Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Peanut Butter Smooth GLS Peanut Butter Smooth GLS

Trec Peanut Butter Smooth GLS to w 100% naturalny produkt, który został stworzony z prażonych orzechów ziemnych, bez zbędnych dodatków w postaci cukru, tłuszczu i oleju palmowego. Dzięki temu może stanowić smaczny, a zarazem zdrowy element codziennego jadłospisu.

Orzechy ziemne to owoce rośliny wywodzącej się z Ameryki Południowej, która jest uprawiana przez ludzi od wielu setek lat. Jej nazwa wzięła się z faktu, iż część jadalna dojrzewa pod ziemią.

Obecnie duża część populacji unika spożywania orzechów ze względu na wysoką kaloryczność. Nie należy się ich obawiać, gdyż są bogactwem składników odżywczych – białek i tłuszczów. Zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe to kluczowy element codziennej diety, który pozwala wspierać kondycję układu krążenia poprzez redukcję poziomu cholesterolu we krwi.

Doskonałość w każdym calu
Niektóre produkty przechowywane w plastikowych opakowaniach tracą swój orzechowy aromat, przesiąkając plastikowym zapachem. Nie dzieje się tak w przypadku oferowanego masła! Gładka, kremowa konsystencja idzie w parze z wyśmienitymi walorami smakowymi. Jest to możliwe, dzięki umieszczeniu masła w szklanym słoiku. Taka forma przechowywania dodatkowo zapobiega przenikaniu szkodliwych dla zdrowia półproduktów uwalnianych podczas spontanicznego rozkładu sztucznego tworzywa.

Zdrowe urozmaicenie codziennego jadłospisu
Na rynku dostępnych jest wiele kremów i maseł orzechowych przyciągających konsumentów swoją konsystencją i kuszącym smakiem. Niestety, duża część z nich obfituje w składniki, które nie są obojętne dla naszego zdrowia. Spory dodatek cukru lub, co gorsza syropu glukozowo-fruktozowego poprawia walory smakowe, jednak sprawia, iż mamy ochotę sięgnąć po kolejną porcję pysznego kremu. Doprowadza to do sytuacji, w której ilość kalorii w naszej diecie przekracza zapotrzebowanie, a niewykorzystana energia kumulowana jest w postaci tkanki tłuszczowej.

Na szczęście istnieją zdrowe alternatywy, do których również należy oferowane masło. Pomaga nie tylko zachować pożądaną sylwetkę, ale także cieszyć się wyśmienitym smakiem i aromatem 100% prażonych orzechów ziemnych. Ponadto brak dodatku soli, cukru i sztucznych aromatów w składzie w żaden sposób nie zmniejsza walorów smakowych produktu. Umożliwia to lepiej kontrolować ciśnienie tętnicze krwi i glikemię, co ma szczególne znaczenie dla diabetyków, a także osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze.

Potężne wsparcie dla układu krążenia
Aż 78% tłuszczów, które znajdują się w orzechach zawiera w swym składzie kwasy tłuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone z grupy omega-6. Jak donoszą dane naukowców, ich spożycie przyczynia się znacznie do poprawy profilu lipidowego. Odpowiednio dobrana dieta pomaga zredukować poziom trójglicerydów i cholesterolu LDL we krwi. Stanowi to świetną prewencję chorób układu sercowo-naczyniowego.

Bogactwo przeciwutleniaczy, mikroelementów i witamin
Mało kto wie o tym, że orzechy są skarbnicą biologicznie czynnych związków. Wysoka zawartość witamin (z grupy B, C, E, kwasu foliowego), magnezu, selenu i cynku wykazuje szereg działań prozdrowotnych. Dzięki nim możliwe jest wzmocnienie funkcji obronnych komórek odpornościowych, jak również poprawa jakości męskiego nasienia czy naturalne podniesienie poziomu testosteronu.

Istotną rolę odgrywają również przeciwutleniacze, których przedstawicielem jest resweratrol. Poprzez zwiększenie produkcji białek odpowiedzialnych za neutralizację wolnych rodników, ogranicza występowanie stanów zapalnych i wzmacnia strukturę tkanki łącznej.

Podsumowując, Trec Peanut Butter Smooth GLS to przepyszna przekąska, która jest źródłem wysokiej jakości tłuszczów, białka roślinnego i mikroelementów. Produkt szczególnie polecany osobom, które w szybki, a zarazem zdrowy sposób chcą podnieść wartość energetyczną i poprawić smak swoich posiłków.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Peanut Butter Smooth GLS Peanut Butter Smooth GLS 500g
TREC
19,90 zł

Peanut Butter Smooth GLS 500g

Cechy

Masa:
Redukcja Wagi:
Koncentracja:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,64 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,64 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wyprodukowane w 100% z prażonych orzechów arachidowych
  • Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • Bez dodatku cukru, soli i oleju palmowego
  • Świetne źródło roślinnego białka
  • Gładka, kremowa konsystencja
  • Smaczna i zdrowa przekąska
  • Szklane opakowanie

Trec Peanut Butter Smooth GLS to w 100% naturalny produkt, który został stworzony z prażonych orzechów ziemnych, bez zbędnych dodatków w postaci cukru, tłuszczu i oleju palmowego. Dzięki temu może stanowić smaczny, a zarazem zdrowy element codziennego jadłospisu.

