Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
100% Whey Protein Professional LS 100% Whey Protein Professional LS

Scitec 100% Whey Protein Professional LS to jedna z najlepiej ocenianych i bardziej popularnych odżywek białkowych na ryku zawierająca ultrafiltrowany koncentrat białek serwatki oraz papainę i bromelainę, które ułatwiają trawienie białek, a tym samym podnoszą atrakcyjność produktu.  

Białka są niezbędne w procesach wzrostu i regeneracji uszkodzonych struktur komórkowych oraz całych tkanek, a także syntezy hormonów i przeciwciał. Zwierzęce źródła białka, w tym białka serwatkowe charakteryzują się kompletnym profilem aminokwasowym i stanowią istotny element żywienia oraz właściwego funkcjonowania ustroju człowieka.

W organizmie człowieka cały czas trwa dynamiczny obrót białka, który polega na tym, że białka są ciągle syntetyzowane i rozkładane. Na jego przebieg ma wpływ wiele zmiennych sytuacji fizjologicznych oraz patofizjologicznych, w tym proces wzrastania organizmu, długotrwałe głodzenie, wysiłek fizyczny, stres, a także postępujący proces starzenia się organizmu.

Wysiłek fizyczny
Uprawianie sportu to najbardziej popularny motyw do tego aby sięgnąć po odżywkę białkową. W trakcie ćwiczeń dochodzi do mikrouszkodzeń i rozpadu tkanki mięsniowej. Po odbytym treningu rozpoczyna się okres regeneracji, w którym nasilone zostają procesy syntezy i odbudowy utraconych białek. Wtedy kluczowe staje się dostarczenie odpowiednich składników odżywczych we właściwych ilościach . Przyjmowanie łatwo wchłanianych źródeł białka takich jak odżywki proteinowe wspomaga regenerację oraz usprawnia budowanie masy mięśniowej.

Długotrwałe głodzenie oraz odchudzanie
Kolejną sytuacją, w której odzywki białkowe okazują się niezastąpione są okresy redukcji tkanki tłuszczowej. W trakcie odchudzania znacznie ograniczamy spożycie składników energetycznych, co sprawia, że narażamy się na degradację struktur białkowych organizmu, w tym mięśni szkieletowych.

W momencie ograniczenia lub zatrzymania przyjmowania pokarmu organizm mobilizuje i zaczyna metabolizować inne źródła energetyczne, w tym węglowodany, tłuszcze oraz białka. Na pierwszy ogień idą węglowodany zgromadzone pod postacią glikogenu wątrobowego i mięśniowego. W momencie wyczerpania źródeł węglowodanowych wątroba rozpoczyna produkcję glukozy z innych surowców, w tym aminokwasów glukogennych pochodzących ze źródeł endogennych.

Przyjmowanie wysokiej jakości źródeł białka, w tym łatwo przyswajalnych odżywek proteinowych zabezpiecza organizm przed utratą tkanki mięsniowej spowodowanej katabolizmem mięśni szkieletowych w trakcie okresów dużych restrykcji kalorycznych.

Stres urazowy oraz przewlekłe stany chorobowe
Pierwsze dni po urazie lub wystąpieniu ostrego stanu chorobowego charakteryzują się zwiększonym rozpadem białek ustrojowych. Zanim rozpocznie się zdrowienie katabolizm białek mięśniowych przewyższa ich syntezę. Podczas chorób przewlekłych podwyższona zostaje produkcja białek ostrej fazy, a tym samym zwiększa się obrót białka w organizmie i nasila katabolizm. Suplementacja preparatów wysokobiałkowych może przeciwdziałać tym zjawiskom i wspomagać powrót do zdrowia oraz ograniczać postęp choroby.

Produkt wzbogacony jest mieszanką enzymów trawiennych (bromelaina, papaina) ułatwiających trawienie białek oraz sporą dawką glutaminy, która jest jednym z głównych źródeł energii dla limfocytów - komórek układu odpornościowego.

