Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Peanut Butter + Protein Peanut Butter + Protein

SCITEC Peanut Butter + Protein to przepyszna pasta orzechowa, wzbogacona proteinami. Została wyprodukowana z argentyńskich orzechów ziemnych, wolnych od zanieczyszczeń i aflatoksyn oraz wysokiej jakości koncentratu białka serwatkowego.

Produkt jest pozbawiony składników zmodyfikowanych genetycznie, nie dodano do niego ani cukru, ani soli. Nie ma w nim również szkodliwego dla zdrowia oleju palmowego. Śmiało można włączyć go do każdego rodzaju diety, a zwłaszcza tej ukierunkowanej na rozbudowę masy mięśniowej.

Orzechy ziemne, tzw. fistaszki albo orzechy arachidowe, to w gruncie rzeczy nie orzechy, a strączki. Pochodzą od popularnej rośliny strączkowej zwanej orzachą podziemną (Arachis hypogae). Mogą być spożywane na surowo, chociaż najczęściej poddaje się je blanszowaniu i prażeniu. Przetworzone do gęstej konsystencji przypominającej krem, sprzedawane jako tzw. masło orzechowe, zyskały ogromną popularność na całym świecie. 

Koncentrat białka serwatkowego jest białkiem mlecznym, pozyskiwanym z serwatki w procesie ultrafiltracji. Największym uznaniem cieszy się wśród osób aktywnych fizycznie – ze względu na wysoką wartość odżywczą i dużą ilość aminokwasów korzystnie wpływa na tempo rozwoju masy mięśniowej i hamuje niekorzystne procesy kataboliczne.

Źródło pełnowartościowego białka       
Orzechy ziemne są wskazywane jako jedno z lepszych, roślinnych źródeł białka. Szacuje się, że w 100 g arachidów znajduje się aż 25 g białka. Jego profil aminokwasowy jest bez zarzutu – znajdziemy tu zarówno aminokwasy endogenne, jak i te, których organizm nie może wyprodukować samodzielnie. Całkiem spora część przypada na aminokwasy BCAA, najbardziej pożądane przez osoby aktywne fizycznie.

Producent prezentowanego produktu poszedł o krok dalej wzbogacając jego skład o porcję pełnowartościowego białka pochodzącego z koncentratu serwatki. Serwatkę ceni się przede wszystkim za obecność wszystkich najważniejszych aminokwasów. Sportowcy, w celu uzupełnienia ilości białka w diecie, zwykle przyjmują odżywki przygotowane na bazie białka serwatkowego. Porcja prezentowanego kremu może być dla nich doskonałą alternatywą.

Źródło zdrowych tłuszczy        
Fistaszki są prawdziwą skarbnicą zdrowych tłuszczy. Znajdziemy w nich zarówno kwasy omega-3, jak i omega-6 oraz omega-9. Co ważne, są wolne od kwasów tłuszczowych o konfiguracji trans, które uznaje się za szkodliwe i zwiększające ryzyko rozwoju stanów chorobowych. W przeciwieństwie do nich, jednonasycone i wielonasycone kwasy tłuszczowe są bardzo korzystne dla zdrowia. Przypisuje się im m.in. zdolność do redukcji cholesterolu frakcji LDL i zmniejszania stężenia lipidów. W odpowiednich ilościach powinny mieć stałe miejsce w codziennej diecie.

Źródło cennych składników odżywczych
Zarówno orzeszki ziemne, jak i białko serwatki dostarczają wielu związków, które są wręcz niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. I tak w fistaszkach można znaleźć witaminy z grupy B oraz witaminę E, pewne ilości magnezu, potasu, wapnia, cynku, żelaza i selenu, a także polifenole i flawonoidy, cechujące się wyjątkowo dużym potencjałem antyoksydacyjnym.

Białka serwatkowe, oprócz wysokiej zawartości aminokwasów, są zasobne w unikalne immunoglobuliny, laktoferyny, α-laktoalbuminy i β-laktoglobuliny. Mają one korzystny wpływ na aktywność układu odpornościowego, mogą także zwiększać odporność na stres, dobrze radzą sobie z neutralizacją wolnych rodników.

