Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Aloe Vera Concentrate Aloe Vera Concentrate

Now Foods Aloe Vera Concentrate to suplement diety zawierający silnie skoncentrowany sok z miąższu liści aloesu. Do jego przygotowania wykorzystano organiczne liście aloesu, które zostały starannie umyte, zdezynfekowane i poddane obróbce ręcznej. Jedna porcja (0,5 ml) stanowi ekwiwalent 20 ml tradycyjnego soku z aloesu i dostarcza wszystkich prozdrowotnych substancji bioaktywnych, jakie naturalnie występują w liściach tej rośliny.

Preparat przynależy do grupy suplementów prozdrowotnych. Wzmacnia kondycję organizmu, działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i antyoksydacyjnie. Jest szczególnie polecany osobom osłabionym, które często łapią infekcje, narzekają na pogorszenie samopoczucia i zły stan skóry. Suplement sprawdzi się również u osób cierpiących na uporczywe zaparcia.

Aloes zwyczajny (Aloe vera L.) to tropikalna roślina przynależąca do Aloesowatych. Do celów leczniczych i kosmetycznych wykorzystuje się jej liście – grube, mięsiste, o charakterystycznym wnętrzu przypominającym żel. To właśnie miąższ liści aloesu gromadzi ponad 270 rozmaitych składników bioaktywnych. Jego prozdrowotne właściwości są efektem ich synergistycznego działania.

Aloes jest skarbnicą związków odżywczych. Za najbardziej istotne są uznawane związki polisacharydowe, polifenolowe (w tym rutyna, kwercetyna, katechina, apigenina), antrachinony oraz naturalne enzymy roślinne. Oprócz tego w liściach aloesu można znaleźć wiele cennych witamin (B1, B2, B3, B6, B12, C, E, beta-karoten, biotynę, kwas foliowy), minerałów (magnez, potas, wapń, sód, fosfor), pierwiastków śladowych (cynk, mangan, kobalt, molibden, miedź) i kwasów organicznych (kwas salicylowy, jabłkowy, cynamonowy, bursztynowy, cytrynowy, winowy).

Aloes jest zabójczy dla patogenów. Zawarte w liściach substancje czynne ograniczają rozwój chorobotwórczych bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych (m.in. E. coli, Enterococcus bovis, S. aureus, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Klebisiella pneumoniae). Mogą również dezaktywować wirusy (grypy, ospy wietrznej czy opryszczki). Są skuteczne także względem patologicznych grzybów (Candida paraprilosis, Candida krusei, Candida albicans).  

Aloes promuje zdrowie układu pokarmowego. Korzystnie wpływa na skład mikroflory przewodu pokarmowego, eliminując chorobotwórcze mikroorganizmy i pobudzając rozwój pożądanych szczepów bakterii probiotycznych. Działa łagodnie przeczyszczająco, normalizuje rytm wypróżnień i pomaga pozbyć się przewlekłych zaparć. Dzięki dużej zawartości naturalnych enzymów oraz pobudzaniu produkcji żółci wspomaga proces trawienia pokarmów. Ponadto stymuluje regenerację uszkodzeń w śluzówce przewodu pokarmowego, przyspiesza gojenie nadżerek i owrzodzeń.

Aloes działa silnie przeciwzapalnie. Obecne w miąższu liści substancje zatrzymują szlak aktywności cykooksygenazy COX-1 i ograniczają produkcję PGE2. Dodatkowo hamują uwalnianie innych markerów stanu zapalnego, takich jak TNF-α czy IL-1B. Takie właściwości są szczególnie istotne dla ograniczaniu procesów zapalnych przy chorobach autoimmunologicznych.

Aloes sprzyja wyrównaniu poziomu cukru we krwi. Niektóre związki wyizolowane z jego liści optymalizują sekrecję insuliny, a dodatkowo uwrażliwiają tkanki na jej działanie. W badaniach prowadzonych z udziałem diabetyków dowiedziono, że już po dwóch miesiącach regularnej suplementacji preparatami z miąższu liści aloesu u wszystkich pacjentów odnotowano poprawę wyników stężenia glukozy w surowicy oraz obniżenie poziomu HbA1c.