Podsumowując, Scitec 100% Whey Protein Professional LS to suplement diety, który powinien być nieodłączną częścią lub uzupełnieniem żywienia sportowców oraz osób rekreacyjnie uprawiających różne rodzaje aktywności fizycznej. Na suplementacji produktu skorzystają również wszyscy, których dieta z różnych względów nie obfituje w wystarczają ilość pełnowartościowego białka, w tym osoby starsze, odchudzające się, a także cierpiące na przewlekłe stany chorobowe charakteryzujące się zwiększonym katabolizmem białek ustrojowych.

 

Brak na magazynie
5 1
5

najsmaczniejsze białko na rynku, jak dla mnie nr 1 jesli chodzi o białka! super smaki, bardzo dobra rozpuszczalność i cena!
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
100% Whey Protein Professional LS 100% Whey Protein Professional LS 2350g
SCITEC
185,00 zł

100% Whey Protein Professional LS 2350g

5 na podstawie 1 opinii

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

185,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wspiera procesy potreningowej regeneracji
  • Cechuje się wysoką wartością biologiczną
  • Posiada kompletny profil aminokwasowy
  • Wspomaga budowanie masy mięśniowej
  • Przeciwdziała procesom katabolicznym
  • Zawiera papainę oraz bromelainę
  • Uzupełnia podaż białka w diecie

Scitec 100% Whey Protein Professional LS to jedna z najlepiej ocenianych i bardziej popularnych odżywek białkowych na ryku zawierająca ultrafiltrowany koncentrat białek serwatki oraz papainę i bromelainę, które ułatwiają trawienie białek, a tym samym podnoszą atrakcyjność produktu.  

Białka są niezbędne w procesach wzrostu i regeneracji uszkodzonych struktur komórkowych oraz całych tkanek, a także syntezy hormonów i przeciwciał. Zwierzęce źródła białka, w tym białka serwatkowe charakteryzują się kompletnym profilem aminokwasowym i stanowią istotny element żywienia oraz właściwego funkcjonowania ustroju człowieka.

W organizmie człowieka cały czas trwa dynamiczny obrót białka, który polega na tym, że białka są ciągle syntetyzowane i rozkładane. Na jego przebieg ma wpływ wiele zmiennych sytuacji fizjologicznych oraz patofizjologicznych, w tym proces wzrastania organizmu, długotrwałe głodzenie, wysiłek fizyczny, stres, a także postępujący proces starzenia się organizmu.

Wysiłek fizyczny
Uprawianie sportu to najbardziej popularny motyw do tego aby sięgnąć po odżywkę białkową. W trakcie ćwiczeń dochodzi do mikrouszkodzeń i rozpadu tkanki mięsniowej. Po odbytym treningu rozpoczyna się okres regeneracji, w którym nasilone zostają procesy syntezy i odbudowy utraconych białek. Wtedy kluczowe staje się dostarczenie odpowiednich składników odżywczych we właściwych ilościach . Przyjmowanie łatwo wchłanianych źródeł białka takich jak odżywki proteinowe wspomaga regenerację oraz usprawnia budowanie masy mięśniowej.

Długotrwałe głodzenie oraz odchudzanie
Kolejną sytuacją, w której odzywki białkowe okazują się niezastąpione są okresy redukcji tkanki tłuszczowej. W trakcie odchudzania znacznie ograniczamy spożycie składników energetycznych, co sprawia, że narażamy się na degradację struktur białkowych organizmu, w tym mięśni szkieletowych.

W momencie ograniczenia lub zatrzymania przyjmowania pokarmu organizm mobilizuje i zaczyna metabolizować inne źródła energetyczne, w tym węglowodany, tłuszcze oraz białka. Na pierwszy ogień idą węglowodany zgromadzone pod postacią glikogenu wątrobowego i mięśniowego. W momencie wyczerpania źródeł węglowodanowych wątroba rozpoczyna produkcję glukozy z innych surowców, w tym aminokwasów glukogennych pochodzących ze źródeł endogennych.

Przyjmowanie wysokiej jakości źródeł białka, w tym łatwo przyswajalnych odżywek proteinowych zabezpiecza organizm przed utratą tkanki mięsniowej spowodowanej katabolizmem mięśni szkieletowych w trakcie okresów dużych restrykcji kalorycznych.

