MZ Pure Allulose to niskokaloryczny słodzik. Jego właściwości kulinarne są podobne do zwykłego cukru stołowego, za to kaloryczność jest jedynie symboliczna. Jest to atrakcyjna alternatywa dla cukru skierowana do osób, które lubią słodkości, a kontrolują kaloryczność swojej diety.
Alluloza – naturalnie słodki wybór
Alluloza to niskokaloryczny słodzik o smaku i wyglądzie zbliżonym do tradycyjnego cukru. Występuje naturalnie w niewielkich ilościach w niektórych owocach, takich jak figi, rodzynki czy syrop klonowy. Dzięki swoim właściwościom stanowi bardzo atrakcyjną alternatywę dla cukru w różnego rodzaju przepisach kulinarnych.
Alluloza doskonale sprawdza się zarówno w domowej kuchni, jak i w specjalistycznych dietach – tam, gdzie poszukiwane są alternatywy dla tradycyjnego cukru.
Smakuje jak cukier, a w 1 gramie ma tylko 0,2 kcal
Pod względem chemicznym alluloza (D-psikoza) to monosacharyd, czyli cukier prosty, jednak różni się kalorycznością od glukozy i sacharozy, czyli zwykłego cukru stołowego. Alluloza dostarcza jedynie ułamka kalorii, jakie dostarcza analogiczna ilość cukru stołowego. Ta różnica między allulozą a zwykłym cukrem wynika z różnego ułożenia atomów w cząsteczkach, przez co są przez nas inaczej metabolizowane.
Podsumowując, MZ Pure Allulose to niskokaloryczny słodzik, który spełni oczekiwania każdego łasucha, który stara się kontrolować spożycie kalorii. Świetnie smakuje i doskonale sprawdza się w wypiekach.
w 100 g | ilość | |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 20 kcal / 84 kJ | |
Tłuszcz | 0 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | |
Węglowodany | 99,8g | |
w tym cukry | 0 g | |
Białko | 0 g | |
Błonnik | 0 g | |
Sól | 0 g | |
Alluloza | 100 g |
Alluloza (D-alluloza).
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje