Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł410,00 zł615,00 zł820,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
MCT Powder MCT Powder

Keto Sports MCT Powder to źródło najwyższej jakości kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcuchach w innowacyjnej, wygodnej formie proszku. Produkt ten skierowany jest głównie do osób stosujących dietę ketogeniczną, ale zalety jego stosowania docenią również wszyscy sportowcy chcący korzystać z zalet MCT.

Suplement ten stanowi źródło kwasów tłuszczowych MCT, szczególnie popularnych ostatnimi czasy ze względu na modę na diety wysokotłuszczowe. Często kojarzony jest z olejem kokosowym. Cechuje się wyjątkowym szlakiem metabolizmu w organizmie, pozwalającym na czerpanie z niego energii szybciej niż z innych tłuszczy. Oryginalny sposób ich konwersji w organizmie człowieka jest również przyczyną, przez którą olej MCT, będąc źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych, nie wykazuje charakterystycznych dla nich negatywnych efektów zdrowotnych. Wręcz przeciwnie, wskazuje się na prozdrowotne aspekty stosowania MCT.

Innowacyjna forma dla maksymalnej wygody stosowania
Produkt ten wyróżnia się na tle innych źródeł kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcuchach swoją innowacyjną formą. W przeciwieństwie do standardowych, płynnych źródeł MCT, jest on w pełni sproszkowany. Pozwala to na zwiększenie wygody korzystania z suplementu. Jest to także rozwiązanie dla osób nie lubiących smaku olejów MCT. Forma proszku pozwala zarówno na bezpośrednie stosowanie suplementu po rozpuszczeniu w wodzie, jak i na bardziej kreatywne wykorzystywanie go podczas przygotowywania posiłków.

Maksymalnie efektywne źródło energii
Olej MCT dzięki swojemu specyficznemu szlakowi metabolicznemu stanowi doskonałe źródło energii, przez co wskazane jest jego stosowanie okołotreningowo. Pozwala na dostarczenie wysoko efektywnej porcji kalorii w szybkim tempie przekładających się na energię bezpośrednio dostępną dla mięśni. Pozwala tym samym na ograniczone korzystanie przez organizm z rezerw glikogenu mięśniowego, przez co może istotnie wpływać na zwiększenie możliwości wysiłkowych.

Ponadto, stanowiąc łatwo przyswajalne źródło energii, MCT zabezpiecza także przed korzystaniem z aminokwasów jako źródła energii. Nadaje mu to działanie antykataboliczne, szczególnie doceniane w okresach redukcji masy ciała, cechujących się restrykcjami kalorycznymi idącymi w parze z intensywnymi treningami.

Suplement idealny dla osób na diecie wysokotłuszczowej
Kwasy tłuszczowe o średniej długości łańcuchach są dobrze znane osobom stosującym diety wysokotłuszczowe, a w szczególności ketogeniczne. Jego suplementacja sprzyja produkcji ciał ketonowych, ułatwiając utrzymanie organizmu w stanie ketozy. Przyjmowanie MCT jest też przez niektórych wskazywane jako metoda na szybsze osiągnięcie stanu ketozy.

Osoby na diecie wysokotłuszczowej docenią z kolei olej MCT jako składnik o wysokim potencjale energetycznym. Będąc produktem czysto tłuszczowym, pozwala na przyjęcie porcji kalorii mogących być efektywnie przetworzonych na energię, przez co średniej długości łańcuchy tłuszczowe są doskonałą alternatywą dla węglowodanów. Szczególnie doceniane są jako dodatek do tzw. „bulletproof coffee”, czyli połączenia czarnej kawy z tłuszczem, zapewniającym maksymalny zastrzyk energii.

Wsparcie odchudzania
Przez niektórych olej MCT jest też polecany dla osób odchudzających się, szczególnie stosujących w tym celu diety wysokotłuszczowe. Działa on bowiem termogenicznie stymulując organizm do produkcji ciepła, przez co może zwiększać dobowy wydatek energetyczny ustroju. Jest to jeden ze sposobów na zwiększenie deficytu kalorycznego bez ograniczania ilości przyjmowanych kalorii.

