Zamówienie: | 218,00 zł | 435,00 zł | 653,00 zł | 871,00 zł | 1 088,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
Zamówienie: | 218,00 zł | 435,00 zł | 653,00 zł | 871,00 zł | 1 088,00 zł |
---|
Wysyłka: | -11,00 zł | -22,00 zł | -33,00 zł | -44,00 zł | -55,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
od 3 sztuk tylko: 175,42 zł / szt. -2%
Now Foods Neptune Krill to suplement diety w postaci miękkich kapsułek żelowych, zawierający silnie skoncentrowany olej z kryla antarktycznego w opatentowanej formie NKO®. Preparat stanowi bogate i łatwo przyswajalne źródło długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3: EPA i DHA, a także fosfolipidów i estryfikowanej astaksantyny o właściwościach antyoksydacyjnych.
Olej z kryla antarktycznego – jest doskonałym źródłem długołańcuchowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3: EPA i DHA, które charakteryzują się szerokim spektrum właściwości prozdrowotnych w organizmie człowieka. Wykazano, iż mogą przyczyniać się do znaczącej poprawy lipidogramu krwi, polepszenia funkcjonowania gospodarki węglowodanowej organizmu, a także obniżenia nadprodukcji reaktywnych form tlenu. Kwasy omega-3 poprawiają również ukrwienie mózgu i usprawniają przesyłanie sygnałów nerwowych, jak również regulują stężenie cytokin. Dowiedziono także, że stosowanie oleju z kryla antarktycznego wiąże się poprawą funkcji kognitywnych, polepszeniem funkcjonowania układu immunologicznego i obniżeniem stresu oksydacyjnego.
Astaksantyna – jest związkiem karotenoidowym, który wykazuje silne działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu zapobiega utlenianiu błon biologicznych, chroni przed peroksydacją lipidów osocza krwi, jak również optymalizuje stężenie cholesterolu w surowicy. Ponadto dowiedziono, iż pełni ona ważną rolę w profilaktyce i wspomaganiu leczenia rozmaitych chorób sercowo-naczyniowych.
Fosfolipidy - są podstawowym składnikiem błon komórkowych i odpowiadają za ich stabilizację, właściwe funkcjonowanie oraz przyspieszanie procesu ich naprawy. Regulują sygnalizację komórkową, aktywność enzymatyczną, a także wykazują zdolność do hamowania utleniania lipidów.
Podsumowując, Now Foods Neptune Krill to preparat, który stanowi doskonałe, kompleksowe wsparcie codziennego funkcjonowania organizmu i wzmacnia ochronę przed rozwojem chorób cywilizacyjnych.
Produkt zaleca się przechowywać bezpiecznie w chłodnym oraz suchym miejscu i należy chronić go przed wilgocią.
Suplementacja olejem z kryla antarktycznego jest bezpieczna i dobrze tolerowana w przypadku długotrwałego stosowania jako codzienne uzupełnienie diety w długołańcuchowe wielonienasycone kwasy Omega-3 oraz antyoksydanty.
Szczególne korzyści zdrowotne wynikające z zastosowania niniejszego suplementu diety powinny uzyskać osoby z nieprawidłowym profilem lipidowym krwi, pogorszeniem funkcji poznawczych, obniżoną odpornością i zaburzeniami gospodarki węglowodanowej.
Warto przyjmować preparat wraz z posiłkiem bogatym w tłuszcze, aby zapewnić optymalne wchłaniane substancji aktywnych zawartych w produkcie.
