Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Booster Protein Cream Booster Protein Cream

TREC Booster Protein Cream to wyśmienity krem białkowy o smaku czekoladowo-orzechowym. Dostarcza solidną dawkę protein pochodzących z koncentratu białek mlecznych, ma w składzie prawdziwe orzechy  laskowe, jest wolny od szkodliwych tłuszczy utwardzonych i cukru. Stanowi idealny zamiennik dla popularnych smarowideł á la nutella.

Porcja pełnowartościowego białka         
Przeciętne smarowidła, tak chętnie stosowane do pieczywa, omletów, czy naleśników, najczęściej stanowią fatalne połączenie niezdrowych, utwardzonych tłuszczy oraz cukru W odróżnieniu od nich prezentowany krem jest wyjątkowo zasobny w proteiny pochodzące z koncentratu białka serwatkowego. Białko to jeden z kluczowych makroskładników. Składa się z sekwencji aminokwasów, które pełnią w organizmie liczne, niezwykle istotne funkcje, zarówno budulcowe, jaki enzymatyczne, transportowe oraz ochronne. Zwiększenie podaży białka rekomenduje się zwłaszcza sportowcom, choć taki zabieg doskonale sprawdza się również u osób dążących do redukcji masy ciała i może przyspieszyć osiągnięcie upragnionej wagi.

Dawka zdrowych tłuszczy          
W społeczeństwie ciągle jeszcze pokutuje mit, że olej palmowy jest wyjątkowo szkodliwy dla zdrowia i trzeba unikać wszelkich produktów, które mają go w składzie. Należy jednak odróżnić olej palmowy surowy od utwardzanego. Surowy, nie poddany rafinacji olej palmowy, taki, jaki umieszczono w prezentowanym produkcie, wykazuje  wiele właściwości prozdrowotnych. Zawiera cenne sterole roślinne, witaminy (E i K) oraz koenzym Q10. Nie zwiększa ryzyka miażdżycy, za to korzystnie wpływa na profil lipidowy i może przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu LDL. W jednym z badań wykazano, że u osób stosujących olej palmowy udało się zredukować poziom cholesterolu o 19%, podczas gdy w grupie kontrolnej, otrzymującej olej kokosowy, stężenie cholesterolu wzrosło średnio o 10%. Warto zapamiętać, że unikać należy jedynie oleju palmowego utwardzanego, który z uwagi na powstające w procesie utwardzania tłuszcze trans faktycznie jest szkodliwy.

Bezpieczne substancje słodzące
Prezentowany krem jest wolny od cukru, a mimo to zachowuje przyjemny, słodki smak. Zawdzięcza go dodatkowi maltitolu. Jest to związek z grupy polioli, dostarczający niewiele kalorii i cechujący się niskim indeksem glikemicznym. Jest uznawany za bezpieczny dla organizmu i nie budzi takich kontrowersji jak na przykład aspartam. Równie ważne jest to, że maltitol nie stanowi pożywki dla bakterii, które bytują w jamie ustnej, dlatego nie powoduje próchnicy.

Brak niepożądanych dodatków 
Kiedy popatrzymy na listę składników prezentowanego produktu zauważymy, że jest ona wyjątkowo krótka. Na szczęście nie znajdziemy na niej żadnych sztucznych aromatów, barwników czy konserwantów. Za czekoladowo-orzechowy smak odpowiadają prażone orzechy i prawdziwe kakao. Trzeba docenić, że podczas gdy większość producentów wykorzystuje mniej wartościowe orzeszki ziemne, producent prezentowanego kremu sięgnął po wyjątkowo zdrowe i smaczne orzechy laskowe.

Podsumowując, TREC Booster Protein Cream to pyszny i wartościowy pod względem odżywczym krem, który znakomicie zastępuje niezdrowe smarowidło typu nutella. Stanowi dobre źródło pełnowartościowego białka oraz zdrowych tłuszczy. Świetnie komponuje się z naleśnikami, omletami, goframi czy wafelkami ryżowymi. Idealnie sprawdzi się w diecie osób aktywnych fizycznie.

