Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
High Whey Protein Isolate High Whey Protein Isolate

Activlab High Whey Protein Isolate to wysokiej jakości odżywka białkowa dostarczająca bardzo dobrze przyswajalnego izolatu białka serwatkowego. Cechuje się ono łatwą rozpuszczalnością i szybko się wchłania z przewodu pokarmowego. Produkt ten może być z powodzeniem stosowany nie tylko przez amatorów sportów siłowych lecz ze względu na wysoką czystość produktu również przez zaawansowanych zawodników.

Izolat białka serwatkowego (ang. WPI - whey protein isolate) to białko pozyskane z serwatki przy użyciu specjalistycznych metod mikrofiltracji, które gwarantują wysokie stężenie samego białka oraz pozbycie się nadmiaru węglowodanów czy tłuszczu. Z tego powodu, produkt ten może być stosowany jako czyste źródło białka przez osoby trzymające restrykcyjną dietę, chcących osiągnąć jak najlepsze wyniki sportowe lub dążących do wymarzonej sylwetki.

Izolat białka serwatkowego to pełnowartościowa forma białka. Oznacza to, że po strawieniu go przez organizm, otrzymujemy wszystkie aminokwasy egzogenne (EAA), które są niezbędne do wzrostu muskulatury. W skład aminokwasów egzogennych wchodzi również grupa trzech aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu (BCAA) tj. walina, leucyna i izoleucyna.

Szybki wzrost stężenia aminokwasów w organizmie
Dostarczenie do organizmu izolatu białka serwatkowego i jego wchłonięcie z przewodu pokarmowego podnosi bardzo szybko ilość wolnych aminokwasów we krwi. Ich podwyższone stężenie utrzymuje się przez kilka godzin, lecz z powodu szybkiej migracji aminokwasów do krwi, możliwe jest stosowanie tego suplementu na krótko przed np. spontanicznym, niezaplanowanym wcześniej treningiem, lub gdy nie ma czasu dostarczyć innego pokarmu białkowego odpowiednio wcześniej.

Komplet aminokwasów białkowych dla twoich mięśni
Aminokwasy pochodzące z trawienia białka serwatkowego to kompletny zestaw aminokwasów budujących białka, zarówno te mięśniowe (strukturalne), jak i inne, np. transportujące, enzymatyczne czy odpornościowe. Dzięki temu organizm otrzymuje wysokiej jakości, cenny budulec wykorzystywany do wzrostu mięśni poprzez syntezę aktyny i miozyny.

Zwiększone zapotrzebowanie na białko w okresie intensywnego wysiłku fizycznego nie wiąże się jednak tylko z rozrostem masy mięśniowej, lecz także z koniecznością syntezy innych, wspomnianych wyżej rodzajów białek. Z tego powodu, stosując ten produkt, dbamy, aby naszemu organizmowi nie brakło cennych składników koniecznych do prawidłowego funkcjonowania wszystkich narządów oraz dla zachowania homeostazy ustroju.

Moc aminokwasów rozgałęzionych
Aminokwasy rozgałęzione (BCAA) wykazują wiele właściwości korzystnie wpływających na rozwój muskulatury. Hamują one procesy kataboliczne zachodzące w mięśniach, które są związane z niedostateczną podażą białka w diecie. W momencie gdy zapotrzebowanie energetyczne osoby ćwiczącej siłowo wzrasta, organizm sięga po zasoby energii m. in. z białek mięśniowych. Prowadzi to do rozpadu tych białek, czego konsekwencją jest spadek masy mięśniowej. Aminokwasy rozgałęzione przekierowują reakcje metaboliczne w kierunku pozyskiwania energii z komórek tłuszczowych, tak, aby źródłem energii stały się triglicerydy obecne w tkance tłuszczowej.

W konsekwencji dochodzi do szybszego spalania tłuszczu oraz ochrona cennych protein obecnych w mięśniach. Co więcej, BCAA mają zdolność do obniżania stężenia tryptofanu we krwi, który jest prekursorem dla syntezy serotoniny odpowiedzialnej za odczuwanie zmęczenia potreningowego. Zatem niższy poziom tego związku spowodowany większą podażą aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu, pozwala na utrzymanie lepszego samopoczucia i sprawia, że po treningu nie czujemy się aż tak zmęczeni.

Badania naukowe dowodzą również, że aminokwasy rozgałęzione (powstałe po trawieniu białka serwatkowego) nasilają regenerację uszkodzeń mięśni powstałych w wyniku intensywnego wysiłku fizycznego. Wynika z tego, że stosowanie izolatu białka serwatkowego po treningu może przyczynić się do szybszej regeneracji i pozwoli na znacznie efektywniejszy wzrost masy mięśniowej.

