Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Almond Butter Almond Butter

Meridian Crunchy Almond Butter to przepyszne masło migdałowe z chrupiącymi kawałkami orzeszków. Wyprodukowane zostało wyłącznie z migdałów, bez zbędnych dodatków, takich jak sól czy cukier.

Migdały to nasiona owoców migdałowca zwyczajnego, pochodzą głównie z śródziemnomorskiego regionu na bliskim wschodzie. Znane są z wielu prozdrowotnych właściwości i gęstości odżywczej. Wysoka koncentracja tłuszczu, białka i błonnika pozwala na uzupełnienie tych składników nawet osobom, którym doskwiera niski apetyt.

Źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, białka, witamin i minerałów
Największy procent składu masła migdałowego stanowią jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które bardzo sprzyjają naszemu zdrowiu. Znaleźć możemy w nim także obfity udział błonnika, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania jelit. Aż 1/4 składu masła migdałowego stanowią roślinne białka, dzięki czemu jest wartym uwagi źródłem aminokwasów dla osób stroniących od mięsa.

W migdałach znajdziemy solidną porcję magnezu, potasu, fosforu i wapnia, co korzystnie wpływa na zdrowie kości, układu nerwowego oraz gospodarkę elektrolitową. Z witamin największą uwagę przykuwają ilości ryboflawiny i witaminy E. Witamina E pełni tu dość doniosłą rolę, ponieważ dzięki przeciwutleniającym właściwościom zabezpiecza nienasycone kwasy tłuszczowe przed utlenianiem, sprawiając tym samym, ze cały produkt jest dla nas zdecydowanie bardziej wartościowy.

Zdrowotne właściwości masła migdałowego
Spożywanie migdałów i ich przetworów, takich jak właśnie masło może przyczynić się do poprawy zdrowia układu sercowo-naczyniowego. Składniki w nich zawarte przyczyniają się do spadku cholesterolu całkowitego oraz trójglicerydów z jednoczesnym wzrostem frakcji cholesterolu HDL. Korzystny wpływ można odnotować również w wynikach pomiarów ciśnienia krwi. Potencjalna poprawa wrażliwości insulinowej również jest atrakcyjną informacją zwłaszcza dla osób zmagających się z insulinoopornością i cukrzycą.

Energetyczne bogactwo w przepysznej formie
Masło migdałowe jest świetnym sposobem na urozmaicenie codziennej diety, dzięki wzbogaceniu smaku domowych omletów, naleśników, koktajli oraz innych potraw. Wysoka gęstość kaloryczna pozwala na uzupełnienie energii w łatwy i przyjemny dla podniebienia sposób. Najwięksi miłośnicy maseł orzechowych delektują się smakiem Crunchy Almond Butter w samodzielnym posiłku, spożywając je łyżeczką bezpośrednio ze słoika!

Meridian Crunchy Almond Butter polecany jest osobom, które pragną uzupełnić w diecie zdrowe tłuszcze, wzbogacając jednocześnie jej walory smakowe. Ze względu na obfitą ilość protein jest warty uwagi osób na diecie roślinnej. Profil makroskładników sprzyja osobom na dietach wysokotłuszczowych, z mocnym ograniczeniem węglowodanów.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Almond Butter Almond Butter Crunchy 170g
Meridian
25,00 zł

Almond Butter Crunchy 170g

ilość: Crunchy 170g

Wszystkie gramatury:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
25,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 24,50 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • 100% migdałów w składzie!
  • Zawiera chrupiące kawałki orzechów
  • Bez dodatku soli i cukru
  • Dostarcza dużych ilości magnezu i potasu
  • Źródło jednonienasyconych kwasów tłuszczowych
  • Sprzyja zdrowiu układu sercowo-naczyniowego

Meridian Crunchy Almond Butter to przepyszne masło migdałowe z chrupiącymi kawałkami orzeszków. Wyprodukowane zostało wyłącznie z migdałów, bez zbędnych dodatków, takich jak sól czy cukier.

Migdały to nasiona owoców migdałowca zwyczajnego, pochodzą głównie z śródziemnomorskiego regionu na bliskim wschodzie. Znane są z wielu prozdrowotnych właściwości i gęstości odżywczej. Wysoka koncentracja tłuszczu, białka i błonnika pozwala na uzupełnienie tych składników nawet osobom, którym doskwiera niski apetyt.

