Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Protein Cookie Protein Cookie

Body Attack Protein Cookie to ciastko proteinowe o wyjątkowym smaku. Produkt jest bogatym źródłem białka i zawiera znikome ilości cukrów prostych, co czyni go idealną przekąską w każdym modelu żywieniowym.

Pojedyncze ciasteczko Body Attack Protein Cookie dostarcza aż 40 g pełnowartościowego białka. Dla porównania to prawie dwa razy więcej niż w shake’u białkowym lub porcji mięsa z piersi kurczaka. Proteiny zawarte w produkcie pochodzą z enzymatycznej hydrolizy białka serwatkowego, charakteryzującego się najwyższą wartością biologiczną spośród innych źródeł tego składnika.

Białko jest składnikiem pokarmowym pełniącym istotną rolę we wzroście i naprawie uszkodzonych komórek oraz tkanek. Niewystarczające spożycie protein przez osoby aktywne fizycznie może doprowadzić do przewagi procesów katabolicznych i osłabienia potreningowej regeneracji. Uważa się, że spożycie tego składnika pokarmowego powinno wahać się od 1,4 – 2g/kg masy ciała/dzień. Taką ilość niezwykle trudno jest osiągnąć stosując standardowy sposób odżywiania. W takich przypadkach niezastąpione okazują się produkty wysokobiałkowe, do których zaliczyć możemy Body Attack Protein Cookie.

Obecność najwyższej klasy białek zawartych w Body Attack Protein Cookie umożliwia również wzbogacenie codziennej diety o aminokwasy rozgałęzione – BCAA, których w pojedynczym ciasteczku jest ponad 5g. BCAA jest składnikiem bardzo popularnym wśród sportowców oraz osób rekreacyjnie uprawiających wysiłki zarówno siłowe, jak i wytrzymałościowe. Aminokwasy rozgałęzione charakteryzują się anabolicznym wpływem na metabolizm białek, zwiększając szybkość ich syntezy i redukując szybkość degradacji.

Ciasteczka Body Attack Protein Cookie to również idealna przekąska dla osób odchudzających się, które ograniczają spożycie cukrów prostych i szukają alternatywy dla standardowych słodyczy. W zależności od wariantu smakowego produkt zawiera tylko od 1 do 1,8g cukru.

Podsumowując, Body Attack Protein Cookie to produkt, który jest idealnym narzędziem uzupełniającym białko, w każdej możliwej strategii żywieniowej. Dietę masową wzbogaci w dodatkową wartość odżywczą i dostarczy pożądanych protein, a podczas redukcji tkanki tłuszczowej będzie smacznym zamiennikiem słodyczy, który charakteryzuje się dużo bardziej pożądaną wartością odżywczą. Ta smaczne ciasteczka mogą być samodzielną przekąską między posiłkami, ale również deserem po obfitym śniadaniu, obiedzie czy kolacji.

 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Protein Cookie Protein Cookie 75g
Body Attack
11,90 zł

Protein Cookie 75g

ilość: 75g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
11,90 złz VAT

od 3 sztuk tylko 11,66 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Zawiera aż 40g pełnowartościowego białka
  • Przeciwdziała procesom katabolicznym
  • Wspomaga budowanie masy mięśniowej
  • Wspiera procesy regeneracji i odbudowy
  • Alternatywa dla tradycyjnych słodyczy
  • Źródło aminokwasów rozgałęzionych
  • Niska zawartość cukrów prostych
  • Wyjątkowy smak

Body Attack Protein Cookie to ciastko proteinowe o wyjątkowym smaku. Produkt jest bogatym źródłem białka i zawiera znikome ilości cukrów prostych, co czyni go idealną przekąską w każdym modelu żywieniowym.

Pojedyncze ciasteczko Body Attack Protein Cookie dostarcza aż 40 g pełnowartościowego białka. Dla porównania to prawie dwa razy więcej niż w shake’u białkowym lub porcji mięsa z piersi kurczaka. Proteiny zawarte w produkcie pochodzą z enzymatycznej hydrolizy białka serwatkowego, charakteryzującego się najwyższą wartością biologiczną spośród innych źródeł tego składnika.

