Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Real Food Bar Real Food Bar

Rich Piana 5% Nutrition Real Food Bar to zdrowy i pożywny baton proteinowy, który zawiera wyłącznie naturalne składniki. Stanowi doskonałe źródło białka, węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym, wartościowych tłuszczy i błonnika. Jest wolny od cukru, sztucznych wypełniaczy i jakichkolwiek substancji chemicznych.

Tylko naturalne składniki 
Znakomita większość batonów proteinowych dostępnych na rynku opiera się na sztucznych składnikach, jest wypełniona cukrem i szkodliwymi tłuszczami trans. Producenci bazują na chwytliwych hasłach, które podkreślają dużą zawartość białka, jako najkorzystniejszego makroskładnika, pomijając milczeniem całą resztę.

Na tym tle prezentowany baton zdecydowanie wyróżnia się składem i deklasuje konkurencję pod każdym względem. Do jego produkcji wykorzystano tylko naturalne składniki z najwyższej półki. Proteiny pochodzą z białka jaj a nie z białek sojowych czy kolagenowych, które bywają stosowane w podobnych produktach i są nagminnie dodawane np. do parówek. Jako źródło węglowodanów wykorzystano przede wszystkim bataty i owies, cechujące się niskim indeksem glikemicznym, co eliminuje ryzyko gwałtownych, poposiłkowych skoków cukru. Batonik jest wolny od szkodliwych tłuszczy trans, dostarcza wartościowego tłuszczu z orzechów oraz certyfikowanego oleju palmowego.

Warto zwrócić uwagę na obecność włókna prebiotycznego z tapioki. Ma ono istotne znaczenie w regulowaniu procesu trawienia, a jako pożywka dla bakterii probiotycznych sprzyja budowaniu pożądanej mikroflory jelit.

Baton nie zawiera żadnych dodatków, które mogłyby wzbudzić wątpliwości osób dbających o zdrowie i sylwetkę. Jego skład jest wolny od cukru, aspartamu, konserwantów, barwników czy wypełniaczy.

Wzorcowy rozkład makro  
Rozkład makroskładników ma istotne znaczenie szczególnie dla sportowców, a to głównie oni najczęściej sięgają po przekąski proteinowe. Prezentowany baton jest świetnie zbilansowany pod względem makroskładników. W jednej porcji można znaleźć aż 20 g pełnowartościowych protein najwyższej jakości, które dostarczają wszystkich potrzebnych aminokwasów. 

Niektórych może niepokoić zawartość węglowodanów. Warto jednak zauważyć, że z 26 g węglowodanów w porcji aż 10 g przypada na błonnik. Co więcej, wybór producenta padł na bardzo wartościowe węglowodany złożone, charakteryzujące się wolnym tempem wchłaniania. Dzięki temu batonik dodaje stabilnej energii i syci na długo. Trzeba również pamiętać, że osoby aktywne nie muszą obawiać się węglowodanów, gdyż są one najważniejszym „paliwem” dla organizmu narażonego na intensywny wysiłek fizyczny.

Kolejny istotny makroskładnik to tłuszcze.  Prezentowany batonik zawiera stosunkowo mało tłuszczu, a pochodzi on z bardzo wartościowych źródeł - orzechów i certyfikowanego oleju palmowego.  

Fenomenalny smak
Użytkownicy cenią batoniki Real Food za ich doskonałe walory smakowe. Rzeczywiście, dzięki wykorzystaniu naturalnych składników, baton smakuje jak prawdziwe jedzenie i jest pozbawiony chemicznego posmaku.

Amatorzy batonów proteinowych często narzekają, że są one niepotrzebnie oblewane polewą, która ma przypominać karmel albo czekoladę, a ich wnętrze wypełniają podejrzane chrupki niewiadomego pochodzenia. Przez to przekąski stają się nie tylko niezdrowe, ale również mdlące. Prezentowany batonik nie jest nazbyt słodki, ma wyważony, subtelny smak.

Idealna przekąska dla każdego 
Batonik Real Food został zaprojektowany przez osobę zawodowo związaną ze sportem, więc w zamyśle jego odbiorcami mają być osoby aktywne fizycznie. Faktycznie, idealnie sprawdza się w roli przekąski okołotreningowej. Daje zastrzyk niezbędnej energii i zabezpiecza podaż kluczowych aminokwasów, pochodzących z pełnowartościowego białka. Porcja ma idealną gramaturę, przyjęta nawet tuż przed treningiem nie obciąża układu trawiennego, a na długo zaspokaja głód i zapotrzebowanie energetyczne organizmu.

Po batonik mogą sięgać również osoby, które nie są aktywne fizycznie, a po prostu zdrowo się odżywiają i zwracają uwagę na jakość spożywanych produktów. W takim wypadku będzie to doskonała alternatywa dla niezdrowych, marketowych słodyczy. W wyjątkowo zabieganym dniu taki batonik może nawet zastąpić jeden dobrze zbilansowany posiłek.

