od 3 sztuk tylko: 181,30 zł / szt. -2%
Green Stinger firmy Schwartz Labs to wysoce zaawansowany kompozycja skutecznych składników przyspieszających redukcję tłuszczu. Produkt został opracowany tak, aby w maksymalnym stopniu wspomóc nasilić redukcję tkanki tłuszczowej w każdej płaszczyźnie. Odpowiednio dobrany zestaw składników termogenicznych i lipolitycznych oraz substancji o działaniu stymulującym zwiększenie tempa przemiany materii nie tylko dosokonale spala tłuszcz oraz tłumi apetyt, ale także działa energetyzująco.
Synefryna – protoalkaloid strukturalnie zbliżony do adrenaliny i noradrenaliny utożsamiany z owocami cytrusowymi, w szczególności z gorzką pomarańczą (Citrus aurantium). Synefryna znana jest przede wszystkim ze swojego działania termogenicznego, lipolitycznego, antyoksydacyjnego oraz zwiększania wydolności i tłumienia apetytu. Synefryna nasila zużycie glukozy poprzez zwiększenie fosforylacji kinazy aktywowanej AMP (AMPK) oraz stymulowanie transportu glukozy z wykorzystaniem transportera glukozy 4 (GLUT4). Hamuje ona również wytwarzanie glukozy w wątrobie. Ogólne efekty działania synefryny tłumaczy się jej występowaniem jako agonisty NMU2R w centralnym układzie nerwowym (co wyjaśnia m.in. tłumienie apetytu) oraz prawdopodobną aktywacją receptorów β-3 adrenergicznych.
Fenyloetyloamina – związek zaliczany do amin śladowych, strukturalnie zbliżony do amfetaminy, produkowany naturalnie w ustroju ssaków z fenyloalaniny, występujący licznie także w królestwie roślin, bakterii i grzybów. W organizmie ludzkim pełni rolę neurotransmitera i neuromodulatora w ośrodkowym układzie nerwowym. Wiążąc się z receptorami TAAR1 prowadzi do zahamowania wychwytu zwrotnego dopaminy, serotoniny i noradrenaliny, powodując wzrost ich stężenia w synapsach. Beta-fenyloetyloamina, przy zbyt dużej koncentracji w ustroju, jest metabolizowana z wykorzystaniem enzymu MAO-B do kwasu fenylooctowego, poprzez który wywiera działanie podobne do niektórych naturalnych endorfin. Βeta-fenyloetyloamina wywołuje uczucie euforii, przyjemności, poprawia nastrój i nastawienie do życia. Zwiększa chęć do działania. Posiada właściwości przeciwdepresyjne.
Ekstrakt Kakaowca (Theobroma Cacao) - ekstrakt z ziaren niewielkiego drzewa z rodziny ślazowatych pochodzącego, bądź uprawianego w strefie tropikalnej Ameryki Środkowej i Południowej, Afryki oraz Azji. Jest źródłem teobrominn, która hamując fosfodiesterazę rozkładającą cAMP, zwiększa jego stężenie, poprzez co wpływa na zachowanie jasności myślenia oraz promocję procesu lipolizy, dzięki której zwiększa pulę łatwo dostępnych zasobów substratów energetycznych. Teobromina wpływa również na relaksację naczyń krwionośnych oraz obniżenie ciśnienia krwi. Dodatkowo jako inhibitor PARP-1 wykazuje działanie przeciwzapalne.
