Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:204,00 zł407,00 zł611,00 zł815,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Optimal Fish Oil Optimal Fish Oil

Seeking Health Optimal Fish Oil to najwyższej jakości mieszanka kwasów tłuszczowych omega 3 pochodzących z ryb, które stanowią wielokierunkowe wsparcie zdrowia organizmu. 

Suplement wyróżnia się najwyższą jakością, przejawiającą się już w samym składzie produktu. Wśród produktów konkurencji, często zdarza się, że w jednym gramie oleju rybiego występuje niewielki odsetek kwasów omega 3. Tu, stężenie aktywnych kwasów DHA i EPA to aż 900 mg na porcję (1 kapsułka).

Wśród suplementów dostarczających kwasów tłuszczowych pochodzenia rybiego, częstym problemem jest również zanieczyszczenie składu produktu, szczególnie metalami ciężkimi pochodzącymi z zanieczyszczeń uwalnianych do mórz i oceanów. Dlatego też producent suplementu zdecydował się pozyskiwać olej z mintaja. Ponadto, dla zachowania maksymalnie czystego składu, jest on poddawany procesowi destylacji molekularnej, co pozwala na pozbycie się wszelkich zanieczyszczeń bez utraty jakości produktu.

Mechanizm działania kwasów DHA i EPA
Zawarte w produkcie nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 cechują się nadzwyczaj obszernym polem działania ze względu na wyjątkowy mechanizm ich metabolizmu. Mają one bowiem zdolność do wchodzenia w skład dwuwarstw lipidowych, otaczających każdą komórkę organizmu. Konkurują tu o miejsce z kwasami tłuszczowymi omega 6, spożywanymi w nadmiernych ilościach przez zdecydowaną większość społeczeństwa, wykazującymi silne działanie prozapalne. Idealny stosunek kwasów omega 3 do omega 6 wynosi 1:1, zaś w diecie przeciętnego Europejczyka wynosi on około 1:30. Ponadto, kwasy omega 3 wykazują niezależną zdolność do modyfikacji ekspresji niektórych genów.

Działanie przeciwzapalne
Głównym atutem kwasów omega DHA i EPA, dzięki którym ich działanie jest tak wszechstronne, jest zdolność do redukcji stanów zapalnych. Co istotne, efekt ten jest uzyskiwany poprzez wiele mechanizmów. Jednym z nich jest redukcja prozapalnego działania kwasów omega 6, spożywanych w zdecydowanie zbyt dużych ilościach, głównie poprzez hamowanie aktywności białka C-reaktywnego. Ponadto, DHA i EPA zmniejszają ilość interleukiny 2, będącej stymulatorem rozwoju cytotoksycznych limfocytów T oraz komórek NK. Kwasy Omega 3 zmniejszają również ekspresję genu prozapalnej cytokiny TNF-α, która jest też wiązana z rozwojem chorób autoimmunologicznych i nowotworów.

Suplementacja olejem rybim przyczynia się do redukcji stanów zapalnych również poprzez redukcję enzymów biorących udział w rozwoju zapalenia. Tu także działają one już na etapie ekspresji genów białek, przez co hamują syntezę związków takich jak cyklooksygenaza indukowana czy lipooksygenazy. Ponadto, kwas eikozapentaenowy i kwas dokozaheksaenowy są prekursorami do produkcji protektyn i rezolwin. Związki te posiadają swoje specyficzne receptory na błonach komórkowych, poprzez które wykazują działanie wygaszające wobec stanu zapalnego.

Prawidłowe przewodnictwo nerwowe
Dla komórek układu nerwowego charakterystyczną cechą jest obecność wyjątkowo dużych ilości DHA w błonach komórkowych. Nadają im one płynność niezbędną do prawidłowego funkcjonowania. Depolaryzacja błony komórkowej neuronów jest podstawowym mechanizmem przewodzenia impulsów nerwowych, w związku z czym ich sprawność warunkuje prawidłowe działanie całego układu. Niedobory kwasów omega 3 w diecie przekładają się na spadek sprawności intelektualnej, zaburzenia percepcji bodźców oraz zaburzenia koordynacji ruchowej. Suplementacja olejem rybim jest też skuteczną formą profilaktyki chorób o podłożu neurodegeneracyjnym. Ponadto wykazano, że dzieci, w których diecie od urodzenia zwiększano ilość kwasów DHA i EPA, osiągają wyższe rezultaty w testach IQ.