Aloes zapewnia wsparcie antyoksydacyjne. W jego liściach odkryto wiele substancji o potencjale przeciwutleniającym. Wymiatają one z organizmu nadmiar wolnych rodników, które przyczyniają się do rozwoju wielu chorób cywilizacyjnych i przyspieszają starzenie się.

Aloes wzmacnia odporność. W badaniach na gryzoniach wykazano, że po podaniu soku z aloesu wzrasta produkcja czynników odpowiedzialnych za stymulowanie systemu immunologicznego. Ponadto dochodzi do ograniczenia tworzenia się komórek tucznych. Zbyt duża ilość tych komórek może powodować stany zapalne oraz silne reakcje alergiczne, związane z nadmiernym uwalnianiem histaminy.

Podsumowując, Now Foods Aloe Vera Concentrate to bardzo wygodny odpowiednik cieszącego się coraz większą popularnością soku z aloesu. Jest tak silnie skoncentrowany, że wystarczy przyjąć 0,5 ml dziennie, by odczuć jego pozytywny wpływ na organizm.  

 

Brak na magazynie
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Aloe Vera Concentrate Aloe Vera Concentrate 118 ml
Now Foods
39,00 zł

Aloe Vera Concentrate 118 ml

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,86 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

39,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,86 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Silnie skoncentrowany organiczny sok z aloesu
  • Zawiera pełną gamę substancji bioaktywnych 
  • Pozyskany z obrabianych ręcznie liści aloesu
  • Sprzyja stabilizacji poziomu cukru we krwi
  • Wykazuje właściwości przeciwzapalne
  • Redukuje nadmiar wolnych rodników
  • Reguluje pracę układu trawiennego
  • Optymalizuje mikroflorę jelitową
  • Działa przeciwdrobnoustrojowo
  • Płyn o przyjemnym smaku

Now Foods Aloe Vera Concentrate to suplement diety zawierający silnie skoncentrowany sok z miąższu liści aloesu. Do jego przygotowania wykorzystano organiczne liście aloesu, które zostały starannie umyte, zdezynfekowane i poddane obróbce ręcznej. Jedna porcja (0,5 ml) stanowi ekwiwalent 20 ml tradycyjnego soku z aloesu i dostarcza wszystkich prozdrowotnych substancji bioaktywnych, jakie naturalnie występują w liściach tej rośliny.

Preparat przynależy do grupy suplementów prozdrowotnych. Wzmacnia kondycję organizmu, działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i antyoksydacyjnie. Jest szczególnie polecany osobom osłabionym, które często łapią infekcje, narzekają na pogorszenie samopoczucia i zły stan skóry. Suplement sprawdzi się również u osób cierpiących na uporczywe zaparcia.

Aloes zwyczajny (Aloe vera L.) to tropikalna roślina przynależąca do Aloesowatych. Do celów leczniczych i kosmetycznych wykorzystuje się jej liście – grube, mięsiste, o charakterystycznym wnętrzu przypominającym żel. To właśnie miąższ liści aloesu gromadzi ponad 270 rozmaitych składników bioaktywnych. Jego prozdrowotne właściwości są efektem ich synergistycznego działania.

Aloes jest skarbnicą związków odżywczych. Za najbardziej istotne są uznawane związki polisacharydowe, polifenolowe (w tym rutyna, kwercetyna, katechina, apigenina), antrachinony oraz naturalne enzymy roślinne. Oprócz tego w liściach aloesu można znaleźć wiele cennych witamin (B1, B2, B3, B6, B12, C, E, beta-karoten, biotynę, kwas foliowy), minerałów (magnez, potas, wapń, sód, fosfor), pierwiastków śladowych (cynk, mangan, kobalt, molibden, miedź) i kwasów organicznych (kwas salicylowy, jabłkowy, cynamonowy, bursztynowy, cytrynowy, winowy).

