Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Blog us   | pl | PLN
0 0,00 zł
 bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Dodaj do koszyka
Fanta Zero Fanta Zero 330 ml
The Coca-Cola Company
3,49 zł
Magazyn:

Fanta Zero 330 ml

Min. data ważności: 2021-05
Waga wysyłki: 500g
Bez cukru
Niskokaloryczny
3,49 złz VAT

Smak:

Dodaj do koszyka
Opis produktu
  • Kultowy napój w nowej, bezcukrowej odsłonie
  • Pyszne i orzeźwiające wersje smakowe
  • Doskonała opcja dla osób dbających o linię
  • Smak i aromat wierny oryginałowi

The Coca-Cola Company Fanta Zero to kultowy napój w nowej, bezcukrowej wersji. Jest dostępny w zachwycających, orzeźwiających wariantach smakowych. Będzie dobrym wyborem dla osób, które dbają o linię i unikają „pustych kalorii” w płynie.

Nowa odsłona kultowego napoju
Fanta to napój, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. Młodsze „dziecko” światowego giganta, The Coca-Cola Company, błyskawicznie podbiło serca konsumentów i zyskało rzeszę wiernych fanów, zwłaszcza wśród miłośników owocowych smaków. Niestety oryginalna wersja zawiera dość dużą ilość cukru, co stanowi spory problem dla osób dbających o zdrowie i smukłą sylwetkę. W odpowiedzi na ich potrzeby powstała Fanta Zero.

Z myślą o dbających o linię
Fanta Zero bazuje na oryginalnej recepturze słynnego napoju, jednak zamiast dodanego cukru ma w składzie aspartam i acesulfam K – niskokaloryczne słodziki o udowodnionym naukowo bezpieczeństwie dla ludzkiego organizmu. Jedna puszka napoju dostarcza około 10 kcal, dzięki czemu można wkomponować ją nawet w bardzo restrykcyjną dietę. Dla porównania, wersja zwykła, słodzona cukrem, to około 130 kcal w puszce. Jak widać, różnica jest znacząca.

Atrakcyjne wersje smakowe
Producent zaskoczył miłośników Fanty zupełnie nowymi, niesłychanie ciekawymi wariantami smakowymi napoju. Fani wierni oryginałowi nie muszą się obawiać – oryginalna wersja o smaku pomarańczowym też jest dostępna. Obok niej pojawiły się intrygujące, mocno owocowe smaki, m.in. morelowy i winogronowy. Co ważne, swój intensywny i bardzo naturalny smak zawdzięczają one dodatkowi naturalnych koncentratów owocowych, a nie sztucznych aromatów.  

Podsumowując, The Coca-Cola Company Fanta Zero to słodka porcja orzeźwienia wolna od dodanego cukru. Smakuje tak samo dobrze jak oryginał, a dostarcza znacznie mniej kalorii.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 330 ml
w porcji (1 puszka)zawartość%ZDS
Kalorie42.90kJ / 10.23 kcal*
Całkowita zawartość tłuszczu 0,00 g*
w tym tłuszcze nasycone 0,00 g *
Całkowita zawartość węglowodanów1.65 g*
w tym cukry1.65 g*
Białko0 g*
Sód0,00 g*
* Podane makroskładniki mogą się różnić w zależności od wybranej wersji smakowej.

Pozostałe składniki

Orginal: woda gazowana, sok pomarańczowy z koncentratu (4%), kwas: kwas cytrynowy, substancja słodząca acesulfam potasowy i aspartam, substancja konserwująca sorbinian potasu, kwas: kwas jabłkowy, naturalny aromat pomarańczowy i inne naturalne aromaty, koncentrat z warzyw (marchew, dynia), przeciwutleniacz kwas askorbinowy, stabilizator guma guar. 

Morela: woda, sok z koncentratu (3%) {jabłkowy (2,8%), morele (0,1%), brzoskwinia  (0,1%)}, dwutlenek węgla, regulator kwasowości (E330, E296, E331), substancje słodzące (aspartam,acesulfam K), substacja konserwująca E202, stabilizator (E414, E445), aromaty naturalne, przeciwutleniacz E300, barwnik E160a.

Zawiera źródło fenyloalaniny.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Aliness
64,90 zł

Naturalny preparat aminokwasowy. Dostarcza wszystkich egzogennych aminokwasów.

Kupuję
Apollo's Hegemony
99,00 zł

Wieloskładnikowy kompleks witamin i minerałów. Dba o metabolizm, odporność i chroni przed wolnymi rodnikami.

Kupuję
Apollo's Hegemony
59,00 zł
(1)

Wieloskładnikowy kompleks witamin i minerałów. Dba o metabolizm, odporność i chroni przed wolnymi rodnikami.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

MSM – związek siarki w którym pokładamy nadzieję na zdrowie – czy słusznie?

MSM – związek siarki w którym pokładamy nadzieję na zdrowie – czy słusznie?

MSM co to?Czy MSM wspiera stawy?MSM a stany zapalneMSM a odpornośćZastosowanie przeciwnowotworowe MSMMSM Bezpieczeństwo stosowania MSM co to? MSM, a...

czytaj więcej

Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!

Jaki magnez wybrać? – Najlepsze formy magnezu!

Magnez jest ostatnio suplementem niezwykle forsowanym w marketingu. Co rusz powstają kolejne reklamy, zapewniające o coraz większej bioretencji,...

czytaj więcej

Maślan Sodu – działanie, wskazania i dawkowanie

Maślan Sodu – działanie, wskazania i dawkowanie

Kwas masłowy, inaczej maślan sodu zyskał na popularności w ostatnich latach nie ze względu na modę, która nierzadko przenika...

czytaj więcej

Pirodyksyna vs P-5-P w suplementacji witaminy B6

Pirodyksyna vs P-5-P w suplementacji witaminy B6

Aktywna forma witaminy B6, pirydoksal-5-fosforan (P5P), służy jako kofaktor dla ponad 150 enzymów w organizmie, w tym reakcji transsulfuracji i...

czytaj więcej

Podstawy Athletic Development

Podstawy Athletic Development

Czym jest Athletic Development i jak stosować zaawansowane techniki treningowe pod rozwój sportowców? Athletic Development, czyli w wolnym tłumaczeniu rozwój...

czytaj więcej

Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych

Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych

Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Trustpilot
Sprawdź również nasze doskonałe oceny na 
Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027