Zdrowie układu sercowo-naczyniowego
Podobnie jak w układzie nerwowym, kwasy omega 3 działają w kardiomiocytach, których wyjątkową cechą jest zdolność do autopobudliwości i przewodzenia impulsów, będących jedynym mechanizmem warunkującym pracę serca. W ten sposób, suplementacja DHA i EPA zapobiega arytmiom serca oraz zaburzeniom jego skurczów, objawiającym się głównie w nadciśnieniu. Badania wykazują istotną korelację między suplementacją kwasami omega 3, a spadkiem ryzyka choroby niedokrwiennej serca.

Optymalizacja profilu lipidowego
Olej rybi wykazuje również zdolność do wyrównywania profilu lipidowego. Względem poziomu triglicerydów, suplementacja nim przynosi tak znaczące efekty, że coraz częściej jest on sugerowany zamiast tradycyjnych środków farmakologicznych. Ponadto kwasy omega 3 przyczyniają się do wzrostu stężenia lipoproteiny HDL (zwanej „dobrym cholesterolem”), korzystnie wpływając na stosunek HDL:LDL, będący jednym z głównych wskaźników stanu układu sercowo-naczyniowego.

Terapia zaburzeń psychicznych
Suplementacja kwasem eikozapentaenowym i dokozaheksaenowy wykazuje również zaskakujące efekty w terapii depresji, w tym również tej poporodowej. Kwas DHA wykazuje również zdolność ro redukcji objawów schizofrenii. Ponadto, suplementacja olejem rybim jest wskazywana jako skuteczna forma leczenia choroby dwubiegunowej oraz ADHD u dzieci.

Podsumowując, kwasy EPA i DHA są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania wszystkich komórek naszego organizmu, a zwiększenie ich podaży daje liczne efekty, zarówno w bezpośredniej poprawie funkcjonowania ustroju, jak i w profilaktyce wielu schorzeń.

Optimal Fish Oil to suplement pozwalający na dostarczenie najlepiej biodostępnych form kwasu eikozapentaenowego i dokozaheksaenowego pochodzenia naturalnego, bez obaw o obciążanie organizmu metalami ciężkimi, pestycydami i wszelkimi innymi zanieczyszczeniami charakterystycznymi dla organizmów żyjących w środowisku wodnym.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Optimal Fish Oil Optimal Fish Oil 120 kaps.
Seeking Health
249,00 zł

Optimal Fish Oil 120 kaps.

ilość: 120 kaps.
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
duża ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2021-06
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
249,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 244,02 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Dodatkowa destylacja molekularna zapewnia czystość składu
  • Wysokie stężenie kwasów EPA i DHA (aż 900 mg na porcję)
  • Promuje zdrowie układu sercowo-naczyniowego
  • Wpływa na poprawne przewodnictwo nerwowe
  • Skuteczny w terapii zaburzeń psychicznych
  • Zwiększa płynność błon komórkowych
  • Optymalizuje poziom triglicerydów
  • Redukuje stany zapalne

Seeking Health Optimal Fish Oil to najwyższej jakości mieszanka kwasów tłuszczowych omega 3 pochodzących z ryb, które stanowią wielokierunkowe wsparcie zdrowia organizmu. 

Suplement wyróżnia się najwyższą jakością, przejawiającą się już w samym składzie produktu. Wśród produktów konkurencji, często zdarza się, że w jednym gramie oleju rybiego występuje niewielki odsetek kwasów omega 3. Tu, stężenie aktywnych kwasów DHA i EPA to aż 900 mg na porcję (1 kapsułka).