Podsumowując, Keto Sports MCT Powder to innowacyjna forma oleju zawierającego średniej długości łańcuchów kwasy tłuszczowe. Stanowi suplement idealny zarówno dla osób na diecie ketogenicznej, jak i dla wszystkich chcących skorzystać z jego wyjątkowych właściwości. Łączy w sobie najwyższą jakość z wygodną w stosowaniu, uniwersalną postacią proszku.

 
OutOfStock
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
MCT Powder MCT Powder 270g
Keto Sports
99,00 zł

MCT Powder 270g

ilość: 270g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
99,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 97,02 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Najwyższej jakości źródło kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcuchach
  • Olej MCT w innowacyjnej, wygodnej formie proszku
  • Łatwo przyswajalne źródło energii
  • Ułatwia utrzymanie stanu ketozy
  • Zmniejsza ryzyko katabolizmu
  • Promuje zdolności wysiłkowe
  • Działa termogenicznie

Keto Sports MCT Powder to źródło najwyższej jakości kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcuchach w innowacyjnej, wygodnej formie proszku. Produkt ten skierowany jest głównie do osób stosujących dietę ketogeniczną, ale zalety jego stosowania docenią również wszyscy sportowcy chcący korzystać z zalet MCT.

Suplement ten stanowi źródło kwasów tłuszczowych MCT, szczególnie popularnych ostatnimi czasy ze względu na modę na diety wysokotłuszczowe. Często kojarzony jest z olejem kokosowym. Cechuje się wyjątkowym szlakiem metabolizmu w organizmie, pozwalającym na czerpanie z niego energii szybciej niż z innych tłuszczy. Oryginalny sposób ich konwersji w organizmie człowieka jest również przyczyną, przez którą olej MCT, będąc źródłem nasyconych kwasów tłuszczowych, nie wykazuje charakterystycznych dla nich negatywnych efektów zdrowotnych. Wręcz przeciwnie, wskazuje się na prozdrowotne aspekty stosowania MCT.

Innowacyjna forma dla maksymalnej wygody stosowania
Produkt ten wyróżnia się na tle innych źródeł kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcuchach swoją innowacyjną formą. W przeciwieństwie do standardowych, płynnych źródeł MCT, jest on w pełni sproszkowany. Pozwala to na zwiększenie wygody korzystania z suplementu. Jest to także rozwiązanie dla osób nie lubiących smaku olejów MCT. Forma proszku pozwala zarówno na bezpośrednie stosowanie suplementu po rozpuszczeniu w wodzie, jak i na bardziej kreatywne wykorzystywanie go podczas przygotowywania posiłków.

Maksymalnie efektywne źródło energii
Olej MCT dzięki swojemu specyficznemu szlakowi metabolicznemu stanowi doskonałe źródło energii, przez co wskazane jest jego stosowanie okołotreningowo. Pozwala na dostarczenie wysoko efektywnej porcji kalorii w szybkim tempie przekładających się na energię bezpośrednio dostępną dla mięśni. Pozwala tym samym na ograniczone korzystanie przez organizm z rezerw glikogenu mięśniowego, przez co może istotnie wpływać na zwiększenie możliwości wysiłkowych.

Ponadto, stanowiąc łatwo przyswajalne źródło energii, MCT zabezpiecza także przed korzystaniem z aminokwasów jako źródła energii. Nadaje mu to działanie antykataboliczne, szczególnie doceniane w okresach redukcji masy ciała, cechujących się restrykcjami kalorycznymi idącymi w parze z intensywnymi treningami.

Suplement idealny dla osób na diecie wysokotłuszczowej
Kwasy tłuszczowe o średniej długości łańcuchach są dobrze znane osobom stosującym diety wysokotłuszczowe, a w szczególności ketogeniczne. Jego suplementacja sprzyja produkcji ciał ketonowych, ułatwiając utrzymanie organizmu w stanie ketozy. Przyjmowanie MCT jest też przez niektórych wskazywane jako metoda na szybsze osiągnięcie stanu ketozy.

Osoby na diecie wysokotłuszczowej docenią z kolei olej MCT jako składnik o wysokim potencjale energetycznym. Będąc produktem czysto tłuszczowym, pozwala na przyjęcie porcji kalorii mogących być efektywnie przetworzonych na energię, przez co średniej długości łańcuchy tłuszczowe są doskonałą alternatywą dla węglowodanów. Szczególnie doceniane są jako dodatek do tzw. „bulletproof coffee”, czyli połączenia czarnej kawy z tłuszczem, zapewniającym maksymalny zastrzyk energii.