Stres urazowy oraz przewlekłe stany chorobowe
Pierwsze dni po urazie lub wystąpieniu ostrego stanu chorobowego charakteryzują się zwiększonym rozpadem białek ustrojowych. Zanim rozpocznie się zdrowienie katabolizm białek mięśniowych przewyższa ich syntezę. Podczas chorób przewlekłych podwyższona zostaje produkcja białek ostrej fazy, a tym samym zwiększa się obrót białka w organizmie i nasila katabolizm. Suplementacja preparatów wysokobiałkowych może przeciwdziałać tym zjawiskom i wspomagać powrót do zdrowia oraz ograniczać postęp choroby.

Produkt wzbogacony jest mieszanką enzymów trawiennych (bromelaina, papaina) ułatwiających trawienie białek oraz sporą dawką glutaminy, która jest jednym z głównych źródeł energii dla limfocytów - komórek układu odpornościowego.

Podsumowując, Scitec 100% Whey Protein Professional LS to suplement diety, który powinien być nieodłączną częścią lub uzupełnieniem żywienia sportowców oraz osób rekreacyjnie uprawiających różne rodzaje aktywności fizycznej. Na suplementacji produktu skorzystają również wszyscy, których dieta z różnych względów nie obfituje w wystarczają ilość pełnowartościowego białka, w tym osoby starsze, odchudzające się, a także cierpiące na przewlekłe stany chorobowe charakteryzujące się zwiększonym katabolizmem białek ustrojowych.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 2350 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 78
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna111 kcal*
Białko22 g*
Węglowodany2,1 g*
w tym2,1 g*
cukry
Tłuszcz2,1 g*
w tym0,7 g*
tłuszcze nasycone
Sól0,10 g*
L-leucyna99 mg*
L-glutamina210 mg*
Tauryna990 mg*
Papaina pozyskana z Carica papaya (1,5 FIP U/mg)12 mg*
Bromelaina pozyskana z Ananas comosus (1200 GDU/g)12 mg*

Pozostałe składniki

Czekoladowy: Koncentrat ultrafiltrowanych białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), aromat, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Izolat mikrofiltrowanych białek serwatki instant (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza)

Waniliowy: Koncentrat ultrafiltrowanych białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), aromat, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), Izolat mikrofiltrowanych białek serwatki instant (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza)

Ostatnia ocena

fils

najsmaczniejsze białko na rynku, jak dla mnie nr 1 jesli chodzi o białka! super smaki, bardzo dobra rozpuszczalność i cena!

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
LoGGic
LoGGic
PHARMABEST

Liofilizat bakterii kwasu mlekowego Lactobacillus rhamnosus LGG (ATCC 53103)

19,00 zł
więcej
Yohimbine
Yohimbine
PRIME NUTRITION

Suplement ułatwiający redukcję tkanki tłuszczowej z trudno dostępnych miejsc. 5 mg johimbiny HCl w porcji.

99,00 zł
więcej
Stabilized R-Lipoic Acid
Stabilized R-Lipoic Acid
DOCTOR'S BEST

Najnowsza i obecnie najlepsza wersja potężnego antyoksydantu (ALA) – sól sodowa kwasu R-alfa-liponowego

109,00 zł
więcej
L-Carnitine 3000
L-Carnitine 3000
TREC

Silnie skoncentrowana l-karnityna w formie kapsułek. Wspomaga redukcję tłuszczu.

79,00 zł
więcej
PX Ultra
PX Ultra
FINAFLEX

Naturalne składniki o wysokiej aktywności. Wykazują działanie termogeniczne oraz regulują metabolizm.

139,00 zł
więcej
YamBam
YamBam
BODY ATTACK

Kultowy baton YamBam. Wyśmienita wysokobiałkowa przekąska o niskiej zawartości cukru.