Now Foods to firma z wieloletnim doświadczeniem w branży, która oferuje szeroki wybór odżywek i suplementów diety. Marka znana jest między innymi z wysokiej jakości preparatów przeznaczonych do pielęgnacji włosów i paznokci oraz suplementów wpływających korzystnie na układ odpornościowy. W ofercie dostępne są również preparaty o działaniu antyoksydacyjnym, przeciwbakteryjnym, zmniejszającym apetyt, wspomagającym redukcję tkanki tłuszczowej i poprawiającym trawienie. Wszystkie produkty wykonane są na bazie naturalnych składników.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w porcji (1 kapsułka) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Kalorie | 10 | |
Całkowita zawartość tłuszczu | 1 g | 1 % |
Neptune Krill Oil (NKO®) | 1000 mg | †† |
Kwasy tłuszczowe Omega-3 ogółem | 250 mg | †† |
Kwas eikozapentaenowy (EPA) | 135 mg | †† |
Kwas dokozaheksaenowy (DHA) | 60 mg | †† |
Fosfolipidy | 450 mg | †† |
Estryfikowana astaksantyna | 360 mcg | †† |
Kapsułka miękka (żelatyna wołowa, gliceryna, woda). Zawiera skorupiaki (kryl).
Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.
Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.
Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.
Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.
Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym. Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.
Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.
Omega 3 (n-3) grupa nienasyconych kwasów tłuszczowych: krótkołańcuchowych (kwas linolenowy, zaliczany do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowych (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]). Liczba 3 informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. NNKT dość obficie dostarczany jest w pożywieniu i może być dostarczany z pokarmem. EPA i DHA (oleje z tłuszczów ryb morskich) są dostarczane poprzez żywność pochodzenia morskiego (ryby morskie i owoce morza). Powstają również w organizmie ludzkim w wyniku procesów denaturacji i elongacji kwasu alfa-linolenowego, jednak w ilości niewystarczającej dla pełnych potrzeb organizmu. Dlatego powinny być dostarczane z zewnątrz. Przy stosowaniu tzw. diety zachodniej bardziej wskazana jest suplementacja kwasów tłuszczowych z rodziny Omega 3 (niż Omega 6).
Suplementacja kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3 zalecana jest osobom aktywnym fizycznie w celu uzupełnienia i zapobiegania niedoborom w organizmie, jak również w uwagi na ich wpływ w skład ciała i wydolność tlenową oraz regenerację tkanek. Ponadto reguluje pracę układu krwionośnego (w tym serca), nerwowego, oddechowego oraz narządów ruchu. Preparaty zawierające EPA i DHA stanowią uzupełnienie diety wysiłkowej, bez względu na stopień wysiłku i wytrenowania.
Suplementy kwasów tłuszczowych z grupy Omega 3, w zasadzie, produkowane są w postaci kapsułek w połączeniu z witaminą E, jako przeciwutleniaczem, dostępne w sprzedaży na: www.muscle-zone.pl
Dawkowanie suplementów zwyczajowo zalecane w sporcie: Zależnie od podaży z dietą i spożycia omega 6 wynosi 1 – 5g EPA i DHA/24h.
Co to jest za składnik EPA (kwas eikozapentaenowy)?
EPA (kwas eikozapentaenowy) jest długołańcuchowym, wielonienasyconym kwasem tłuszczowym z rodziny omega 3. Długość łańcucha tego kwasu tłuszczowego wynosi 20 atomów węgla, a pierwsze z pięciu wiązań podwójnych znajduje się przy trzecim od końca atomie, co jest charakterystyczne dla kwasów omega 3. Najobficiej występuje w olejach rybich, gdzie znajdziemy go w towarzystwie kwasu dokozaheksaenowego (DHA).
EPA jest prekursorem do prostaglandyn i innych eikozanoidów, przez co przyczynia się do regulacji stanów zapalnych. Bierze udział w hamowaniu agregacji płytek. Przyczynia się także do obniżenia poziomu triglicerydów we krwi. EPA blokuje aktywność enzymu znajdującego się na błonach komórkowych zwanego fosfolipazą A2, który pod wpływem stresorów może uwalniać wielonienasycony kwas tłuszczowy (z grupy eikozanoidów) ze środka szkieletu glicerolowego. EPA może być także w pewnym stopniu konwertowany do 22-węglowego DHA. Oba te kwasy korzystnie wpływają na kondycję układu nerwowego oraz na zdrowie układu sercowo-naczyniowego.
