Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Helicobactrin Helicobactrin

ECOLOGICAL FORMULAS Helicobacterin to suplement diety w postaci tabletek zawierających grupę składników pomocnych w zwalczaniu zakażeń  bakteryjnych układu pokarmowego, w szczególności spowodowanych przez Helicobacter pylori. Preparat ten również usprawnia pracę żołądka i wzmacnia jego naturalną barierę ochronną.

Helicobacter pylori to bakteria, która może powodować u człowieka rozwój stanów zapalnych oraz chorób takich jak wrzody żołądka i dwunastnicy, a nawet nowotworów. Suplement ten wspiera zwalczanie zakażenia Helicobacter pylori przyczyniając się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.

Mucyna żołądkowa to wielkocząsteczkowe białko, będące jednym z głównych składników śluzu żołądkowego. Mucyna ma zdolność pochłaniania dużej ilości wody, przez co tworzy w żołądku odpowiednie środowisko, sprzyjające trawieniu pokarmu. Dzięki swoim właściwościom chroni ona ścianę żołądka przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz chemicznymi,  spowodowanymi na przykład przez działanie kwasu solnego czy docierający do żołądka pokarm. Mucyny zapobiegają także adhezji bakterii do błony śluzowej chroniąc przewód pokarmowy przed kolonizacją np. Helicobacter pylori.

Laktitol to popularny związek używany jako słodzik w niskokalorycznej żywności. W tym produkcie został zastosowany dzięki działaniu promującym zdrowie jelita grubego. Może on również działać kojąco na zaparcia i dolegliwości bólowe związane z utrudnionym wypróżnianiem.

Sól magnezowa ATP jest to połączenie atomu magnezu z adenozynotrójfosforanem (ATP), niezbędne do prawidłowego funkcjonowania komórek. Magnez jest kofaktorem wielu enzymów biorących udział w przemianach zachodzących w organizmie. Jest odpowiedzialny na przykład za biosyntezę białka, jako że umożliwia łączenie się podjednostek rybosomów, a także wpływa na utrzymanie odpowiedniej pobudliwości komórek nerwowych oraz wspiera prawidłową kurczliwość mięśni.

Z kolei sam ATP jest związkiem będącym źródłem energii do pracy komórki. W jego skład poza rybozą oraz adeniną, wchodzą trzy reszty kwasu fosforowego połączone dwoma wysokoenergetycznymi wiązaniami, których hydroliza dostarcza dużej ilości energii niezbędnej do przebiegu wszystkich anabolicznych reakcji w komórce.

Sproszkowany owoc banana to bogate źródło wielu witamin i minerałów. Dostarcza miedzy innymi duże ilości potasu, magnanu, żelaza oraz magnezu, a także witamin z grupy B oraz witaminy A, C i E.

Co więcej, sproszkowany banan może znajdywać zastosowanie również jako środek przeciwbiegunkowy. Bywa stosowany również jako preparat łagodzący objawy niestrawności i wzdęcia. Najnowsze badania donoszą, że banan posiada właściwości antybakteryjne, może także stabilizować gospodarkę lipidową i glukozową oraz wykazywać działanie ochronne dla wątroby.

Kwas rycynolowy oraz kwas oleinowy to nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzenia roślinnego o prozdrowotnym działaniu. Korzystnie wpływają na stabilizację poziomu cholesterolu oraz mogą powodować obniżenie ciśnienia krwi.

Ponadto, kwas rycynolowy wykazuje działanie przeczyszczające, powodując zwiększenie objętości kału, co ułatwia wypróżnianie i redukuje zaparcia.

Lecytyna sojowa jest to mieszanina substancji o charakterze tłuszczów, głównie fosfolipidów, która wywiera korzystny wpływ na pracę m.in. układu nerwowego oraz przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi czy poprawy funkcji wątroby.