9,90 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Leucyna

Informacja

Leucyna jest aminokwasem egzogennym, jednym z trzech aminokwasów rozgałęzionych, ketogennych, jej izomerem jest izoleucyna. Wpływa na wydzielanie się (sekrecję) hormonów anabolicznych (insuliny w połączeniu węglowodanami) , oddziaływuje na enzymy (kinazy mTOR) rozpoczynając proces syntezy białek mięśniowych i kontrolując jego przebieg. Synteza białek poprzez leucynę wpływa na rozwój kości, mięśni i skóry. Działa redukująco na tkankę tłuszczową. Bez dostępności leucyny synteza białek jest niewykonalna. W stanie naturalnym występuje w produktach zwierzęcych (m.in. jajach, mięsie, nabiale i rybach), roślinnych, a także w postaci suplementów potreningowych, aminokwasów BCAA, EAA, no-boosterów, stacków kreatynowych, preparatów węglowodanowych. Występuje również w postaci monopreparatów. Jest jednym z ważniejszych aminokwasów dla organizmu sportowca, w zasadzie w każdej dyscyplinie sportowej.

Dawkowanie: Zapotrzebowanie wynosi 5-10 g/24h, dawkowanie w czasie okołotreningowym oraz rano po przebudzeniu.

L-Glutamina

Informacja

L-glutamina - aminokwas endogenny budujący białka, amid kwasu glutaminowego. W organizmie ludzkim jest odpowiedzialna za syntezę białek, równowagę kwasowo-zasadową oraz usuwanie poza organizm amoniaku. Przy niedoborach energii pobieranej z tkanki mięśniowej glutamina wraz z alaniną uczestniczą w procesie glukoneogenezy i uczestniczą w produkcji substratu glukozy. L-glutamina ma bezpośredni wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego i trawiennego oraz na odporność immunologiczna organizmu. Uczestniczy w syntezie jednego z silniejszych antyoksydantów glutationu. Posiada potencjał antykataboliczny. Występuje w postaci naturalnej w pokarmach zwierzęcych i roślinnych oraz odżywkach wysokobiałkowych. Stosowana w postaci monopreparatu lub wieloskładnikowych preparatów aminokwasowych i suplementów poprawiających odbudowę biologiczną po wysiłku, często w połączeniu z BCAA.

Dawkowanie: 5–20 g na dobę (porcjowane w czasie dnia, oraz po treningu i przebudzeniu). W suplementacji stosowana jest dawka minimalna 2–15g na 1 porcję.

Tauryna

Informacja

Tauryna - aminokwas niebiałkowy zawierający siarkę, syntetyzowany w organizmie z metioniny i cysteiny, występujący wystarczająco w organizmach ludzkich i zwierzęcych (w obrębie mózgu, serca i szkieletu), choć w niektórych przypadkach musi być wspomagana suplementami diety. Wpływa znacząco na zawartość wapnia w komórkach oraz stabilizuje gospodarkę wodno-elektrolitową i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową., bierze udział w syntezie kwasów żółciowych. W organizmie pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora. Jest insulinomimetykiem poprawiającym gospodarkę insulinową, odpowiedzialną za transport składników odżywczych (m.in. aminokwasów, glukozy, kreatyny) do komórek i tkanek mięśniowych. Te właściwości decydują , że stanowi ceniony monopreparat oraz cenny dodatek do suplementów kreatynowych i aminokwasowych, zalecany do stosowania osobom aktywnym psychofizycznie oraz sportowcom wyczynowym w okresach okołotreningowych.

Dawkowanie: 3 gramy na dobę.

Papaina

Informacja

Papaina jest enzymem trawiennym uzyskiwanym z owocu papai, powodującym wstępny rozkład białka zwierzęcego w wyniku hydrolizy, zwiększa przyswajalność aminokwasów, wspomaga procesy trawienne, przez wpływ na błonę śluzową żołądka zmniejsza ryzyko choroby wrzodowej, wg niepotwierdzonych do końca badań wpływa na zwiększenie odporności organizmu. W suplementacji sportowej stosowana w składzie odżywek białkowych, preparatów witaminowych oraz kompleksów enzymatycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: od kilkudziesięciu do kilkuset mg/24h

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Synephrine HCL
59,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
CDP Choline
109,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2018 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>