Ekstrakt z zielonej herbaty – ekstrakt z nieprzetworzonych liści Herbaty chińskiej,
w porcji (2 tabletki) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Ekstrakt Ephedry | 27 mg | - |
Citrus Aurantium (gorzka pomarańcza) [30% synefryny] | 170 mg | - |
Acacia Rigidula (95%) | 150 mg | - |
Fenyloetyloamina HCL | 150 mg | - |
Theobroma CoCoa | 100 mg | - |
Ekstrakt Zielonej Herbaty (45% EGCG) | 120 mg | - |
Yohimatrix™ (Yohimbine HCL, Alpha-Yohimbine11, 11-Hydroxy Yohimbine) | 10 mg | - |
Naringina | 30 mg | - |
Ekstrakt z kory Wierzby Białej | 300 mg | - |
Ewodiamina (98%) | 10 mg | - |
TriENRG™ Źródło 200mg kofeiny naturalnego pochodzenia (orzech kola, guarana, yerba mate) | 300 mg | - |
Celuloza Mikrokrystaliczna, Dekstroza, Glikolan Sodowy Skrobi, Stearynian Magnezu, Kwas Stearynowy, Krzemionka, i FD&C Green #3.
Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy jest szeroko stosowany w procesie redukcji masy ciała, zarówno wśród sportowców, osób aktywnych, jak i prowadzących tzw. „siedzący tryb życia”. Jest źródłem synefryny i oktopaminy, które w połączeniu z kofeiną i polifenolami zawartymi w zielonej herbacie wpływają na lipolizę, uwalniając kwasy tłuszczowe z adipocydów, powodując poprzez zwiększony wydatek energetyczny, ich spalanie w źródłach energii życiowej komórki (mitochondriach). Cieszy się popularnością po zdelegalizowaniu przez WADA efedryny (niebezpiecznej dla organizmu).
Ekstrakt z gorzkiej pomarańczy wchodzi w skład preparatów odchudzających (tzw. termogeników), przedtreningowy stacków kreatynowych i boosterów azotowych.
Dawkowanie: Brak określonych norm dobowego spożycia. Przy wysokim nadciśnieniu tętniczym oraz przyjmowaniu leków zawierających statynę nie powinno się używać ekstraktu z gorzkiej pomarańczy.
Synefryna jest związkiem organicznym pozyskiwanym na skalę przemysłową z owoców gorzkiej pomarańczy (Citrus Aurantium). Citrus auratuim extract (ekstrakt z gorzkiej pomarańczy) jest szeroko stosowany w procesie redukcji masy ciała, zarówno wśród sportowców, osób aktywnych, jak i prowadzących tzw. „siedzący tryb życia”. Jest źródłem synefryny i oktopaminy, które w połączeniu z kofeiną i polifenolami zawartymi w zielonej herbacie wpływają na lipolizę, uwalniając kwasy tłuszczowe z adipocydów, powodując poprzez zwiększony wydatek energetyczny, ich spalanie w źródłach energii życiowej komórki (mitochondriach). Cieszy się popularnością po zdelegalizowaniu przez WADA efedryny (niebezpiecznej dla organizmu). Przeciwwskazaniem jest używanie preparatów przed osoby z nadciśnieniem tętniczym. W suplementacji sportowej dostępna w programach redukcji masy ciała i sylwetkowych jako składnik termogeników, stacków kreatynowych i boosterów azotowych.
Dawkowanie: Brak norm jednostkowego spożycia. W suplementacji przyjęto zwyczajowo 10-30 mg na dobę
Acacia Rigidula (Acacia Blackbrush) należy do rodziny Leguminosae. Najczęściej stosowana w postaci wyciągów roślinnych, wpływających na tempo przemian metabolicznych i wysiłkowych (aktywizujących siłę i wytrzymałość), wpływając na nasilenie lipolizy i hamując łaknienie. Jest suplementem diety zalecanym dla sportowców w sportach walki.
Fenyloetyloamina (PEA) - organiczny związek chemiczny występujący w postaci naturalnej (np. w czekoladzie) i syntetyzowany w organizmie ludzkim z aminokwasu I-fenyloalaniny. Jako neuroprzekaźnik i neuromodulator ma wpływ na układ nerwowy, zwiększa ilość dopaminy i noradrenaliny. Jedyną wadą jest zbyt szybkie rozkładanie przez enzym MAO-B, w przypadku podawania drogą pokarmową, stąd bywa modyfikowana składnikami opóźniającymi rozpad. W suplementacji sportowej PEA stosowana dla podniesienia nastroju, pobudzenia, podniesienia termogenezy, przedtreningowo. Wchodzi również w skład spalaczy tłuszczu. Nadmiar i wysoka częstotliwość przyjmowania PEA może powodować obniżenie formy psychicznej.