Lipidy wchodzące w skład lecytyny sojowej tworzą błony komórkowe, a także osłonki mielinowe neuronów, odpowiedzialne za sprawne przekazywanie sygnałów. Są one również źródłem grup chemicznych w istotnych reakcjach metabolicznych oraz prekursorami do syntezy aktywnych biologicznie związków, np. neuroprzekaźników.

Papryka jest stosowana w dolegliwościach związanych z nieprawidłowym funkcjonowaniem układu pokarmowego np. w problemach trawiennych. Dostarcza dużych ilości minerałów oraz witamin (w tym witaminy C), a także alkaloidu – kapsaicyny.

Kapsaicyna to substancja odpowiedzialna za odczuwanie ostrego smaku pikantnych potraw. Ma ona również działanie przeciwbólowe i działa kojąco na skórę oraz błony śluzowe, dlatego często bywa składnikiem maści  do stosowania miejscowego. Z tego powodu może być również nieocenioną substancją, pomagającą zwalczać dolegliwości związane ze śluzówką żołądka i jelit.

Podsumowując, ECOLOGICAL FORMULAS Helicobacterin to suplement diety zawierający kompleks składników wpływających na funkcjonowanie przewodu pokarmowego.  Poszczególne składniki mogą działać ochronnie na błonę śluzową żołądka, pozytywnie wpływać na procesy trawienne oraz pomagać w redukcji zaparć, wspierając regularne wypróżnianie.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Helicobactrin Helicobactrin 60 tab.
Ecological Formulas
119,00 zł

Helicobactrin 60 tab.

Cechy

Siła:
Masa:
Działanie Pro-Zdrowotne:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,79 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,79 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Dostarcza skutecznych składników promujących zdrowie przewodu pokarmowego
  • Źródło witamin i minerałów oraz substancji antybakteryjnych
  • Zapewnia wzmocnienie naturalnej bariery ochronnej żołądka
  • Pomocny w łagodzeniu dolegliwości gastrycznych
  • Pomaga zwalczać zakażenie Helicobacter pylori
  • Wspiera funkcjonowanie układu pokarmowego
  • Redukuje zaparcia i ułatwia wypróżnianie
  • Promuje prawidłowe trawienie

ECOLOGICAL FORMULAS Helicobacterin to suplement diety w postaci tabletek zawierających grupę składników pomocnych w zwalczaniu zakażeń  bakteryjnych układu pokarmowego, w szczególności spowodowanych przez Helicobacter pylori. Preparat ten również usprawnia pracę żołądka i wzmacnia jego naturalną barierę ochronną.

Helicobacter pylori to bakteria, która może powodować u człowieka rozwój stanów zapalnych oraz chorób takich jak wrzody żołądka i dwunastnicy, a nawet nowotworów. Suplement ten wspiera zwalczanie zakażenia Helicobacter pylori przyczyniając się do utrzymania prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego.

Mucyna żołądkowa to wielkocząsteczkowe białko, będące jednym z głównych składników śluzu żołądkowego. Mucyna ma zdolność pochłaniania dużej ilości wody, przez co tworzy w żołądku odpowiednie środowisko, sprzyjające trawieniu pokarmu. Dzięki swoim właściwościom chroni ona ścianę żołądka przed uszkodzeniami mechanicznymi oraz chemicznymi,  spowodowanymi na przykład przez działanie kwasu solnego czy docierający do żołądka pokarm. Mucyny zapobiegają także adhezji bakterii do błony śluzowej chroniąc przewód pokarmowy przed kolonizacją np. Helicobacter pylori.

Laktitol to popularny związek używany jako słodzik w niskokalorycznej żywności. W tym produkcie został zastosowany dzięki działaniu promującym zdrowie jelita grubego. Może on również działać kojąco na zaparcia i dolegliwości bólowe związane z utrudnionym wypróżnianiem.