Wśród suplementów dostarczających kwasów tłuszczowych pochodzenia rybiego, częstym problemem jest również zanieczyszczenie składu produktu, szczególnie metalami ciężkimi pochodzącymi z zanieczyszczeń uwalnianych do mórz i oceanów. Dlatego też producent suplementu zdecydował się pozyskiwać olej z mintaja. Ponadto, dla zachowania maksymalnie czystego składu, jest on poddawany procesowi destylacji molekularnej, co pozwala na pozbycie się wszelkich zanieczyszczeń bez utraty jakości produktu.

Mechanizm działania kwasów DHA i EPA
Zawarte w produkcie nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 cechują się nadzwyczaj obszernym polem działania ze względu na wyjątkowy mechanizm ich metabolizmu. Mają one bowiem zdolność do wchodzenia w skład dwuwarstw lipidowych, otaczających każdą komórkę organizmu. Konkurują tu o miejsce z kwasami tłuszczowymi omega 6, spożywanymi w nadmiernych ilościach przez zdecydowaną większość społeczeństwa, wykazującymi silne działanie prozapalne. Idealny stosunek kwasów omega 3 do omega 6 wynosi 1:1, zaś w diecie przeciętnego Europejczyka wynosi on około 1:30. Ponadto, kwasy omega 3 wykazują niezależną zdolność do modyfikacji ekspresji niektórych genów.

Działanie przeciwzapalne
Głównym atutem kwasów omega DHA i EPA, dzięki którym ich działanie jest tak wszechstronne, jest zdolność do redukcji stanów zapalnych. Co istotne, efekt ten jest uzyskiwany poprzez wiele mechanizmów. Jednym z nich jest redukcja prozapalnego działania kwasów omega 6, spożywanych w zdecydowanie zbyt dużych ilościach, głównie poprzez hamowanie aktywności białka C-reaktywnego. Ponadto, DHA i EPA zmniejszają ilość interleukiny 2, będącej stymulatorem rozwoju cytotoksycznych limfocytów T oraz komórek NK. Kwasy Omega 3 zmniejszają również ekspresję genu prozapalnej cytokiny TNF-α, która jest też wiązana z rozwojem chorób autoimmunologicznych i nowotworów.

Suplementacja olejem rybim przyczynia się do redukcji stanów zapalnych również poprzez redukcję enzymów biorących udział w rozwoju zapalenia. Tu także działają one już na etapie ekspresji genów białek, przez co hamują syntezę związków takich jak cyklooksygenaza indukowana czy lipooksygenazy. Ponadto, kwas eikozapentaenowy i kwas dokozaheksaenowy są prekursorami do produkcji protektyn i rezolwin. Związki te posiadają swoje specyficzne receptory na błonach komórkowych, poprzez które wykazują działanie wygaszające wobec stanu zapalnego.

Prawidłowe przewodnictwo nerwowe
Dla komórek układu nerwowego charakterystyczną cechą jest obecność wyjątkowo dużych ilości DHA w błonach komórkowych. Nadają im one płynność niezbędną do prawidłowego funkcjonowania. Depolaryzacja błony komórkowej neuronów jest podstawowym mechanizmem przewodzenia impulsów nerwowych, w związku z czym ich sprawność warunkuje prawidłowe działanie całego układu. Niedobory kwasów omega 3 w diecie przekładają się na spadek sprawności intelektualnej, zaburzenia percepcji bodźców oraz zaburzenia koordynacji ruchowej. Suplementacja olejem rybim jest też skuteczną formą profilaktyki chorób o podłożu neurodegeneracyjnym. Ponadto wykazano, że dzieci, w których diecie od urodzenia zwiększano ilość kwasów DHA i EPA, osiągają wyższe rezultaty w testach IQ.

