Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Whey Protein Complex 100% Dragon Ball Limited Edition Whey Protein Complex 100% Dragon Ball Limited Edition

Olimp Whey Protein Complex 100% Dragon Ball Limited Edition to wspaniałe rozwiązanie dla każdego sportowca, który pragnie osiągnąć atletyczną sylwetkę niczym Son Goku z popularnego serialu animowanego Dragon Ball. Produkt dostępny jest w formie proszku, dzięki czemu można go łatwo przyrządzić w postaci smacznego szejka lub pysznego dodatku do omleta, pancake’a, czy innej przekąski deserowej.

Suplementacja godna profesjonalistów
Odżywki białkowe są najpopularniejszymi suplementami, w które zaopatrują się adepci sportów siłowych niezależnie od wieku, płci, czy poziomu zaawansowania. Białko jest bardzo ważnym makroskładnikiem w diecie sportowca. Trafia do przewodu pokarmowego, gdzie trawione jest do aminokwasów, a następnie dociera wraz z prądem krwi do komórek mięśniowych. Te poddane są intensywnemu treningowi, który mocno nadszarpuje strukturę włókien i prowadzi do ich zniszczenia. Odpowiednia nadbudowa, nazywana superkompensacją, zachodzi w trakcie procesu biosyntezy białka. To w niej wykorzystywane są aminokwasy pochodzące z pożywienia.

Jak nietrudno sobie wyobrazić, niedobory dietetyczne skutkują zahamowaniem tego procesu, tym samym opóźniając progresję treningową. W takich sytuacjach warto sięgnąć po wsparcie z zewnątrz i podnieść ilość protein w diecie odżywką białkową najwyższej jakości. Nie bez powodu produkty firmy Olimp cenione są na całym świecie, gdyż marka ta wytwarza swoje suplementy i akcesoria treningowe z najwyższej jakości surowców.

Długotrwały efekt anaboliczny
Obecne technologie filtracji pozwalają pozyskać różne formy białka serwatkowego. Najbardziej popularne są koncentrat i izolat, zawarte w oferowanej odżywce. Jednak czym one tak naprawdę się różnią?

Koncentrat białka serwatkowego produkowany jest z mleka krowiego, poddawanego procesowi ultra-, zaś izolat mikrofiltracji. Dla przeciętnego konsumenta nie ma to jednak znaczenia, ważniejsze są ich właściwości. Otóż porównując obydwie formy, na pierwszy rzut oka wysuwa się różnica w zawartości białek, węglowodanów i tłuszczów, a także czas wchłaniania – na korzyść izolatu. Obecność mikroelementów i globulin to cechy świadczące „za” stosowaniem koncentratu.

Takie połączenie pozwala zachować najbardziej optymalne właściwości anaboliczne. Suplement dostarczony bezpośrednio po treningu umożliwia w bardzo krótkim okresie czasu przetransportowanie niezbędnych dla komórek mięśniowych aminokwasów. Dodatkowa obecność formy trawionej i rozprowadzonej po ustroju nieco wolniej, utrzymuje ten efekt przez długie godziny.

Warto dodać, iż odżywka jest bardzo dobrym źródłem jednego z aminokwasów kluczowych dla rozwoju tkanki mięśniowej. L-leucyna, jako jeden z nielicznych związków dostarczanych wraz z dietą, posiada zdolność aktywacji procesu biosyntezy białek. Przyjmując zaledwie jedną porcję produktu, sportowiec przekracza tzw. „próg leucynowy”, który wynosi 2 gramy, tym samym jeszcze silniej podkręcając anabolizm.

Wsparcie dla sylwetki
Białko jest makroskładnikiem potrzebnym nie tylko podczas budowania potężnej masy mięśniowej. Okazuje się, iż suplementacja przydaje się również w trakcie okresu redukcji tkanki tłuszczowej.

Deficyt energetyczny uzyskany poprzez prowadzenie restrykcyjnej diety, a także powiększany regularnym wysiłkiem fizycznym, nie jest obojętny dla struktury tkanki mięśniowej. Organizm w początkowych etapach energię pozyskuje z zapasów – glikogenu i tłuszczu, jednak ich zbyt duże nadszarpnięcie uruchamia rezerwę białkową. W takim momencie dochodzi do przemian metabolicznych białek mięśniowych i tzw. „spadków”. Aby im zapobiec konieczne jest dostarczanie nawet 2,5 grama białek na kilogram masy ciała.

Dowiedziono bowiem, iż proteiny pozyskane ze źródeł zewnętrznych pozwalają zahamować wyżej opisany efekt.

Aby nie doprowadzić do zmniejszenia, bądź całkowitej redukcji deficytu, producent zadbał o niską wartość energetyczną odżywki. Jedna porcja zawiera niewiele ponad 100 kcal, w tym niewielką ilość tłuszczów i węglowodanów. W porównaniu z innymi produktami, wartości te są mocno konkurencyjne.