 

Na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Booster Protein Cream Booster Protein Cream 300g
Trec
29,00 zł

Booster Protein Cream 300g

Magazyn UE

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

29,00 zł
1 szt.
Zwiększa się zainteresowanie tym produktem

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,35 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Przepyszny krem o smaku czekoladowo-orzechowym
  • Wolny od sztucznych aromatów i konserwantów
  • Wysoka zawartość pełnowartościowego białka
  • Zdrowy odpowiednik smarowideł á la nutella
  • Z dodatkiem prażonych orzechów laskowych
  • Idealny do smarowania pieczywa i omletów
  • Zawiera wyłącznie zdrowe tłuszcze
  • Bezcukrowy, słodzony maltitolem 
  • Nie powoduje ryzyka próchnicy
  • Nie zawiera tłuszczów trans

TREC Booster Protein Cream to wyśmienity krem białkowy o smaku czekoladowo-orzechowym. Dostarcza solidną dawkę protein pochodzących z koncentratu białek mlecznych, ma w składzie prawdziwe orzechy  laskowe, jest wolny od szkodliwych tłuszczy utwardzonych i cukru. Stanowi idealny zamiennik dla popularnych smarowideł á la nutella.

Porcja pełnowartościowego białka         
Przeciętne smarowidła, tak chętnie stosowane do pieczywa, omletów, czy naleśników, najczęściej stanowią fatalne połączenie niezdrowych, utwardzonych tłuszczy oraz cukru W odróżnieniu od nich prezentowany krem jest wyjątkowo zasobny w proteiny pochodzące z koncentratu białka serwatkowego. Białko to jeden z kluczowych makroskładników. Składa się z sekwencji aminokwasów, które pełnią w organizmie liczne, niezwykle istotne funkcje, zarówno budulcowe, jaki enzymatyczne, transportowe oraz ochronne. Zwiększenie podaży białka rekomenduje się zwłaszcza sportowcom, choć taki zabieg doskonale sprawdza się również u osób dążących do redukcji masy ciała i może przyspieszyć osiągnięcie upragnionej wagi.

Dawka zdrowych tłuszczy          
W społeczeństwie ciągle jeszcze pokutuje mit, że olej palmowy jest wyjątkowo szkodliwy dla zdrowia i trzeba unikać wszelkich produktów, które mają go w składzie. Należy jednak odróżnić olej palmowy surowy od utwardzanego. Surowy, nie poddany rafinacji olej palmowy, taki, jaki umieszczono w prezentowanym produkcie, wykazuje  wiele właściwości prozdrowotnych. Zawiera cenne sterole roślinne, witaminy (E i K) oraz koenzym Q10. Nie zwiększa ryzyka miażdżycy, za to korzystnie wpływa na profil lipidowy i może przyczynić się do obniżenia poziomu cholesterolu LDL. W jednym z badań wykazano, że u osób stosujących olej palmowy udało się zredukować poziom cholesterolu o 19%, podczas gdy w grupie kontrolnej, otrzymującej olej kokosowy, stężenie cholesterolu wzrosło średnio o 10%. Warto zapamiętać, że unikać należy jedynie oleju palmowego utwardzanego, który z uwagi na powstające w procesie utwardzania tłuszcze trans faktycznie jest szkodliwy.

Bezpieczne substancje słodzące
Prezentowany krem jest wolny od cukru, a mimo to zachowuje przyjemny, słodki smak. Zawdzięcza go dodatkowi maltitolu. Jest to związek z grupy polioli, dostarczający niewiele kalorii i cechujący się niskim indeksem glikemicznym. Jest uznawany za bezpieczny dla organizmu i nie budzi takich kontrowersji jak na przykład aspartam. Równie ważne jest to, że maltitol nie stanowi pożywki dla bakterii, które bytują w jamie ustnej, dlatego nie powoduje próchnicy.

