Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:237,00 zł475,00 zł712,00 zł950,00 zł1 187,00 zł
Wysyłka:-12,00 zł-24,00 zł-36,00 zł-48,00 zł-60,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Spirulina Spirulina 1000mg 120 tab.
Now Foods
65,00 zł

Spirulina 1000mg 120 tab.

ilość: 1000mg 120 tab.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł
65,00 złz VAT
1,63 zł / porcja

od 3 sztuk tylko 63,70 zł /szt. -2%

Możemy Ciebie powiadomic kiedy produkt bedzie znow dostepny
Zapisz

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Podwojona dawka zielonej algi w jednej porcji (!)
  • Wyrównuje niedobory wynikające z diety
  • Bogactwo witamin i mikroelementów
  • Wspiera funkcje odpornościowe
  • Idealna dla wegetarian i wegan
  • Reguluje poziom cholesterolu
  • Działanie przeciwgrzybicze
  • Działanie antyoksydacyjne
  • Obniża ciśnienie krwi
  • Naturalny detoks

Now Foods Spirulina to suplement diety zawierający organiczną, zielono-niebieską algę w dużej dawce 1000 mg o niezwykłych właściwościach zdrowotnych i potężnej porcji witamin oraz mikro- i makroelementów.

Spirulina – to roślina z gatunku sinic (cyjanobakterii) hodowlana przede wszystkim na rejonach Chin, Tajwanu, Czadu oraz Meksyku. Zdobyła popularność na całym świecie ze względu na swoje łatwo przyswajalne wartości odżywcze i potwierdzony korzystny wpływ na zdrowie człowieka. Z tego względu nazywana jest pokarmem z grupy Superfoods.

Źródło pełnowartościowego białka
Spirulina bogata jest w duże ilości pełnowartościowego białka, czyli zawiera wszystkie egzogenne aminokwasy, dlatego szczególnie polecana jest wegetarianom i weganom, ale także sportowcom jako uzupełnienie dziennej porcji protein w diecie. Ze względu na swoją potężną koncentracje aminokwasów nazywana jest często „zielonym mięsem”.

Źródła witamin, minerałów i GLA
Ponadto zawiera wiele ważnych witamin oraz bioflawonoidów np.: A, D, K, C, E oraz magnez, żelazo, selen, cynk czy chrom. Szacuje się, że spirulina wchłaniania jest przez organizm człowieka nawet na poziomie 90%, dlatego uważana jest za świetny środek do uzupełnienia niedoborów mikro- i makroelementów. Co ciekawe, spirulina bogata jest w duże ilości bardzo rzadkiego kwasu gamma linolenowego (GLA), wchodzącego w skład kwasów omega 6, którego niedobór prowadzi do problemów z nawilżeniem skóry, gojeniem się ran oraz pękaniem naczynek.

Doskonały środek do walki z anemią
Spirulina może okazać się zbawiennym środkiem w walce z anemią u dzieci i dorosłych. Duża ilość łatwo przyswajalnej witaminy B12, kwasu foliowego i żelaza sprawia, że z powodzeniem sprawdza się w leczeniu niedokrwistości odbudowując łańcuch hemoglobinowy. Naturalna forma z jaką wprowadzamy niezbędne składniki sprawia, że nie musimy martwić się o różnego rodzaju nietolerancje, które zdarzają się podczas suplementacji aptecznym żelazem i kwasem foliowym.

Wsparcie układu odpornościowego
Spirulina oddziaływuje stymulująco na układ immunologiczny, pobudzając limfocyty, makrofagi i komórki NK do wzmożonej pracy. Przydaje się podczas silnych infekcji oraz alergii, ponieważ wiele bioaktywnych składników znajdujących się w algach wykazują działanie antyhistaminowe łagodząc objawy tj.: pieczenie, swędzenie, katar czy kaszel. Stosowanie popularnych leków antyhistaminowych tłumi działanie układu immunologicznego prowadząc do jego osłabionej odporności, dlatego lepiej sięgać po naturalne i sprawdzone środki.