Podsumowując, Rich Piana 5% Nutrition Real Food Bar to pełnowartościowy, a przy tym zdrowy smakołyk. Batonik zawiera same naturalne składniki najwyższej jakości. Jest idealny zarówno dla sportowców, jak i osób, które przywiązują dużą wagę do diety. Polecany jako przekąska okołotreningowa albo pożywne urozmaicenie codziennego jadłospisu.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Real Food Bar Real Food Bar 70g
5% NUTRITION
11,90 zł

Real Food Bar 70g

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,73 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Baton oparty wyłącznie na naturalnych składnikach
  • Najwyższa jakość surowca użytego do produkcji
  • Aż dwuletni termin przydatności do spożycia
  • Bez soi, sztucznych wypełniaczy i aromatów
  • 20 g pełnowartościowych protein w porcji
  • Dobre źródło węglowodanów o niskim IG
  • Może zastąpić pełnowartościowy posiłek 
  • Zaprojektowany dla sportowców 
  • Dodaje energii i zaspokaja głód
  • Zawiera tylko zdrowe tłuszcze
  • Nie ma chemicznego posmaku
  • Dostarcza sporo błonnika
  • Słodki, ale nie mdły

Rich Piana 5% Nutrition Real Food Bar to zdrowy i pożywny baton proteinowy, który zawiera wyłącznie naturalne składniki. Stanowi doskonałe źródło białka, węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym, wartościowych tłuszczy i błonnika. Jest wolny od cukru, sztucznych wypełniaczy i jakichkolwiek substancji chemicznych.

Tylko naturalne składniki 
Znakomita większość batonów proteinowych dostępnych na rynku opiera się na sztucznych składnikach, jest wypełniona cukrem i szkodliwymi tłuszczami trans. Producenci bazują na chwytliwych hasłach, które podkreślają dużą zawartość białka, jako najkorzystniejszego makroskładnika, pomijając milczeniem całą resztę.

Na tym tle prezentowany baton zdecydowanie wyróżnia się składem i deklasuje konkurencję pod każdym względem. Do jego produkcji wykorzystano tylko naturalne składniki z najwyższej półki. Proteiny pochodzą z białka jaj a nie z białek sojowych czy kolagenowych, które bywają stosowane w podobnych produktach i są nagminnie dodawane np. do parówek. Jako źródło węglowodanów wykorzystano przede wszystkim bataty i owies, cechujące się niskim indeksem glikemicznym, co eliminuje ryzyko gwałtownych, poposiłkowych skoków cukru. Batonik jest wolny od szkodliwych tłuszczy trans, dostarcza wartościowego tłuszczu z orzechów oraz certyfikowanego oleju palmowego.

Warto zwrócić uwagę na obecność włókna prebiotycznego z tapioki. Ma ono istotne znaczenie w regulowaniu procesu trawienia, a jako pożywka dla bakterii probiotycznych sprzyja budowaniu pożądanej mikroflory jelit.

Baton nie zawiera żadnych dodatków, które mogłyby wzbudzić wątpliwości osób dbających o zdrowie i sylwetkę. Jego skład jest wolny od cukru, aspartamu, konserwantów, barwników czy wypełniaczy.

Wzorcowy rozkład makro  
Rozkład makroskładników ma istotne znaczenie szczególnie dla sportowców, a to głównie oni najczęściej sięgają po przekąski proteinowe. Prezentowany baton jest świetnie zbilansowany pod względem makroskładników. W jednej porcji można znaleźć aż 20 g pełnowartościowych protein najwyższej jakości, które dostarczają wszystkich potrzebnych aminokwasów. 

Niektórych może niepokoić zawartość węglowodanów. Warto jednak zauważyć, że z 26 g węglowodanów w porcji aż 10 g przypada na błonnik. Co więcej, wybór producenta padł na bardzo wartościowe węglowodany złożone, charakteryzujące się wolnym tempem wchłaniania. Dzięki temu batonik dodaje stabilnej energii i syci na długo. Trzeba również pamiętać, że osoby aktywne nie muszą obawiać się węglowodanów, gdyż są one najważniejszym „paliwem” dla organizmu narażonego na intensywny wysiłek fizyczny.

Kolejny istotny makroskładnik to tłuszcze.  Prezentowany batonik zawiera stosunkowo mało tłuszczu, a pochodzi on z bardzo wartościowych źródeł - orzechów i certyfikowanego oleju palmowego.  

Fenomenalny smak
Użytkownicy cenią batoniki Real Food za ich doskonałe walory smakowe. Rzeczywiście, dzięki wykorzystaniu naturalnych składników, baton smakuje jak prawdziwe jedzenie i jest pozbawiony chemicznego posmaku.

Amatorzy batonów proteinowych często narzekają, że są one niepotrzebnie oblewane polewą, która ma przypominać karmel albo czekoladę, a ich wnętrze wypełniają podejrzane chrupki niewiadomego pochodzenia. Przez to przekąski stają się nie tylko niezdrowe, ale również mdlące. Prezentowany batonik nie jest nazbyt słodki, ma wyważony, subtelny smak.

