Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Omega-3 Omega-3

Nordic Naturals Omega-3 to wysokiej jakości niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, w formie płynnej. Kwasy omega-3 obejmują kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz dokozaheksaenowy (DHA) o wielokrotnie potwierdzonym, pozytywnym wpływie na funkcjonowanie całego organizmu. Opakowanie zawiera 237ml płynu o pysznym cytrynowym smaku.

Kwasy eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA) należą do kwasów niezbędnych, co oznacza, że muszą być dostarczone do organizmu z zewnątrz. Chociaż organizm posiada możliwość syntezy kwasów EPA i DHA odpowiednio z kwasu alfa-linolenowego i linolowego, to wydajność enzymów desaturazy oraz elongazy odpowiedzialnych za ten proces jest bardzo niska.

Sprawny umysł
Sprawna komunikacja między neuronami oraz ich odporność na szkodliwe substancje zależy od integralności błony komórkowej składającej się z fosfolipidów. Kwas DHA stanowi 60% wszystkich fosfolipidów zawartych w błonach komórkowych i jest niezbędny do prawidłowego rozwoju mózgu. Badania wykazały, że przyjmowanie kwasu DHA opóźnia pojawienie się związanego wraz z wiekiem zaburzenia płynności funkcjonowania mózgu i zmniejsza ryzyko wystąpienia udaru. Przyjmowanie kwasu DHA pozytywnie wpływa na funkcje kognitywne, takie jak zapamiętywanie, czas reakcji i pojemność pamięci roboczej, a także reguluje nastrój i działa przeciwdepresyjnie.

Zdrowe serce
Sprawnie działający układ sercowo-naczyniowy jest niezbędny między innymi dla prawidłowej dystrybucji tlenu oraz składników odżywczych w organizmie. Kwas EPA przyczynia się do poprawy markerów świadczących o stanie układu krążenia, takich jak: trójglicerydy, cholesterol całkowity, lipoproteiny o niskiej (LDL) i wysokiej gęstości (HDL), ciśnienie tętnicze oraz homocysteina. Dzięki temu kwasy omega-3 zmniejszają ryzyko gromadzenia się nadmiaru cholesterolu w naczyniach tętniczych,  który ogranicza przepływ krwi i podnosi ryzyko choroby niedokrwiennej serca.

Stany zapalne
Naukowcy twierdzą, że przewlekle toczące się stany zapalne w organizmie są mocno szkodliwe dla zdrowia i mogą być markerem wielu jednostek chorobowych. Kwasy omega-3 posiadają silne właściwości przeciwzapalne - obniżają poziom cytokin prozapalnych, takich jak interleukina-6 (IL-6), homocysteina czy czynnik martwicy nowotworu alfa (TNF-α). Nasilają również proces autofagii, czyli mechanizm usuwania uszkodzonych lub zużytych tkanek, zanim nastąpi ich całkowite uszkodzenie i śmierć komórki.

Zespół metaboliczny
Zaburzenia metaboliczne, obejmujące podwyższone ciśnienie krwi, wysoki poziom glukozy i trójglicerydów czy insulinooporność, grożą rozwojem poważnych chorób takich jak np. cukrzyca typu drugiego czy miażdżyca. Kwasy omega-3 przyczyniają się do redukcji tłuszczu brzusznego, który jest kolejnym markerem świadczącym o zespole metabolicznym. Związki te pozytywnie wpływają także na proces redukcji tkanki tłuszczowej i promują utrzymanie prawidłowego zdrowia metabolicznego

Wsparcie odporności
Sprawny układ odpornościowy chroni organizm przed infekcjami, zakażeniami oraz rozwojem poważnych chorób. Kwasy omega-3 mobilizują system immunologiczny zwiększając poziom limfocytów-B oraz produkcję komórek NK (natural killer). Ponadto suplementacja kwasami omega-3 może tłumić działanie układu odpornościowego u osób z chorobami autoimmunologicznymi, kiedy to układ odpornościowy błędnie rozpoznaje swoje własne tkanki i zaczyna je niszczyć.

Podsumowując, Nordic Naturals Omega-3 to wygodna, płynna forma, pozyskiwanych z sardynek i anchois kwasów omega-3 o bardzo przyjemnym, cytrynowym smaku. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe wykazują pozytywny wpływ na zdrowie i funkcjonowanie organizmu, są niezbędne do prawidłowego rozwoju płodu i utrzymania integralności błon komórkowych. Korzyści z działania kwasów omega-3 odnotują także osoby z zaburzonym profilem lipidowym i często dziś występującym, syndromem metabolicznym.

