Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Golden Sweetz Golden Sweetz

Golden Bow Solutions Golden Sweetz: Czekolada Mleczna to smakowita czekolada bez dodatku cukru, która posiada niezwykle wysoką zawartość kofeiny uzyskanej poprzez dodatek  kawy Angel's Touch. Już trzy kostki stanowią równowartość mocnego espresso!

Doskonała alternatywa dla kawy
W codziennym biegu na wiele rzeczy może brakować czasu, jednakże jeśli zabraknie go na poranną kawę, dzień nie będzie należał do udanych. Aby nie dopuścić do tego rodzaju kataklizmu, stworzono czekoladę z dodatkiem kawy o wysokiej zawartości kofeiny. Dzięki niej można łatwo wyjść z opresji, jaką jest opuszczenie domu bez wypicia solidnej filiżanki kawy – wystarczy tylko zjeść kilka kostek. Obfita ilość kofeiny zawarta w produkcie doskonale pobudza oraz wspiera sprawność fizyczną i umysłową. Dodatkowo pomaga zniwelować senność i zmęczenie. Czekolada z serii Golden Sweetz sprawdzi się doskonale zarówno w przypadku osób zabieganych, poszukujących sposobu na szybki i smaczny sposób dostarczenia kofeiny,  jak i smakoszy czekolady, którzy szukają nowych doznań smakowych.

Wysokiej jakości naturalny słodzik o prozdrowotnym działaniu
Do osłodzenia tej czekolady wykorzystano ksylitol, zwany też cukrem brzozowym. Poza nieco niższą niż standardowy cukier kalorycznością, charakteryzuje się on nieporównywalnie niższym indeksem glikemicznym (IG=8) oraz nie wykazuje destrukcyjnego wpływu na uzębienie. Spożywanie ksylitolu podnosi poziom insuliny w znikomym stopniu, stąd też jego stosowanie zaleca się osobom cierpiącym z powodu rozregulowanej gospodarki tego hormonu. Dzięki użyciu naturalnego słodzika, czekolada ta stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla standardowych łakoci, przez co można sobie pozwolić na codzienną dawkę przyjemności bez wyrzutów sumienia.

Czekolada w czasie diety? Czemu nie!
Dodatkowym benefitem z przyjmowania kofeiny zawartej w czekoladzie jest jej zdolność do przyśpieszania metabolizmu oraz nasilenia rozpadu komórek tłuszczowych. Dzięki temu czekolada ta nie tylko motywuje do działania i niweluje zmęczenie, ale też ułatwia utrzymanie odtłuszczonej i smukłej sylwetki. Ma ona również obniżoną zawartość cukrów prostych, a słodziki użyte do jej produkcji charakteryzują się powolnym tempem przyswajania. Z tego względu jej spożycie zapewnia mniejsze wahania poziomu glukozy we krwi, a tym samym dłuższe uczucie sytości.

Podsumowując, Czekolada mleczna Firmy Golden Bow Solutions to wyjątkowe połączenie czekolady z mocną kawą o doskonałym smaku. Dzięki wykorzystaniu ksylitolu jako słodzika stanowi zdrowszą alternatywę dla zwykłych czekolad, a dodatek kofeiny działa pobudzająco i ułatwia utrzymanie szczupłej figury.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Golden Sweetz Golden Sweetz Czekolada Mleczna 50g
Golden Bow Solutions
15,00 zł

Golden Sweetz Czekolada Mleczna 50g

Inne formy

Czekolada Ciemna 50g
15,00 zł
Czekolada Mleczna 50g
15,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Doskonałe połączenie czekolady i mocnej kawy
  • Pomoc w utrzymaniu szczupłej sylwetki
  • Wsparcie dla osób będących na diecie
  • Atrakcyjna alternatywa dla kawy
  • Słodzona cukrem brzozowym
  • Aż 260 mg kofeiny w 50 g!
  • Niepowtarzalny smak
  • Bez dodatku cukru

Golden Bow Solutions Golden Sweetz: Czekolada Mleczna to smakowita czekolada bez dodatku cukru, która posiada niezwykle wysoką zawartość kofeiny uzyskanej poprzez dodatek  kawy Angel's Touch. Już trzy kostki stanowią równowartość mocnego espresso!

Doskonała alternatywa dla kawy
W codziennym biegu na wiele rzeczy może brakować czasu, jednakże jeśli zabraknie go na poranną kawę, dzień nie będzie należał do udanych. Aby nie dopuścić do tego rodzaju kataklizmu, stworzono czekoladę z dodatkiem kawy o wysokiej zawartości kofeiny. Dzięki niej można łatwo wyjść z opresji, jaką jest opuszczenie domu bez wypicia solidnej filiżanki kawy – wystarczy tylko zjeść kilka kostek. Obfita ilość kofeiny zawarta w produkcie doskonale pobudza oraz wspiera sprawność fizyczną i umysłową. Dodatkowo pomaga zniwelować senność i zmęczenie. Czekolada z serii Golden Sweetz sprawdzi się doskonale zarówno w przypadku osób zabieganych, poszukujących sposobu na szybki i smaczny sposób dostarczenia kofeiny,  jak i smakoszy czekolady, którzy szukają nowych doznań smakowych.