Podsumowując, Olimp Whey Protein Complex 100% Dragon Ball Limited Edition to propozycja dla każdego, kto pragnie uzupełnić niedobory białka w diecie, bez względu na posiadany staż treningowy. Specjalnie dobrana mieszanka dwóch form – izolatu i koncentratu, pozwala jeszcze lepiej zoptymalizować proces superkompensacji włókien mięśniowych.

InStock
Since 2005
Dodaj do koszyka
Whey Protein Complex 100% Dragon Ball Limited Edition Whey Protein Complex 100% Dragon Ball Limited Edition 700g
Olimp
64,00 zł

Whey Protein Complex 100% Dragon Ball Limited Edition

Wszystkie gramatury

700g
64,00 zł
2270g
179,00 zł

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

bok@mz-store.pl

+48 22 602 26 41 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Polecany zarówno podczas okresu masowego, jak i redukcyjnego
  • Posiada niską wartość energetyczną w jednej porcji!
  • Skutecznie promuje procesy anaboliczne w mięśniach
  • Specjalne dobrana mieszanka dwóch form serwatki
  • Usprawnia potreningową regenerację
  • Aż 26 gramów białka w jednej porcji!
  • Atrakcyjne warianty smakowe
  • Hamuje procesy kataboliczne
  • Mała ilość tłuszczu i cukrów
  • Wysoka zawartość leucyny
  • Limitowana edycja

Olimp Whey Protein Complex 100% Dragon Ball Limited Edition to wspaniałe rozwiązanie dla każdego sportowca, który pragnie osiągnąć atletyczną sylwetkę niczym Son Goku z popularnego serialu animowanego Dragon Ball. Produkt dostępny jest w formie proszku, dzięki czemu można go łatwo przyrządzić w postaci smacznego szejka lub pysznego dodatku do omleta, pancake’a, czy innej przekąski deserowej.

Suplementacja godna profesjonalistów
Odżywki białkowe są najpopularniejszymi suplementami, w które zaopatrują się adepci sportów siłowych niezależnie od wieku, płci, czy poziomu zaawansowania. Białko jest bardzo ważnym makroskładnikiem w diecie sportowca. Trafia do przewodu pokarmowego, gdzie trawione jest do aminokwasów, a następnie dociera wraz z prądem krwi do komórek mięśniowych. Te poddane są intensywnemu treningowi, który mocno nadszarpuje strukturę włókien i prowadzi do ich zniszczenia. Odpowiednia nadbudowa, nazywana superkompensacją, zachodzi w trakcie procesu biosyntezy białka. To w niej wykorzystywane są aminokwasy pochodzące z pożywienia.

Jak nietrudno sobie wyobrazić, niedobory dietetyczne skutkują zahamowaniem tego procesu, tym samym opóźniając progresję treningową. W takich sytuacjach warto sięgnąć po wsparcie z zewnątrz i podnieść ilość protein w diecie odżywką białkową najwyższej jakości. Nie bez powodu produkty firmy Olimp cenione są na całym świecie, gdyż marka ta wytwarza swoje suplementy i akcesoria treningowe z najwyższej jakości surowców.

Długotrwały efekt anaboliczny
Obecne technologie filtracji pozwalają pozyskać różne formy białka serwatkowego. Najbardziej popularne są koncentrat i izolat, zawarte w oferowanej odżywce. Jednak czym one tak naprawdę się różnią?

Koncentrat białka serwatkowego produkowany jest z mleka krowiego, poddawanego procesowi ultra-, zaś izolat mikrofiltracji. Dla przeciętnego konsumenta nie ma to jednak znaczenia, ważniejsze są ich właściwości. Otóż porównując obydwie formy, na pierwszy rzut oka wysuwa się różnica w zawartości białek, węglowodanów i tłuszczów, a także czas wchłaniania – na korzyść izolatu. Obecność mikroelementów i globulin to cechy świadczące „za” stosowaniem koncentratu.

Takie połączenie pozwala zachować najbardziej optymalne właściwości anaboliczne. Suplement dostarczony bezpośrednio po treningu umożliwia w bardzo krótkim okresie czasu przetransportowanie niezbędnych dla komórek mięśniowych aminokwasów. Dodatkowa obecność formy trawionej i rozprowadzonej po ustroju nieco wolniej, utrzymuje ten efekt przez długie godziny.

Warto dodać, iż odżywka jest bardzo dobrym źródłem jednego z aminokwasów kluczowych dla rozwoju tkanki mięśniowej. L-leucyna, jako jeden z nielicznych związków dostarczanych wraz z dietą, posiada zdolność aktywacji procesu biosyntezy białek. Przyjmując zaledwie jedną porcję produktu, sportowiec przekracza tzw. „próg leucynowy”, który wynosi 2 gramy, tym samym jeszcze silniej podkręcając anabolizm.

Wsparcie dla sylwetki
Białko jest makroskładnikiem potrzebnym nie tylko podczas budowania potężnej masy mięśniowej. Okazuje się, iż suplementacja przydaje się również w trakcie okresu redukcji tkanki tłuszczowej.

