Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Peanut Butter Smooth Peanut Butter Smooth

Olimp Peanut Butter Smooth to całkowicie naturalny produkt, który został wyprodukowany z myślą o osobach, pragnących odżywiać się w 100% zdrowo. Masło jest całkowicie pozbawione zbędnych dodatków takich jak sól, cukier i olej palmowy, stanowiąć smaczną, ale i zdrową przekąskę lub dodatek do posiłków.

Orzechy ziemne, zwane inaczej arachidowymi, to występujące pod ziemią owoce rośliny, która pochodzi z Ameryki Południowej i Azji, a uprawiana jest przez ludzi od setek lat.

Niestety, w obecnych czasach z roku na rok spożycie orzechów maleje, gdyż ludzie coraz częściej spoglądając na kaloryczność produktów, odrzucają te o wysokiej wartości energetycznej. Jest to duży błąd, gdyż orzechy arachidowe są bogactwem witamin, minerałów, a także wysokiej jakości roślinnego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ich racjonalne spożycie może przyczynić się do zahamowania rozwoju chorób metabolicznych i dolegliwości ze strony układu krążenia.

Zdrowa alternatywa dla popularnych kremów
Wiele kremów oferowanych przez czołowych producentów, przyciąga swoją gładką konsystencją i wyrazistym smakiem. Zdecydowana większość z nich jest przeładowana składnikami, które wywierają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie. Mniejsza szkodliwość istnieje wtedy, jeśli są to sól i cukier, jednak bardzo często dodatek stanowi syrop glukozowo-fruktozowy. Co prawda, poprawia on walory smakowe, jednak poprzez to, iż jego spożycie powoduje wahania poziomu glukozy we krwi, pobudza ośrodek głodu. Sprawia to, że przysłowiowa łyżeczka przekąski zamienia się w pół słoika, a ilość kalorii w naszej diecie przekracza zapotrzebowanie. Niestety, nadwyżka kumulowana jest w postaci tkanki tłuszczowej.

W odpowiedzi na oczekiwania konsumentów, na rynku pojawia się coraz więcej produktów pozbawionych szkodliwych dodatków. Należy do nich również oferowane masło orzechowe. Jako zdrowa alternatywna tradycyjnych kremów, umożliwi nie tylko dążenie lub zachowanie pożądanej sylwetki, lecz także posiada wyśmienity smak i gładką konsystencję. Brak soli, cukrów prostych i sztucznych aromatów w składzie jest w 100% kompensowany odczuwalnym aromatem prażonych orzechów ziemnych, a także nie wpływa negatywnie na walory smakowe masła. W zamian osobom cierpiącym na nadciśnienie tętnicze i cukrzycę, łatwiej kontrolować glikemię lub ciśnienie tętnicze krwi.

Układ krążenia pod kontrolą
Poważnym problemem w obecnych czasach jest zbyt wysokie spożycie cholesterolu, tłuszczów nasyconych i występującego w kremach oleju palmowego. Mają one niestety negatywny wpływ na funkcje układu krążenia, gdyż przyczyniają się do progresji zmian miażdżycowych.

Aby temu zapobiec konieczna jest modyfikacja diety, w czym pomóc może wprowadzenie masła orzechowego, które zawiera aż 78% tłuszczów nienasyconych i pozbawione jest całkowicie oleju palmowego! Większość z obecnych w nim kwasów tłuszczowych należy do jedno- i wielonienasyconych kwasów z grupy omega-6, znanych z poprawy profilu lipidowego. Badania pokazują, iż pomagają zredukować poziom trójglicerydów i „złego” cholesterolu LDL, co stanowi świetną prewencją chorób układu krążenia.

Bogactwo witamin i mikroelementów
O orzechach bardzo często mówi się, iż zawierają bardzo dużo związków bioaktywnych. Zaliczamy do nich szczególnie witaminy (z grupy B, C, E, kwas foliowy), a także magnez, selen, cynk. Za ich sprawą możliwa jest poprawa funkcji metabolicznych ustroju, immunoregulacja, a także wsparcie dla mężczyzn – podniesienie jakości nasienia i poziomu testosteronu.