Kwas eikozapentaenowy zawarty jest w suplementach diety zawierających omega 3, dostępnych w ofercie sklepu muscle-zone.pl
DHA (kwas dokozaheksaenowy) - kwas z rodziny kwasów omega-3, nienasycony kwas tłuszczowy z ostatnim podwójnym wiązaniem w łańcuchu znajduje się na trzecim od końca atomie węgla. Syntetyzowany w organizmie ludzkim z kwasu eikozapentaenowego, lub pobierany z pokarmami pochodzenia morskiego (ryby, szczególnie łososiowate). W medycynie wskazany jest w leczeniu depresji, choroby Alzheimera, ADHD. Odnotowano jego korzystny wpływ na gospodarkę insulinową oraz układy krwionośni i hormonalny. Stosowany w odpowiednich dawkach wpływa korzystnie na skład i estetykę ciała. W suplementacji wchodzi w skład preparatów zawierających olej rybi, stanowiących uzupełnienie braków nienasyconych kwasów tłuszczowych Omega 3, zalecanych ludziom o zróżnicowanej aktywności fizycznej.
Dawkowanie: 200–2000 mg na dobę.
Astaksantyna - uważana jest obecnie za najsilniejszy antyoksydant (według badań o wiele silniejszy od witaminy C, czy też beta-karotenu), mający także działanie oczyszczające dla organizmu. Substancja ta jest zatem niezwykle istotna w procesie usuwania nadmiaru wolnych rodników oraz detoksykacji.
Jako związek z grupy karotenoidów warunkuje proces prawidłowego widzenia, jednak nie jest ona zużywana jako budulec retinolu (pochodna witaminy A), a swoje funkcje może pełnić w całym organizmie, gdzie też jest transportowana. Dowiedziono, że astaksantyna pomaga hamować powstawanie zmian patologicznych w siatkówce oka, a więc wprowadzenie jej do diety może nawet spowodować poprawę wzroku.
Astaksantyna zmniejsza również ciśnienie tętnicze krwi, dzięki czemu maleje ryzyko wystąpienia zaburzeń w pracy układu krwionośnego. Dodatkowo, posiada działanie protekcyjne względem neuronów, co może w przyszłości mieć kolosalne znaczenie w chorobie Parkinsona, czy Alzheimera.
Karotenoid ten jest także przyjazny dla diabetyków, ponieważ dzięki właściwościom antyoksydacyjnym hamuje utlenianie cholesterolu LDL oraz sprawia, że komórki trzustki są bardziej wrażliwe na insulinę.
Kawa z grzybami leczniczymi – Mushroom Cofee
Jeśli należysz do grona osób, które uwielbiają aromat czarnego trunku o poranku, lub też doszukują się w nim wsparcia...
#21 Badania suplementów – Apollo’s Hegemony Zinc Bisglycinate
Cynk jest jednym z najważniejszych minerałów w naszej diecie. Nie ulega to żadnym wątpliwościom. Jego odpowiednia podaż w...
Trening izometryczny nie cieszy się zbytnią popularnością w Polsce, natomiast jest powszechnie znany i stosowany na zachodzie. Z tego też powodu...
Odporność jest naszą naturalną barierą przed infekcjami i drobnoustrojami. Za jedną z najsilniejszych substancji...
#20 Badania suplementów – MZ-Store Isolate
Kupując odżywkę białkową ufamy informacjom zawartym w opisie produktu na stronie internetowej lub zerkamy na etykietę, aby upewnić się ile w nim białka....
Kofeina – naturalna dawka energii
Pobudzenie na treningu sportowym, walka z sennością czy próba „przedłużenia” doby to najczęstsze sytuacje w...