Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:214,00 zł428,00 zł642,00 zł856,00 zł1 071,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-33,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Creatine PH-X Creatine PH-X 90 kaps.
Biotech Usa
35,00 zł

Creatine PH-X

ilość: 90 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
35,00 złz VAT
1,94 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 34,30 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Zawiera niezwykle stabilny buforowany monohydrat kreatyny
  • Redukuje zmęczenie mięśni i przyspiesza ich regenerację
  • Zwiększa objętość i nawodnienie komórek mięśniowych
  • Produkt w formie wygodnych do połknięcia kapsułek
  • Dostarcza potężnej dawki energii do skurczu mięśni
  • Zwiększa intensywność i czas trwania treningu
  • Nasila procesy anaboliczne i antykataboliczne
  • Aż 3g CreaBase w jednej porcji produktu
  • Najlepiej przyswajalna forma kreatyny

Biotech Creatine PH–X to elitarny suplement diety, zawierający buforowany monohydrat kreatyny w kapsułkach. Jest to najpopularniejsza forma kreatyny na rynku z uwagi na szybkie działanie, doskonałą rozpuszczalność i bardzo dobrą przyswajalność. Produkt ten jest w formie łatwych do połknięcia kapsułek, co ułatwia dawkowanie i uwalnia nas od korzystania z shakera.

Buforowany monohydrat kreatyny obecny w tym suplemencie pod nazwą CreaBase to mieszanka monohydratu kreatyny z tlenkiem magnezu (MgO). Tlenek magnezu jest związkiem o charakterze zasadowym, stąd po spożyciu powoduje lokalny wzrost pH w żołądku. Takie działanie chroni kreatynę przed zbyt gwałtownym rozkładem do kreatyniny. 

Buforowana kreatyna, czyli kreatyna w towarzystwie tlenku magnezu (lub innego związku o odczynie zasadowym) może być zatem bardziej odporna na działanie kwaśnego pH soku żołądkowego a przez to bardziej stabilna i o efektywniejszym działaniu. 

Sam monohydrat kreatyny to związek kreatyny z jedną cząsteczką wody. Jest to jeden z najpopularniejszych na świecie specyfików stosowanych przez sportowców, zarówno tych zawodowych jak i amatorów. Powoduje on szereg efektów korzystnie wpływających na układ mięśniowy, co umożliwia intensyfikację treningu i osiąganie lepszych wyników.

Zwiększony zapas energii w mięśniach
Kreatyna jest związkiem syntetyzowanym w wątrobie i nerkach z glicyny i argininy. Następnie jest transportowana do narządów o dużym zapotrzebowaniu na energię, takich jak mózg czy mięśnie szkieletowe. Jako że mięśnie mają łącznie większą masę niż mózg, to właśnie w nich jest ulokowana znaczna większość kreatyny obecnej w organizmie. 

Kreatyna może ulegać reakcji fosforylacji do fosfokreatyny przy udziale enzymu – kinazy kreatynowej. Staje się w ten sposób magazynem dla reszty kwasu fosforowego, która w reakcji odwrotnej, przy pomocy tego samego enzymu, może zostać odłączona od kreatyny i wykorzystana do syntezy ATP. Dzieje się tak w momencie zwiększonego zapotrzebowania komórek mięśniowych na energię, na przykład podczas intensywnego wysiłku.

Suplementacja kreatyną daje zatem możliwość pozyskiwania większej ilości energii niezbędnej do skurczu mięśni, a co za tym idzie, wykonania większej ilości powtórzeń podczas treningu siłowego. Ponadto, zwiększona ilość fosfokreatyny w mięśniach, może przekładać się na mniejsze bądź opóźnione zużycie glikogenu, dzięki czemu jego zapasy wystarczą na wykonanie dłuższego treningu. 

Nasilenie procesów anabolicznych
Kreatyna znana jest z działania anabolicznego i antykatabolicznego. Stosowanie kreatyny zwiększa stężenie insulinopodobnego czynnika wzrostu (IGF–1), czyli tak zwanej somatomedyny C o silnym działaniu anabolicznym. Co więcej, kreatyna redukuje aktywność miostatyny – białka odpowiedzialnego za ograniczanie wzrostu mięśni szkieletowych. Dzięki temu możliwe jest zaobserwowanie szybszego i łatwiejszego przyrostu mięśni.

Dodatkowo, kreatyna, a w szczególności obecny w preparacie monohydrat kreatyny powoduje napływ wody do komórek mięśniowych. Zyskują one przez to na objętości, co jest bardzo korzystnym efektem pod względem wizualnym, ale zwiększona objętość ułatwia też zachodzenie procesów anabolicznych. 

Wspomaganie regeneracji mięśni
W licznych badaniach wykazano zależność między stosowaniem kreatyny a pozytywnym wpływem na kondycję mięśni. Po pierwsze, kreatyna może ograniczyć powstawanie kwasu mlekowego w komórkach mięśniowych, który przyczynia się do uczucia zmęczenia i bólu mięśni. Po drugie, kreatyna wykazuje działanie protekcyjne na mięśnie – chroni je przed stresem oksydacyjnym a także przyspiesza procesy naprawy uszkodzonych włókien mięśniowych. 