Brak kontrowersyjnych dodatków
Na szczęście producent prezentowanego produktu postawił jedynie na dwa sprawdzone składniki i zrezygnował z dodatków, które mogłyby zniweczyć wszystkie pozytywne właściwości, przypisywane orzechom ziemnym i białkom serwatkowym.

Istotne znaczenie ma również jakość składników użytych do produkcji. Orzechy ziemne łatwo pleśnieją i są wyjątkowo wrażliwe na aktywność grzybów  z rodzaju Aspergillus. Dlatego bardzo ważne jest, by przez obróbką sprawdzić, czy nie zawierają groźnych dla zdrowia aflatoksyn.

Podsumowując, SCITEC Peanut Butter + Protein to bardzo pomysłowe połączenie kremu orzechowego z koncentratem białka serwatkowego. Pozwala wzbogacić dietę o zdrowe tłuszcze oraz proteiny. Produkt idealnie nadaje się dla osób aktywnych fizycznie.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Peanut Butter + Protein Peanut Butter + Protein 500g
Scitec
35,00 zł

Peanut Butter + Protein 500g

ilość: 500g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
35,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 34,30 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Krem orzechowy wzbogacony białkiem serwatkowym
  • Wyprodukowany z całych prażonych orzeszków
  • Naturalne źródło cennych mikroelementów
  • Bez dodatku soli, cukru i oleju palmowego
  • Solidna porcja zdrowych tłuszczy i protein
  • Dostarcza węglowodanów o niskim IG
  • Idealny element diety sportowców
  • Bogactwo istotnych aminokwasów
  • Zapewnia uczucie sytości na długo
  • Testowany na obecność aflatoksyn
  • Idealnie gładka konsystencja
  • Wolny od GMO

SCITEC Peanut Butter + Protein to przepyszna pasta orzechowa, wzbogacona proteinami. Została wyprodukowana z argentyńskich orzechów ziemnych, wolnych od zanieczyszczeń i aflatoksyn oraz wysokiej jakości koncentratu białka serwatkowego.

Produkt jest pozbawiony składników zmodyfikowanych genetycznie, nie dodano do niego ani cukru, ani soli. Nie ma w nim również szkodliwego dla zdrowia oleju palmowego. Śmiało można włączyć go do każdego rodzaju diety, a zwłaszcza tej ukierunkowanej na rozbudowę masy mięśniowej.

Orzechy ziemne, tzw. fistaszki albo orzechy arachidowe, to w gruncie rzeczy nie orzechy, a strączki. Pochodzą od popularnej rośliny strączkowej zwanej orzachą podziemną (Arachis hypogae). Mogą być spożywane na surowo, chociaż najczęściej poddaje się je blanszowaniu i prażeniu. Przetworzone do gęstej konsystencji przypominającej krem, sprzedawane jako tzw. masło orzechowe, zyskały ogromną popularność na całym świecie. 

Koncentrat białka serwatkowego jest białkiem mlecznym, pozyskiwanym z serwatki w procesie ultrafiltracji. Największym uznaniem cieszy się wśród osób aktywnych fizycznie – ze względu na wysoką wartość odżywczą i dużą ilość aminokwasów korzystnie wpływa na tempo rozwoju masy mięśniowej i hamuje niekorzystne procesy kataboliczne.

Źródło pełnowartościowego białka       
Orzechy ziemne są wskazywane jako jedno z lepszych, roślinnych źródeł białka. Szacuje się, że w 100 g arachidów znajduje się aż 25 g białka. Jego profil aminokwasowy jest bez zarzutu – znajdziemy tu zarówno aminokwasy endogenne, jak i te, których organizm nie może wyprodukować samodzielnie. Całkiem spora część przypada na aminokwasy BCAA, najbardziej pożądane przez osoby aktywne fizycznie.

Producent prezentowanego produktu poszedł o krok dalej wzbogacając jego skład o porcję pełnowartościowego białka pochodzącego z koncentratu serwatki. Serwatkę ceni się przede wszystkim za obecność wszystkich najważniejszych aminokwasów. Sportowcy, w celu uzupełnienia ilości białka w diecie, zwykle przyjmują odżywki przygotowane na bazie białka serwatkowego. Porcja prezentowanego kremu może być dla nich doskonałą alternatywą.