Wsparcie odchudzania
Przez niektórych olej MCT jest też polecany dla osób odchudzających się, szczególnie stosujących w tym celu diety wysokotłuszczowe. Działa on bowiem termogenicznie stymulując organizm do produkcji ciepła, przez co może zwiększać dobowy wydatek energetyczny ustroju. Jest to jeden ze sposobów na zwiększenie deficytu kalorycznego bez ograniczania ilości przyjmowanych kalorii.

Podsumowując, Keto Sports MCT Powder to innowacyjna forma oleju zawierającego średniej długości łańcuchów kwasy tłuszczowe. Stanowi suplement idealny zarówno dla osób na diecie ketogenicznej, jak i dla wszystkich chcących skorzystać z jego wyjątkowych właściwości. Łączy w sobie najwyższą jakość z wygodną w stosowaniu, uniwersalną postacią proszku.

 
Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 270 gPorcja jednorazowa: 9 gIlość porcji w opakowaniu: 30
w porcji (9 g)zawartość%ZDS
Kalorie64 kcal-
Kalorie z Tłuszczu55 kcal-
Tłuszcz6 g11%
Tłuszcze Nasycone6 g35%
Tłuszcze Trans0 g-
Cholesterol0 g-
Sód53 mg0%
Węglowodany Łącznie1 g-
Błonnik Pokarmowy0 g-
Cukry1 g-

Pozostałe składniki

Odtłuszczone Mleko w Proszku, Fosforan Disodu, Dwutlenek Krzemionki.

 
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Trec
59,00 zł
(1)

Kompleks szybko wchłanialnych węglowodanów. Zapewnia wzrost siły i szybszą regenerację.

Kupuję
Take-A-Whey
66,00 zł

Wysokiej jakości preparat białkowy. Stanowi szybki i przyjemny sposób na uzupełnienie protein.

Kupuję
5% Nutrition
179,00 zł

Mieszanka węglowodanów o niskim IG pochodzących z batatów, ignamów i owsa. Wzrost siły i szybka regeneracja.

Kupuję
Now Foods
48,00 zł

Suplement diety zawierający chrom. Reguluje apetyt i wydzielanie insuliny, zmniejsza poziom cholesterolu.

Kupuję
Now Foods
25,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający chrom. Reguluje apetyt i wydzielanie insuliny, zmniejsza poziom cholesterolu.

Kupuję
Trec
58,00 zł

Kremowy szejk białkowy o bardzo dobrym smaku. Uzupełnia dietę w proteiny potrzebne sportowcom.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Ostatnio na blogu

Wpływ miodu na kondycję zdrowotną osób aktywnych fizycznie

Wpływ miodu na kondycję zdrowotną osób aktywnych fizycznie

Miód jest zaliczany do grupy substancji słodzących pochodzenia naturalnego, które chętnie wykorzystywane są na co dzień w wielu gospodarstwach domowych na...

czytaj więcej
Równowaga w treningu siłowym

Równowaga w treningu siłowym

Trening siłowy i równowaga. Ta fraza różnym osobom może przywodzić na myśl różnie skojarzenia. Czym jest tak naprawdę równowaga, która powinna...

czytaj więcej
Krótki sen a uczucie głodu

Krótki sen a uczucie głodu

Fachowe piśmiennictwo wskazuje, że manipulowanie długością snu i/lub jego jakością może mieć znaczący wpływ na kompozycję sylwetki, spożycie pokarmu,...

czytaj więcej
Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Witamina D redukuje agresję w komórkach czerniaka

Naukowcy z Cancer Research UK stwierdzili, że witamina D wpływa na zachowanie komórek czerniaka w laboratorium, czyniąc je mniej agresywnymi. Naukowcy z...

czytaj więcej
Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Jaka Ashwagandha jest najlepsza? – Ranking

Na rynku znajduje się ogromny wybór produktów zawierających ekstrakt Ashwagandha. Przeciętny konsument myśli tokiem:...

czytaj więcej
Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

Indukcja porodu – kiedy coś idzie nie tak…

W poprzednim tygodniu projektu opisałam, jak rozpoznać czy poród już się zaczął oraz jak w ogóle wygląda właściwy przebieg porodu naturalnego. Biorąc...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027