Niektóre badania dowodzą, że spirulina może być stosowana w przypadku osób z wirusem HIV, ponieważ opóźnia i nie dopuszcza do rozprzestrzenienia się wirusa w organizmie.

Działanie przeciwgrzybicze
Spirulina wykazuje także silne działanie przeciwgrzybicze u osób cierpiących na choroby autoimmunizacyjne tj.: Hashimoto, toczeń czy chorobę Crohna. Pomaga w zahamowaniu rozprzestrzeniania się grzybów z rodziny Candida wpierając prawidłową mikroflorę jelitową i rozwój dobry bakterii.

Pomoc w usuwaniu metali ciężkich
Niektóre kraje na świecie np.: Bangladesz, dotknięte są problemem wysokiego stężenia szkodliwego arsenu w wodach pitnych. Spirulina okazała się doskonałym antidotum dla osób zatrutych tym szkodliwym pierwiastkiem. Badania pokazują, że podanie nawet niewielkich dawek alg (500 mg na dobę) przez okres 3 miesięcy obniżyło poziom arsenu o ok.50%, co znacząco przełożyło się na stan zdrowia i samopoczucie pacjentów.

Obniżenie ciśnienia krwi
Bioaktywna substancja zawarta w spirulinie o nazwie fikocyjanina wykazuje silne działanie obniżające ciśnienie krwi. Okazuje się to zbawienne dla osób z ze stwierdzonym zespołem metabolicznym, które narażone są na zwiększone ryzyko udaru mózgu, zawału serca, oraz na problemy ze strony układu sercowo-naczyniowego. Dawka 4,5 g algi dziennie obniżyła znacząco ciśnienie krwi u wszystkich badanych osób w wieku 18-65 lat.

Pozytywny wpływ na lipidogram
Badania wykonane na ludziach starszych (od 60 roku życia) udowodniły, że podawanie 8g spiruliny dziennie wpływa na regulacje lipidogramu – obniżając cholesterol całkowity, trójglicerydy oraz frakcje cholesterolu LDL, a podnosząc poziom dobrego cholesterolu HDL, co zapobiega miażdżycy i chorobom serca. Regularne stosowanie alg może zastąpić przyjmowanie szkodliwych leków sztucznie obniżających poziom cholesterolu we krwi – statyn.

Działanie przeciwnowotworowe
Składniki zwane pigmentami – chlorofil i fikocyjanina okazują się doskonałymi przeciwutleniaczami oraz stymulatorami układu immunologicznego, wspomagając produkcje przeciwciał, które potrzebne są do zwalczania infekcji, wirusów oraz komórek nowotworowych. Badania przeprowadzone w Chinach wykazały, że regularne zażywane spiruliny hamuje wzrost komórek MCF-7, które powstają w przypadku raka piersi.

Regulacja glikemii poposiłkowej
Fikocyjanina hamując lipazę trzustkową normalizuje wyrzuty insuliny po posiłku, których odpowiednie stężenie ważne jest dla osób z insulinoopornością czy cukrzycą typu 2. Z kolei zawarta w spirulinie fenyloalanina silnie tłumi napady głodu, co przydaje się podczas redukcji tkanki tłuszczowej.

Podsumowując, Spirulina firmy Now Foods to naturalny produkt zawierający bogatą w witaminy i składniki odżywcze algę, która posiada szereg właściwości prozdrowotnych. Z powodzeniem stosowana może być przez osoby wykluczające na co dzień pokarmy mięsne oraz borykające się z problemem anemii. Dodatkowo przyda się osobom z problemami nieuregulowanej gospodarki glukozowej, nadciśnieniem czy przerostem grzybów Candida.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Wielkość opakowania: 120 tabletekPorcja dzienna: 3 tabletkiIlość porcji w opakowaniu: 40
w porcji dziennej (3 tabletki)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna10
Tłuszcz0 g0%
Sód40 mg2%
Węglowodany
Białko2 g4%
Witamina A 140%
Wapń 2%
Żelazo 10%
Witamina B12 60%

Pozostałe składniki

Brak.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Controlled Labs
149,00 zł
(4)

Kompleks witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Life Extension
129,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Bolero
1,69 zł

Niskokaloryczna odżywka w formie instant. Zawiera kofeinę, witaminy z grupy B oraz taurynę.

