Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Crush Protein Bar Crush Protein Bar

BioTech USA Crush Bar to przekąska przeznaczona dla każdego, kto chce w zdrowy sposób rozkoszować się chwilą słodkiej przyjemności, bez wyrzutów sumienia o negatywny wpływ na sylwetkę.

Smaczna i zdrowa przekąska
Niemal każdy ma ochotę, aby pomiędzy posiłkami w obliczu małego głodu spożyć niewielką przekąskę. Niektórzy są fanami słodkich, inni zaś słonych pyszności. Rynek co prawda obfituje w różnego rodzaju produkty, jednak są one przeładowane substancjami szkodliwymi dla zdrowia. Należą do nich m.in. cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, czy olej palmowy.

Oferowany batonik zamiast wyżej wymienionych dodatków, posiada znacznie zdrowsze substancje słodzące i olej kokosowy. Nie jest również źródłem kontrowersyjnego aspartamu, stąd stanowi wspaniałą propozycję dla osób, które starają się go unikać. Warto dodać, iż przekąska jest dostępna w kilku opcjach smakowych, co pozwoli zadowolić kubki smakowe koneserów różnych słodkości.

Świetny dodatek niezależnie od celu
Wielu entuzjastów żywności fit dba nie tylko o swoje zdrowie, ale również dąży do osiągnięcia wymarzonej sylwetki. Aby zrealizować ten cel potrzebna jest zbilansowana dieta, która zawiera odpowiednią ilość kalorii i makroskładników. Dzięki świetnej proporcji białka, węglowodanów i tłuszczów, batonik może stać się elementem jadłospisu, zarówno osób redukujących nadmiar tkanki tłuszczowej, jak również starających się o rozwój masy mięśniowej.

Solidna porcja białka
Dla niektórych posiłek, który nie zawiera odpowiedniej ilości białka, okazuje się nie być pełnowartościowy. Dla nich, jak również dla osób, które chcą po prostu dostarczyć dawkę protein wystarczającą do budowy masy mięśniowej i regeneracji potreningowej, producent postanowił zaproponować idealną opcję. Smaczny batonik w kilku wersjach smakowych jest źródłem białka sojowego, w postaci szybko wchłanialnego izolatu. Od teraz nie trzeba już zastanawiać się nad dodatkową porcją tego makroskładnika, wystarczy sięgnąć po przekąskę!

Podsumowując, BioTech USA Crush Bar to przepyszny batonik proteinowy, skomponowany z myślą o osobach, które chcą ograniczyć ilość spożywanego cukru, bez konieczności odstawiania słodkości, przy jednoczesnej możliwości zadbania o zdrowie i szczupłą sylwetkę.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Crush Protein Bar Crush Protein Bar 64g
Biotech Usa
7,50 zł

Crush Protein Bar 64g

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,36 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

7,50 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,36 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Przepyszna przekąska w kilku wersjach smakowych
  • Źródło pełnowartościowego białka sojowego
  • Wspiera zdrowe nawyki żywieniowe
  • Bez dodatku cukru i aspartamu
  • Idealny pomiędzy posiłkami
  • Słodzony poliolami

BioTech USA Crush Bar to przekąska przeznaczona dla każdego, kto chce w zdrowy sposób rozkoszować się chwilą słodkiej przyjemności, bez wyrzutów sumienia o negatywny wpływ na sylwetkę.

Smaczna i zdrowa przekąska
Niemal każdy ma ochotę, aby pomiędzy posiłkami w obliczu małego głodu spożyć niewielką przekąskę. Niektórzy są fanami słodkich, inni zaś słonych pyszności. Rynek co prawda obfituje w różnego rodzaju produkty, jednak są one przeładowane substancjami szkodliwymi dla zdrowia. Należą do nich m.in. cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, czy olej palmowy.

Oferowany batonik zamiast wyżej wymienionych dodatków, posiada znacznie zdrowsze substancje słodzące i olej kokosowy. Nie jest również źródłem kontrowersyjnego aspartamu, stąd stanowi wspaniałą propozycję dla osób, które starają się go unikać. Warto dodać, iż przekąska jest dostępna w kilku opcjach smakowych, co pozwoli zadowolić kubki smakowe koneserów różnych słodkości.

Świetny dodatek niezależnie od celu
Wielu entuzjastów żywności fit dba nie tylko o swoje zdrowie, ale również dąży do osiągnięcia wymarzonej sylwetki. Aby zrealizować ten cel potrzebna jest zbilansowana dieta, która zawiera odpowiednią ilość kalorii i makroskładników. Dzięki świetnej proporcji białka, węglowodanów i tłuszczów, batonik może stać się elementem jadłospisu, zarówno osób redukujących nadmiar tkanki tłuszczowej, jak również starających się o rozwój masy mięśniowej.

Solidna porcja białka
Dla niektórych posiłek, który nie zawiera odpowiedniej ilości białka, okazuje się nie być pełnowartościowy. Dla nich, jak również dla osób, które chcą po prostu dostarczyć dawkę protein wystarczającą do budowy masy mięśniowej i regeneracji potreningowej, producent postanowił zaproponować idealną opcję. Smaczny batonik w kilku wersjach smakowych jest źródłem białka sojowego, w postaci szybko wchłanialnego izolatu. Od teraz nie trzeba już zastanawiać się nad dodatkową porcją tego makroskładnika, wystarczy sięgnąć po przekąskę!