Ponadto, u osób suplementujących kreatynę obserwuje się większą wytrzymałość oraz gęstość kości, szybszy powrót do formy po ciężkich treningach oraz ogólną poprawę nastroju i samopoczucia.

Podsumowując, Biotech Creatine PH–X to suplement zawierający buforowany monohydrat kreatyny – najlepiej poznaną i najpopularniejszą formę kreatyny na rynku. Zastosowanie w tym preparacie dodatkowo tlenku magnezu, poprawia jej stabilność w kwaśnym środowisku żołądka i sprawia, że jej działanie jest jeszcze efektywniejsze. Produkt ten idealnie nada się dla osób chcących poprawić wydajność swoich treningów, przyspieszyć regenerację mięśni i spotęgować ich wzrost w szybki, lecz zarazem bezpieczny sposób.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 90 kapsułekPorcja jednorazowa: 5 kapsułekIlość porcji w opakowaniu: 18
w porcji (5 kapsułek)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna8kcal0.4%
Tłuszcz0.76g1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0.76g4%
Węglowodany0.21g0.1%
w tym cukry0.01g0.01%
Białko0.07g0.1%
Sól0g0%
CreaBase (monohydrat kreatyny, tlenek magnezu)3000 mg**
-w tym Kreatyna2600 mg**

Pozostałe składniki

Substancja przeciwzbrylająca (sole magnezowe kwasów tłuszczowych); otoczka kapsułki (żelatyna; barwniki: dwutlenek tytanu, tlenki i wodorotlenki żelaza), maltodekstryna. 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
24,00 zł
(2)

Preparat węglowodanowy dla sportowców. Zapewnia większą siłę oraz szybszy przebieg procesów regeneracyjnych.

Kupuję
Olimp
33,00 zł
(5)

Suplement węglowodanowo-białkowy, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej i wspomaga regenerację.

Kupuję
Biotech Usa
37,00 zł

Odżywka białkowo-węglowodanowa z dodatkiem kreatyny i błonnika wspomagająca budowę masy mięśniowej.

Kupuję
Olimp
65,00 zł
(3)

Proteinowy suplement diety, który wspomaga budowę suchej masy mięśniowej oraz przyśpiesza regenerację.

Kupuję
Biotech Usa
36,00 zł

Koktajl białkowo–węglowodanowy w proszku z dodatkiem monohydratu kreatyny i peptydów glutaminy.

Kupuję
MZ-STORE
35,00 zł
(1)

Beta-alanina MZ-Store w proszku. Zwiększa efektywność treningową niezależnie od uprawianej dyscypliny.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Monohydrat kreatyny

Informacja

Monohydrat kreatyny jest popularną i najtańszą formą kreatyny stosowaną w suplementacji sportowej w Polsce. Jest to molekuła, w której połączone są: cząsteczka kreatyny z cząsteczką wody. Posiada wysoką biodostępność i prędkość wysycania tkanek. Wspomaga zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość), przyspiesza przyrost masy mięśniowej i odnowę po treningach wysiłkowych. Transport kreatyny do komórek mięśniowych jest wspomagany przez hormon insuliny. Dla uzyskania lepszego efektu wysycenia tkanek wskazana jest dieta zwiększająca zawartość insuliny w organizmie (dieta węglowodanowa i wysokobiałkowa) i wspomaganie odżywkami i suplementami (odżywki węglowodanowe, węglowodanowo-białkowe, insulinomimetyki, ALA, d-pinitol czy tauryna). Monohydrat kreatyny występuje w postaci monopreparatów (kapsułki, proszki, tabletki) oraz preparatów wieloskładnikowych (m.in. składnik stacków kreatynowych).

Dawkowanie: Zależnie od formy preparatu, rodzaju wysiłku i masy ciała stosuje się zazwyczaj jeden z następujących modeli przyjmowania kreatyny:

- suplementacja cykliczna: 5-10g na dobę w 1-3 porcjach w ciągu dnia, po 3-5g na dawkę. Długość cyklu 4-8  tygodni.

- suplementacja cykliczna z fazą nasycenia: pierwsze 5-7 dni po 20-30g na dobę w 4-6 dawkach po 4-6g na porcję, następnie w fazie podtrzymującej 2-10g na dobę w dawkach podzielonych. Długość cykl 4-8 tygdoni

- suplementacja stała: 0,03-0,05g na kg masy ciała, przez dłuższy czas.

Tlenek magnezu

Informacja

Tlenek magnezu – najpowszechniejsza w suplementacji forma tego niezbędnego człowiekowi makroelementu. Należy do grupy kluczowych kationów wewnątrzkomórkowych, przez co odpowiednie jego stężenie warunkuje zachowanie homeostazy ustrojowej. Aktywny tryb życia zwiększa zapotrzebowanie na magnez, w związku z czym wskazuje się na istotną potrzebę jego suplementacji wśród sportowców.