Zdrowie układu sercowo-naczyniowego
Podobnie jak w układzie nerwowym, kwasy omega 3 działają w kardiomiocytach, których wyjątkową cechą jest zdolność do autopobudliwości i przewodzenia impulsów, będących jedynym mechanizmem warunkującym pracę serca. W ten sposób, suplementacja DHA i EPA zapobiega arytmiom serca oraz zaburzeniom jego skurczów, objawiającym się głównie w nadciśnieniu. Badania wykazują istotną korelację między suplementacją kwasami omega 3, a spadkiem ryzyka choroby niedokrwiennej serca.

Optymalizacja profilu lipidowego
Olej rybi wykazuje również zdolność do wyrównywania profilu lipidowego. Względem poziomu triglicerydów, suplementacja nim przynosi tak znaczące efekty, że coraz częściej jest on sugerowany zamiast tradycyjnych środków farmakologicznych. Ponadto kwasy omega 3 przyczyniają się do wzrostu stężenia lipoproteiny HDL (zwanej „dobrym cholesterolem”), korzystnie wpływając na stosunek HDL:LDL, będący jednym z głównych wskaźników stanu układu sercowo-naczyniowego.

Terapia zaburzeń psychicznych
Suplementacja kwasem eikozapentaenowym i dokozaheksaenowy wykazuje również zaskakujące efekty w terapii depresji, w tym również tej poporodowej. Kwas DHA wykazuje również zdolność ro redukcji objawów schizofrenii. Ponadto, suplementacja olejem rybim jest wskazywana jako skuteczna forma leczenia choroby dwubiegunowej oraz ADHD u dzieci.

Podsumowując, kwasy EPA i DHA są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania wszystkich komórek naszego organizmu, a zwiększenie ich podaży daje liczne efekty, zarówno w bezpośredniej poprawie funkcjonowania ustroju, jak i w profilaktyce wielu schorzeń.

Optimal Fish Oil to suplement pozwalający na dostarczenie najlepiej biodostępnych form kwasu eikozapentaenowego i dokozaheksaenowego pochodzenia naturalnego, bez obaw o obciążanie organizmu metalami ciężkimi, pestycydami i wszelkimi innymi zanieczyszczeniami charakterystycznymi dla organizmów żyjących w środowisku wodnym.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 120 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 120
w 1 porcji (1 kapsułka)zawartość%ZDS
Kalorie10
Całkowita zawartość tłuszczu1 g1%
Koncentrat oleju rybiego1.286 g-
Kwasy Tłuszczowe Omega 3:964 mg-
EPA (kwas eikozapentaenowy)643 mg-
DHA (kwas dokozaheksaenowy)257 mg-

Pozostałe składniki

Kapsułka żelatynowa miękka (żelatyna rybna z tilapii, gliceryna roślinna, woda oczyszczona) i naturalna mieszanka tokoferoli.

Zawiera: ryby (mintaj [źródło oleju rybiego], tilapia [źródło żelatyny rybnej]) z certyfikowanych zrównoważonych źródeł.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Platinum Labs
179,00 zł

Najwyższej jakości suplement przedtreningowy, który zwiększa poziom energii oraz koncentracji podczas treningu

Kupuję
Life Extension
59,00 zł

Bioaktywny kompleks witamin z grupy B. Zawiera metylokobalaminę, aktywny folian 5-MTHF

Kupuję
Now Foods
39,00 zł

Suplement zawierający witaminy z grupy B. Przeciwdziała skutkom niedoborów tych witamin.

Kupuję
Biotech Usa
99,00 zł

Niezwykle efektywna formuła przedtreningowa dla najbardziej wymagających.

Kupuję
Swanson
18,00 zł

Usprawnia metabolizm tłuszczów i białek, ogranicza łaknienie na węglowodany.

Kupuję
Nutrex
139,00 zł

Preparat przedtreningowy wyznaczający nowy standard w suplementacji okołotreningowej.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Olej rybi

Informacja

Olej rybi jest źródłem długołańcuchowych nasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (EPA – kwas eikozapentaenowy; DHA – kwas dokozaheksaenowy), będących elementem błon komórkowych i prekursorem i aktywatorem eikozanoidów. Przy spożywaniu kwasów z rodziny Omega 3 należy zachować równowagę z kwasami Omega 6 (używanie w przedziale od 1 : 6 do 1 : 1). Tłuszcze zawarte w oleju rybim wspomagają redukcję tkanki tłuszczowej, wpływają na dotlenienie organizmu, oraz funkcjonowanie układów: krążenia, oddechowego, nerwowego oraz aparatu ruchu. Dostępny w postaci monopreparatu lub jako składnik suplementów z kategorii „zdrowie i uroda”.

