Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:220,00 zł441,00 zł661,00 zł882,00 zł1 102,00 zł
Wysyłka:-12,00 zł-23,00 zł-34,00 zł-45,00 zł-56,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Organic Whey Protein Organic Whey Protein 500g
Diet-food
79,00 zł

Organic Whey Protein 500g

ilość: 500g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
Stara cena: 89,00 zł
79,00 złz VAT
6,58 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 77,42 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Bogate źródło białka – podstawowego budulca mięśni
  • Zawiera najważniejsze aminokwasy anaboliczne
  • Pomaga w budowaniu masy mięśniowej
  • Pomaga w utrzymaniu zdrowych kości
  • Przyspiesza regenerację organizmu
  • Szybko się wchłania

DIET-FOOD Organic Whey Protein to suplement diety zawierający organiczny koncentrat białka serwatkowego, cechującego się bardzo dobrą przyswajalnością przez organizm. Odżywkę wyprodukowano z mleka pochodzącego z certyfikowanych ekologicznych upraw od wolno wypasanych krów.

Białko należy do trzech podstawowych makroskładników pokarmowych. Białka są zbudowane z aminokwasów połączonych wiązaniami peptydowymi. Ich kluczową rolą w organizmie jest funkcja budulcowa. Białka budują włókna mięśniowe, więzadła i powięzi (np. kolagen), uczestniczą w metabolizmie żelaza, transportują substancje we krwi (np. albuminy), biorą udział w procesach trawienia, mechanizmach immunologicznych i hormonalnych.

Białko w organizmie człowieka ulega nieustannej przebudowie, w związku z czym należy je regularnie dostarczać aby uchronić się przed jego utratą, głównie z masy mięśniowej. Zapotrzebowanie na białko zwiększa się zwłaszcza u osób aktywnych fizycznie i sportowców trenujących siłowo i budujących masę mięśniową. Zapotrzebowanie wzrasta również podczas deficytu energetycznego (w celu utrzymania beztłuszczowej masy ciała), w okresie rekonwalescencji i wzrostu.

Znaczenie białka w diecie osób aktywnych
Białko odgrywa istotną rolę w diecie osób aktywnych. Główne aminokwasy biorące udział procesach syntezy białek mięśniowych to leucyna, izoleucyna i walina.

Leucyna działa antykatabolicznie, chroniąc tkankę mięśniową przed katabolicznym wpływem kortyzolu, który przyczynia się do rozpadu tkanki mięśniowej.

Izoleucyna również działa antykatabolicznie. Wspomaga optymalną regenerację mięśni i syntezę białek mięśniowych.

Walina wpływa na regulację poziomu hormonu wzrostu w organizmie, przyczyniając się tym samym do wzrostu masy mięśniowej.

Kombinacja tych aminokwasów oraz wysoka strawność i biodostępność białka wzmaga działanie anaboliczne i pomaga w szybkim budowaniu masy mięśniowej.

Podsumowując, DIET-FOOD Organic Whey Protein to wysokiej jakości odżywka białkowa, skierowana przede wszystkim do osób aktywnych fizycznie. Preparat umożliwia szybkie zwiększenie ilości białka w diecie, wspierając rozbudowę masy mięśniowej i przyspieszając regenerację organizmu.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 500 gPorcja jednorazowa: 40 gIlość porcji w opakowaniu: 12,5
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna367 kcal-
Białko77 g-
Węglowodany3,5 g-
w tym cukry3,5 g-
Tłuszcz5 g-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,5 g-
Sól0,5 g-

Pozostałe składniki

100% koncentrat białka serwatkowego (mleko) z ekologicznego mleka.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Hi-tech
79,00 zł

Ketony malinowe w specjalnych kapsułkach Rapid-Release. Bezpieczny i skuteczny spalacz tłuszczu.

Kupuję
Aliness
33,90 zł

Czysta L-glutamina. Wspiera budowę mięśni, wzmacnia odporność i zapobiega infekcjom jelit.

Kupuję
Innovative
199,00 zł
(10)

Ekstremalny suplement przyspieszający spalanie tłuszczu jednocześnie zwiększając poziom energii.

Kupuję
Chaos And Pain
159,00 zł

Ekstremalny suplement przyspieszający spalanie tłuszczu jednocześnie silnie i długotrwale zwiększa poziom energii.

Kupuję
Gat
149,00 zł

Spalacz tłuszczu w kapsułkach. Zwiększa poziom energii, redukuje zmęczenie oraz poprawia koncentrację.

Kupuję
Insane Labz
129,00 zł

Wielowymiarowe wsparcie redukcji masy ciała, w oparciu o składniki o udowodnionej skuteczności działania.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Kava Kava – uprawa i pochodzenie

Kava Kava – uprawa i pochodzenie

Kava Kava to niezwykle drogocenna substancja, którą można stosować na co dzień, w celu poprawy samopoczucia i zdrowia. Skąd pochodzi kava kava? Gdzie jest...

czytaj więcej
Czy można przedawkować witaminy z grupy B?

Czy można przedawkować witaminy z grupy B?

Przyjmowanie witamin z grupy B to bardzo częsty element suplementacji. Nic dziwnego! Zwykle nie przyjmujemy ich odpowiedniej ilości z pożywieniem, biorąc pod...

czytaj więcej
4 porady które pomogą Twojemu organizmowi lepiej wchłaniać witaminę D

4 porady które pomogą Twojemu organizmowi lepiej wchłaniać witaminę D

Samo stanie na słońcu czy przyjmowanie suplementów z witaminą D nie wystarczy. Musisz się upewnić, że Twoje ciało...

czytaj więcej
Magnez dla osób starszych

Magnez dla osób starszych

Wraz z wiekiem zmniejsza się nasza aktywność fizyczna, a wraz z nią spożycie pokarmu i płynów – nasze zapotrzebowanie...

czytaj więcej
Strength & Conditioning – co to w ogóle jest?

Strength & Conditioning – co to w ogóle jest?

Strength & Conditioning, czyli w wolnym tłumaczeniu siła i kondycjonowanie – co to w ogóle jest za dziedzina nauki i czym dokładnie zajmuje się...

czytaj więcej
Sześć najważniejszych zalet colostrum

Sześć najważniejszych zalet colostrum

Colostrum (siara), czyli pierwsze mleko matki, odgrywa kluczową rolę w produkcji, a następnie we wsparciu funkcjonowania naturalnych komórek cytotoksycznych...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027