Dodatkowo zawarte w orzechach arachidowych przeciwutleniacze, takie jak resweratrol, inicjują produkcję białek neutralizujących wolne rodniki. Ogranicza to występowanie stanów zapalnych, a także wzmacnia strukturę tkanki łącznej.

Podsumowując, Olimp Peanut Butter Smooth to bardzo smaczna przekąska lub dodatek do posiłków, który stanowi znakomite źródło białka, witamin, mikroelementów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Produkt stanowi świetne uzupełnienie diety osób, które w szybki, prosty i zdrowy sposób chcą pokonać niewielki głód lub podnieść wartość energetyczną swoich posiłków.

 
OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Peanut Butter Smooth Peanut Butter Smooth 350g
Olimp
16,00 zł

Peanut Butter Smooth

ilość: 350g

Wszystkie gramatury:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
16,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 15,68 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Wyprodukowane w 100% z prażonych orzechów ziemnych
  • Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • Całkowity brak dodatku soli i cukru
  • Świetny dodatek do fit przekąsek
  • Gładka, kremowa konsystencja
  • Pozbawione oleju palmowego

Olimp Peanut Butter Smooth to całkowicie naturalny produkt, który został wyprodukowany z myślą o osobach, pragnących odżywiać się w 100% zdrowo. Masło jest całkowicie pozbawione zbędnych dodatków takich jak sól, cukier i olej palmowy, stanowiąć smaczną, ale i zdrową przekąskę lub dodatek do posiłków.

Orzechy ziemne, zwane inaczej arachidowymi, to występujące pod ziemią owoce rośliny, która pochodzi z Ameryki Południowej i Azji, a uprawiana jest przez ludzi od setek lat.

Niestety, w obecnych czasach z roku na rok spożycie orzechów maleje, gdyż ludzie coraz częściej spoglądając na kaloryczność produktów, odrzucają te o wysokiej wartości energetycznej. Jest to duży błąd, gdyż orzechy arachidowe są bogactwem witamin, minerałów, a także wysokiej jakości roślinnego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ich racjonalne spożycie może przyczynić się do zahamowania rozwoju chorób metabolicznych i dolegliwości ze strony układu krążenia.

Zdrowa alternatywa dla popularnych kremów
Wiele kremów oferowanych przez czołowych producentów, przyciąga swoją gładką konsystencją i wyrazistym smakiem. Zdecydowana większość z nich jest przeładowana składnikami, które wywierają szkodliwy wpływ na nasze zdrowie. Mniejsza szkodliwość istnieje wtedy, jeśli są to sól i cukier, jednak bardzo często dodatek stanowi syrop glukozowo-fruktozowy. Co prawda, poprawia on walory smakowe, jednak poprzez to, iż jego spożycie powoduje wahania poziomu glukozy we krwi, pobudza ośrodek głodu. Sprawia to, że przysłowiowa łyżeczka przekąski zamienia się w pół słoika, a ilość kalorii w naszej diecie przekracza zapotrzebowanie. Niestety, nadwyżka kumulowana jest w postaci tkanki tłuszczowej.

W odpowiedzi na oczekiwania konsumentów, na rynku pojawia się coraz więcej produktów pozbawionych szkodliwych dodatków. Należy do nich również oferowane masło orzechowe. Jako zdrowa alternatywna tradycyjnych kremów, umożliwi nie tylko dążenie lub zachowanie pożądanej sylwetki, lecz także posiada wyśmienity smak i gładką konsystencję. Brak soli, cukrów prostych i sztucznych aromatów w składzie jest w 100% kompensowany odczuwalnym aromatem prażonych orzechów ziemnych, a także nie wpływa negatywnie na walory smakowe masła. W zamian osobom cierpiącym na nadciśnienie tętnicze i cukrzycę, łatwiej kontrolować glikemię lub ciśnienie tętnicze krwi.

