Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Natural E Natural E

Now Foods Natural E-1000 to suplement diety w skład którego wchodzi naturalna witamina E w formie nieestryfikowanego d-alfa tokoferolu z dodatkiem kompleksu tokoferoli d-beta, d-delta oraz d-gamma. Całość uzupełnia niewielka ilość organicznej oliwy z oliwek, która hamuje utlenianie witaminy E i zwiększa jej biodostępność.

Witamina E to powszechna nazwa stosowana w odniesieniu do ośmiu różnych związków chemicznych określanych mianem tokoferoli i tokotrienoli. Wykazują one różne właściwości biologiczne, a każdy z nich przynosi potencjalne korzyści dla zdrowia i funkcjonowania organizmu.

Właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające
Witamina E słynie z potężnego potencjału przeciwutleniającego, ale dopiero dostarczenie jej w formie kompleksu różnych tokoferoli zapewnia organizmowi najskuteczniejszą ochronę antyoksydacyjną. Udowadniają to badania kliniczne, które pokazują na przykład, że o ile α-tokoferol łatwo neutralizuje rodniki nadtlenkowe (ROO), to z reaktywnymi formami azotu (RFA) znacznie lepiej radzi sobie γ-tokoferol. Ponadto γ-tokoferol wykazuje unikalną zdolność ograniczania aktywności cyklooksygenazy, a dzięki temu działa przeciwzapalnie. Warto wspomnieć, że zarówno przewlekły stan zapalny, jak i nasilony stres oksydacyjny mogą przyspieszać starzenie się organizmu i są czynnikami ryzyka wielu powszechnych schorzeń.

Zdrowie układu sercowo-naczyniowego                                                                                                                                                             
Zapobieganie niedoborom witaminy E może być jednym z elementów profilaktyki miażdżycy i chorób układu krążenia. Okazuje się, że witamina ta pozwala zniwelować bardzo wiele czynników, które negatywnie wpływają na pracę serca i układ sercowo-naczyniowy. Ma korzystny wpływ na profil lipidowy, ogranicza powstawanie blaszek miażdżycowych, promuje prawidłowe ciśnienie krwi. Może także zmniejszyć agregację płytek krwi, a tym samym działa przeciwzakrzepowo.

Witamina młodości  
Pozytywny wpływ witaminy E na kondycję skóry jest bardzo dobrze udokumentowany. W opublikowanych badaniach podkreśla się, że odpowiednia podaż witaminy E przekłada się na poprawę nawilżenia skóry, korzystnie wpływa na jej jędrność, chroni przed uszkodzeniami powodowanymi promieniowaniem UV. Wydaje się też, że witamina ta może spowolnić starzenie się, albo przynajmniej ograniczyć widoczne skutki tego procesu.

Podsumowując, Now Foods Natural E-1000 to suplement polecany w celu uzupełnienia deficytu witaminy E. Dostarcza jej w naturalnej formie i wyjątkowo dużej dawce, czym wyróżnia się na tle innych suplementów bazujących na witaminie E.

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Natural E Natural E 1000 100 kaps.
Now Foods
119,00 zł

Natural E 1000 100 kaps.

ilość: 1000 100 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
119,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 116,62 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Mieszanka naturalnych form witaminy E
  • Z dodatkiem organicznej oliwy z oliwek
  • Wysoka przyswajalność i biodostępność
  • Zdrowie układu sercowo-naczyniowego
  • Skuteczna ochrona antyoksydacyjna
  • Spowolnienie starzenia się skóry
  • Wysoka dawka na kapsułkę

Now Foods Natural E-1000 to suplement diety w skład którego wchodzi naturalna witamina E w formie nieestryfikowanego d-alfa tokoferolu z dodatkiem kompleksu tokoferoli d-beta, d-delta oraz d-gamma. Całość uzupełnia niewielka ilość organicznej oliwy z oliwek, która hamuje utlenianie witaminy E i zwiększa jej biodostępność.

Witamina E to powszechna nazwa stosowana w odniesieniu do ośmiu różnych związków chemicznych określanych mianem tokoferoli i tokotrienoli. Wykazują one różne właściwości biologiczne, a każdy z nich przynosi potencjalne korzyści dla zdrowia i funkcjonowania organizmu.

Właściwości przeciwzapalne i przeciwutleniające
Witamina E słynie z potężnego potencjału przeciwutleniającego, ale dopiero dostarczenie jej w formie kompleksu różnych tokoferoli zapewnia organizmowi najskuteczniejszą ochronę antyoksydacyjną. Udowadniają to badania kliniczne, które pokazują na przykład, że o ile α-tokoferol łatwo neutralizuje rodniki nadtlenkowe (ROO), to z reaktywnymi formami azotu (RFA) znacznie lepiej radzi sobie γ-tokoferol. Ponadto γ-tokoferol wykazuje unikalną zdolność ograniczania aktywności cyklooksygenazy, a dzięki temu działa przeciwzapalnie. Warto wspomnieć, że zarówno przewlekły stan zapalny, jak i nasilony stres oksydacyjny mogą przyspieszać starzenie się organizmu i są czynnikami ryzyka wielu powszechnych schorzeń.

Zdrowie układu sercowo-naczyniowego                                                                                                                                                             
Zapobieganie niedoborom witaminy E może być jednym z elementów profilaktyki miażdżycy i chorób układu krążenia. Okazuje się, że witamina ta pozwala zniwelować bardzo wiele czynników, które negatywnie wpływają na pracę serca i układ sercowo-naczyniowy. Ma korzystny wpływ na profil lipidowy, ogranicza powstawanie blaszek miażdżycowych, promuje prawidłowe ciśnienie krwi. Może także zmniejszyć agregację płytek krwi, a tym samym działa przeciwzakrzepowo.