Podsumowując, BioTech USA Crush Bar to przepyszny batonik proteinowy, skomponowany z myślą o osobach, które chcą ograniczyć ilość spożywanego cukru, bez konieczności odstawiania słodkości, przy jednoczesnej możliwości zadbania o zdrowie i szczupłą sylwetkę.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 64 g
w 1 batoniezawartość%ZDS
Wartość energetyczna 1566 kJ/375 kcal*
Tłuszcz 17 g*
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 11 g*
Węglowodany 36 g*
w tym cukry 3.4 g*
w tym poliole 30 g*
Białko 31 g*
Sól 0.53 g*
*Podane makroskładniki mogą się różnić w zależności od wybranego wariantu smakowego.

Pozostałe składniki

Ciasteczkowo-kremowy - polewa z mlecznej czekolady z substancją słodzącą 31% [substancja słodząca (maltitol), krem kakaowy, pełnotłuste mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator: lecytyny (soja), naturalny aromat], warstwa o smaku karmelowym z substącją słodzącą 18% [substancja słodząca (maltitole), mleko skondensowane, masło kakaowe, substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), aromat, sól, barwnik (karamel)], białko mleka, ekstrudowana soja 8,6% (izolat białka sojowego, mąka ryżowa, ekstrakt słodu jęczmiennego, sól), hydrolizat kolagenu, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), woda, izolat białka sojowego, olej kokosowy, aromat (zawiera mleko). Możliwa obecność orzechów, jaj i orzechów ziemnych.

Toffee-kokosowy - polewa z mlecznej czekolady z substancją słodzącą 31% [substancja słodząca (maltitol), krem kakaowy, pełnotłuste mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator: lecytyny (soja), naturalny aromat], warstwa o smaku karmelowym 18% [substancja wypełniająca (polidekstroza), mleko skondensowane, krem kakaowy, substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), naturalny aromat, woda, sól, barwnik (karmel)], białko mleka, hydrolizat kolagenu, ekstrudowana soja 8,6% (izolat białka sojowego, mąka ryżowa, ekstrakt słodu jęczmiennego, sól), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), woda, olej kokosowy, izolat białka sojowego, wiórki kokosowe 1,1%, aromat, sól, substancja wypełniająca (żel celulozowy), olej słonecznikowy, substancja słodząca (sukraloza). Możliwa obecność orzechów, jaj i orzeszków ziemnych.

Czekoladowy krem orzechowy - polewa z mlecznej czekolady z substancją słodzącą 31% [substancja słodząca (maltitol), krem kakaowy, pełnotłuste mleko w proszku, masa kakaowa, emulgator: lecytyny (soja), naturalny aromat], warstwa o smaku karmelowym 18% [substancja wypełniająca (polidekstroza), mleko skondensowane, krem kakaowy, substancja utrzymująca wilgoć (sorbitol), emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), naturalny aromat, woda, sól, barwnik (karmel)], białko mleka, hydrolizat kolagenu, ekstrudowana soja z kakao 8,6% (izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, kakao w proszku), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), woda, izolat białka sojowego, orzeszki ziemne 2,4%, pasta z orzeszków ziemnych 1,5%, olej kokosowy, sól, naturalny aromat, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat, barwnik (karmel). Możliwa obecność glutenu, orzechów i jaj.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
66,00 zł

Odżywka zawierająca białka zwierzęce. Przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Scitec
110,00 zł

Odżywka białkowa na bazie białka serwatkowego. Wspomaga procesy metaboliczne oraz regenerację.

Kupuję
Activlab
55,00 zł
(4)

Mieszanka węglowodanów, witamin i minerałów. Dostarcza energii w trakcie dużego wysiłku fizycznego.

Kupuję
Hi-tec
49,00 zł

Aminokwasy BCAA wraz z witaminami z grupy B. Nasilają anabolizm mięśniowy i pomagają utrzymać masę mięśniową.

Kupuję
Controlled Labs
259,00 zł
(4)

Suplement aminokwasowy z BCAA i EAA. Ułatwia zwiększenie masy mięśniowej, poprawia wytrzymałość.

Kupuję
Scitec
409,00 zł
(4)

Odżywka białkowa na bazie kazainy micelarnej i kazainy wapnia. Ogranicza katabolizm. Dobrze smakuje.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Proste sposoby na kaca

Proste sposoby na kaca

Sezon wakacyjny, to czas imprez grillowych i różnego rodzaju event’ów, którym towarzyszą spore ilości wypijanego alkoholu… oraz często kac następnego...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 2

W poprzedniej części omówiliśmy jakie substancje (w nieodpowiednich dawkach) mogą szkodzić gruczołowi tarczowemu – wiecie już, że nawet składniki...

czytaj więcej
Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Węglowodany a budowanie masy mięśniowej

Wraz z rosnącą popularnością diet niskowęglowodanowych coraz to więcej ludzi próbuje budować mase mięśniowa bez węglowodanów tłumacząc, że za tym...

czytaj więcej
Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 1

Wpływ żywienia na funkcje tarczycy – część 12 – wpływ toksyn na tarczycę vol. 1

Cykl dotyczący wpływu żywienia ( a w sumie to i stylu życia) na funkcjonowanie gruczołu tarczowego doczekał się aż 11 części, dzisiejsza, 12 (podwójna...

czytaj więcej
Beta-alanina – dla kogo najbardziej pomocna?

Beta-alanina – dla kogo najbardziej pomocna?

Beta-alanina to suplement nie mający szczególnej renomy, lecz posiadający pewne nietuzinkowe cechy mogące w sposób istotny rzutować na poprawę zdolności...

czytaj więcej
L-karnityna a redukcja tkanki tłuszczowej

L-karnityna a redukcja tkanki tłuszczowej

L-karnityna jest prawdopodobnie jednym z najpowszechniej stosowanych dodatków do suplementów diety z grupy tzw. spalaczy tłuszczu. Wynika to z jej...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027