Podsumowując, Activlab High Whey Protein Isolate to odżywka białkowa dostarczająca najwyższej jakości izolatu białka serwatkowego, będącego źródłem cennych dla mięśni aminokwasów. Produkt ten wspiera wzrost i regenerację mięśni oraz obniża zmęczenie potreningowe. Izolat białka serwatkowego może z powodzeniem być stosowany zarówno przez amatorskich jak i zawodowych miłośników sportów siłowych.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
High Whey Protein Isolate High Whey Protein Isolate 700g
Activlab
70,00 zł

High Whey Protein Isolate 700g

Cechy

Masa:
Wytrzymałość:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

70,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Nasila procesy anaboliczne oraz zapobiega spadkom masy mięśniowej
  • Dostarcza aminokwasów niezbędnych dla wzrostu mięśni
  • Zmniejszaja odczuwanie zmęczenia potreningowego
  • Przyspiesza regenerację oraz wzrost muskulatury
  • Szybki wzrost stężenie aminokwasów we krwi
  • Wolny od nadmiaru węglowodanów i tłuszczu
  • Wysokiej jakości izolat białka serwatkowego
  • Ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej

Activlab High Whey Protein Isolate to wysokiej jakości odżywka białkowa dostarczająca bardzo dobrze przyswajalnego izolatu białka serwatkowego. Cechuje się ono łatwą rozpuszczalnością i szybko się wchłania z przewodu pokarmowego. Produkt ten może być z powodzeniem stosowany nie tylko przez amatorów sportów siłowych lecz ze względu na wysoką czystość produktu również przez zaawansowanych zawodników.

Izolat białka serwatkowego (ang. WPI - whey protein isolate) to białko pozyskane z serwatki przy użyciu specjalistycznych metod mikrofiltracji, które gwarantują wysokie stężenie samego białka oraz pozbycie się nadmiaru węglowodanów czy tłuszczu. Z tego powodu, produkt ten może być stosowany jako czyste źródło białka przez osoby trzymające restrykcyjną dietę, chcących osiągnąć jak najlepsze wyniki sportowe lub dążących do wymarzonej sylwetki.

Izolat białka serwatkowego to pełnowartościowa forma białka. Oznacza to, że po strawieniu go przez organizm, otrzymujemy wszystkie aminokwasy egzogenne (EAA), które są niezbędne do wzrostu muskulatury. W skład aminokwasów egzogennych wchodzi również grupa trzech aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu (BCAA) tj. walina, leucyna i izoleucyna.

Szybki wzrost stężenia aminokwasów w organizmie
Dostarczenie do organizmu izolatu białka serwatkowego i jego wchłonięcie z przewodu pokarmowego podnosi bardzo szybko ilość wolnych aminokwasów we krwi. Ich podwyższone stężenie utrzymuje się przez kilka godzin, lecz z powodu szybkiej migracji aminokwasów do krwi, możliwe jest stosowanie tego suplementu na krótko przed np. spontanicznym, niezaplanowanym wcześniej treningiem, lub gdy nie ma czasu dostarczyć innego pokarmu białkowego odpowiednio wcześniej.

Komplet aminokwasów białkowych dla twoich mięśni
Aminokwasy pochodzące z trawienia białka serwatkowego to kompletny zestaw aminokwasów budujących białka, zarówno te mięśniowe (strukturalne), jak i inne, np. transportujące, enzymatyczne czy odpornościowe. Dzięki temu organizm otrzymuje wysokiej jakości, cenny budulec wykorzystywany do wzrostu mięśni poprzez syntezę aktyny i miozyny.

Zwiększone zapotrzebowanie na białko w okresie intensywnego wysiłku fizycznego nie wiąże się jednak tylko z rozrostem masy mięśniowej, lecz także z koniecznością syntezy innych, wspomnianych wyżej rodzajów białek. Z tego powodu, stosując ten produkt, dbamy, aby naszemu organizmowi nie brakło cennych składników koniecznych do prawidłowego funkcjonowania wszystkich narządów oraz dla zachowania homeostazy ustroju.

