Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:219,00 zł438,00 zł658,00 zł877,00 zł1 096,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-44,00 zł-55,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Joe and Gerry's Donuts Joe and Gerry's Donuts Chocolate 208g
Protella
21,90 zł

Joe and Gerry's Donuts Chocolate 208g

ilość: Chocolate 208g

Wszystkie gramatury:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-12
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
21,90 złz VAT
4,38 zł / porcja

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Amerykańskie pączki oblane polewą czekoladową
  • Wzbogacone białkiem, wolne od dodanego cukru
  • 5 osobno zapakowanych pączków w opakowaniu
  • Idealna alternatywa dla bułeczek drożdżowych
  • Wypiekane w rodzinnej manufakturze

Protella Joe and Gerry's Chocolate Donuts to lekkie i puszyste donuty, czyli słynne amerykańskie pączki „z dziurką”, wypiekane w rodzinnej, hiszpańskiej manufakturze według specjalnie opracowanej receptury. Są wolne od dodanego cukru, wzbogacone białkiem i pokryte warstwą czekolady. W każdym opakowaniu można znaleźć 5 osobno zapakowanych donutów.

Donut to kultowy wyrób cukierniczy, upowszechniony zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych. Od klasycznego pączka odróżnia go kształt (charakterystyczna dziurka w środku), brak nadzienia oraz dekoracja, którą zwykle tworzy warstwa czekolady a nie lukier. W smaku tradycyjny donut bardzo przypomina pączka albo równie popularną, wysmażaną w głębokim tłuszczu, oponkę.  

Doskonała alternatywa dla tradycyjnych donutów: prezentowany produkt przypadnie do gustu zwłaszcza miłośnikom rozmaitych wyrobów cukierniczych, czyli słodkich bułeczek, rogalików, drożdżówek, oponek i oczywiście pączków. Jego recepturę opracowano małej, w rodzinnej, hiszpańskiej manufakturze. Z przepisu wyeliminowano szkodliwy olej palmowy oraz cukier, a dodano źródło białka i niskokaloryczne, bezpieczny dla organizmu słodzik. W ten sposób powstały przepyszne donuty, które smakiem i konsystencją nie odbiegają od tradycyjnych, amerykańskich pączków, mają za to znacznie lepszy skład.

Mniej kalorii niż w zwykłym pączku: zwykły, oblany czekoladą pączek to prawdziwa „bomba kaloryczna”. Prezentowany czekoladowy donut jest dużo mniej kaloryczny. Wiadomość ta zapewne ucieszy wszystkie osoby, które pragną utrzymać smukłą sylwetkę i pilnują bilansu energetycznego. O ile tradycyjne, słodkie wyroby piekarnicze lepiej omijać szerokim łukiem, to czekoladowego donuta firmy Protella łatwo wpisać swój jadłospis, bez obawy o utratę formy.

Szybka i wygodna przekąska: prezentowany produkt idealnie sprawdzi się w pracy, w szkole, w podróży, na wycieczce. Bez problemu można go wszędzie ze sobą zabrać i spożyć wtedy, kiedy dopadnie nas głód. Każdy donut jest zapakowany indywidualnie, dlatego nie trzeba się martwić, że po otwarciu opakowania nasze pączki szybko sczerstwieją.

Podsumowując, Protella Joe and Gerry's Chocolate Donuts to wyśmienite, amerykańskie pączki, które smakują tak samo dobrze, jak te tradycyjne, ale są pozbawione dodanego cukru i oleju palmowego. Z łatwością zaspokajają głód i ochotę na coś słodkiego.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 208 gPorcja jednorazowa: 1 pączek (41,6 g)Ilość porcji w opakowaniu: 5
w porcji 1 pączek (41,6 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna745.06 kJ / 179.30 kcal*
Tłuszcz 12.47 g *
w tym kwasy tłuszczowe nasycone6.07 g*
Węglowodany17.17 g *
w tym cukry 0.40 g *
Białko4.5 g *
Sól 0.34 g *

Pozostałe składniki

Mąka pszenna, olej słonecznikowy, substancja słodząca maltitol, jaja (8%) (jaja, substancja konserwująca E202, regulator kwasowości E330), białko jaja (8%), kakao częściowo odtłuszczone, emulgator lecytyna sojowa, olej słonecznikowy, wanilina, regulatory wilgotności (gliceryna roślinna i sorbitol), mleko w proszku, substancje spulchniające (E-450i, E-500ii; E-503ii), substancje konserwujące (E-281, E-200), regulator kwasowości E334, substancja zagęszczająca E415, aromat, sól.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
79,00 zł
(1)

Odżywka białkowa zawierająca 3 rodzaje białka pochodzenia roślinnego. Idealna dla wegan i wegetarian.

Kupuję
Got7 Nutrition
9,90 zł

Przepyszne proteinowe nachosy o wysokiej zawartości błonnika. Świetna alternatywa dla sklepowych przekąsek.

Kupuję
Biotech Usa
159,00 zł

Doskonałe źródło białka dla wegan. Wspiera rozwój muskulatury i dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów.

Kupuję
Olimp
65,00 zł
(3)

Proteinowy suplement diety, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej oraz przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Biotech Usa
49,00 zł

Doskonałe źródło białka dla wegan. Wspiera rozwój muskulatury i dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów.

Kupuję
Allnutrition
6,50 zł

Lekki, chrupiący chlebek z dodatkiem białka oraz błonnika. Godny następca tradycyjnego pieczywa.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Kolagen natywny i jego wyjątkowe właściwości

Kolagen natywny i jego wyjątkowe właściwości

Kolagen suplementowany jest w celu poprawy stanu tkanki łącznej – zazwyczaj ścięgien czy też skóry. Najczęściej po ten produkt sięgają sportowcy,...

czytaj więcej
6 zalet morsowania

6 zalet morsowania

Wraz z chłodniejszymi dniami zaczyna się kolejny sezon morsowania. Dla miłośników niższych temperatur i biohackingu to idealna...

czytaj więcej
Biohacking – symbioza humanizmu z naukami biologicznymi

Biohacking – symbioza humanizmu z naukami biologicznymi

Biohacking, definiowany jako ulepszanie swojego życie poprzez łączenie wpływu nauki, technologii i natury, szybko zajmuje czołowe miejsce...

czytaj więcej
Jak trening oporowy wpływa na wrażliwość insulinową Twojego organizmu?

Jak trening oporowy wpływa na wrażliwość insulinową Twojego organizmu?

Najnowsze badania wykazują, że ludzie nie muszą spędzać wielu godzin na siłowni, aby pozytywnie wpłynąć na swoje zdrowie! Według wcześniejszych badań...

czytaj więcej
Mio-inozytol i D-chiro-inozytol: leczenie pierwszego rzutu PCOS

Mio-inozytol i D-chiro-inozytol: leczenie pierwszego rzutu PCOS

Inozytol należy do witamin z grupy B i jest ważnym składnikiem błony komórkowej. Inozytol znajduje się w owocach, ziarnach,...

czytaj więcej
Flush po niacynie – niebezpieczny dla naszego zdrowia?

Flush po niacynie – niebezpieczny dla naszego zdrowia?

Niacin flush  (lub flush niacynowy) jest powszechnym skutkiem ubocznym przyjmowania wysokich dawek suplementów niacyny, które mogą być przepisane w celu...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027