Źródło zdrowych kwasów tłuszczowych, białka, witamin i minerałów
Największy procent składu masła migdałowego stanowią jednonienasycone kwasy tłuszczowe, które bardzo sprzyjają naszemu zdrowiu. Znaleźć możemy w nim także obfity udział błonnika, który przyczynia się do prawidłowego funkcjonowania jelit. Aż 1/4 składu masła migdałowego stanowią roślinne białka, dzięki czemu jest wartym uwagi źródłem aminokwasów dla osób stroniących od mięsa.

W migdałach znajdziemy solidną porcję magnezu, potasu, fosforu i wapnia, co korzystnie wpływa na zdrowie kości, układu nerwowego oraz gospodarkę elektrolitową. Z witamin największą uwagę przykuwają ilości ryboflawiny i witaminy E. Witamina E pełni tu dość doniosłą rolę, ponieważ dzięki przeciwutleniającym właściwościom zabezpiecza nienasycone kwasy tłuszczowe przed utlenianiem, sprawiając tym samym, ze cały produkt jest dla nas zdecydowanie bardziej wartościowy.

Zdrowotne właściwości masła migdałowego
Spożywanie migdałów i ich przetworów, takich jak właśnie masło może przyczynić się do poprawy zdrowia układu sercowo-naczyniowego. Składniki w nich zawarte przyczyniają się do spadku cholesterolu całkowitego oraz trójglicerydów z jednoczesnym wzrostem frakcji cholesterolu HDL. Korzystny wpływ można odnotować również w wynikach pomiarów ciśnienia krwi. Potencjalna poprawa wrażliwości insulinowej również jest atrakcyjną informacją zwłaszcza dla osób zmagających się z insulinoopornością i cukrzycą.

Energetyczne bogactwo w przepysznej formie
Masło migdałowe jest świetnym sposobem na urozmaicenie codziennej diety, dzięki wzbogaceniu smaku domowych omletów, naleśników, koktajli oraz innych potraw. Wysoka gęstość kaloryczna pozwala na uzupełnienie energii w łatwy i przyjemny dla podniebienia sposób. Najwięksi miłośnicy maseł orzechowych delektują się smakiem Crunchy Almond Butter w samodzielnym posiłku, spożywając je łyżeczką bezpośrednio ze słoika!

Meridian Crunchy Almond Butter polecany jest osobom, które pragną uzupełnić w diecie zdrowe tłuszcze, wzbogacając jednocześnie jej walory smakowe. Ze względu na obfitą ilość protein jest warty uwagi osób na diecie roślinnej. Profil makroskładników sprzyja osobom na dietach wysokotłuszczowych, z mocnym ograniczeniem węglowodanów.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 170 g
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna650kcal / 2688kJ*
Białko25.4g*
Węglowodany6.5g*
- cukry4.0g*
Tłuszcz55.8g*
- tłuszcze nasycone4.4g*
Błonnik11.8 g*
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
5% Nutrition
179,00 zł

Mieszanka węglowodanów o niskim IG pochodzących z batatów, ignamów i owsa. Wzrost siły i szybka regeneracja.

Kupuję
Trec
18,00 zł
(1)

Napój izotoniczny o orzeźwiającym smaku. Uzupełnia poziom elektrolitów i mikroelementów w organizmie.

Kupuję
Trec
159,00 zł

Unikalna formuła węglowodanowa. Zapewnia większą siłę oraz szybszą regenerację.

Kupuję
Source Naturals
99,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję
Aliness
45,90 zł

Kompozycja witamin A, D, E i K. Sprzyja wzmocnieniu odporności, wspiera zdrowie kości i zębów.

Kupuję
Trec
59,00 zł
(1)

Kompleks szybko wchłanialnych węglowodanów. Zapewnia wzrost siły i szybszą regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Ostatnio na blogu

Wpływ miodu na kondycję zdrowotną osób aktywnych fizycznie

Wpływ miodu na kondycję zdrowotną osób aktywnych fizycznie

Miód jest zaliczany do grupy substancji słodzących pochodzenia naturalnego, które chętnie wykorzystywane są na co dzień w wielu gospodarstwach domowych na...

czytaj więcej
Równowaga w treningu siłowym

Równowaga w treningu siłowym

Trening siłowy i równowaga. Ta fraza różnym osobom może przywodzić na myśl różnie skojarzenia. Czym jest tak naprawdę równowaga, która powinna...

czytaj więcej
Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Na rynku znajduje się ogromny wybór produktów zawierających ekstrakt Ashwagandha. Przeciętny konsument myśli tokiem:...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027