Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
Peanut Butter Smooth Peanut Butter Smooth

Trec Peanut Butter Smooth to niezwykle smaczne masło orzechowe wyprodukowane w 100% z prażonych orzechów arachidowych. Masło to cechuje się idealnie kremową konsystencją i wyjątkowym smakiem. Produkt nie zawiera sztucznych dodatków, cukru, soli czy tłuszczu palmowego.

Zdrowe źródło makroskładników w diecie sportowca
Masło to jest bogate w zdrowe, roślinne tłuszcze pochodzące z orzechów. Może zatem stanowić w diecie doskonały dodatek tłuszczowy, który poza wartościami odżywczymi doda również nietuzinkowego smaku. Tłuszcze mogą stanowić źródło energii ale także poprawią wchłanialność witamin z grupy ADEK. Ponadto, w skład omawianych tłuszczy wchodzą nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak kwas oleinowy czy linolowy. Odgrywają one olbrzymią rolę w profilaktyce chorób układu krążenia czy nowotworów.

Krem ten, poza tłuszczem dostarcza także solidnej porcji białka roślinnego. Pomoże zatem uzupełnić zapotrzebowanie na ten ważny budulec u osób intensywnie ćwiczących siłowo. Masło nie zawiera  z kolei soli ani sztucznych dodatków, stąd może być bez obaw stosowane przez osoby ceniące sobie transparentny i zdrowy skład produktu.

Zaskakujący smak i konsytencja oraz zastosowanie kulinarne
Przedstawiane masło orzechowe odznacza się bardzo dobrym smakiem i idealną, kremową konsystencją. Jest również sycące, co pozwala na przygotowanie bardziej treściwych potraw z jego udziałem.

Tradycyjnie masło orzechowe zjada się z chlebem, jednak posiada ono wiele innych, ciekawszych zastosowań kulinarnych. Doskonale nadaje się do zjedzenia z grzankami, waflami ryżowymi czy owocami. Bardzo dobrze sprawdza się również jako dodatek do ciast i ciasteczek. Nieco bardziej odważne inspiracje sugerują wykorzystanie masła orzechowego w daniach bardziej wytrawnych. Masło to dobrze komponuje się jako składnik sosów, marynat czy innych, nawet pikantnych dodatków do mięs i sałatek.

Podsumowując, Trec Peanut Butter Smooth to smaczny krem z prażonych orzeszków arachidowych o gładkiej, kremowej konsystencji. Doskonale nadaje się jako dodatek do wielu potraw i przysmaków, a jego bardzo dobry profil makroskładników sprawia, że może być spożywany przez osoby związane ze sportem i zdrowym odżywianiem.

Brak na magazynie
5 2
5

masło bardzo dobre ale polecam te od Soncone - cena lepsza a smak również bardzo dobry
4

bardzo dobre szkoda ze trec dał taką złodziejską cene...
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Peanut Butter Smooth Peanut Butter Smooth 500g
Trec
29,00 zł

Peanut Butter Smooth

4.5 na podstawie 2 opinii

Wszystkie gramatury

500g
29,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!
1000g
35,00 zł
Uwaga: Brak na magazynie!
29,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Smaczny i zdrowy dodatek do kanapek, ciast i potraw
  • W 100% z prażonych orzeszków arachidowych
  • Atrakcyjne urozmaicenie diety sportowca
  • Nie zawiera soli i sztucznych dodatków
  • Doskonała, kremowa konsystencja
  • Zdrowe źródło tłuszczu i białka

Trec Peanut Butter Smooth to niezwykle smaczne masło orzechowe wyprodukowane w 100% z prażonych orzechów arachidowych. Masło to cechuje się idealnie kremową konsystencją i wyjątkowym smakiem. Produkt nie zawiera sztucznych dodatków, cukru, soli czy tłuszczu palmowego.