Omega 3

Informacja

Omega 3 (n-3) grupa nienasyconych kwasów tłuszczowych: krótkołańcuchowych (kwas linolenowy, zaliczany do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowych (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]). Liczba 3 informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. NNKT dość obficie dostarczany jest w pożywieniu i może być dostarczany z pokarmem. EPA i DHA (oleje z tłuszczów ryb morskich) są dostarczane poprzez żywność pochodzenia morskiego (ryby morskie i owoce morza). Powstają również w organizmie ludzkim w wyniku procesów denaturacji i elongacji kwasu alfa-linolenowego, jednak w ilości niewystarczającej dla pełnych potrzeb organizmu. Dlatego powinny być dostarczane z zewnątrz. Przy stosowaniu tzw. diety zachodniej bardziej wskazana jest suplementacja kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (niż Omega 6).

Suplementacja kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3 zalecana jest osobom aktywnym fizycznie w celu uzupełnienia i zapobiegania niedoborom w organizmie, jak również w uwagi na ich wpływ w skład ciała i wydolność tlenową oraz regenerację tkanek. Ponadto reguluje pracę układu krwionośnego (w tym serca), nerwowego, oddechowego oraz narządów ruchu. Preparaty zawierające EPA i DHA stanowią uzupełnienie diety wysiłkowej, bez względu na stopień wysiłku i wytrenowania.

Suplementy kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3, w zasadzie, produkowane są w postaci kapsułek w połączeniu z witaminą E, jako przeciwutleniaczem, dostępne w sprzedaży na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie suplementów zwyczajowo zalecane w sporcie: Zależnie od podaży z dietą i spożycia omega  6 wynosi 1 – 5g EPA i DHA/24h.

EPA (kwas eikozapentaenowy)

Informacja

Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?

EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).

EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

Ostatnio na blogu

Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Tłuszcz z fast foodów a testosteron u mężczyzn

Jedzenie typu fast food stało się niezwykle modne. Żyjemy w czasach ciągłej pogodni. Praca, zlecenie, zakupy, dom, obowiązki, zajęcia dodatkowe, dzieci,...

czytaj więcej
Dietoterapia wrzodziejącego zapalenia jelita grubego – część III

Dietoterapia wrzodziejącego zapalenia jelita grubego – część III

W ostatniej części artykułu przedstawione zostaną kolejne wybrane kontrolowane i randomizowane interwencje dietetyczne, które przeprowadzono do chwili...

czytaj więcej
Jak pozbyć się migreny cz. 2

Jak pozbyć się migreny cz. 2

W poprzednim wpisie zwrócono uwagę na znaczenie transportu i metabolizmu glukozy w mózgu podczas ataków migreny. W  tym wpisie zostaną przybliżone...

czytaj więcej
Proteinowa pieczona owsianka

Proteinowa pieczona owsianka

Hej! Owsianki są dobre na każdą porę roku, ale zimą czy jesienią najlepsze są zdecydowanie pieczone. Super sprawdzą się oczywiście na śniadanie, ale...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.2

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.2

W poprzednim wpisie zwrócono uwagę na najczęściej występujące niedobory żywieniowe wśród sportowców. Dotyczą one głównie żelaza, wapnia i magnezu....

czytaj więcej
Prolaktyna a zaburzenia jelitowe

Prolaktyna a zaburzenia jelitowe

Podwyższony poziom prolaktyny (PRL) może w sposób wielopłaszczyznowy odciskać swoje piętno zarówno na zdrowiu jak i na ogólnie pojętym komforcie życia....

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027