Źródło zdrowych tłuszczy        
Fistaszki są prawdziwą skarbnicą zdrowych tłuszczy. Znajdziemy w nich zarówno kwasy omega-3, jak i omega-6 oraz omega-9. Co ważne, są wolne od kwasów tłuszczowych o konfiguracji trans, które uznaje się za szkodliwe i zwiększające ryzyko rozwoju stanów chorobowych. W przeciwieństwie do nich, jednonasycone i wielonasycone kwasy tłuszczowe są bardzo korzystne dla zdrowia. Przypisuje się im m.in. zdolność do redukcji cholesterolu frakcji LDL i zmniejszania stężenia lipidów. W odpowiednich ilościach powinny mieć stałe miejsce w codziennej diecie.

Źródło cennych składników odżywczych
Zarówno orzeszki ziemne, jak i białko serwatki dostarczają wielu związków, które są wręcz niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. I tak w fistaszkach można znaleźć witaminy z grupy B oraz witaminę E, pewne ilości magnezu, potasu, wapnia, cynku, żelaza i selenu, a także polifenole i flawonoidy, cechujące się wyjątkowo dużym potencjałem antyoksydacyjnym.

Białka serwatkowe, oprócz wysokiej zawartości aminokwasów, są zasobne w unikalne immunoglobuliny, laktoferyny, α-laktoalbuminy i β-laktoglobuliny. Mają one korzystny wpływ na aktywność układu odpornościowego, mogą także zwiększać odporność na stres, dobrze radzą sobie z neutralizacją wolnych rodników.

Brak kontrowersyjnych dodatków
Na szczęście producent prezentowanego produktu postawił jedynie na dwa sprawdzone składniki i zrezygnował z dodatków, które mogłyby zniweczyć wszystkie pozytywne właściwości, przypisywane orzechom ziemnym i białkom serwatkowym.

Istotne znaczenie ma również jakość składników użytych do produkcji. Orzechy ziemne łatwo pleśnieją i są wyjątkowo wrażliwe na aktywność grzybów  z rodzaju Aspergillus. Dlatego bardzo ważne jest, by przez obróbką sprawdzić, czy nie zawierają groźnych dla zdrowia aflatoksyn.

Podsumowując, SCITEC Peanut Butter + Protein to bardzo pomysłowe połączenie kremu orzechowego z koncentratem białka serwatkowego. Pozwala wzbogacić dietę o zdrowe tłuszcze oraz proteiny. Produkt idealnie nadaje się dla osób aktywnych fizycznie.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 500 g
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna2391 kJ/575 kcal-
Białko34 g-
Węglowodany14 g-
- cukry5,4 g-
Tłuszcz42 g-
- kwasy tłuszczowe nasycone5,4 g-
Sól0,16 g-

Pozostałe składniki

Prażone orzechy ziemne (80%), Koncentrat białek serwatki (z mleka) 20%

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
5% Nutrition
179,00 zł

Mieszanka węglowodanów o niskim IG pochodzących z batatów, ignamów i owsa. Wzrost siły i szybka regeneracja.

Kupuję
Seeking Health
109,00 zł

Wspiera równowagę elektrolitową oraz pomaga osiągnąć wysoką wydajność fizyczną.

Kupuję
Gaspari
169,00 zł

Produkt typu „all in one” przeznaczony dla sportowców. Wzmocniony winianem l-karnityny i beta-alaniną.

Kupuję
Universal
189,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający aminokwasy niezbędne. Poprawia napływ krwi do mięśni, wspomaga regnerację.

Kupuję
Trec
60,00 zł

BCAA w kapsułkach. Poprawia wytrzymałość i odporność, hamuje katabolizm, wspomaga regenerację.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część IV

W poprzednich trzech częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności następujących interwencji...

czytaj więcej
Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Lukrecja – chroni krążenie, zmniejsza nadwagę, wspiera układ oddechowy

Znacie czarne, skandynawskie żelki? Ze względu na swój specyficzny smak „słodycz“ ta ma chyba tyle samo zwolenników, co wrogów. Wszystko za sprawą...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027