek podniesie całkowitą ilość białka oraz wartość energetyczną i odżywczą potrawy. Takie rozwiązanie doskonale się sprawdzi w trakcie okresów budowania masy mięśniowej i dodatniego bilansu kalorycznego. Osoby lubiące kuchenne eksperymenty mogą również próbować wzbogacać te pyszne danie dodając do niego orzechy, świeże lub suszone owoce, masło orzechowe, wiórki kokosowe, przyprawy takie jak cynamon, kakao lub inne dowolne dodatki.

Pełnowartościowe białko jest składnikiem pokarmowym koniecznym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, jego wzrostu, regeneracji uszkodzonych komórek i tkanek, biosyntezy hormonów oraz uczestniczącym w metabolizmie energetycznym organizmu. Scitec Protein Breakfast zawiera białka serwatkowe, które są białkami pochodzenia zwierzęcego o najlepszej wartości biologicznej i w przeciwieństwie do białek roślinnych, charakteryzują się zawartością wszystkich aminokwasów, które są niezbędne we właściwym funkcjonowaniu organizmu człowieka.

Standardowe spożycie białka wynoszące około 0,8g/kg masy ciała/dobę nie wystarczy aby skutecznie zwiększać masę tkanki mięśniowej oraz wspierać odpowiednią regenerację uszkodzonych w trakcie treningu mięśni. Udowodniono, że przy niewystarczającej konsumpcji tego jakże ważnego składnika pokarmowego, wśród osób aktywnych fizycznie może dojść do zachwiania równowagi azotowej ustroju, co pociąga za sobą negatywne skutki w postaci zwiększonego katabolizmu i osłabionej regeneracji. Konsumpcja wysokobiałkowego Scitec Protein Breakfast pomoże nam przeciwdziałać tym negatywnym zjawiskom.

Węglowodany są podstawowym źródłem energetycznym oraz paliwem dla naszego mózgu. Scitec Protein Breakfast zawiera węglowodany złożone pochodzące z płatków owsianych, które cechują się niskim indeksem glikemicznym i nie powodują nagłych wzrostów poziomu insuliny we krwi.

Podsumowując, Scitec Protein Breakfast to pełnowartościowy posiłek będący bogatym źródłem najlepszej jakości pełnowartościowych białek serwatkowych oraz węglowodanów złożonych. Produkt jest doskonałym rozwiązaniem dla wszystkich leniwych lub zabieganych osób, które nie mają czasu lub ochoty na siedzenie w kuchni i przygotowywanie posiłków. W kilka chwil umożliwia przygotowanie smacznego i pełnowartościowego śniadania, obiadu, kolacji lub posiłku okołotreningowego.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 100 gIlość porcji w opakowaniu: 7
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna367 kcal18%
Tłuszcz9,7g14%
Kwasy tłuszczowe nasycone1,6g8%
Węglowodany44g17%
Cukry8,610%
Białko26g52%
Sól0,67g11%

Pozostałe składniki

Brownie czekoladowe: płatki owsiane 60% (gluten), koncentrat białek serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), pełne mleko w proszku, kakao (10-12%) w proszku o zredukowanej zawartości tłuszczu, aromat (brownie, czekoladowy), substancja wypełniająca (Guma ksantanowa), wzmacniacz smaku (Glicyna), Chlorek sodu, substancja słodząca (Suklaroza, Acesulfam K) Truskawkowy: płatki owsiane 60% (gluten), koncentrat białek serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), pełne mleko w proszku, aromat (truskawkowy, waniliowy), liofilizowane kawałki truskawek, jogurt w proszku (z mleka), substancja wypełniająca (Guma ksantanowa), wzmacniacz smaku (Glicyna), Chlorek sodu, barwnik (Czerwień buraczana), substancja słodząca (Suklaroza, Acesulfam K) Bananowy: płatki owsiane 60% (gluten), koncentrat białek serwatki (z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), pełnotłuste mleko w proszku, aromaty (bananowy, waniliowy), jogurt w proszku (z mleka), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), wzmacniacz smaku (glicyna), chlorek sodu, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Body Attack
22,90 zł

Zamiennik tradycyjnego ketchupu niezawierający tłuszczu i cukru. Pomaga ograniczyć ilość spożywanych kalorii.

Kupuję
Seeking Health
119,00 zł
(1)

Suplement dostarczający witamin, minerałów i związków prozdrowotnych. Nie zawiera form metylowanych.

Kupuję
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
Olimp
99,00 zł

Suplement nasila odżywienie tkanki mięśniowej, zwiększa jej wydolność i przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Aliness
33,90 zł

Kompleks witamin i minerałów wzbogacony ekstraktem z korzenia żeń-szenia. Zawiera naturalną witaminę C.

Kupuję
Trec
46,00 zł

BCAA z dodatkiem witaminy B6 i tauryny. Zwiększa energię i przyśpiesza regeneracje.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Czy mięso jest pronowotworowe?

Czy mięso jest pronowotworowe?

26 października 2015 roku WHO wydało raport nr 240 na temat rakotwórczości czerwonego mięsa i mięsa przetworzonego. Podkreśla w nim, że są jednoznaczne...

czytaj więcej
BPC-157 w formie stabilnych soli – garść informacji

BPC-157 w formie stabilnych soli – garść informacji

Ten peptyd zyskał sobie w ostatnich latach sławę ze względu na rewelacyjne właściwości regenerujące, jednak znany był głównie pod postacią proszku w...

czytaj więcej
Czy spożycie mięsa warunkuje męskość?

Czy spożycie mięsa warunkuje męskość?

Nie od dziś toczą się dyskusje nad wpływem sposobu żywienia i przyjmowanych pokarmów na męskość. Cóż oznacza owa męskość? W powszechnym rozumieniu...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – woda i nawodnienie

Żywieniowy elementarz sportowca – woda i nawodnienie

Mamy już za sobą podstawowe „stałe” składniki diety. W poprzednich częściach miałem możliwość przybliżyć Wam jak wygląda rola podstawowych...

czytaj więcej
Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

O otyłości mówi się coraz więcej. Sam miałem okazję postąpić parę tekstów dotyczących nadmiernej masy ciała. Problem eskaluje, ponad połowa naszego...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome – IBS) jest obecnie najczęściej spotykanym funkcjonalnym zaburzeniem żołądkowo-jelitowym z...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027