Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Carb Killa Bar Carb Killa Bar

Grenade Carb Killa Bar to baton proteinowy z niską zawartością cukru. W każdym z 60 gramowych batonów znajduje się nieco ponad 200 kilokalorii. Baton posiada kilka atrakcyjnych wariantów smakowych. Idealnie wpasuje się w przerwy między posiłkami lub jako potreningowe źródło aminokwasów.

Baton został zatwierdzony przez Informed-Sport. Jest to globalny program zapewnienia wysokiej jakości dla produktów żywienia sportowego, dostawców dla branży żywienia sportowego oraz zakładów produkujących suplementy diety. Produkty zawierające certyfikat Informed-Sport są wolne od substancji zakazanych przez sportowe laboratorium antydopingowe LGC.

Baton posiada wysoką zawartość białka, pochodzącego aż z trzech źródeł - kazeiny, izolatu i serwatki białkowej. Połączenie tych trzech źródeł pełnowartościowego białka o różnej kinetyce wchłaniania zapewnia szybką dostawę aminokwasów już w około 30 minut po zjedzeniu oraz przedłużone ich uwalnianie nawet do czterech godzin.

Produkt cechuje się niską zawartością węglowodanów, zwłaszcza cukrów prostych. Większość z zawartych w batonie węglowodanów pochodzi z polioli, czyli alkoholi cukrowych, m.in. maltitolu i ksylitolu. Poliole stosowane są jako naturalne i niskokaloryczne słodziki o niższym indeksie glikemicznym od sacharozy. Dzięki temu baton jest doskonałą przekąską dla osób, które z różnych względów ograniczają spożycie cukru.

Warto wspomnieć, że niemal wszystkie warianty smakowe (z wyjątkiem Birthday Cake) posiadają wysoką zawartość błonnika, co pozwala wydłużyć uczucie sytości i wspomaga pracę jelit.

Podsumowując Grenade Carb Killa Bar to doskonała wysokobiałkowa przekąska, dostarczająca przy tym małych ilości cukru. Może być smakowitym urozmaiceniem diety i stanowić bardziej odżywczą alternatywę dla sklepowych słodkości. Idealny dla osób zabieganych, jednocześnie chcących zadbać o jakość sylwetki i prawidłowe odżywianie.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Carb Killa Bar Carb Killa Bar 60g
Grenade
8,90 zł

Carb Killa Bar 60g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

8,90 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,74 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Wysokobiałkowa przekąska dostępna w kilku smakach
  • Ponad 200 kcal w każdym 60 gramowym batonie
  • Trzy źródła białka o różnym czasie wchłaniania
  • Wysoka zawartość białka i błonnika
  • Niska zawartość węglowodanów
  • Naturalnie występujące cukry
  • Certyfikat Informed-Sport
  • Nie zawiera GMO
  • Doskonały smak

Grenade Carb Killa Bar to baton proteinowy z niską zawartością cukru. W każdym z 60 gramowych batonów znajduje się nieco ponad 200 kilokalorii. Baton posiada kilka atrakcyjnych wariantów smakowych. Idealnie wpasuje się w przerwy między posiłkami lub jako potreningowe źródło aminokwasów.

Baton został zatwierdzony przez Informed-Sport. Jest to globalny program zapewnienia wysokiej jakości dla produktów żywienia sportowego, dostawców dla branży żywienia sportowego oraz zakładów produkujących suplementy diety. Produkty zawierające certyfikat Informed-Sport są wolne od substancji zakazanych przez sportowe laboratorium antydopingowe LGC.

Baton posiada wysoką zawartość białka, pochodzącego aż z trzech źródeł - kazeiny, izolatu i serwatki białkowej. Połączenie tych trzech źródeł pełnowartościowego białka o różnej kinetyce wchłaniania zapewnia szybką dostawę aminokwasów już w około 30 minut po zjedzeniu oraz przedłużone ich uwalnianie nawet do czterech godzin.

Produkt cechuje się niską zawartością węglowodanów, zwłaszcza cukrów prostych. Większość z zawartych w batonie węglowodanów pochodzi z polioli, czyli alkoholi cukrowych, m.in. maltitolu i ksylitolu. Poliole stosowane są jako naturalne i niskokaloryczne słodziki o niższym indeksie glikemicznym od sacharozy. Dzięki temu baton jest doskonałą przekąską dla osób, które z różnych względów ograniczają spożycie cukru.

