Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:220,00 zł441,00 zł661,00 zł882,00 zł1 102,00 zł
Wysyłka:-12,00 zł-23,00 zł-34,00 zł-45,00 zł-56,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Helicobactrin Helicobactrin 60 tab.
Ecological Formulas
119,00 zł

Helicobactrin 60 tab.

ilość: 60 tab.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
mała ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2022-06
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
119,00 złz VAT
1,98 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 116,62 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Dostarcza skutecznych składników promujących zdrowie przewodu pokarmowego
  • Źródło witamin i minerałów oraz substancji antybakteryjnych
  • Zapewnia wzmocnienie naturalnej bariery ochronnej żołądka
  • Pomocny w łagodzeniu dolegliwości gastrycznych
  • Pomaga zwalczać zakażenie Helicobacter pylori
  • Wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego
  • Redukuje zaparcia i ułatwia wypróżnianie
  • Promuje prawidłowe trawienie

ECOLOGICAL FORMULAS Helicobacterin to suplement diety w postaci tabletek zawierających grupę składników pomocnych w zwalczaniu zakażeń  bakteryjnych układu pokarmowego, w szczególności spowodowanych przez Helicobacter pylori. Preparat ten również usprawnia pracę żołądka i wzmacnia jego naturalną barierę ochronną.

Helicobacter pylori to bakteria, która może powodować u człowieka rozwój stanów zapalnych oraz chorób takich jak wrzody żołądka i dwunastnicy, a nawet nowotworów. Suplement ten wspiera zwalczanie zakażenia Helicobacter pylori przyczyniając się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.

Mucyna żołądkowa to wielkocząsteczkowe białko, będące jednym z głównych składników śluzu żołądkowego. Mucyna ma zdolność pochłaniania dużej ilości wody, przez co tworzy w żołądku odpowiednie środowisko, sprzyjające trawieniu pokarmu. Dzięki swoim właściwościom chroni ona ścianę żołądka przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz chemicznymi,  spowodowanymi na przykład przez działanie kwasu solnego czy docierający do żołądka pokarm. Mucyny zapobiegają także adhezji bakterii do błony śluzowej chroniąc przewód pokarmowy przed kolonizacją np. Helicobacter pylori.

Laktitol to popularny związek używany jako słodzik w niskokalorycznej żywności. W tym produkcie został zastosowany dzięki działaniu promującym zdrowie jelita grubego. Może on również działać kojąco na zaparcia i dolegliwości bólowe związane z utrudnionym wypróżnianiem.

Sól magnezowa ATP jest to połączenie atomu magnezu z adenozynotrójfosforanem (ATP), niezbędne do prawidłowego funkcjonowania komórek. Magnez jest kofaktorem wielu enzymów biorących udział w przemianach zachodzących w organizmie. Jest odpowiedzialny na przykład za biosyntezę białka, jako że umożliwia łączenie się podjednostek rybosomów, a także wpływa na utrzymanie odpowiedniej pobudliwości komórek nerwowych oraz wspiera prawidłową kurczliwość mięśni.

Z kolei sam ATP jest związkiem będącym źródłem energii do pracy komórki. W jego skład poza rybozą oraz adeniną, wchodzą trzy reszty kwasu fosforowego połączone dwoma wysokoenergetycznymi wiązaniami, których hydroliza dostarcza dużej ilości energii niezbędnej do przebiegu wszystkich anabolicznych reakcji w komórce.

Sproszkowany owoc banana to bogate źródło wielu witamin i minerałów. Dostarcza miedzy innymi duże ilości potasu, magnanu, żelaza oraz magnezu, a także witamin z grupy B oraz witaminy A, C i E.

Co więcej, sproszkowany banan może znajdywać zastosowanie również jako środek przeciwbiegunkowy. Bywa stosowany również jako preparat łagodzący objawy niestrawności i wzdęcia. Najnowsze badania donoszą, że banan posiada właściwości antybakteryjne, może także stabilizować gospodarkę lipidową i glukozową oraz wykazywać działanie ochronne dla wątroby.

Kwas rycynolowy oraz kwas oleinowy to nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzenia roślinnego o prozdrowotnym działaniu. Korzystnie wpływają na stabilizację poziomu cholesterolu oraz mogą powodować obniżenie ciśnienia krwi.