Dawkowanie: 250–500 mg na dobę.
Theobroma cacao extract – stanowi wyciąg z ziarna kakaowca uprawianego ze względu na walory smakowe (kakao, czekolada). Ekstrakty z ziarna kakaowca zawierają teobrominę, alkaloid purynowy o zróżnicowanym działaniu. Teobromina powoduje rozszerzanie się naczyń krwionośnych mózgu, powodując poprawę ukrwienia, usprawniając jego działanie poprzez działania odżywcze, ogranicza możliwość zawałów i miażdżycy działając w naczyniach wieńcowych układu krwionośnego. W połączeniu z polifenolami i kofeiną posiada potencjał termogeniczny, pozwalający na zwiększenie wydatku energetycznego i przyśpieszenie redukcji tkanki tłuszczowej. Posiada znikomy wpływ na stymulację układu nerwowego. Znajduje szerokie zastosowanie w suplementacji sportowej jako składnik termogeniki, stacków kreatynowych przedtreningowych oraz no-boosterów.
Ekstrakt z zielonej herbaty jest koncentratem zawierającym związki biologicznie aktywne: polifenole (m.in. katechinę, w postaci EGCG – galusan epigalokatechiny), wykazujące właściwości antyoksydacyjne oraz niewielki potencjał termogeniczny, modyfikujący działanie metabolity testosteronu DTH. Ekstrakt z zielonej herbaty jest składnikiem wielu suplementów diety sportowej, zawierającej spalacze tłuszczu, działających prozdrowotnie i witaminizująco; jak i dla osób o niewielkiej aktywności fizycznej jako przeciwutleniacz i środek odchudzający. Dostępny zarówno w postaci monopreparatów, gotowych napoi, a przede wszystkim ekstraktu w sprzedaży.
Dawkowanie: 200–500 mg na dobę (zależnie od zawartości innych bioskładników aktywnych).
EGCG (galusan epigalokatechiny) - związek występujący w postaci naturalnej w liściach herbaty zielonej i szałwi muszkatołowej. Silny przeciwutleniacz powodujący usuwanie wolnych rodników tlenowych poza organizm. Posiada potencjał termogeniczny (spotęgowany przy połączeniu z innymi substancjami m.in. kofeiną, kapsaicyną itp.), pozwalający na szybszą redukcję tkanki tłuszczowej. Wpływa profilaktycznie na skutki przerostu gruczołowego krokowego (prostaty) i łysienia typu męskiego. Zalecany do stosowania osobom aktywnym fizycznie i zawodowo, dla utrzymania składu ciała i estetyki sylwetki. Jest składnikiem spalaczy tłuszczu, pozwalających na szybsze odchudzenie.
Dawkowanie: 50–500 mg na dobę.
Johimbina (yohimbine) jest naturalnym alkaloidem indolowym składnikiem kory johimbiny lekarskiej (Corynathe yohimbe), uznanym afrodyzjakiem i środkiem podnoszącym potencję. Pobudza do działania układ nerwowy poprzez blokowanie receptorów adrenalicznych alfa-2. Kora drzewa johimbiny lekarskiej jest również źródłem alkaloidów (izojohimbina, alojohimbina), mogących potęgować jej działanie. Przy odpowiednim dawkowaniu, przyjmowana z kofeiną na czczo i w dłuższym okresie przed przyjęciem posiłku potęguje również procesy lipolizy w wyniku wzrostu stężenia noradrenaliny w organizmie.
