Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska.
    Niemcy.
    Wielka Brytania.
    Irlandia.
  • A
    Australia
    Austria
  • B
    Białoruś
    Belgia
    Boliwia
    Brazylia
    Bułgaria
  • C
    Chile
    Chorwacja
    Cypr
    Czechy
  • D
    Dania
  • E
    Estonia
  • F
    Finlandia
    Francja
  • G
    Grecja
  • H
    Holandia
    Hiszpania
  • I
    Islandia
    Izrael
  • J
    Japonia
  • K
    Kanada
    Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein
    Litwa
    Luksemburg
  • Ł
    Łotwa
  • M
    Malta
    Meksyk
    Monaco
  • N
    Nowa Zelandia
    Norwegia
  • P
    Portugalia
  • R
    Rumunia
    Rosja
    RPA
  • S
    San Marino
    Słowacja
    Słowenia
    Szwecja
    Szwajcaria
  • T
    Turcja
  • U
    Ukraina
    USA
  • W
    Węgry
    Włochy
bok@muscle-zone.pl
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Creatine Magna Power Creatine Magna Power

Creatine Magna Power® to najwyżej zaawansowana technologicznie postać kreatyny, jaką udało się do tej pory wytworzyć w laboratoriach naukowych.

Kreatyna jest najskuteczniejszym – obok argininy – dozwolonym środkiem anabolicznym. Fakt ten potwierdziły zarówno liczne badania naukowe, jak też wieloletnia praktyka stosowania jej w sporcie. Jednakże, pełne wykorzystanie kreatyny jako suplementu stymulującego rozwój siły i masy ogranicza reakcja laktamacji, przekształcająca znaczną część spożywanej kreatyny w nieaktywną kreatyninę. W reakcji tej, grupa aminowa kreatyny wiąże się z jej grupą kwasową, co prowadzi do zamknięcia cząsteczki, utworzenia kreatyniny i utraty aktywności anabolicznej. Reakcję tę przyspiesza wysoka kwasowość środowiska, jaka panuje w roztworach kreatyny przygotowanych do bezpośredniego spożycia, jak też w górnym odcinku przewodu pokarmowego.

Laboratoria naukowe usiłują walczyć z tym niekorzystnym zjawiskiem; albo zabezpieczają reaktywne grupy chemiczne molekułami kwasów i alkoholi, jak np. w przypadku jabłczanu i estru etylowego kreatyny, albo mieszają kreatynę ze związkami metali alkalicznych.

I tutaj wkracza na arenę kreatynowy chelat magnezu - Creatine Magna Power® - łączący w sobie obydwa sposoby zabezpieczenia kreatyny.

Wieloletnie badania naukowe dowodzą, że magnezkreatyna wykazują korzystne właściwości w różnych obszarach aktywności fizjologicznych. W związku z tym, że ich role są blisko związane ze sobą i wzajemnie się przeplatają wieloma specyficznymi reakcjami, naukowcy z Albion Advanced Nutrition® uznali za logiczne, a zarazem innowacyjne połączyć magnez i kreatynę w jeden związek. Stworzenie chelatu kreatyny z magnezem [Rys 2] za pomocą opatentowanej technologii, zabezpiecza cząsteczkę kreatyny przed cyklizacją do nieaktywnej kreatyniny i zwiększa ilość fizjologicznie aktywnej formy kreatyny, prawdziwie dostępną dla procesów metabolicznych komórek mięśniowych i w efekcie uzyskać znacznie wyższy poziom energii.
Silnie alkaliczny magnez obniża jednocześnie kwasowość środowiska kreatyny i zapewnia utrzymanie pełnej jej aktywności, zarówno w roztworach przygotowywanych do bezpośredniego spożycia, jak też w przewodzie pokarmowym.

Chelat Kreatynowy Magnezu Magna Power® to efektywne źródło biodostępnego magnezu, który oprócz jego powszechnie znanych właściwości, współpracuje ściśle z kreatyną w przemianach energetycznych pracujących mięśni, w efekcie zwiększając ich zdolność do generowania i wykorzystywania energii w formie ATP.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Creatine Magna Power Creatine Magna Power 120 kaps.
OLIMP
65,00 zł

Creatine Magna Power

Wszystkie warianty

120 kaps.
65,00 zł
30 kaps.
17,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,49 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu

Creatine Magna Power® to najwyżej zaawansowana technologicznie postać kreatyny, jaką udało się do tej pory wytworzyć w laboratoriach naukowych.

Kreatyna jest najskuteczniejszym – obok argininy – dozwolonym środkiem anabolicznym. Fakt ten potwierdziły zarówno liczne badania naukowe, jak też wieloletnia praktyka stosowania jej w sporcie. Jednakże, pełne wykorzystanie kreatyny jako suplementu stymulującego rozwój siły i masy ogranicza reakcja laktamacji, przekształcająca znaczną część spożywanej kreatyny w nieaktywną kreatyninę. W reakcji tej, grupa aminowa kreatyny wiąże się z jej grupą kwasową, co prowadzi do zamknięcia cząsteczki, utworzenia kreatyniny i utraty aktywności anabolicznej. Reakcję tę przyspiesza wysoka kwasowość środowiska, jaka panuje w roztworach kreatyny przygotowanych do bezpośredniego spożycia, jak też w górnym odcinku przewodu pokarmowego.

