Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:213,00 zł426,00 zł639,00 zł851,00 zł1 064,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-54,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Super DHA 500 Super DHA 500

Swanson Super DHA 500 to suplement diety, który jest źródłem formuły Calamarine®, zawierającej kwasy omega-3 pozyskane z kontrolowanych połowów norweskich kalmarów. Składniki aktywne zostały umieszczone wewnątrz łatwych do połknięcia kapsułek, dzięki czemu cechują się wysoką biodostępnością.

W skład preparatu wchodzą:
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) – pierwszy z niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, którego koncentracja jest szczególnie obfita wewnątrz struktur ośrodkowego układu nerwowego. Pełni tam m.in. rolę prekursorową w biosyntezie neuroprzekaźników

Kwas eikozapentaenowy (EPA) – drugi ze związków, zaliczanych do tzw. witaminy F. Stanowi pochodną i produkt wyjściowy dla wytworzenia kwasu DHA. Wraz z nim odpowiada za prewencję chorób układu krążenia, a także powstrzymuje przed rozprzestrzenianiem się stanów zapalnych i chroni przed degeneracją struktur nerwowych i narząd wzroku.

Walka z wolnymi rodnikami i stanem zapalnym
Wolne rodniki to wysoko reaktywne molekuły chemiczne, które mogą niszczyć struktury ważne z punktu widzenia funkcjonowania komórki. Skutkiem tego jest rozwój stanu zapalnego, który upośledza pracę niektórych narządów.

Ustrój został wyposażony w mechanizmy mogące bronić się przed opisywanym wyżej ciągiem zdarzeń, jednak w pewnych sytuacjach siły kompensacyjne ulegają wyczerpaniu. Warto więc wspomóc się antyoksydantami, do których należą m.in. kwasy tłuszczowe omega-3. Ich budowa chemiczna pozwala na skuteczne zwalczanie wolnych rodników, a ponadto są produktami w syntezie związków przeciwzapalnych. Powstałe prostaglandyny regulują pracę komórek układu odpornościowego, hamując rozwój reakcji zapalnej i chroniąc przed jej powikłaniami.

Zdrowie serca i naczyń
Pomimo znacznego postępu medycyny i wydawałoby się, zwiększenia świadomości dotyczącej zdrowia, ciągle duża część osób choruje, a także umiera z powodu chorób układu krążenia. Najczęstszymi przyczynami są zwały serca i udary mózgu, które rozwijają się na podłożu przewlekle trwającego nadciśnienia tętniczego oraz miażdżycy tętnic. Na szczęście oprócz farmakologii istnieją dodatkowe sposoby wsparcia.

Dieta jest jednym z ważniejszych czynników, które decydują o występowaniu niektórych dolegliwości. Zaobserwowano, iż wprowadzone do codziennego jadłospisu kwasy omega-3 działają prozdrowotnie. Uczestniczą w produkcji prostacykliny PGI2, dzięki której dochodzi do miorelaksacji mięśniówki gładkiej naczyń, co skutkuje obniżeniem wartości ciśnienia krwi. Ponadto w badaniach zauważono wyraźny spadek parametrów lipidowych osocza, na które składa się stężenie cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Koreluje to ze zmniejszeniem tempa przyrostu blaszki miażdżycowej, a także opóźnieniem powikłań miażdżycy tętnic.

Prawidłowe funkcje nerwowego
Nowoczesne podejście do suplementacji, oprócz wsparcia somatycznego, zakłada również poprawę funkcji mentalnych. Okazuje się, że tkanka nerwowa jest bogatym źródłem substancji lipidowych. Niektóre wchodzą w skład budowy jednego ze związków pełniących rolę izolatora elektrycznego – mieliny, inne zaś bezpośrednio koordynują przepływ impulsów chemicznych.

Kwasy EPA i DHA są przede wszystkim zdeponowane w błonach komórek nerwowych. Dzięki temu zapewniają im odpowiednią płynność i chronią przed rozpadem. Jest to ważne z punktu widzenia wpływu uszkodzeń na homeostazę śródneuronalną – niewielki ubytek strukturalny może skutkować poważnym zaburzeniem funkcji nerwowych. Dodatkowo kwas DHA może stanowić substancję prekursorową w syntezie neuroprzekaźników - serotoniny i dopaminy, odpowiadających za odczuwanie przyjemności, radości i motywacji, dzięki czemu uczestniczy w modulowaniu nastroju, wraz z dobrym samopoczuciem.