Brak niepożądanych dodatków 
Kiedy popatrzymy na listę składników prezentowanego produktu zauważymy, że jest ona wyjątkowo krótka. Na szczęście nie znajdziemy na niej żadnych sztucznych aromatów, barwników czy konserwantów. Za czekoladowo-orzechowy smak odpowiadają prażone orzechy i prawdziwe kakao. Trzeba docenić, że podczas gdy większość producentów wykorzystuje mniej wartościowe orzeszki ziemne, producent prezentowanego kremu sięgnął po wyjątkowo zdrowe i smaczne orzechy laskowe.

Podsumowując, TREC Booster Protein Cream to pyszny i wartościowy pod względem odżywczym krem, który znakomicie zastępuje niezdrowe smarowidło typu nutella. Stanowi dobre źródło pełnowartościowego białka oraz zdrowych tłuszczy. Świetnie komponuje się z naleśnikami, omletami, goframi czy wafelkami ryżowymi. Idealnie sprawdzi się w diecie osób aktywnych fizycznie.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 300 gPorcja jednorazowa: 25 gIlość porcji w opakowaniu: 12
w 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna 2177 kJ / 525 kcal-
Tłuszcz 38,0 g-
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 17,0 g-
Węglowodany 35,0 g-
- w tym cukry4,7 g-
- w tym poliole28.6 g-
Błonnik 2,4 g-
Białko 21,0 g-
Sól0,24 g-
Sterole roślinne46,7 mg -

Pozostałe składniki

Maltitol (28,6%); nieutwardzony i frakcjonowany olej palmowy; koncentrat białek mlecznych (17,8%); mleko odtłuszczone (8,3%); prażony orzech laskowy (6,2%); kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (6,2%); olej słonecznikowy; emulgator - lecytyny; naturalny aromat waniliowy.

* Alergeny oznaczono pogrubioną czcionką.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
79,00 zł

BCAA z dodatkiem witaminy B6 i tauryny. Zwiększa energię i przyśpiesza regeneracje.

Kupuję
Scitec
75,00 zł
(3)

Suplement diety zawierający wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy.

Kupuję
Olimp
4,90 zł

Suplement w postaci żelu energetycznego. Źródło szybkoprzyswajalnej energii i mikroelementów.

Kupuję
BetterYou
59,00 zł

Multiskładnikowy preparat zawierający minerały i witaminy w aerozolu. Łatwy i wygodny do stosowania.

Kupuję
Activlab
25,00 zł
(3)

Kompozycja wysokiej jakości aminokwasów. Przyspiesza regenerację i wspomaga przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Source Naturals
219,00 zł

Kompleksowa formuła witamin, minerałów i ekstraktów prozdrowotnych. Nie zawiera żelaza.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Brokuły – ważny składnik diety w nowotworach

Być może nie jesteś fanem brokuła i jego specyficznego smaku, ale nie można mu odmówić pewnych własności, jakie posiadanie w kontekście wpływu na...

czytaj więcej
plecy z dobrym znajomym :)

plecy z dobrym znajomym :)

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

Aktywność fizyczna w przebiegu ciąży

W poprzednich dwóch artykułach wyjaśniliśmy sobie: – na czym polega właściwie zbilansowane żywienie w ciąży oraz czego warto w diecie prenatalnej...

czytaj więcej
Mocno czekoladowe brownie z batata

Mocno czekoladowe brownie z batata

Witajcie, dziś przygotowałem dla Was przepis na pyszne brownie. Kluczowym składnikiem jest batat – produkt posiadający wielu zwolenników oraz...

czytaj więcej
German Volume Training a hipertrofia, siła i kompozycja ciała

German Volume Training a hipertrofia, siła i kompozycja ciała

GVT czyli już sławny w świecie kulturystyce i sportów siłowych ‘German Volume Training’ jest dość popularnym sposobem trenowania. Wybierają go osoby...

czytaj więcej
Śniadanie – rzeczywiście najważniejszy posiłek w ciągu dnia?

Śniadanie – rzeczywiście najważniejszy posiłek w ciągu dnia?

Pośród wielu entuzjastów zdrowego stylu życia i wysportowanej sylwetki relatywnie często pokutuje twierdzenie, iż codzienne spożywanie śniadania jest...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027