Ponadto, kwas rycynolowy wykazuje działanie przeczyszczające, powodując zwiększenie objętości kału, co ułatwia wypróżnianie i redukuje zaparcia.

Lecytyna sojowa jest to mieszanina substancji o charakterze tłuszczów, głównie fosfolipidów, która wywiera korzystny wpływ na pracę m.in. układu nerwowego oraz przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi czy poprawy funkcji wątroby.

Lipidy wchodzące w skład lecytyny sojowej tworzą błony komórkowe, a także osłonki mielinowe neuronów, odpowiedzialne za sprawne przekazywanie sygnałów. Są one również źródłem grup chemicznych w istotnych reakcjach metabolicznych oraz prekursorami do syntezy aktywnych biologicznie związków, np. neuroprzekaźników.

Papryka jest stosowana w dolegliwościach związanych z nieprawidłowym funkcjonowaniem układu pokarmowego np. w problemach trawiennych. Dostarcza dużych ilości minerałów oraz witamin (w tym witaminy C), a także alkaloidu – kapsaicyny.

Kapsaicyna to substancja odpowiedzialna za odczuwanie ostrego smaku pikantnych potraw. Ma ona również działanie przeciwbólowe i działa kojąco na skórę oraz błony śluzowe, dlatego często bywa składnikiem maści  do stosowania miejscowego. Z tego powodu może być również nieocenioną substancją, pomagającą zwalczać dolegliwości związane ze śluzówką żołądka i jelit.

Podsumowując, ECOLOGICAL FORMULAS Helicobacterin to suplement diety zawierający kompleks składników wpływających na funkcjonowanie przewodu pokarmowego.  Poszczególne składniki mogą działać ochronnie na błonę śluzową żołądka, pozytywnie wpływać na procesy trawienne oraz pomagać w redukcji zaparć, wspierając regularne wypróżnianie.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 60 tabletekPorcja jednorazowa: 1 tabletkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 tabletcezawartość%ZDS
Mucyna żołądkowa300 mg*
Laktitol100 mg*
ATP30 mg*
Sproszkowany owoc banana30 mg*
Kwas rycynolowy10 mg*
Kwas oleinowy25 mg*
Lecytyna (z soi)20 mg*
Cytrynian magnezu20 mg*
Papryka 5 mg*

Pozostałe składniki

Celuloza mikrokrystaliczna, dwutlenek krzemu, celuloza, kwas stearynowy, krzemian magnezu, stearynian magnezu, powidon, glazura.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Pileje
69,00 zł

3 precyzyjnie zdefiniowane szczepy bakterii kwasu mlekowego. Polecany szczególnie w podróży.

Kupuję
Aliness
33,90 zł

Zestaw składników naturalnego pochodzenia, wspierający mineralizację kośćca i układ krwionośny.

Kupuję
  • Popularny
Alpha GPC
Apollo's Hegemony
99,00 zł
(3)

Alpha GPC stymuluje syntezę acetylocholiny oraz wspiera pracę mózgu i wspomaga funkcje poznawcze.

Kupuję
Apollo's Hegemony
59,00 zł
(1)

Wieloskładnikowy kompleks witamin i minerałów. Dba o metabolizm, odporność i chroni przed wolnymi rodnikami.

Kupuję
Pileje
129,00 zł

Profesjonalny suplement bakterii kwasu mlekowego. Pięć wyselekcjonowanych szczepów probiotycznych.

Kupuję
Bio-kult
79,00 zł

Zestaw bakterii wspierających mikroflorę jelitową. Skutecznie pomaga w pracy układu pokarmowego.

Kupuję

Mucyna żołądkowa

Informacja

Mucyna żołądkowa  to rodzaj wielkocząsteczkowej glikoproteiny, która jest obecna na powierzchni błony śluzowej w organizmie i wchodzi w skład większości wydzielin produkowanych w ustroju. Można ją znaleźć m.in. w ślinie oraz żółci. Mucyna ma unikalną strukturę molekularną i specyficzne właściwości chemiczne. Jest zdolna do absorbowania dużych ilości wody; z łatwością tworzy żele. 