W trosce o prawidłowe widzenie
Nikt nie potrafi sobie wyobrazić życia bez wzroku. Już niewielkie ubytki w polu widzenia, czy nawet zaburzenia ostrości, stanowią niemały problem w podejmowaniu codziennych, wydawałoby się prostych czynności. Mając na uwadze bardzo ważną rolę tego narządu zmysłu, należy zadbać o jego zdrowie poprzez wsparcie dietetyczne.

Kwasy omega-3 pełnią działanie ochronne wobec komórek receptorowych siatkówki oka. Przede wszystkim zapobiegają degeneracji odżywiających je naczyń, a dodatkowo neutralizują wolne rodniki powstałe wskutek ekspozycji na dużą dawkę promieniowania słonecznego, czy intensywnie prowadzone procesy metaboliczne.

Podsumowując, Swanson Super DHA 500  to wspaniała propozycja dla każdego, kto pragnie wzbogacić swoją dietę w niezbędne wielonienasycone kwasy tłuszczowe, a tym samym zadbać o profilaktykę chorób cywilizacyjnych, bez konieczności modyfikacji swojego jadłospisu.

 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Super DHA 500 Super DHA 500 30 softgels
Swanson
41,00 zł

Super DHA 500 30 softgels

ilość: 30 softgels
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
41,00 złz VAT
1,37 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 40,18 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Wysoka koncentracja kwasów omega-3 pozyskanych z legalnych połowów owoców morza
  • Stanowi skuteczną prewencję przed rozwojem powikłań miażdżycy tętnic
  • Promuje zachowanie prawidłowego ciśnienia krwi
  • Uczestniczy w produkcji neuroprzekaźników
  • Zawiera efektywną dawkę antyoksydantów
  • Pomaga w koordynacji funkcji nerwowych
  • Szczególnie duża zawartość kwasu DHA
  • Chroni przed uszkodzeniem wzroku

Swanson Super DHA 500 to suplement diety, który jest źródłem formuły Calamarine®, zawierającej kwasy omega-3 pozyskane z kontrolowanych połowów norweskich kalmarów. Składniki aktywne zostały umieszczone wewnątrz łatwych do połknięcia kapsułek, dzięki czemu cechują się wysoką biodostępnością.

W skład preparatu wchodzą:
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) – pierwszy z niezbędnych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3, którego koncentracja jest szczególnie obfita wewnątrz struktur ośrodkowego układu nerwowego. Pełni tam m.in. rolę prekursorową w biosyntezie neuroprzekaźników

Kwas eikozapentaenowy (EPA) – drugi ze związków, zaliczanych do tzw. witaminy F. Stanowi pochodną i produkt wyjściowy dla wytworzenia kwasu DHA. Wraz z nim odpowiada za prewencję chorób układu krążenia, a także powstrzymuje przed rozprzestrzenianiem się stanów zapalnych i chroni przed degeneracją struktur nerwowych i narząd wzroku.

Walka z wolnymi rodnikami i stanem zapalnym
Wolne rodniki to wysoko reaktywne molekuły chemiczne, które mogą niszczyć struktury ważne z punktu widzenia funkcjonowania komórki. Skutkiem tego jest rozwój stanu zapalnego, który upośledza pracę niektórych narządów.

Ustrój został wyposażony w mechanizmy mogące bronić się przed opisywanym wyżej ciągiem zdarzeń, jednak w pewnych sytuacjach siły kompensacyjne ulegają wyczerpaniu. Warto więc wspomóc się antyoksydantami, do których należą m.in. kwasy tłuszczowe omega-3. Ich budowa chemiczna pozwala na skuteczne zwalczanie wolnych rodników, a ponadto są produktami w syntezie związków przeciwzapalnych. Powstałe prostaglandyny regulują pracę komórek układu odpornościowego, hamując rozwój reakcji zapalnej i chroniąc przed jej powikłaniami.