Moc aminokwasów rozgałęzionych
Aminokwasy rozgałęzione (BCAA) wykazują wiele właściwości korzystnie wpływających na rozwój muskulatury. Hamują one procesy kataboliczne zachodzące w mięśniach, które są związane z niedostateczną podażą białka w diecie. W momencie gdy zapotrzebowanie energetyczne osoby ćwiczącej siłowo wzrasta, organizm sięga po zasoby energii m. in. z białek mięśniowych. Prowadzi to do rozpadu tych białek, czego konsekwencją jest spadek masy mięśniowej. Aminokwasy rozgałęzione przekierowują reakcje metaboliczne w kierunku pozyskiwania energii z komórek tłuszczowych, tak, aby źródłem energii stały się triglicerydy obecne w tkance tłuszczowej.

W konsekwencji dochodzi do szybszego spalania tłuszczu oraz ochrona cennych protein obecnych w mięśniach. Co więcej, BCAA mają zdolność do obniżania stężenia tryptofanu we krwi, który jest prekursorem dla syntezy serotoniny odpowiedzialnej za odczuwanie zmęczenia potreningowego. Zatem niższy poziom tego związku spowodowany większą podażą aminokwasów o rozgałęzionym łańcuchu, pozwala na utrzymanie lepszego samopoczucia i sprawia, że po treningu nie czujemy się aż tak zmęczeni.

Badania naukowe dowodzą również, że aminokwasy rozgałęzione (powstałe po trawieniu białka serwatkowego) nasilają regenerację uszkodzeń mięśni powstałych w wyniku intensywnego wysiłku fizycznego. Wynika z tego, że stosowanie izolatu białka serwatkowego po treningu może przyczynić się do szybszej regeneracji i pozwoli na znacznie efektywniejszy wzrost masy mięśniowej.

Podsumowując, Activlab High Whey Protein Isolate to odżywka białkowa dostarczająca najwyższej jakości izolatu białka serwatkowego, będącego źródłem cennych dla mięśni aminokwasów. Produkt ten wspiera wzrost i regenerację mięśni oraz obniża zmęczenie potreningowe. Izolat białka serwatkowego może z powodzeniem być stosowany zarówno przez amatorskich jak i zawodowych miłośników sportów siłowych.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 23
w porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna446 kJ / 105 kcal*
Białko24,9 g*
Węglowodany2,4 g*
Tłuszcz0,9 g*

Pozostałe składniki

Izolat białka serwatkowego, aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza, substancje słodzące: aspartam i acesulfam K, barwniki:czerwień koszenilowa (smak truskawkowy, jogurtowo-wiśniowy, owoców leśnych) - może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci, błękit brylantowy (smak owoców leśnych), karmel amoniakalny (smak czekoladowy, orzechowy), dwutlenek tytanu (smak waniliowy, kokosowy, bananowy). Zawiera źródło fenyloalaniny. Może zawierać śladowe ilości pochodnych soi, pszenicy, jajek, selera i gorczycy.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Seeking Health
209,00 zł

Kompleksowy preparat dla kobiet w ciąży, karmiących i w okresie prekoncepcyjnym. Zawiera aktywny folian.

Kupuję
Now Foods
129,00 zł

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
Scitec
115,00 zł
(4)

BCAA w proszku. Przyśpiesza syntezę białek, ogranicza katabolizm, zwiększa siłę oraz wytrzymałość organizmu.

Kupuję
Biotech Usa
6,90 zł

Smaczny baton niskowęglowodanowy, zawierający 22 g białka. Niska zawartość cukru, pyszny smak.

Kupuję
Activlab
42,00 zł
(2)

Glukozamina i chondroityna wzbogacone dodatkowymi składnikami. Chronią stawy podczas zwiększonego wysiłku.

Kupuję
Iforce
149,00 zł

Kompleksowy spalacz tłuszczu. Ogranicza apetyt, nasila utratę tłuszczu, poprawia samopoczucie i koncentrację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Ostatnio na blogu

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

Brak miesiączki jako konsekwencja odchudzania

O tym, że źle przemyślane odchudzanie prowadzić może do zaburzeń cyklu menstruacyjnego przekonało się dotkliwie wiele kobiet. Co ciekawe w powszechnym...

czytaj więcej
Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

Witamina D3 – jakie ma znaczenie w ciąży?

„Ciąża to nie choroba” to stwierdzenie, które powtarzane jest jak mantra przez wielu specjalistów i jeszcze więcej kobiet w ciąży. Ciąża to...

czytaj więcej
Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

Szaleństwo wyprawkowe cz. 3 – wyprawka dla mamy

W tym tygodniu projektu zgodnie z obietnicą już ostatni artykuł o wyprawce z trzech części serii artykułów na ten temat. W pierwszej części opisałam...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027