Wysokiej jakości naturalny słodzik o prozdrowotnym działaniu
Do osłodzenia tej czekolady wykorzystano ksylitol, zwany też cukrem brzozowym. Poza nieco niższą niż standardowy cukier kalorycznością, charakteryzuje się on nieporównywalnie niższym indeksem glikemicznym (IG=8) oraz nie wykazuje destrukcyjnego wpływu na uzębienie. Spożywanie ksylitolu podnosi poziom insuliny w znikomym stopniu, stąd też jego stosowanie zaleca się osobom cierpiącym z powodu rozregulowanej gospodarki tego hormonu. Dzięki użyciu naturalnego słodzika, czekolada ta stanowi znacznie zdrowszą alternatywę dla standardowych łakoci, przez co można sobie pozwolić na codzienną dawkę przyjemności bez wyrzutów sumienia.

Czekolada w czasie diety? Czemu nie!
Dodatkowym benefitem z przyjmowania kofeiny zawartej w czekoladzie jest jej zdolność do przyśpieszania metabolizmu oraz nasilenia rozpadu komórek tłuszczowych. Dzięki temu czekolada ta nie tylko motywuje do działania i niweluje zmęczenie, ale też ułatwia utrzymanie odtłuszczonej i smukłej sylwetki. Ma ona również obniżoną zawartość cukrów prostych, a słodziki użyte do jej produkcji charakteryzują się powolnym tempem przyswajania. Z tego względu jej spożycie zapewnia mniejsze wahania poziomu glukozy we krwi, a tym samym dłuższe uczucie sytości.

Podsumowując, Czekolada mleczna Firmy Golden Bow Solutions to wyjątkowe połączenie czekolady z mocną kawą o doskonałym smaku. Dzięki wykorzystaniu ksylitolu jako słodzika stanowi zdrowszą alternatywę dla zwykłych czekolad, a dodatek kofeiny działa pobudzająco i ułatwia utrzymanie szczupłej figury.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 50 g
w 100 gzawartość%ZDS
Energia2064,1 kJ/493 kcal**
Tłuszcz34.2g**
- W tym nasycone21,3g**
Węglowodany41,8g**
- W tym cukry11,4g**
Błonnik1,1g**
Białko12,7**
Sól0,3g**
Kofeina528mg**

Pozostałe składniki

Prażone ziarno kakao, substancja słodząca: ksylitol, odtłuszczone mleko w proszku, tłuszcz kakaowy, kawa rozpuszczalna, laska wanilii, lecytyna słonecznikowa.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
78,00 zł
(1)

Preparat węglowodanowy zwiększający energię mięśniową. Wspomaga procesy regeneracyjne.

Kupuję
Feel Free Nutrition
9,90 zł

Wegańska, bezglutenowa owsianka wzbogacona proteinami z soi i grochu. Bez dodatku cukru, słodzona stewią.

Kupuję
Activlab
4,50 zł

Łatwy i szybki sposób na przygotowanie wartościowego śniadania na słodko. Wysoka zawartość białka.

Kupuję
Trec
94,00 zł
(2)

Odżywka wspomagająca przyrost masy mięśniowej polecana dla osób o wolnej przemianie materii.

Kupuję
Trec
62,00 zł

Odżywka wspomagająca przyrost masy mięśniowej polecana dla osób o wolnej przemianie materii.

Kupuję
Activlab
4,50 zł

Łatwy sposób na przygotowanie pysznego śniadania, zgodnego z założeniami dietetycznymi.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Kofeina

Informacja

Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.

Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.

Ostatnio na blogu

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Po raz kolejny wspominam o tym, że u kobiet ciężarnych zachodzi dużo zmian adaptacyjnych w anatomii, fizjologii, biochemii, hematologii, neurologii,...

czytaj więcej
Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Insulinooporność jest często występującym zjawiskiem u starszych osób, chociaż staje się coraz bardziej powszechna we wszystkich grupach wiekowych, w tym...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Wiedziano o tym już dosyć dawno. Jeśli by wierzyć skalnym malunkom – ludzie stosowali miód ok. 5500 lat temu. Terapeutyczne zastosowanie miodu notowali...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Suplementacja węglowodanów jest szeroko rozpowszechniona w środowisku osób aktywnych. Chętnie sięga się po napoje izotoniczne, odzywki typu carbo, żele...

czytaj więcej
bareczki

bareczki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Knoppers to z pewnością ulubiona przekąska wielu z Was. Przedstawiam jej fit wersję, dzięki której możecie spożyć go nawet na diecie! ✔️3 sztuki...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027