Idealna przekąska dla każdego 
Batonik Real Food został zaprojektowany przez osobę zawodowo związaną ze sportem, więc w zamyśle jego odbiorcami mają być osoby aktywne fizycznie. Faktycznie, idealnie sprawdza się w roli przekąski okołotreningowej. Daje zastrzyk niezbędnej energii i zabezpiecza podaż kluczowych aminokwasów, pochodzących z pełnowartościowego białka. Porcja ma idealną gramaturę, przyjęta nawet tuż przed treningiem nie obciąża układu trawiennego, a na długo zaspokaja głód i zapotrzebowanie energetyczne organizmu.

Po batonik mogą sięgać również osoby, które nie są aktywne fizycznie, a po prostu zdrowo się odżywiają i zwracają uwagę na jakość spożywanych produktów. W takim wypadku będzie to doskonała alternatywa dla niezdrowych, marketowych słodyczy. W wyjątkowo zabieganym dniu taki batonik może nawet zastąpić jeden dobrze zbilansowany posiłek.

Podsumowując, Rich Piana 5% Nutrition Real Food Bar to pełnowartościowy, a przy tym zdrowy smakołyk. Batonik zawiera same naturalne składniki najwyższej jakości. Jest idealny zarówno dla sportowców, jak i osób, które przywiązują dużą wagę do diety. Polecany jako przekąska okołotreningowa albo pożywne urozmaicenie codziennego jadłospisu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 70 gPorcja jednorazowa: 70 gIlość porcji w opakowaniu: 1
w 1 batoniezawartość%ZDS
Kalorie240 kcal*
Całkowita zawartość tłuszczu10 g15%
w tym tłuszcze nasycone3 g15%
Cholesterol0 g0%
Sód530 mg 22%
Całkowita zawartość węglowodanów26 g9%
w tym błonnik10 g40%
w tym cukry5 g*
Białko20 g*
*Wartości mogą nieznacznie się różnić w zależności od smaku.

Pozostałe składniki

Białka jaja, włókno prebiotyczne (z tapioki), słodkie ziemniaki, pochrzyn, orzechy pekan, organiczny olej palmowy (certyfikat zrównoważonej produkcji), lecytyna słonecznikowa, woda, owies, sukraloza, aromaty naturalne, miazga pomarańczowa, sól morska, cynamon, gałka muszkatołowa, borówka amerykańska.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
SCITEC
32,00 zł

Zamiennik zbilansowanego posiłku. Źródło pełnowartościowych białek serwatkowych oraz węglowodanów złożonych.

Kupuję
BODY ATTACK
36,00 zł
(1)

Wysokobiałkowa odżywka przeznaczona do wykonania smacznego budyniu. Idealna przekąska o niskiej zawartości

Kupuję
TREC
18,00 zł
(1)

Napój izotoniczny o orzeźwiającym smaku. Uzupełnia poziom elektrolitów i mikroelementów w organizmie.

Kupuję
TREC
79,00 zł

BCAA z dodatkiem witaminy B6 i tauryny. Zwiększa energię i przyśpiesza regeneracje.

Kupuję
FRANKY'S BAKERY
21,00 zł

Przepyszny słodki sos, idealny do ulubionych fit-deserów. Całkowicie pozbawiony cukrów i tłuszczów.

Kupuję
PROSUPPS
8,90 zł

Bezglutenowy baton proteinowy. Aż 20 g białka. Nie zawiera utwardzonych olejów ani tłuszczów trans.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Ostatnio na blogu

Cebula – dlaczego warto dodać ją do swojej codziennej diety?

Cebula – dlaczego warto dodać ją do swojej codziennej diety?

Cebula z całą pewnością jest niedocenianym warzywem pod względem korzyści zdrowotnych. Okazuje się, że ma ona wiele cennych składników, które mogą...

czytaj więcej
Zioła i suplementy na depresję

Zioła i suplementy na depresję

Amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) zatwierdziła szereg leków stosowanych w leczeniu depresji. Jeśli żyjesz z depresją, ale zdecydujesz się...

czytaj więcej
Triada sportsmenek – brzemię bycia „fit”?

Triada sportsmenek – brzemię bycia „fit”?

Zaburzenia odżywiania, zanik miesiączki i utrata tkanki kostnej to problemy z którymi coraz częściej zmagają się kobiety uprawiające sport. Nie tylko...

czytaj więcej
Herbaty i ich wpływ na wchłanianie żelaza z posiłków – prawda czy mit?

Herbaty i ich wpływ na wchłanianie żelaza z posiłków – prawda czy mit?

Pewnego rodzaju zwyczajem pośród społeczeństwa jest picie herbat do posiłków lub też na krótko po konsumpcji dań. Herbaty zawierają w sobie garbniki –...

czytaj więcej
W jaki sposób twój mikrobiom jelitowy wpływa na Twoje zdrowie

W jaki sposób twój mikrobiom jelitowy wpływa na Twoje zdrowie

Termin „mikroflora” opisuje skupisko mikroorganizmów, które koncentrują się w określonym środowisku w ludzkim ciele. Mikroflora może znajdować...

czytaj więcej
WIOSNA, WIOSNA… – barki

WIOSNA, WIOSNA… – barki

pogoda super, a ja bez sil i checi… po silce kilka rzeczy mialem ogarnac ale wrocilem bez mocy do domu.. DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027