Laboratoria naukowe usiłują walczyć z tym niekorzystnym zjawiskiem; albo zabezpieczają reaktywne grupy chemiczne molekułami kwasów i alkoholi, jak np. w przypadku jabłczanu i estru etylowego kreatyny, albo mieszają kreatynę ze związkami metali alkalicznych.

I tutaj wkracza na arenę kreatynowy chelat magnezu - Creatine Magna Power® - łączący w sobie obydwa sposoby zabezpieczenia kreatyny.

Wieloletnie badania naukowe dowodzą, że magnezkreatyna wykazują korzystne właściwości w różnych obszarach aktywności fizjologicznych. W związku z tym, że ich role są blisko związane ze sobą i wzajemnie się przeplatają wieloma specyficznymi reakcjami, naukowcy z Albion Advanced Nutrition® uznali za logiczne, a zarazem innowacyjne połączyć magnez i kreatynę w jeden związek. Stworzenie chelatu kreatyny z magnezem [Rys 2] za pomocą opatentowanej technologii, zabezpiecza cząsteczkę kreatyny przed cyklizacją do nieaktywnej kreatyniny i zwiększa ilość fizjologicznie aktywnej formy kreatyny, prawdziwie dostępną dla procesów metabolicznych komórek mięśniowych i w efekcie uzyskać znacznie wyższy poziom energii.
Silnie alkaliczny magnez obniża jednocześnie kwasowość środowiska kreatyny i zapewnia utrzymanie pełnej jej aktywności, zarówno w roztworach przygotowywanych do bezpośredniego spożycia, jak też w przewodzie pokarmowym.

Chelat Kreatynowy Magnezu Magna Power® to efektywne źródło biodostępnego magnezu, który oprócz jego powszechnie znanych właściwości, współpracuje ściśle z kreatyną w przemianach energetycznych pracujących mięśni, w efekcie zwiększając ich zdolność do generowania i wykorzystywania energii w formie ATP.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułekPorcja jednorazowa: 2 kapsułkiIlość porcji w opakowaniu: 60
w porcji (2 kapsułki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna8 kcal/ 34 kJ*
Tłuszcz< 0,5 g*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone< 0,1 g*
Węglowodany0 g*
w tym cukry0 g*
Białko0 g*
Sól< 0,01 g*
Chelat kreatynowy magnezu CREATINE MAGNA POWER®2200 mg*
w tym magnez176 mg47%

Pozostałe składniki

Substancja wypełniająca - celuloza mikrokrystaliczna; substancja przeciwzbrylająca - sole magnetyczne kwasów tłuszczowych; kapsułka (składniki otoczki - żelatyna, barwnik: E171).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Life Force with Iron
Life Force with Iron Promocja
SOURCE NATURALS

Preparat zawierający kombinację witamin, minerałów i ekstraktów roślinnych, w tym pełnowartościowe żelazo.

95,00 zł 85,00 zł
więcej
Opti-Men
Opti-Men
OPTIMUM

Kompleks witamin, minerałów i wyciągów roślinnych dla mężczyzn. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie organizmu.

69,00 zł
więcej
Beta-Alanine
Beta-Alanine
BIOTECH USA

Maksymalna koncentracja beta-alaniny (aż 2000 mg w porcji).

69,00 zł
więcej
Mass XXL
Mass XXL
TREC

Odżywka na masę zawierająca długołańcuchowe węglowodany i białko serwatkowe. Zwiększa siłę.

175,00 zł
więcej
Beta Alanin
Beta Alanin Promocja
Hi-TEC

Beta-alanina. Ogranicza zmęczenie, poprawia wytrzymałość, przyśpiesza regenerację.

39,00 zł 32,00 zł
więcej
Max Carb
Max Carb
TREC

Kompleks szybko wchłanialnych węglowodanów. Zapewnia wzrost siły i szybszą regenerację.

21,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Magnez

Informacja

Magnez  (pierwiastek z grupy berylowców, la 12, symbol chem. Mg), jeden z najważniejszych dla zdrowia mikroelementów, bierze udział w procesie syntezy rozpadu związków wysokoenergetycznych oraz w procesach przemiany węglowodorów i tłuszczy. Wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i obniżenie ciśnienia krwi, przeciwdziała nadkrzepliwości. Niedobory wpływają na zaburzenia rytmu serca, złośliwe kurcze mięśni, bezsenność i stany lękowe. Jest składnikiem wielu suplementów diety oraz występuje w produktach spożywczych, takich jak: chleb pełnoziarnisty, rośliny strączkowe, kasza gryczana, ryż, ryby, mięso, a także czekolada, kakao i orzechy.

Dawkowanie 100 – 500 mg/dzień

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ
Premiera w Muscle-Zone!
APOLLO'S HEGEMONY
Acticissus
109,00 zł
APOLLO'S HEGEMONY
Horny Goat Weed
99,00 zł

Za treści na stronie odpowiada

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2019 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>