 

OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Omega-3 Omega-3 237 ml
Nordic Naturals
99,00 zł

Omega-3 237 ml

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

99,00 zł
Powiadom mnie o dostępności
Zwiększa się zainteresowanie tym produktem

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Kwasy Omega-3 z sardynek i anchois o cytrynowym smaku
  • Poprawia funkcjonowanie układu odpornościowego
  • Zapewnia prawidłową budowę układu nerwowego
  • Zmniejsza występowanie zespołu metabolicznego
  • Zmniejsza poziom stanów zapalnych organizmu
  • Wspiera zdrowie układu sercowo-naczyniowego
  • Promuje prawidłowy metabolizm energetyczny
  • Reguluje profil lipidowy krwi
  • Działa neuroprotekcyjnie
  • Wygodna płynna forma
  • 237 ml w opakowaniu

Nordic Naturals Omega-3 to wysokiej jakości niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, w formie płynnej. Kwasy omega-3 obejmują kwas eikozapentaenowy (EPA) oraz dokozaheksaenowy (DHA) o wielokrotnie potwierdzonym, pozytywnym wpływie na funkcjonowanie całego organizmu. Opakowanie zawiera 237ml płynu o pysznym cytrynowym smaku.

Kwasy eikozapentaenowy (EPA) i dokozaheksaenowy (DHA) należą do kwasów niezbędnych, co oznacza, że muszą być dostarczone do organizmu z zewnątrz. Chociaż organizm posiada możliwość syntezy kwasów EPA i DHA odpowiednio z kwasu alfa-linolenowego i linolowego, to wydajność enzymów desaturazy oraz elongazy odpowiedzialnych za ten proces jest bardzo niska.

Sprawny umysł
Sprawna komunikacja między neuronami oraz ich odporność na szkodliwe substancje zależy od integralności błony komórkowej składającej się z fosfolipidów. Kwas DHA stanowi 60% wszystkich fosfolipidów zawartych w błonach komórkowych i jest niezbędny do prawidłowego rozwoju mózgu. Badania wykazały, że przyjmowanie kwasu DHA opóźnia pojawienie się związanego wraz z wiekiem zaburzenia płynności funkcjonowania mózgu i zmniejsza ryzyko wystąpienia udaru. Przyjmowanie kwasu DHA pozytywnie wpływa na funkcje kognitywne, takie jak zapamiętywanie, czas reakcji i pojemność pamięci roboczej, a także reguluje nastrój i działa przeciwdepresyjnie.

Zdrowe serce
Sprawnie działający układ sercowo-naczyniowy jest niezbędny między innymi dla prawidłowej dystrybucji tlenu oraz składników odżywczych w organizmie. Kwas EPA przyczynia się do poprawy markerów świadczących o stanie układu krążenia, takich jak: trójglicerydy, cholesterol całkowity, lipoproteiny o niskiej (LDL) i wysokiej gęstości (HDL), ciśnienie tętnicze oraz homocysteina. Dzięki temu kwasy omega-3 zmniejszają ryzyko gromadzenia się nadmiaru cholesterolu w naczyniach tętniczych,  który ogranicza przepływ krwi i podnosi ryzyko choroby niedokrwiennej serca.

Stany zapalne
Naukowcy twierdzą, że przewlekle toczące się stany zapalne w organizmie są mocno szkodliwe dla zdrowia i mogą być markerem wielu jednostek chorobowych. Kwasy omega-3 posiadają silne właściwości przeciwzapalne - obniżają poziom cytokin prozapalnych, takich jak interleukina-6 (IL-6), homocysteina czy czynnik martwicy nowotworu alfa (TNF-α). Nasilają również proces autofagii, czyli mechanizm usuwania uszkodzonych lub zużytych tkanek, zanim nastąpi ich całkowite uszkodzenie i śmierć komórki.

Zespół metaboliczny
Zaburzenia metaboliczne, obejmujące podwyższone ciśnienie krwi, wysoki poziom glukozy i trójglicerydów czy insulinooporność, grożą rozwojem poważnych chorób takich jak np. cukrzyca typu drugiego czy miażdżyca. Kwasy omega-3 przyczyniają się do redukcji tłuszczu brzusznego, który jest kolejnym markerem świadczącym o zespole metabolicznym. Związki te pozytywnie wpływają także na proces redukcji tkanki tłuszczowej i promują utrzymanie prawidłowego zdrowia metabolicznego

Wsparcie odporności
Sprawny układ odpornościowy chroni organizm przed infekcjami, zakażeniami oraz rozwojem poważnych chorób. Kwasy omega-3 mobilizują system immunologiczny zwiększając poziom limfocytów-B oraz produkcję komórek NK (natural killer). Ponadto suplementacja kwasami omega-3 może tłumić działanie układu odpornościowego u osób z chorobami autoimmunologicznymi, kiedy to układ odpornościowy błędnie rozpoznaje swoje własne tkanki i zaczyna je niszczyć.