Układ krążenia pod kontrolą
Poważnym problemem w obecnych czasach jest zbyt wysokie spożycie cholesterolu, tłuszczów nasyconych i występującego w kremach oleju palmowego. Mają one niestety negatywny wpływ na funkcje układu krążenia, gdyż przyczyniają się do progresji zmian miażdżycowych.

Aby temu zapobiec konieczna jest modyfikacja diety, w czym pomóc może wprowadzenie masła orzechowego, które zawiera aż 78% tłuszczów nienasyconych i pozbawione jest całkowicie oleju palmowego! Większość z obecnych w nim kwasów tłuszczowych należy do jedno- i wielonienasyconych kwasów z grupy omega-6, znanych z poprawy profilu lipidowego. Badania pokazują, iż pomagają zredukować poziom trójglicerydów i „złego” cholesterolu LDL, co stanowi świetną prewencją chorób układu krążenia.

Bogactwo witamin i mikroelementów
O orzechach bardzo często mówi się, iż zawierają bardzo dużo związków bioaktywnych. Zaliczamy do nich szczególnie witaminy (z grupy B, C, E, kwas foliowy), a także magnez, selen, cynk. Za ich sprawą możliwa jest poprawa funkcji metabolicznych ustroju, immunoregulacja, a także wsparcie dla mężczyzn – podniesienie jakości nasienia i poziomu testosteronu.

Dodatkowo zawarte w orzechach arachidowych przeciwutleniacze, takie jak resweratrol, inicjują produkcję białek neutralizujących wolne rodniki. Ogranicza to występowanie stanów zapalnych, a także wzmacnia strukturę tkanki łącznej.

Podsumowując, Olimp Peanut Butter Smooth to bardzo smaczna przekąska lub dodatek do posiłków, który stanowi znakomite źródło białka, witamin, mikroelementów i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Produkt stanowi świetne uzupełnienie diety osób, które w szybki, prosty i zdrowy sposób chcą pokonać niewielki głód lub podnieść wartość energetyczną swoich posiłków.

 
Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 350 g
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna2706 kJ / 644 kcal-
Białko25 g-
Węglowodany20 g-
w tym cukry5,1 g-
Tłuszcz52 g-
w tym tłuszcze nasycone10 g-
Sól0,19 g-

Pozostałe składniki

100% prażone orzechy ziemne.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
Usp Labs
79,00 zł

Aminokwasy egzogenne wzbogacone w kofeinę i cholinę. Zwiększają wytrzymałość, dodają energii i zwiększają skupienie.

Kupuję
Scitec
45,00 zł

Suplement zawierający 25,6% aminokwasów BCAA. Zwiększa wytrzymałość i przyśpiesza regenerację.

Kupuję
BetterYou
59,00 zł

Multiskładnikowy preparat zawierający minerały i witaminy w aerozolu. Łatwy i wygodny do stosowania.

Kupuję
Now Foods
149,00 zł
(6)

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
Seeking Health
109,00 zł

Wspiera równowagę elektrolitową oraz pomaga osiągnąć wysoką wydajność fizyczną.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej
Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja, zawierająca w swoim składzie fitoestrogeny, ma przypisaną metkę produktu spożywczego, który czyni mężczyznę mniej męskim. Przejęło się tak...

czytaj więcej
PTSD nie tylko w głowie

PTSD nie tylko w głowie

Problemy natury psychicznej nie są związane wyłącznie z dobrym samopoczuciem, a mają swoje odbicie w wielu dziedzinach życia. Mówi się, że zdrowie...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Polikosanol/ polikozanol, jest mieszaniną alkoholi izolowanych z wosku z trzciny cukrowej pochodzącej z Kuby. Zawiera on około 60 procent oktakozanolu. Inne...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027