Zdrowie serca i naczyń
Pomimo znacznego postępu medycyny i wydawałoby się, zwiększenia świadomości dotyczącej zdrowia, ciągle duża część osób choruje, a także umiera z powodu chorób układu krążenia. Najczęstszymi przyczynami są zwały serca i udary mózgu, które rozwijają się na podłożu przewlekle trwającego nadciśnienia tętniczego oraz miażdżycy tętnic. Na szczęście oprócz farmakologii istnieją dodatkowe sposoby wsparcia.

Dieta jest jednym z ważniejszych czynników, które decydują o występowaniu niektórych dolegliwości. Zaobserwowano, iż wprowadzone do codziennego jadłospisu kwasy omega-3 działają prozdrowotnie. Uczestniczą w produkcji prostacykliny PGI2, dzięki której dochodzi do miorelaksacji mięśniówki gładkiej naczyń, co skutkuje obniżeniem wartości ciśnienia krwi. Ponadto w badaniach zauważono wyraźny spadek parametrów lipidowych osocza, na które składa się stężenie cholesterolu i trójglicerydów we krwi. Koreluje to ze zmniejszeniem tempa przyrostu blaszki miażdżycowej, a także opóźnieniem powikłań miażdżycy tętnic.

Prawidłowe funkcje nerwowego
Nowoczesne podejście do suplementacji, oprócz wsparcia somatycznego, zakłada również poprawę funkcji mentalnych. Okazuje się, że tkanka nerwowa jest bogatym źródłem substancji lipidowych. Niektóre wchodzą w skład budowy jednego ze związków pełniących rolę izolatora elektrycznego – mieliny, inne zaś bezpośrednio koordynują przepływ impulsów chemicznych.

Kwasy EPA i DHA są przede wszystkim zdeponowane w błonach komórek nerwowych. Dzięki temu zapewniają im odpowiednią płynność i chronią przed rozpadem. Jest to ważne z punktu widzenia wpływu uszkodzeń na homeostazę śródneuronalną – niewielki ubytek strukturalny może skutkować poważnym zaburzeniem funkcji nerwowych. Dodatkowo kwas DHA może stanowić substancję prekursorową w syntezie neuroprzekaźników - serotoniny i dopaminy, odpowiadających za odczuwanie przyjemności, radości i motywacji, dzięki czemu uczestniczy w modulowaniu nastroju, wraz z dobrym samopoczuciem.

W trosce o prawidłowe widzenie
Nikt nie potrafi sobie wyobrazić życia bez wzroku. Już niewielkie ubytki w polu widzenia, czy nawet zaburzenia ostrości, stanowią niemały problem w podejmowaniu codziennych, wydawałoby się prostych czynności. Mając na uwadze bardzo ważną rolę tego narządu zmysłu, należy zadbać o jego zdrowie poprzez wsparcie dietetyczne.

Kwasy omega-3 pełnią działanie ochronne wobec komórek receptorowych siatkówki oka. Przede wszystkim zapobiegają degeneracji odżywiających je naczyń, a dodatkowo neutralizują wolne rodniki powstałe wskutek ekspozycji na dużą dawkę promieniowania słonecznego, czy intensywnie prowadzone procesy metaboliczne.

Podsumowując, Swanson Super DHA 500  to wspaniała propozycja dla każdego, kto pragnie wzbogacić swoją dietę w niezbędne wielonienasycone kwasy tłuszczowe, a tym samym zadbać o profilaktykę chorób cywilizacyjnych, bez konieczności modyfikacji swojego jadłospisu.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 30 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (1 kapsułka)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna15 kcal**
Tłuszcze1.5 g2%
Cholesterol5 mg2%
Calamarine® EE Marine Oil1.22 g**
Całkowita zawartość kwasów tłuszczowych omega-3 [jako estry etylowe (EE)]675 mg**
DHA (kwas dokozaheksaenowy)500 mg**
EPA (kwas eikozapentaenowy)125 mg**
Pozostałe kwasy tłuszczowe omega-350 mg**

Pozostałe składniki

Żelatyna, gliceryna, woda oczyszczona (demineralizowana), naturalny aromat cytrynowy, zastrzeżona mieszanka przeciwutleniaczy [naturalne tokoferole (z soi), ekstrakt z rozmarynu, palmitynian askorbylu].