Białko jest składnikiem pokarmowym pełniącym istotną rolę we wzroście i naprawie uszkodzonych komórek oraz tkanek. Niewystarczające spożycie protein przez osoby aktywne fizycznie może doprowadzić do przewagi procesów katabolicznych i osłabienia potreningowej regeneracji. Uważa się, że spożycie tego składnika pokarmowego powinno wahać się od 1,4 – 2g/kg masy ciała/dzień. Taką ilość niezwykle trudno jest osiągnąć stosując standardowy sposób odżywiania. W takich przypadkach niezastąpione okazują się produkty wysokobiałkowe, do których zaliczyć możemy Body Attack Protein Cookie.

Obecność najwyższej klasy białek zawartych w Body Attack Protein Cookie umożliwia również wzbogacenie codziennej diety o aminokwasy rozgałęzione – BCAA, których w pojedynczym ciasteczku jest ponad 5g. BCAA jest składnikiem bardzo popularnym wśród sportowców oraz osób rekreacyjnie uprawiających wysiłki zarówno siłowe, jak i wytrzymałościowe. Aminokwasy rozgałęzione charakteryzują się anabolicznym wpływem na metabolizm białek, zwiększając szybkość ich syntezy i redukując szybkość degradacji.

Ciasteczka Body Attack Protein Cookie to również idealna przekąska dla osób odchudzających się, które ograniczają spożycie cukrów prostych i szukają alternatywy dla standardowych słodyczy. W zależności od wariantu smakowego produkt zawiera tylko od 1 do 1,8g cukru.

Podsumowując, Body Attack Protein Cookie to produkt, który jest idealnym narzędziem uzupełniającym białko, w każdej możliwej strategii żywieniowej. Dietę masową wzbogaci w dodatkową wartość odżywczą i dostarczy pożądanych protein, a podczas redukcji tkanki tłuszczowej będzie smacznym zamiennikiem słodyczy, który charakteryzuje się dużo bardziej pożądaną wartością odżywczą. Ta smaczne ciasteczka mogą być samodzielną przekąską między posiłkami, ale również deserem po obfitym śniadaniu, obiedzie czy kolacji.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 75 gPorcja jednorazowa: 1 ciastko (75 g)Ilość porcji w opakowaniu: 1
w 75 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna299 kcal*
Tłuszcz9.1 g*
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone6.8 g*
Węglowodany19.2 g*
- w tym cukry1.8 g*
- w tym poliole13.2 g*
Białko39.7 g*
Salt0.51 g*
Laktoza0.98 g*
BCAA5.2 g*

Pozostałe składniki

Podane wartości odżywcze mogą się różnić w zależności od wybranej wersji smakowej produktu.

Smak - Cookies n Cream: białko mleka, hydrolizowany kolagen (wołowina), pochłaniacz wilgoci (gliceryna), olej roślinny (kokos), kawałki białej czekolady (4%) (słodzik (maltitol), masło kakaowe, pełnotłuste mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator (lecytyna sojowa)), kruche kawałki zawierające kakao (4%) (mąka pszenna, olej roślinny (palmowy), słodzik (maltitol), wysoko odolejowany proszek kakaowy, słodzik (isomalt, erytrytol), inulina, środek spulchniający (wodorowęglan sodu), sól, ekstrakt waniliowy bourbon), pełnoziarnista mąka owsiana, słodziki (ksylitol, sukraloza), enzymatycznie hydrolizowany izolat białka serwatkowego (Optipep®) (2%), aromat, środek zagęszczający (guma guar, guma locust bean), środek spulchniający (winian potasowy, wodorowęglan sodu), białko sojowe, emulgator (lecytyna sojowa), sól kuchenna.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Jarrow Formulas
79,00 zł

Połączenie białka serwatkowego i aromatycznych przypraw według tradycyjnej, indyjskiej receptury.

Kupuję
5% Nutrition
179,00 zł

Mieszanka węglowodanów o niskim IG pochodzących z batatów, ignamów i owsa. Wzrost siły i szybka regeneracja.

Kupuję
Biotech Usa
37,00 zł

Odżywka białkowo-węglowodanowa z dodatkiem kreatyny i błonnika wspomagająca budowę masy mięśniowej.

Kupuję
Scitec
175,00 zł

Gainer białka o zawartości 52 gramów protein na porcję. Zapewnia szybki przyrost masy mięśniowej.