Zdrowe źródło makroskładników w diecie sportowca
Masło to jest bogate w zdrowe, roślinne tłuszcze pochodzące z orzechów. Może zatem stanowić w diecie doskonały dodatek tłuszczowy, który poza wartościami odżywczymi doda również nietuzinkowego smaku. Tłuszcze mogą stanowić źródło energii ale także poprawią wchłanialność witamin z grupy ADEK. Ponadto, w skład omawianych tłuszczy wchodzą nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak kwas oleinowy czy linolowy. Odgrywają one olbrzymią rolę w profilaktyce chorób układu krążenia czy nowotworów.

Krem ten, poza tłuszczem dostarcza także solidnej porcji białka roślinnego. Pomoże zatem uzupełnić zapotrzebowanie na ten ważny budulec u osób intensywnie ćwiczących siłowo. Masło nie zawiera  z kolei soli ani sztucznych dodatków, stąd może być bez obaw stosowane przez osoby ceniące sobie transparentny i zdrowy skład produktu.

Zaskakujący smak i konsytencja oraz zastosowanie kulinarne
Przedstawiane masło orzechowe odznacza się bardzo dobrym smakiem i idealną, kremową konsystencją. Jest również sycące, co pozwala na przygotowanie bardziej treściwych potraw z jego udziałem.

Tradycyjnie masło orzechowe zjada się z chlebem, jednak posiada ono wiele innych, ciekawszych zastosowań kulinarnych. Doskonale nadaje się do zjedzenia z grzankami, waflami ryżowymi czy owocami. Bardzo dobrze sprawdza się również jako dodatek do ciast i ciasteczek. Nieco bardziej odważne inspiracje sugerują wykorzystanie masła orzechowego w daniach bardziej wytrawnych. Masło to dobrze komponuje się jako składnik sosów, marynat czy innych, nawet pikantnych dodatków do mięs i sałatek.

Podsumowując, Trec Peanut Butter Smooth to smaczny krem z prażonych orzeszków arachidowych o gładkiej, kremowej konsystencji. Doskonale nadaje się jako dodatek do wielu potraw i przysmaków, a jego bardzo dobry profil makroskładników sprawia, że może być spożywany przez osoby związane ze sportem i zdrowym odżywianiem.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 500 g
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna2531 kJ / 611 kcal-
Białko30,8 g-
Węglowodany8,6 g-
w tym cukry4,6 g-
Tłuszcz48,7 g-
w tym tłuszcze nasycone9,2 g-
Błonnik7,4 g-
Sód0,04 g-

Pozostałe składniki

Prażone orzechy arachidowe 100%

Ostatnia ocena

Miłosz

masło bardzo dobre ale polecam te od Soncone - cena lepsza a smak również bardzo dobry

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
43,00 zł
(1)

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję
Scivation
89,00 zł
(3)

Suplement aminokwasowy. Wspomaga regenerację, ogranicza poziom kortyzolu i hamuje katabolizm.

Kupuję
Bsn
139,00 zł
(1)

Suplement zawierający aminokwasy BCAA i wyselekcjonowane EAA. Ułatwia regenerację po treningach.

Kupuję
Biotech Usa
39,00 zł

Kompleks witamin i minerałów dla mężczyzn. Wspomaga psychiczną oraz fizyczną sprawność męskiego organizmu.

Kupuję
  • Promocja
Animal Pak
Universal
149,00 zł 129,00 zł

Zestaw witamin i minerałów dla sportowców. Zawiera aminokwasy, antyoksydanty, ergogeniki i enzymy trawienne.

Kupuję
BetterYou
59,00 zł

Multiskładnikowy preparat zawierający minerały i witaminy w aerozolu. Łatwy i wygodny do stosowania.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

barki

barki

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Carb back-loading okiem sceptyka

Carb back-loading okiem sceptyka

W jednym z poprzednich artykułów przybliżyłem założenia bazowe koncepcji żywieniowej zwanej „Carb back-loading” (w skrócie: „CBL”) , odnosząc je...

czytaj więcej
Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027