Orzechy ziemne to owoce rośliny wywodzącej się z Ameryki Południowej, która jest uprawiana przez ludzi od wielu setek lat. Jej nazwa wzięła się z faktu, iż część jadalna dojrzewa pod ziemią.

Obecnie duża część populacji unika spożywania orzechów ze względu na wysoką kaloryczność. Nie należy się ich obawiać, gdyż są bogactwem składników odżywczych – białek i tłuszczów. Zawarte w nich nienasycone kwasy tłuszczowe to kluczowy element codziennej diety, który pozwala wspierać kondycję układu krążenia poprzez redukcję poziomu cholesterolu we krwi.

Doskonałość w każdym calu
Niektóre produkty przechowywane w plastikowych opakowaniach tracą swój orzechowy aromat, przesiąkając plastikowym zapachem. Nie dzieje się tak w przypadku oferowanego masła! Gładka, kremowa konsystencja idzie w parze z wyśmienitymi walorami smakowymi. Jest to możliwe, dzięki umieszczeniu masła w szklanym słoiku. Taka forma przechowywania dodatkowo zapobiega przenikaniu szkodliwych dla zdrowia półproduktów uwalnianych podczas spontanicznego rozkładu sztucznego tworzywa.

Zdrowe urozmaicenie codziennego jadłospisu
Na rynku dostępnych jest wiele kremów i maseł orzechowych przyciągających konsumentów swoją konsystencją i kuszącym smakiem. Niestety, duża część z nich obfituje w składniki, które nie są obojętne dla naszego zdrowia. Spory dodatek cukru lub, co gorsza syropu glukozowo-fruktozowego poprawia walory smakowe, jednak sprawia, iż mamy ochotę sięgnąć po kolejną porcję pysznego kremu. Doprowadza to do sytuacji, w której ilość kalorii w naszej diecie przekracza zapotrzebowanie, a niewykorzystana energia kumulowana jest w postaci tkanki tłuszczowej.

Na szczęście istnieją zdrowe alternatywy, do których również należy oferowane masło. Pomaga nie tylko zachować pożądaną sylwetkę, ale także cieszyć się wyśmienitym smakiem i aromatem 100% prażonych orzechów ziemnych. Ponadto brak dodatku soli, cukru i sztucznych aromatów w składzie w żaden sposób nie zmniejsza walorów smakowych produktu. Umożliwia to lepiej kontrolować ciśnienie tętnicze krwi i glikemię, co ma szczególne znaczenie dla diabetyków, a także osób cierpiących na nadciśnienie tętnicze.

Potężne wsparcie dla układu krążenia
Aż 78% tłuszczów, które znajdują się w orzechach zawiera w swym składzie kwasy tłuszczowe jednonienasycone i wielonienasycone z grupy omega-6. Jak donoszą dane naukowców, ich spożycie przyczynia się znacznie do poprawy profilu lipidowego. Odpowiednio dobrana dieta pomaga zredukować poziom trójglicerydów i cholesterolu LDL we krwi. Stanowi to świetną prewencję chorób układu sercowo-naczyniowego.

Bogactwo przeciwutleniaczy, mikroelementów i witamin
Mało kto wie o tym, że orzechy są skarbnicą biologicznie czynnych związków. Wysoka zawartość witamin (z grupy B, C, E, kwasu foliowego), magnezu, selenu i cynku wykazuje szereg działań prozdrowotnych. Dzięki nim możliwe jest wzmocnienie funkcji obronnych komórek odpornościowych, jak również poprawa jakości męskiego nasienia czy naturalne podniesienie poziomu testosteronu.

Istotną rolę odgrywają również przeciwutleniacze, których przedstawicielem jest resweratrol. Poprzez zwiększenie produkcji białek odpowiedzialnych za neutralizację wolnych rodników, ogranicza występowanie stanów zapalnych i wzmacnia strukturę tkanki łącznej.

Podsumowując, Trec Peanut Butter Smooth GLS to przepyszna przekąska, która jest źródłem wysokiej jakości tłuszczów, białka roślinnego i mikroelementów. Produkt szczególnie polecany osobom, które w szybki, a zarazem zdrowy sposób chcą podnieść wartość energetyczną i poprawić smak swoich posiłków.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 500 gPorcja jednorazowa: 20 gIlość porcji w opakowaniu: 25
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna611 kcal-
Tłuszcz48,71 g-
w tym tłuszcze nasycone9,2 g-
Węglowodany8,6 g-
w tym cukry4,6 g-
Błonnik7,4 g-
Białka30,8 g-
Sód0,04 g-

Pozostałe składniki

Prażone orzechy arachidowe 100%.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Gold Sylimaron 100
Gold Sylimaron 100
OLIMP
12,00 zł
więcej
Oral Probiotic
Oral Probiotic
DOCTOR'S BEST
99,00 zł
więcej
Lactibiane Tolerancja
Lactibiane Tolerancja
PILEJE
129,00 zł
więcej
Liver Powder
Liver Powder
NOW FOODS
69,00 zł
więcej
ProBiota 12
ProBiota 12
SEEKING HEALTH
159,00 zł
więcej
Vivomixx krople
Vivomixx krople
PHARMABEST
69,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Biotin 100mg

189,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Z-Balance

79,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>