Aloes jest zabójczy dla patogenów. Zawarte w liściach substancje czynne ograniczają rozwój chorobotwórczych bakterii Gram-dodatnich i Gram-ujemnych (m.in. E. coli, Enterococcus bovis, S. aureus, Proteus vulgaris, Pseudomonas aeruginosa, Klebisiella pneumoniae). Mogą również dezaktywować wirusy (grypy, ospy wietrznej czy opryszczki). Są skuteczne także względem patologicznych grzybów (Candida paraprilosis, Candida krusei, Candida albicans).  

Aloes promuje zdrowie układu pokarmowego. Korzystnie wpływa na skład mikroflory przewodu pokarmowego, eliminując chorobotwórcze mikroorganizmy i pobudzając rozwój pożądanych szczepów bakterii probiotycznych. Działa łagodnie przeczyszczająco, normalizuje rytm wypróżnień i pomaga pozbyć się przewlekłych zaparć. Dzięki dużej zawartości naturalnych enzymów oraz pobudzaniu produkcji żółci wspomaga proces trawienia pokarmów. Ponadto stymuluje regenerację uszkodzeń w śluzówce przewodu pokarmowego, przyspiesza gojenie nadżerek i owrzodzeń.

Aloes działa silnie przeciwzapalnie. Obecne w miąższu liści substancje zatrzymują szlak aktywności cykooksygenazy COX-1 i ograniczają produkcję PGE2. Dodatkowo hamują uwalnianie innych markerów stanu zapalnego, takich jak TNF-α czy IL-1B. Takie właściwości są szczególnie istotne dla ograniczaniu procesów zapalnych przy chorobach autoimmunologicznych.

Aloes sprzyja wyrównaniu poziomu cukru we krwi. Niektóre związki wyizolowane z jego liści optymalizują sekrecję insuliny, a dodatkowo uwrażliwiają tkanki na jej działanie. W badaniach prowadzonych z udziałem diabetyków dowiedziono, że już po dwóch miesiącach regularnej suplementacji preparatami z miąższu liści aloesu u wszystkich pacjentów odnotowano poprawę wyników stężenia glukozy w surowicy oraz obniżenie poziomu HbA1c.

Aloes zapewnia wsparcie antyoksydacyjne. W jego liściach odkryto wiele substancji o potencjale przeciwutleniającym. Wymiatają one z organizmu nadmiar wolnych rodników, które przyczyniają się do rozwoju wielu chorób cywilizacyjnych i przyspieszają starzenie się.

Aloes wzmacnia odporność. W badaniach na gryzoniach wykazano, że po podaniu soku z aloesu wzrasta produkcja czynników odpowiedzialnych za stymulowanie systemu immunologicznego. Ponadto dochodzi do ograniczenia tworzenia się komórek tucznych. Zbyt duża ilość tych komórek może powodować stany zapalne oraz silne reakcje alergiczne, związane z nadmiernym uwalnianiem histaminy.

Podsumowując, Now Foods Aloe Vera Concentrate to bardzo wygodny odpowiednik cieszącego się coraz większą popularnością soku z aloesu. Jest tak silnie skoncentrowany, że wystarczy przyjąć 0,5 ml dziennie, by odczuć jego pozytywny wpływ na organizm.  

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 118 mlPorcja jednorazowa: 1/8 łyżeczki (ok. 0.5 ml)Ilość porcji w opakowaniu: ok. 236
w 1 porcji (1/8 łyżeczki)zawartość%ZDS
Kalorie< 5
Całkowita zawartość tłuszczu0 g0%
Całkowita zawartość węglowodanów< 1 g< 1%
Cukry< 1g
Białko0 g
Koncentrat organicznego soku z aloesu (aloe vera) (liść) (40:1) (ekwiwalent przynajmniej 20 ml soku z aloesu )0 g

Pozostałe składniki

Sorbinian potasu (substancja konserwująca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości), kwas askorbinowy (substancja konserwująca), benzoesan sodu (substancja konserwująca).