Sól magnezowa ATP jest to połączenie atomu magnezu z adenozynotrójfosforanem (ATP), niezbędne do prawidłowego funkcjonowania komórek. Magnez jest kofaktorem wielu enzymów biorących udział w przemianach zachodzących w organizmie. Jest odpowiedzialny na przykład za biosyntezę białka, jako że umożliwia łączenie się podjednostek rybosomów, a także wpływa na utrzymanie odpowiedniej pobudliwości komórek nerwowych oraz wspiera prawidłową kurczliwość mięśni.

Z kolei sam ATP jest związkiem będącym źródłem energii do pracy komórki. W jego skład poza rybozą oraz adeniną, wchodzą trzy reszty kwasu fosforowego połączone dwoma wysokoenergetycznymi wiązaniami, których hydroliza dostarcza dużej ilości energii niezbędnej do przebiegu wszystkich anabolicznych reakcji w komórce.

Sproszkowany owoc banana to bogate źródło wielu witamin i minerałów. Dostarcza miedzy innymi duże ilości potasu, magnanu, żelaza oraz magnezu, a także witamin z grupy B oraz witaminy A, C i E.

Co więcej, sproszkowany banan może znajdywać zastosowanie również jako środek przeciwbiegunkowy. Bywa stosowany również jako preparat łagodzący objawy niestrawności i wzdęcia. Najnowsze badania donoszą, że banan posiada właściwości antybakteryjne, może także stabilizować gospodarkę lipidową i glukozową oraz wykazywać działanie ochronne dla wątroby.

Kwas rycynolowy oraz kwas oleinowy to nienasycone kwasy tłuszczowe pochodzenia roślinnego o prozdrowotnym działaniu. Korzystnie wpływają na stabilizację poziomu cholesterolu oraz mogą powodować obniżenie ciśnienia krwi.

Ponadto, kwas rycynolowy wykazuje działanie przeczyszczające, powodując zwiększenie objętości kału, co ułatwia wypróżnianie i redukuje zaparcia.

Lecytyna sojowa jest to mieszanina substancji o charakterze tłuszczów, głównie fosfolipidów, która wywiera korzystny wpływ na pracę m.in. układu nerwowego oraz przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi czy poprawy funkcji wątroby.

Lipidy wchodzące w skład lecytyny sojowej tworzą błony komórkowe, a także osłonki mielinowe neuronów, odpowiedzialne za sprawne przekazywanie sygnałów. Są one również źródłem grup chemicznych w istotnych reakcjach metabolicznych oraz prekursorami do syntezy aktywnych biologicznie związków, np. neuroprzekaźników.

Papryka jest stosowana w dolegliwościach związanych z nieprawidłowym funkcjonowaniem układu pokarmowego np. w problemach trawiennych. Dostarcza dużych ilości minerałów oraz witamin (w tym witaminy C), a także alkaloidu – kapsaicyny.

Kapsaicyna to substancja odpowiedzialna za odczuwanie ostrego smaku pikantnych potraw. Ma ona również działanie przeciwbólowe i działa kojąco na skórę oraz błony śluzowe, dlatego często bywa składnikiem maści  do stosowania miejscowego. Z tego powodu może być również nieocenioną substancją, pomagającą zwalczać dolegliwości związane ze śluzówką żołądka i jelit.

Podsumowując, ECOLOGICAL FORMULAS Helicobacterin to suplement diety zawierający kompleks składników wpływających na funkcjonowanie przewodu pokarmowego.  Poszczególne składniki mogą działać ochronnie na błonę śluzową żołądka, pozytywnie wpływać na procesy trawienne oraz pomagać w redukcji zaparć, wspierając regularne wypróżnianie.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 60 tabletekPorcja jednorazowa: 1 tabletkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 tabletcezawartość%ZDS
Mucyna żołądkowa300 mg*
Laktitol100 mg*
Sól magnezowa ATP50 mg*
Sproszkowany owoc banana30 mg*
Kwas rycynolowy25 mg*
Kwas oleinowy25 mg*
Lecytyna (z soi)20 mg*
Papryka 5 mg*

Pozostałe składniki

Celuloza mikrokrystaliczna, dwutlenek krzemu, celuloza, kwas stearynowy, krzemian magnezu, stearynian magnezu, powidon, glazura.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Jarrow Formulas
55,00 zł

Buforowana witamina C. Askorbinian wapnia z dodatkiem bioflawonoidów.