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Source Naturals
39,00 zł

Tiamina odpowiada za prawidłowe działanie układu nerwowego, poprawia pamięć i koncentrację.

Kupuję
  • Popularny
Biotin
Apollo's Hegemony
59,00 zł
(4)

Suplement diety poprawiający kondycję skóry, włosów i paznokci.

Kupuję
Now Foods
33,00 zł

Źródło cynku zawartego w formie monometionianiu cechującej się wysoką biodostępnością wzbogacone o miedź.

Kupuję
Apollo's Hegemony
45,00 zł

Zbilansowany preparat zawierający cynk i miedź w optymalnych proporcjach.

Kupuję
Swanson
41,00 zł

Selen w najlepszej formie l-selenometioniny; korzystny wpływ na funkcjonowanie tarczycy.

Kupuję
Now Foods
35,00 zł

Witamina B8 działa przeciwdepresyjnie i przeciwlękowo, przeciwdziała wahaniom nastroju.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Omega 3

Informacja

Omega 3 (n-3) grupa nienasyconych kwasów tłuszczowych: krótkołańcuchowych (kwas linolenowy, zaliczany do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowych (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]). Liczba 3 informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. NNKT dość obficie dostarczany jest w pożywieniu i może być dostarczany z pokarmem. EPA i DHA (oleje z tłuszczów ryb morskich) są dostarczane poprzez żywność pochodzenia morskiego (ryby morskie i owoce morza). Powstają również w organizmie ludzkim w wyniku procesów denaturacji i elongacji kwasu alfa-linolenowego, jednak w ilości niewystarczającej dla pełnych potrzeb organizmu. Dlatego powinny być dostarczane z zewnątrz. Przy stosowaniu tzw. diety zachodniej bardziej wskazana jest suplementacja kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (niż Omega 6).

Suplementacja kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3 zalecana jest osobom aktywnym fizycznie w celu uzupełnienia i zapobiegania niedoborom w organizmie, jak również w uwagi na ich wpływ w skład ciała i wydolność tlenową oraz regenerację tkanek. Ponadto reguluje pracę układu krwionośnego (w tym serca), nerwowego, oddechowego oraz narządów ruchu. Preparaty zawierające EPA i DHA stanowią uzupełnienie diety wysiłkowej, bez względu na stopień wysiłku i wytrenowania.

Suplementy kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3, w zasadzie, produkowane są w postaci kapsułek w połączeniu z witaminą E, jako przeciwutleniaczem, dostępne w sprzedaży na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie suplementów zwyczajowo zalecane w sporcie: Zależnie od podaży z dietą i spożycia omega  6 wynosi 1 – 5g EPA i DHA/24h.

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

EPA (kwas eikozapentaenowy)

Informacja

Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?

EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).

EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Sportowcy kontra sól

Sportowcy kontra sól

Sól składa się z około 40% sodu i 60% chlorku. Jest to produkt dostępny w każdym domu, lecz ma ostatnio bardzo słaby PR. Biała śmierć i cichy zabójca...

czytaj więcej
Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 2 – naukowe fakty i podsumowanie

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 2 – naukowe fakty i podsumowanie

W ostatnim tekście nakreśliłem nieco rolę ryb, tłuszczu rybiego i wielonienasyconych kwasów z rodziny omega 3 w naszym organizmie....

czytaj więcej
Masło orzechowe zdrowe czy nie?

Masło orzechowe zdrowe czy nie?

Orzechy są bogatym odżywczo składnikiem naszej codziennej diety, w orzechach znajdziemy: nienasycone tłuszcze i inne związki bioaktywne: wysokiej, jakości...

czytaj więcej
Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Na przestrzeni ostatnich lat wiele uwagi poświęca się rybom, ich spożyciu i tłuszczom w nich zawartych. Zalecenia mówią o...

czytaj więcej
Funkcjonalna niedoczynność tarczycy

Funkcjonalna niedoczynność tarczycy

Tarczyca jest gruczołem, którego hormony w znacznej mierze determinują funkcje naszego organizmu, a symptomy jej niedoczynności będą mocno dawały się we...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027