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Apollo's Hegemony
49,00 zł
(1)

Suplement wspomagający pracę wątroby oraz usuwanie toksyn z organizmu.

Kupuję
Now Foods
72,00 zł

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
Olimp
5,40 zł

Wieloskładnikowa odżywka do stosowania przed treningami. Zwiększa wytrzymałość i poprawia koncentrację.

Kupuję
Quicksilver
1 299,00 zł

Zaawansowana formuła kompleksowo wspierająca funkcjonowanie i zdrowie wątroby oraz pęcherzyka żółciowego.

Kupuję
Invent Farm
29,00 zł

Płynna formuła przeciwpasożytnicza dla osób dorosłych i dzieci powyżej 3-go roku życia.

Kupuję
Now Foods
79,00 zł

Suplement zawierający ekstrakt z ostropestu plamistego. Wspomaga pracę wątroby i usuwanie toksyn.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Aloe vera

Informacja

Aloe vera (Aloes zwyczajny, Aloe barbadensis Mill.) to tropikalna i subtropikalna roślina pochodząca z krajów śródziemnomorskich, która znajduje swoje zastosowanie głównie w obszarze dermatologii i kosmetyki (działanie miejscowe), a stosowana doustnie wpływa korzystnie na funkcjonowanie przewodu pokarmowego.

Miąższ liści aloesu składa się głównie z wody (96%), jednak pozostałe 4% stanowi dość skoncentrowaną dawkę składników odżywczych oraz substancji o wysokiej aktywności biologicznej. Aloes zawiera m.in. błonnik, kwasy tłuszczowe, aminokwasy (w tym 7 egzogennych), polisacharydy, glikoproteiny, enzymy roślinne (w tym SOD – dysmutaza ponadtlenkowa) oraz witaminy i składniki mineralne.

Wewnętrzne działanie aloesu ukierunkowane jest głównie na regulację pracy układu pokarmowego. Aloes działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo, wspomaga leczenie wrzodów żołądka, łagodzi stany zapalne, usprawnia detoksykację organizmu, a także wpływa korzystnie na mikroflorę przewodu pokarmowego, pobudzając wzrost bakterii probiotycznych.

Zewnętrzne działanie aloesu – na skórę – przyczynia się do wzmocnienia bariery naskórka, a także usprawnia procesy naprawcze w skórze, przeciwdziała infekcjom, stymuluje produkcję nowych włókien kolagenowy. Dodatkowo działa zmiękczająco i osłaniająco.

Ostatnio na blogu

barki i lapy

barki i lapy

polubilem treningi barki/klata + lapy jak widac 😛 DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka...

czytaj więcej
Mit omega 3

Mit omega 3

Zarówno wśród zwolenników diet wysoko- jak i niskotłuszczowych kwasy tłuszczowe omega 3 uchodzą za niezwykle cenny i wyjątkowo korzystny dla zdrowia...

czytaj więcej
Wegańskie babeczki Twix

Wegańskie babeczki Twix

Twix to ulubiony batonik wielu osób. Jak zrobić go w wersji fit? Sprawdź propozycję na zdrowe babeczki Twix! 👉spód: ✔80 g daktyli suszonych ✔50 g...

czytaj więcej
Caralluma i jej wpływ na utratę masy ciała

Caralluma i jej wpływ na utratę masy ciała

Wiele osób, które chcą schudnąć, desperacko poszukuje magicznej pigułki, która sprawi, że ćwiczenia i zdrowa dieta staną się zbędne. Caralluma to...

czytaj więcej
Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka z masłem orzechowym

Ciasteczka to zawsze świetny dodatek do herbaty. To też dobry wybór na przekąskę, zwłaszcza taką, którą można zabrać ze sobą np. na wyjazd. Spróbuj...

czytaj więcej
Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno kawowo-kokosowy

Sernik na zimno to doskonała propozycja, jeśli obawiamy się nieudanego przepisu lub mamy mało czasu albo… po prostu nie mamy piekarnika! Spód: ✔80 g...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027