Kupuję
Seeking Health
129,00 zł

Kompleksowy preparat probiotyczny skierowany do dzieci poniżej 2. roku życia

Kupuję
Now Foods
52,00 zł
(1)

Cytrynian Magnezu. Wspomaga pracę serca, wzmacnia kości, przeciwdziała skurczom i poprawia samopoczucie.

Kupuję
Quicksilver
229,00 zł

Wodór molekularny to jeden z najskuteczniejszych antyoksydantów, który działa w obszarze wewnątrzkomórkowym.

Kupuję
Olimp
13,00 zł

Tabletki zawierające magnez, witaminę B1 i B6. Wspomagają układ nerwowy i mięśnie, ograniczają zmęczenie.

Kupuję
Doctor's Best
99,00 zł

Formuła probiotyczna wspomagająca układ trawienny i zdrowie ogólne.

Kupuję

Laktitol

Informacja

Laktitol to związek chemiczny przynależący do alkoholi cukrowych. Jest otrzymywany w wyniku uwodornienia laktozy; składa się z galaktozy i sorbitolu. Powszechnie stosuje się go jako dodatek do żywności - pełni funkcję substancji słodzącej i usztywniającej. Cechuje się nieco mniejszą słodyczą od sacharozy (40%). W produktach spożywczych często kryje się pod symbolem E966.

Szacuje się, że tylko 2% dostarczonego do organizmu laktitolu jest trawione w jelicie cienkim do glukozy i sorbitolu, które następnie są wchłaniane. Reszta trafia do jelita grubego, gdzie podlega procesom fermentacji prowadzonym przez bakterie okrężnicy. Laktitol jest niskokaloryczny (dostarcza 2 kcal na gram), ma niski indeks glikemiczny; praktycznie nie wpływa na poziom cukru i insuliny we krwi. Ponadto nie jest metabolizowany przez bakterie bytujące w jamie ustnej, dlatego nie powoduje próchnicy. 

Laktitol jest uznawany za bezpieczny dla zdrowia. W dużych dawkach, powyżej 20 g, może wywoływać efekt przeczyszczający.

 

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Kwas oleinowy

Informacja

Kwas oleinowy – jednonasycony kwas tłuszczowy z rodziny Omega 9, występujący w postaci naturalnej w produktach pochodzenia roślinnego (migdały, oliwa z oliwek) i zwierzęcego (żółtka jaj kurzych, tłuszcze pochodzące z ryb). Jako najpopularniejszy przedstawiciel kwasów tłuszczowych występujących w pożywieniu może zastępować niektóre nasycone kwasy tłuszczowe, a w konsekwencji wpływać pozytywnie na profil lipidowy krwi. W suplementacji diety stanowi uzupełnienie nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Lecytyna

Informacja

Lecytyna należy do fosfolipidów (tłuszczy złożonych) wpływających korzystnie na funkcjonowanie układu krążenia i profil lipidowy krwi oraz metabolizm tłuszczu. Jest źródłem choliny, będącej prekursorem acetylocholiny (neuroprzekaźnik) wpływającej na funkcjonowanie układu nerwowego, także inozytolu (stabilizatora równowagi miedzi i cynku w organizmie). Wpływa na poprawę koncentracji, kojarzenia i zapamiętywania. Tworzy koloidalną zawiesinę tłuszczu w cieczy (emulgacja) pozwalającą na wykorzystanie w przemyśle spożywczym. Jest składnikiem suplementów diety wspomagających pracę ośrodkowego układu nerwowego, krwionośnego, przyśpieszających odchudzanie oraz odżywkach białkowych, węglowodanowo-białkowych jako emulgator, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: z przepisu lekarza zwyczajowo 1 – 10 g/24h