W żołądku zasadniczo występują dwie mucyny – MUC5AC i MUC6. Są one produkowane przez komórki nabłonkowe gruczołów żołądkowych i komórki nabłonkowe powierzchniowe. W badaniach wykazano, że mucyny żołądkowe odgrywają kluczową rolę w ochronie nabłonka żołądkowego przed kolonizacją przez patogenne mikroorganizmy, a zwłaszcza bakterie Helicobacter pyroli.

W suplementacji mucyna żołądkowa zwykle pojawia się w suplementach ukierunkowanych na wspieranie zdrowia żołądka i walkę z zakażeniem bakterią Helicobacter pyroli. 

Laktitol

Informacja

Laktitol to związek chemiczny przynależący do alkoholi cukrowych. Jest otrzymywany w wyniku uwodornienia laktozy; składa się z galaktozy i sorbitolu. Powszechnie stosuje się go jako dodatek do żywności - pełni funkcję substancji słodzącej i usztywniającej. Cechuje się nieco mniejszą słodyczą od sacharozy (40%). W produktach spożywczych często kryje się pod symbolem E966.

Szacuje się, że tylko 2% dostarczonego do organizmu laktitolu jest trawione w jelicie cienkim do glukozy i sorbitolu, które następnie są wchłaniane. Reszta trafia do jelita grubego, gdzie podlega procesom fermentacji prowadzonym przez bakterie okrężnicy. Laktitol jest niskokaloryczny (dostarcza 2 kcal na gram), ma niski indeks glikemiczny; praktycznie nie wpływa na poziom cukru i insuliny we krwi. Ponadto nie jest metabolizowany przez bakterie bytujące w jamie ustnej, dlatego nie powoduje próchnicy. 

Laktitol jest uznawany za bezpieczny dla zdrowia. W dużych dawkach, powyżej 20 g, może wywoływać efekt przeczyszczający.

 

Kwas oleinowy

Informacja

Kwas oleinowy – jednonasycony kwas tłuszczowy z rodziny Omega 9, występujący w postaci naturalnej w produktach pochodzenia roślinnego (migdały, oliwa z oliwek) i zwierzęcego (żółtka jaj kurzych, tłuszcze pochodzące z ryb). Jako najpopularniejszy przedstawiciel kwasów tłuszczowych występujących w pożywieniu może zastępować niektóre nasycone kwasy tłuszczowe, a w konsekwencji wpływać pozytywnie na profil lipidowy krwi. W suplementacji diety stanowi uzupełnienie nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Lecytyna

Informacja

Lecytyna należy do fosfolipidów (tłuszczy złożonych) wpływających korzystnie na funkcjonowanie układu krążenia i profil lipidowy krwi oraz metabolizm tłuszczu. Jest źródłem choliny, będącej prekursorem acetylocholiny (neuroprzekaźnik) wpływającej na funkcjonowanie układu nerwowego, także inozytolu (stabilizatora równowagi miedzi i cynku w organizmie). Wpływa na poprawę koncentracji, kojarzenia i zapamiętywania. Tworzy koloidalną zawiesinę tłuszczu w cieczy (emulgacja) pozwalającą na wykorzystanie w przemyśle spożywczym. Jest składnikiem suplementów diety wspomagających pracę ośrodkowego układu nerwowego, krwionośnego, przyśpieszających odchudzanie oraz odżywkach białkowych, węglowodanowo-białkowych jako emulgator, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: z przepisu lekarza zwyczajowo 1 – 10 g/24h

Soja owłosiona

Informacja

Soja owłosiona (Soja hispida), roślina importowana do Polski, której surowcem leczniczym i spożywczym są nasiona (Semen Sojae), będące bogatym źródłem białka (ok. 50 %), związków bezazotowych, błonnika, lecytyny, genistyny oraz tłustego oleju. Olej sojowy jest jednym z korzystniejszych dla zdrowia olejów, ze względu na obecność w nim beta-sisterolu. Sprawdzone naukowo działanie substancji zawartych w soi potwierdzają jej wpływ na profil lipidowy (obniżenie cholesterolu w krwi), działanie przeciwmiażdżycowe. Jest stosowana również jako produkt spożywczy w gospodarstwie domowym, zastępując ziarna fasoli. Jest składnikiem odżywek białkowo-węglowodanowych i białkowych oraz oleju sojowego, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Cytrynian magnezu

Informacja

Cytrynian magnezu jest to sól magnezu i kwasu cytrynowego. Stanowi jedną z najlepiej przyswajalnych form magnezu, który pełni wiele istotnych funkcji w organizmie. Odpowiada między innymi za prawidłowe działanie układu nerwowego, immunologicznego, czy mięśniowego.