Witamina młodości  
Pozytywny wpływ witaminy E na kondycję skóry jest bardzo dobrze udokumentowany. W opublikowanych badaniach podkreśla się, że odpowiednia podaż witaminy E przekłada się na poprawę nawilżenia skóry, korzystnie wpływa na jej jędrność, chroni przed uszkodzeniami powodowanymi promieniowaniem UV. Wydaje się też, że witamina ta może spowolnić starzenie się, albo przynajmniej ograniczyć widoczne skutki tego procesu.

Podsumowując, Now Foods Natural E-1000 to suplement polecany w celu uzupełnienia deficytu witaminy E. Dostarcza jej w naturalnej formie i wyjątkowo dużej dawce, czym wyróżnia się na tle innych suplementów bazujących na witaminie E.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 100 kapsułek żelowychPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 100
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Kalorie10
Kalorie z tłuszczu10
Całkowita zawartość tłuszczu1 g2%*
Witamina E (nieestryfikowany d-alfa tokoferol plus mieszanina tokoferoli - d-beta, d-delta, d-gamma tokoferol)1,000 IU3333%

Pozostałe składniki

Kapsułka miękka (żelatyna, woda, gliceryna), organiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Green Pasture
159,00 zł

Czysty olej z wątroby dorsza ekstrahowany naturalnie. Ryby dziko złowione wyłącznie z regionów arktycznych.

Kupuję
Carlson Labs
85,00 zł

Omega-3 ze świeżego, certyfikowanego oleju z ryb norweskich. Wspomaga pracę serca, oczu i stawów.

Kupuję
Jarrow Formulas
49,00 zł

Suplement diety z kwasami Omega-3. Wspomaga pracę serca oraz układu krwionośnego i odpornościowego.

Kupuję
Seeking Health
79,00 zł

Bioaktywna, mitochondrialna forma witaminy B12 – adenozylokobalamina.

Kupuję
Now Foods
89,00 zł

Preparat wspiera zdrowie układu krążenia, działa przeciwzapalnie oraz wpływa korzystnie na stan skóry.

Kupuję
Swanson
45,00 zł

100% czysty inozytol w proszku. Pomaga utrzymać równowagę emocjonalną i może łagodzić objawy PCOS.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Witamina E

Informacja

Witamina E (tokoferol) jest rozpuszczalna w tłuszczach. Dzięki działaniu przeciwutleniającemy stanowi ochronę innych witamin (np. witaminy A). Chroni organizm przed działaniem wolnych rodników, wzmacnia ścianki i przepustowość naczyń krwionośnych powodując ich rozszerzanie i rozpuszczanie skrzepów. Dzięki obniżaniu krzepliwości stosowana jest jako lek przeciwmiażdżycowy, pozwala na prawidłowy przebieg ciąży. We współdziałaniu z selenem opóźnia proces starzenia się komórek, wzmacniając tkankę łączną. W pożywieniu występuje w: pieczywie pełnoziarnistym, kiełkach i ziarnach zbóż, olejach roślinnych (sojowy, słonecznikowy), w ziarnach soi i słonecznika, tłuszczach roślinnych i żółtkach jaj kurzych. Stosowana również w medycynie sportowej w postaci odżywek i suplementów.

Niedobór witaminy E ogranicza  budowę czerwonych ciałek krwi, powoduje zmiany w mięśniach oraz zaburzenia w przebiegu ciąży u kobiet.

Dawkowanie: U dzieci 0,5 mg/1 kg wagi; u dorosłych 10–30 mg na dobę.

D-alfa tokoferol

Informacja

D-alfa tokoferol - naturalna forma witaminy E wskazywana jako najbardziej optymalna do stosowania w suplementacji. Pozwala na efektywne uzupełnianie niedoborów tego niezwykle istotnego dla organizmu człowieka związku.

Witamina E jest niezwykle istotną substancją aktywną biologiczną obecną w wielu tkankach organizmu człowieka i niezbędną do jego prawidłowego funkcjonowania. Jej niedobory objawiać się mogą w osłabieniu zdolności kognitywnych, zaburzeniach widzenia, osłabieniu mięśniowym, bezpłodności. Bierze też udział w erytropoezie, przez co jej zbyt niska podaż może prowadzić do niedokrwistości.

Poza tym, witamina E pełni istotna rolę w organizmie człowieka jako przeciwutleniacz. Jest zdolna do obniżania ilości wolnych rodników, redukując negatywny stres oksydacyjny.

Podczas suplementacji d-alfa-tokoferolem należy pamiętać, że wraz z witaminą A, D i K należy on do grupy związków rozpuszczalnych w tłuszczach, w związku z czym suplementy zawierające witaminę E należy przyjmować wraz z posiłkiem zawierającym tłuszcze.

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej
Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja, zawierająca w swoim składzie fitoestrogeny, ma przypisaną metkę produktu spożywczego, który czyni mężczyznę mniej męskim. Przejęło się tak...

czytaj więcej
PTSD nie tylko w głowie

PTSD nie tylko w głowie

Problemy natury psychicznej nie są związane wyłącznie z dobrym samopoczuciem, a mają swoje odbicie w wielu dziedzinach życia. Mówi się, że zdrowie...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Polikosanol/ polikozanol, jest mieszaniną alkoholi izolowanych z wosku z trzciny cukrowej pochodzącej z Kuby. Zawiera on około 60 procent oktakozanolu. Inne...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027