Kupuję
Trec
169,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję
Olimp
65,00 zł
(2)

Proteinowy suplement diety, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej oraz przyśpiesza regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Laktoza

Informacja

Laktoza (synonim: 4-O-beta-galaktopiranozylo-D-glukopiranoza), jest disacharydem zbudowanym z D-galaktozy i D-glukozy, w języku potocznym funkcjonuje pod nazwą cukier mlekowy (cukier mleczny), jej jedynym źródłem naturalnym jest mleko ssaków. Posiada mniejszą rozpuszczalność w płynach w stosunku do innych cukrów. W organizmie trawiona w jelicie cienkim dzięki działaniu laktozy (enzymu trawiennego). W suplementacji jest składnikiem preparatów odżywczych  zawierających w składzie białka pochodzenia mlecznego (kazeinowe, serwatkowe), oraz jako nośnik składników mineralnych (m.in. wapnia) dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: Brak norm jednostkowego spożycia. Nadmiar żywności zawierającej laktozę jest niepożądany.

BCAA

Informacja

BCAA to trzy aminokwasy egzogenne posiadające rozgałęziony łańcuch alifatyczny boczny (izoleucyna, leucyna i walina) oraz podobny przebieg procesów metabolicznych zachodzących w tkance mięśniowej. W postaci naturalnej występują w pożywieniu wysokobiałkowym zwierzęcym (np.wołowina, proteiny mleczne). BCAA wykazują potencjał antykataboliczny i anaboliczny. Wspomagają nośniki energii w kryzysie energetycznym oraz wpływają na funkcjonowanie układu nerwowego (likwidują stres, zmniejszają zmęczenie) i aktywność hormonów i kinaz odpowiedzialnych za metabolizm białek. W suplementacji sportowej stosowane są jako elementy wspomagania zdolności wysiłkowych (siły i wytrzymałości) i odnowy biologicznej powysiłkowej; także antykatabolik i katalizator przemian anabolicznych. Przyjmowanie BCAA po wysiłku prawie natychmiast odbudowuje poziom tych aminokwasów we krwi (z pominięciem wątroby) i zasila tkankę mięśniową. Leucyna powoduje aktywację kinazy mTOR (rozpoczynającej anabolizm białek mięśniowych) oraz wykazuje wzmacniające działanie z insuliną, która oddziaływuje na kinazę PI3 i kinazę białkową B). Aminokwasy rozgałęzione BCAA, chętnie stosowane przez sportowców dyscyplin siłowych, siłowo-wytrzymałościowych i wytrzymałościowych,   dostępne są w postaci monopreparatów, a także zaawansowanych suplementach aminokwasowych, kreatynowych, stackach przed- i po- treningowych, oraz w napojach izotonicznych.

Dawkowanie: zazwyczaj 1–2 gramy BCAA na każde 10kg masy ciała w ciągu doby. Głownie przed i po treningu.

Ostatnio na blogu

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 2

W poprzednim tygodniu wyjaśniliśmy sobie, że okres okołoporodowy sprzyja wystąpieniu wielu zaburzeniom emocjonalnym, zaczynając od stanów depresyjnych i...

czytaj więcej
Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

Ogólnorozwojowy Program Treningowy na 3 dni

  Witajcie, jakiś czas temu opublikowałem program treningowy pod wyciskanie leżąc na 4 dni w tygodniu. Program ten był przeznaczony głównie dla...

czytaj więcej
Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Fit rogaliki drożdżowe z czekoladą

Hej! Kto w dzieciństwie zajadał się drożdżowymi rogalikami babci czy mamy? Mi zdecydowanie przypominają taki beztroski czas i ten zapach w domu… to co...

czytaj więcej
Działanie prozdrowotne astaksantyny

Działanie prozdrowotne astaksantyny

Astaksantyna należy do rodziny ksantofilów, czyli tlenowych pochodnych karotenoidów [1]. Związek ten powszechnie występuje w środowisku morskim, w którym...

czytaj więcej
Witamina D w spray’u

Witamina D w spray’u

Zażywanie witaminy D jest niezwykle ważne do prawidłowej pracy całego naszego organizmu. Latem otrzymujemy ją w postaci promieni słonecznych, w porze mniej...

czytaj więcej
Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Okołoporodowe zaburzenia emocjonalne cz. 1

Utarło się jakoś tak, że okres ciąży jest stanem błogosławionym, że kobieta ma latać na skrzydłach szczęścia i kwitnąć, bo przecież nosi w sobie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027