Magnez posiada działanie uspokajające poprzez zmniejszanie pobudliwości komórek nerwowych. Dzięki wprowadzeniu tego pierwiastka do diety, potencjalnie można zatem poprawić jakość snu, czy też zredukować poziom stresu.

Korzystny wpływ na układ krwionośny to kolejna z cech magnezu. Zapobiega on bowiem nadciśnieniu oraz odkładaniu się cholesterolu w ścianach naczyń krwionośnych (tętnic), dzięki czemu może zapobiegać chorobom związanym z układem krwionośnym.

Magnez odgrywa również znaczącą rolę w procesie skurczu mięśnia, a więc wpływa na działanie całego układu mięśniowego. Bierze też udział w prawidłowej syntezie białka, procesie podziału komórek oraz w prawidłowym przebiegu metabolizmu energetycznego. Pomaga w utrzymaniu zdrowych zębów i kości oraz całościowej elektrolitowej równowagi w organizmie.

Papryka roczna

Informacja

Papryka roczna (Capsicum annuum) - roślina pochodząca z kontynentów amerykańskich, w Polsce uprawiana pod osłonami, posiada cenne właściwości lecznicze i kulinarne (jako przyprawa do wielu potraw). Surowcem jest wysuszony owoc papryki (Fructus Capsici siccatus) oraz owoc niedojrzały (Fructus Copsici immaturus) zawierający: aminy aromatyczne, białko, cukier, flawonoidy, kwasy organiczne, mikroelementy (fosfor, magnez, potas, wapń), witaminy (z grupy B, C, P, E, prowitaminę A) oraz alkaloid kapsaicynę posiadającą potencjał termogeniczny. Większość substancji występujących w papryce wykazuje właściwości antyoksydacyjne, wpływające na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i immunologicznego, zwiększają metabolizm, poprawiają krążenie krwi oraz wpływają na poziom cholesterolu. Świeża papryka jest cenną przyprawą do mięs, sałatek ze względu na działanie odżywcze i witaminizujące. Wchodzi w skład suplementów diety działających witaminizująco, mineralizująco oraz wspomagających odchudzanie.

Ostatnio na blogu

Kava Kava – uprawa i pochodzenie

Kava Kava – uprawa i pochodzenie

Kava Kava to niezwykle drogocenna substancja, którą można stosować na co dzień, w celu poprawy samopoczucia i zdrowia. Skąd pochodzi kava kava? Gdzie jest...

czytaj więcej
Czy można przedawkować witaminy z grupy B?

Czy można przedawkować witaminy z grupy B?

Przyjmowanie witamin z grupy B to bardzo częsty element suplementacji. Nic dziwnego! Zwykle nie przyjmujemy ich odpowiedniej ilości z pożywieniem, biorąc pod...

czytaj więcej
4 porady które pomogą Twojemu organizmowi lepiej wchłaniać witaminę D

4 porady które pomogą Twojemu organizmowi lepiej wchłaniać witaminę D

Samo stanie na słońcu czy przyjmowanie suplementów z witaminą D nie wystarczy. Musisz się upewnić, że Twoje ciało...

czytaj więcej
Magnez dla osób starszych

Magnez dla osób starszych

Wraz z wiekiem zmniejsza się nasza aktywność fizyczna, a wraz z nią spożycie pokarmu i płynów – nasze zapotrzebowanie...

czytaj więcej
Strength & Conditioning – co to w ogóle jest?

Strength & Conditioning – co to w ogóle jest?

Strength & Conditioning, czyli w wolnym tłumaczeniu siła i kondycjonowanie – co to w ogóle jest za dziedzina nauki i czym dokładnie zajmuje się...

czytaj więcej
Sześć najważniejszych zalet colostrum

Sześć najważniejszych zalet colostrum

Colostrum (siara), czyli pierwsze mleko matki, odgrywa kluczową rolę w produkcji, a następnie we wsparciu funkcjonowania naturalnych komórek cytotoksycznych...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027