Deficyt energetyczny uzyskany poprzez prowadzenie restrykcyjnej diety, a także powiększany regularnym wysiłkiem fizycznym, nie jest obojętny dla struktury tkanki mięśniowej. Organizm w początkowych etapach energię pozyskuje z zapasów – glikogenu i tłuszczu, jednak ich zbyt duże nadszarpnięcie uruchamia rezerwę białkową. W takim momencie dochodzi do przemian metabolicznych białek mięśniowych i tzw. „spadków”. Aby im zapobiec konieczne jest dostarczanie nawet 2,5 grama białek na kilogram masy ciała.

Dowiedziono bowiem, iż proteiny pozyskane ze źródeł zewnętrznych pozwalają zahamować wyżej opisany efekt.

Aby nie doprowadzić do zmniejszenia, bądź całkowitej redukcji deficytu, producent zadbał o niską wartość energetyczną odżywki. Jedna porcja zawiera niewiele ponad 100 kcal, w tym niewielką ilość tłuszczów i węglowodanów. W porównaniu z innymi produktami, wartości te są mocno konkurencyjne.

Podsumowując, Olimp Whey Protein Complex 100% Dragon Ball Limited Edition to propozycja dla każdego, kto pragnie uzupełnić niedobory białka w diecie, bez względu na posiadany staż treningowy. Specjalnie dobrana mieszanka dwóch form – izolatu i koncentratu, pozwala jeszcze lepiej zoptymalizować proces superkompensacji włókien mięśniowych.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 35 gIlość porcji w opakowaniu: 20
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1624 kJ/382 kcal*
Białko75 g*
Węglowodany11 g*
w tym cukry4,0 g*
Tłuszcz4,2 g*
w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,7 g*
Sód0,86 g*

Pozostałe składniki

95% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC (z mleka), izolat białek serwatkowych WPI – CFM® (z mleka)), aromaty, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), fruktoza, regulatory kwasowości - kwas jabłkowy, kwas cytrynowy (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych), regulatory kwasowości – cytryniany sodu; substancje zagęszczające – guma arabska, guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy; substancje słodzące - acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany; emulgator – lecytyna sojowa; sól (dla wszystkich rodzajów smaków czekoladowych), barwniki: koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków: truskawkowych, truskawkowo-kiwi, wiśniowych i wiśniowo-bananowych), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków: cookies cream, toffi, czekoladowych, ice coffee, kawowych, capucino, tiramisu, orzechów laskowych), ryboflawina, E 133 (dla wszystkich rodzajów smaków pistacjowych).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
  • Promocja
Menopauzin
Olimp
19,00 zł 16,00 zł
(1)

Kompleks witamin i mikroelementów dla kobiet w okresie menopauzy. Poprawia samopoczucie fizyczne.

Kupuję
Life Extension
105,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Trec
27,00 zł

Suplement diety, który wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej oraz zwiększa wydolność fizyczną.

Kupuję
Life Extension
119,00 zł

Suplement diety wspomagający ochronę stawów. Zawiera przebadane klinicznie składniki.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Grenade
8,90 zł

Baton z wysoką zawartością białka. Słodzony poliolami, o niskiej zawartości cukrów prostych.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Korzyści zdrowotne wynikające z podawania dysmutazy ponadtlenkowej

Dysmutaza ponadtlenkowa jest enzymem występującym naturalnie w organizmie. Dostępna jest ona również w postaci suplementów diety i zastrzyków. Główną...

czytaj więcej
Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Wpływ resweratrolu na ryzyko sercowo-naczyniowe

Resweratrol (3,5,4′-trihydroksystilben) należy do grupy związków polifenolowych zwanych stylbenami, które znajdują się przede wszystkim w owocach...

czytaj więcej
Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Alkohol a budowanie masy mięśniowej

Regularna, a nawet sporadyczna konsumpcja alkoholu i wysportowana sylwetka w ujęciu obiegowym uznawane są za conajmniej niewspółgrające. Dość powszechnie...

czytaj więcej
Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Co się dzieje z tkanką tłuszczową gdy tracimy na wadze?

Choć tytułowe pytanie na pierwszy rzut oka może wydawać się conajmniej banalnie proste i wręcz można by było powiedzieć, iż jest to pytanie retoryczne,...

czytaj więcej
Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

Kreatyna jako modulator funkcji kognitywnych i wsparcie energetyki mózgu – czy aby na pewno? – część 2

W poprzedniej części miałem przyjemność napisać parę słów o tym czym jest kreatyna i po co stosuje się ją w sporcie. Nadmieniłem także nieco o jej...

czytaj więcej
Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Zastosowanie wariacji w kompleksach treningowych

Wariacje kompleksów i ich zastosowanie jako metoda na osiągnięcie formy sportowej w różnych aspektach. Biorąc pod lupę powszechnie stosowaną metodykę...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027