Najpowszechniejszą sytuacją kojarzoną z niedoborami magnezu są skurcze mięśni oraz drganie powiek. Związane jest to z istotną funkcją jonów magnezu wobec sprawności układu nerwowego. Jego odpowiednia podaż sprzyja zachowaniu sprawności neuromotorycznej. Wskazuje się też, że niedobory tego pierwiastka sprzyjają nasileniu objawów depresji.

Poza tym, suplementacja magnezem sprzyja zachowaniu prawidłowych funkcji układu sercowo-naczyniowego. Wskazuje się, że jego niedobory promują rozwój zmian miażdżycowych oraz nadciśnienia. Zbyt niska ilość magnezu w diecie wiązana jest też z zaburzeniami rytmu pracy serca oraz zwiększonym ryzykiem zawału.

Suplementację magnezem poleca się również osobom intensywnie pracującym umysłowo oraz uczącym się. Jego odpowiednia podaż sprzyja koncentracji uwagi oraz może ułatwiać naukę. Wpływa też korzystnie na jakość snu.

Kreatyna

Informacja

Kreatyna (kwas β-metyloguanidynooctowy) jest substancją endogenną, powstającą z aminokwasów zawartych w wątrobie i nerkach (l-argininy, l-glicyny oraz l-metioniny) oraz przy spożyciu pokarmów mięsnych. Jej działanie zapewnia utrzymywanie poziomu adenotrójfosforanu (ATP), będącego nośnikiem energii, zwiększa uwodnienie komórek mięśniowych oraz magazynuje glikogen. W suplementacji sportowej kreatyna jest magazynowana w mięśniach, co wpływa na poprawę gospodarki energią, zdolności wysiłkowe oraz szybką regenerację i przyrost masy mięśniowej. Posiada potencjał erogeniczny, anaboliczny oraz antykataboliczny.

Kreatyna jest jedną z doskonale działających substancji używanych w sporcie wyczynowym, o renomie potwierdzonej przez badania naukowe. Dostępna w postaci monopreparatów, takich jak: ester kreatyny, jabłczan kreatyny, monohydrat kreatyny oraz preparatów wieloskładnikowych (zarówno kilku form kreatyny, jak również  innych substancji (prekursory tlenku azotu, aminokwasy typu BCAA).  Preparaty zawierające kreatynę dostępne w sprzedaży na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: zależnie od formy preparatu, rodzaju wysiłku i masy ciała stosuje się zazwyczaj jeden z następujących modeli przyjmowania kreatyny:
- suplementacja cykliczna: 5 - 10g na dobę w 1 - 3 porcjach w ciągu dnia, po 2 - 5g na dawkę. Długość cyklu ok. 4 - 12 tygodni
- suplementacja cykliczna z fazą nasycenia: pierwsze 5 - 7 dni po 20 - 30g na dobę w 4 - 6 dawkach po 4 - 6g na porcję, następnie w fazie podtrzymującej 2 - 10g na dobę w dawkach podzielonych. Długość cyklu ok. 4 - 8 tygodni
- suplementacja stała: 0,03 - 0,05g na kg masy ciała, przez dłuższy czas.

Ostatnio na blogu

Sulbutiamina: witamina B o właściwościach nootropowych!

Sulbutiamina: witamina B o właściwościach nootropowych!

Czy byłeś jednym z tych dzieciaków, które w szkole bez problemów dostawały czwórki, ale nigdy nie kończyły...

czytaj więcej
Zespół jelita drażliwego – maślan sodu na ratunek!

Zespół jelita drażliwego – maślan sodu na ratunek!

Zespół jelita drażliwego (IBS) dotyka coraz większej ilości osób – nieodpowiednia dieta, duża ilość stresu i używki zdecydowanie nie sprzyjają...

czytaj więcej
Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Sukraloza – czy jest szkodliwa?

Jak każdy wie, cukier ma bardzo destrukcyjny wpływ na nasze zdrowie. Stąd też rosnąca ilość jego zamienników, które mają być rzekomo o wiele lepsze dla...

czytaj więcej
Czy warto morsować? – poznaj zalety morsowania!

Czy warto morsować? – poznaj zalety morsowania!

Wraz z chłodniejszymi dniami zaczyna się kolejny sezon morsowania. Dla miłośników niższych temperatur i biohackingu to idealna...

czytaj więcej
Winpocetyna – lepsza pamięć i więcej energii!

Winpocetyna – lepsza pamięć i więcej energii!

Winpocetyna jest naturalnym nootropowym boosterem mózgu. Wspomaga zdrowie i kondycję mózgu, wzmacnia zdolność koncentracji i uczenia się, poprawia pamięć...

czytaj więcej
Berberyna vs. Antybiotyki w przeciwdziałaniu SIBO

Berberyna vs. Antybiotyki w przeciwdziałaniu SIBO

Bakteryjne przerosty jelita cienkiego (SIBO) stały się znaczącym problemem zdrowotnym obserwowanym w wielu przypakdach klinicznych. Szacowana...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Sprawdź również nasze doskonałe oceny na 
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027