Podsumowując, Nordic Naturals Omega-3 to wygodna, płynna forma, pozyskiwanych z sardynek i anchois kwasów omega-3 o bardzo przyjemnym, cytrynowym smaku. Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe wykazują pozytywny wpływ na zdrowie i funkcjonowanie organizmu, są niezbędne do prawidłowego rozwoju płodu i utrzymania integralności błon komórkowych. Korzyści z działania kwasów omega-3 odnotują także osoby z zaburzonym profilem lipidowym i często dziś występującym, syndromem metabolicznym.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 237 mlPorcja jednorazowa: 1 łyżeczka (5 ml)Ilość porcji w opakowaniu: 48
w porcji (5 ml)zawartość%ZDS
Kalorie45 kcal*
-kalorie z kwasów tłuszczowych45 kcal*
Tłuszcz:5g8%
-w tym kwasy nasycone1,5g8%
-w tym tłuszcze trans0g*
Zawartość Omega 3:1560 mg*
-w tym kwas eikozapentaenowy (EPA) 745 mg*
-w tym kwas dokozaheksaenowy (DHA)500 mg*
Pozostałe kwasy Omega 3315 mg*

Pozostałe składniki

Naturalny cytrynowy smak, alfa tokoferol, ekstrakt z rozmarynu (jako naturalny konserwant).

Produkt nie zawiera glutenu, pochodnych mleka, sztucznych barwników i ulepszaczy smaku.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
33,90 zł

Acetylowana forma L-tyrozyny. Sprzyja poprawie nastroju i wzmocnieniu funkcji kognitywnych.

Kupuję
Doctor's Best
139,00 zł

Jest naturalnym środkiem poprawiającym samopoczucie i zmniejszającym napięcie psychiczne.

Kupuję
Swanson
39,00 zł

Selen w najlepszej formie l-selenometioniny; korzystny wpływ na funkcjonowanie tarczycy.

Kupuję
Doctor's Best
69,00 zł

Suplement diety zawierający 5-hydroksytryptofan. Poprawia samopoczucie, ułatwia sen i zwiększa koncentrację.

Kupuję
Seeking Health
59,00 zł

Zawiera L-5-MTHF oraz kwas folinowy. Wspiera funkcje poznawcze oraz reguluje poziom homocysteiny.

Kupuję
Natural Sources
49,00 zł

Kompleks wspierający płodność, funkcje prostaty i jąder.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Omega 3

Informacja

Omega 3 (n-3) grupa nienasyconych kwasów tłuszczowych: krótkołańcuchowych (kwas linolenowy, zaliczany do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowych (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]). Liczba 3 informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. NNKT dość obficie dostarczany jest w pożywieniu i może być dostarczany z pokarmem. EPA i DHA (oleje z tłuszczów ryb morskich) są dostarczane poprzez żywność pochodzenia morskiego (ryby morskie i owoce morza). Powstają również w organizmie ludzkim w wyniku procesów denaturacji i elongacji kwasu alfa-linolenowego, jednak w ilości niewystarczającej dla pełnych potrzeb organizmu. Dlatego powinny być dostarczane z zewnątrz. Przy stosowaniu tzw. diety zachodniej bardziej wskazana jest suplementacja kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (niż Omega 6).

Suplementacja kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3 zalecana jest osobom aktywnym fizycznie w celu uzupełnienia i zapobiegania niedoborom w organizmie, jak również w uwagi na ich wpływ w skład ciała i wydolność tlenową oraz regenerację tkanek. Ponadto reguluje pracę układu krwionośnego (w tym serca), nerwowego, oddechowego oraz narządów ruchu. Preparaty zawierające EPA i DHA stanowią uzupełnienie diety wysiłkowej, bez względu na stopień wysiłku i wytrenowania.

Suplementy kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3, w zasadzie, produkowane są w postaci kapsułek w połączeniu z witaminą E, jako przeciwutleniaczem, dostępne w sprzedaży na: www.muscle-zone.pl

Dawkowanie suplementów zwyczajowo zalecane w sporcie: Zależnie od podaży z dietą i spożycia omega  6 wynosi 1 – 5g EPA i DHA/24h.

EPA (kwas eikozapentaenowy)

Informacja

Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?

EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).

EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.

Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl

DHA (kwas dokozaheksaenowy)

Informacja

DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.

Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.

Ostatnio na blogu

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

W poprzedniej części miałem przyjemność napisać parę słów o tym czym jest kreatyna i po co stosuje się ją w sporcie. Nadmieniłem także nieco o jej...

czytaj więcej
Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Wariacje kompleksów i ich zastosowanie jako metoda na osiągnięcie formy sportowej w różnych aspektach. Biorąc pod lupę powszechnie stosowaną metodykę...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027