Soja owłosiona

Informacja

Soja owłosiona (Soja hispida), roślina importowana do Polski, której surowcem leczniczym i spożywczym są nasiona (Semen Sojae), będące bogatym źródłem białka (ok. 50 %), związków bezazotowych, błonnika, lecytyny, genistyny oraz tłustego oleju. Olej sojowy jest jednym z korzystniejszych dla zdrowia olejów, ze względu na obecność w nim beta-sisterolu. Sprawdzone naukowo działanie substancji zawartych w soi potwierdzają jej wpływ na profil lipidowy (obniżenie cholesterolu w krwi), działanie przeciwmiażdżycowe. Jest stosowana również jako produkt spożywczy w gospodarstwie domowym, zastępując ziarna fasoli. Jest składnikiem odżywek białkowo-węglowodanowych i białkowych oraz oleju sojowego, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Papryka roczna

Informacja

Papryka roczna (Capsicum annuum) - roślina pochodząca z kontynentów amerykańskich, w Polsce uprawiana pod osłonami, posiada cenne właściwości lecznicze i kulinarne (jako przyprawa do wielu potraw). Surowcem jest wysuszony owoc papryki (Fructus Capsici siccatus) oraz owoc niedojrzały (Fructus Copsici immaturus) zawierający: aminy aromatyczne, białko, cukier, flawonoidy, kwasy organiczne, mikroelementy (fosfor, magnez, potas, wapń), witaminy (z grupy B, C, P, E, prowitaminę A) oraz alkaloid kapsaicynę posiadającą potencjał termogeniczny. Większość substancji występujących w papryce wykazuje właściwości antyoksydacyjne, wpływające na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i immunologicznego, zwiększają metabolizm, poprawiają krążenie krwi oraz wpływają na poziom cholesterolu. Świeża papryka jest cenną przyprawą do mięs, sałatek ze względu na działanie odżywcze i witaminizujące. Wchodzi w skład suplementów diety działających witaminizująco, mineralizująco oraz wspomagających odchudzanie.

Ostatnio na blogu

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka to zawsze świetny dodatek do herbaty. To też dobry wybór na przekąskę, zwłaszcza taką, którą można zabrać ze sobą np. na wyjazd. Spróbuj...

czytaj więcej
Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno to doskonała propozycja, jeśli obawiamy się nieudanego przepisu lub mamy mało czasu albo… po prostu nie mamy piekarnika! Spód: ✔80 g...

czytaj więcej
Proteinowe tiramisu

Proteinowe tiramisu

Tiramisu to idealne ciasto dla osób kochających kawę. Szybki przepis na pyszne, PROTEINOWE ciasto to coś, na co każdy ma ochotę!  Składniki: ✔100 ml...

czytaj więcej
#7 Badania suplementów diety – Omega-3

#7 Badania suplementów diety – Omega-3

Kwasy tłuszczowe Omega-3 to w ostatnim czasie bardzo popularny suplement diety. Ich obecność w naszej diecie jest konieczna, aby cieszyć się dobrym zdrowiem....

czytaj więcej
Sernik z solonym karmelem i masłem orzechowym

Sernik z solonym karmelem i masłem orzechowym

Sernik, w którym połączyłem same dobre rzeczy… – solony karmel – masło orzechowe – czekoladowe brownie Czy można wymyślić lepsze połączenie?!...

czytaj więcej
Masa beztłuszczowa czy masa mięśniowa?

Masa beztłuszczowa czy masa mięśniowa?

Czy bez użycia niedozwolonych środków dopingujących można w perspektywie miesiąca uzyskać przyrost 3kg beztłuszczowej masy ciała? Wbrew obiegowym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027