Warto wspomnieć, że niemal wszystkie warianty smakowe (z wyjątkiem Birthday Cake) posiadają wysoką zawartość błonnika, co pozwala wydłużyć uczucie sytości i wspomaga pracę jelit.

Podsumowując Grenade Carb Killa Bar to doskonała wysokobiałkowa przekąska, dostarczająca przy tym małych ilości cukru. Może być smakowitym urozmaiceniem diety i stanowić bardziej odżywczą alternatywę dla sklepowych słodkości. Idealny dla osób zabieganych, jednocześnie chcących zadbać o jakość sylwetki i prawidłowe odżywianie.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 60 g
w 1 batoniezawartość%ZDS
Kalorie214 kcal*
Tłuszcz8,5 g*
- w tym kwasy nasycone4,7 g*
Węglowodany13,6 g*
- w tym cukry0,6 g*
- w tym poliole12,1 g*
Błonnik7,0 g*
Białko 22,1 g*
Sól0,33 g*

Pozostałe składniki

Pozostałe składniki i wartości odżywcze mogą różnić się w zależności od wybranego smaku.

Pozostałe składniki (dla smaku Dark Chocolate Mint): Mieszanka białkowa (kazeinian wapnia (mleko), izolat białka mleka, izolat białka serwatki (mleko)), czekolada ze środkiem słodzącym (20%) (miazga kakaowa, słodzik: maltitol, masło kakaowe, tłuszcz mleczny, emulgator: sojowa lecytyna, wanilia), Środek wypełniający: polidekstroza; hydrolizowana wołowina, żelatyna, humektant: glicerol; białko sojowe, masło kakaowe, olej sojowy, kakao o niskiej zawartości tłuszczu, substancje słodzące: ksylitol, sukraloza; skrobia z tapioki, cukier, substancje aromatyzujące, sól, emulgator: ester kwasu cytrynowego, lecytyna sojowa; barwniki: dwutlenek tytanu, kompleks miedziowy chlorofilu; olej roślinny: olej z masła shea, olej palmowy; naturalny aromat mięty pieprzowej.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Scitec
189,00 zł
(4)

Zaawansowany gainer białkowy. Zawiera 6 rodzajów węglowodanów o różnym tempie wchłaniania. Wspomaga anabolizm.

Kupuję
Trec
76,00 zł

Aminokwasy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększają wytrzymałość i wspomagają regenerację.

Kupuję
Scitec
45,00 zł

Suplement zawierający 25,6% aminokwasów BCAA. Zwiększa wytrzymałość i przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Biotech Usa
49,00 zł

Łatwo przyswajalna odżywka wegańska na bazie białek pozyskanych z ryżu oraz grochu.

Kupuję
Scitec
139,00 zł
(3)

Suplement diety zawierający wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy.

Kupuję
Scitec
42,00 zł

Suplement diety zawierający wszystkie niezbędne dla organizmu aminokwasy.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Fizjoterapia uroginekologiczna w przebiegu ciąży i po porodzie

Po raz kolejny wspominam o tym, że u kobiet ciężarnych zachodzi dużo zmian adaptacyjnych w anatomii, fizjologii, biochemii, hematologii, neurologii,...

czytaj więcej
Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Wpływ wysiłku fizycznego na wrażliwość insulinową

Insulinooporność jest często występującym zjawiskiem u starszych osób, chociaż staje się coraz bardziej powszechna we wszystkich grupach wiekowych, w tym...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 2 – miód i zdrowie

Wiedziano o tym już dosyć dawno. Jeśli by wierzyć skalnym malunkom – ludzie stosowali miód ok. 5500 lat temu. Terapeutyczne zastosowanie miodu notowali...

czytaj więcej
Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Czy suplementacja miodem ma sens? – część 1 – miód i sport

Suplementacja węglowodanów jest szeroko rozpowszechniona w środowisku osób aktywnych. Chętnie sięga się po napoje izotoniczne, odzywki typu carbo, żele...

czytaj więcej
bareczki

bareczki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Waflowa kanapka a’la KNOPERS

Knoppers to z pewnością ulubiona przekąska wielu z Was. Przedstawiam jej fit wersję, dzięki której możecie spożyć go nawet na diecie! ✔️3 sztuki...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027