W suplementacji sportowej wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej (szczególnie w programach kontroli masy ciała i jego składu), zażywana przed aktywnością fizyczną. Występuje w postaci monopreparatów, ekstraktów z kory drzewa johimbiny lekarskiej, syntetyków oraz w skład preparatów o działaniu termogenicznym. Dostępna w sprzedaży w sklepie muscle-zone.pl
Dawkowanie: Brak ściśle określonych norm dawkowania. Niektóre źródła podają wielkość dawki optymalnej 0,2 mg/kg masy ciała (zwyczajowo stosuje się 5–10 mg na dobę).
Naringina (naryngina) glikozyd flawoidowy występujący w grapefruitach i gorzkiej pomarańczy, metabolizowany w organizmie do postaci naryngeniny. Metabolizm zapewnia działanie odżywcze, przeciwutleniające i obniżające poziom złego cholesterolu. Obniżając poziom kortyzolu (hormonu stresu) ma działanie kataboliczne na tkankę mięśniową, ale może wpływać ujemnie na gospodarkę insulinową. Naringina wchodzi w skład ekstraktów z owoców cytrusowych witaminizujących, spalaczy tłuszczu, stacków kreatynowych i boosterów azotowych.
Ekstrakt z kory wierzby białej (Salix alba) stanowi bogate źródło salicylanów (m.in. kwasu salicylowego należącego do hydroksykwasów karboksylowych). Składniki ekstraktu mają działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne. W połączeniu z kofeiną, wyciągem z gorzkiej pomarańczy (synefryną) i ekstraktem zielonej herbaty (ECGC) mogą przyśpieszać redukcję tkanki tłuszczowej (odchudzanie). Jest termogenikiem przyśpieszającym spalanie tłuszczu. Ze względu na alergenne działanie salicylanów nie zaleca się używania osobom uczulonym. Stosowany w suplementacji osób aktywnych w programach wspomagających funkcjonowanie aparatu ruchu, redukcję tkanki tłuszczowej.
Ewodiamina jest alkaloidem o działaniu termogenicznym i stymulującym, pozwalających na szybsze spalanie lipidów, o działaniu zbliżonym do kapsaicyny. Źródłem ewodiaminy są rośliny z rodziny Rutacea. W suplementacji sportowej wykorzystuje się jej potencjał termogeniczny w połączeniu z kofeiną oraz zieloną herbatą, jako element wspomagania redukcji tkanki tłuszczowej, polepszenia składu ciała i jego estetyki. Wykorzystywana jest także przez osoby o małej aktywności fizycznej w procesie odchudzania. Jest składnikiem preparatów stymulujących (boosterów i stacków kreatynowych przedtreningowych).
Kofeina (1,3,7-trimetyloksantyna, 1-metyloteobromina) jest alkaloidem purynowym występującym w stanie naturalnych w roślinach (Coffea arabica, Camelia sinensis, Paulinia cupana, Ilex paraguariensis), pełniącym rolę naturalnego pestycydu działającego toksycznie na owady. Specyficzny zapach i smak odstrasza również zwierzęta roślinożerne. Kofeina w organizmie ludzkim blokuje receptory adenozynowe w mózgu, zwalczając objawy zmęczenia i pozwalając na zaktywizowanie działań. Ma korzystny wpływ na gospodarkę tlenową, przez co zwiększa zdolności wysiłkowe (siłę i wytrzymałość) oraz przyśpiesza regenerację powysiłkową. W suplementacji sportowej kofeina jest stosowana jako środek pobudzający układ nerwowy. Posiada potencjał termogeniczny i w połączeniu z innymi substancjami (np. polifenolami, występującymi zarówno w ziarnach kawy, jak ziarnie kakaowca, liściach herbaty i mate) może skutecznie uczestniczyć w redukcji tkanki tłuszczowej. Wchodzi w skład wielu suplementów pobudzających (stacków kreatynowych, no-boosterów, napojów). Jest składnikiem spalaczy tłuszczu. Występuje również w postaci monopreparatów.
Dawkowanie: 100-600 mg na dobę. Ze względu na długie uwalnianie aktywności nie należy stosować w godzinach wieczornych, przed zaśnięciem.