Kupuję
Life Extension
79,00 zł
(3)

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
  • Popularny
Classic
Bolero
1,89 zł
(3)

Oryginalny napój w formie instant, charakteryzujący się niską zawartością kalorii oraz dodatkiem witaminy C.

Kupuję
Seeking Health
115,00 zł

Wspiera równowagę elektrolitową oraz pomaga osiągnąć wysoką wydajność fizyczną.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Witamina A

Informacja

Witamina A (retinol) występuje w pożywieniu pochodzenia zwierzęcego (ryby morskie, tran, węgorze, wątroby wieprzowe i wołowe, jaja, masło. W produktach roślinnych występuje jako prowitamina A (b-karoten) silny antyutleniacz. Produktami spożywczymi zawierającymi prowitaminę A są owoce w kolorach żółtym i czerwonym, m.in. morele, pomidory. Niezbędna z procesie budowy i przyswajania białek, wpływa na prawidłowy wzrost kości oraz pomaga w leczeniu chorób wzroku. Hamuje nadmiernego działanie hormonu tarczycy tyroksyny, która równolegle zapobiega nadmiarowi odkładania się witaminy A. Niezbędna w diecie sportowej w postaci produktów żywnościowych, jak suplementów diety i odżywek.

Niedobór witaminy A powoduje zahamowanie wzrostu, złuszczenia i suchość skóry, upośledzenie widzenia w ciemnościach (tzw. kurza ślepota).

Nadmiar witaminy A prowadzi do zwapnienia układu kostnego oraz niektórych tkanek miękkich, oraz zaburzeniami w funkcjonowaniu kłębuszków nerwowych

Dawkowanie: Określa się w tzw. „mysich jednostkach” i wynosi 5000 jm na dobę.

Wapń

Informacja

Wapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH).  Najlepiej wchłaniane są  związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów.  Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D­­3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl

Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.

Nadmiar  wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D­3 ­ u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.

Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)

Żelazo

Informacja

Żelazo wchodzi w skład barwników w postaci hemowej (hemoglobiny i mioglobiny w mięsie), niehemowej (w produktach roślinnych) oraz enzymów odpowiedzialnych za transport i magazynowanie tlenu w organizmie. Występuje w enzymach odpowiedzialnych za: metabolizm kwasów tłuszczowych, biosyntezę prostaglandyn,  katabolizm tryptofanu. Przyswajalność żelaza w produktach roślinnych jest niższa niż w produktach zwierzęcych. W produktach roślinnych obniżają ją zawarte w nich związki chemiczne: fityniany i szczawiany, również wapń oraz wysoka kwasowość (czynnik pH). Jedynie 8 % spożywanego żelaza jest wchłaniane przez organizm i transportowane do krwi. Do jego wchłaniania konieczna jest dostateczna ilość: kobaltu, manganu, miedzi i witaminy C. Samo zaś żelazo jest niezbędne do metabolizmu witamin z grupy B. Źródłem pozyskiwania żelaza są produkty zwierzęce (mięso, podroby, żółtka jaj) i roślinne (chleb pełnoziarnisty, fasola, kakao, natka pietruszki, orzechy, soja). Żelazo występuje również w postaci syntetycznej jako składnik środków witaminowo-mineralnych i mineralnych oraz monopreparatu, często wzbogaconego o witaminę C. Suplementy zawierające związki żelaza zalecane są sportowcom podczas intensywnych treningów oraz osobom na diecie bezmięsnej (wegetarianom i weganom).

Niedobór żelaza przede wszystkim wywołuje niedokrwistość. Używanie dużej ilości mocnej kawy czy herbaty utrudnia przyswajanie żelaza. Objawami niedoboru żelaza są: bezsenność, biegunka, zaburzona ciepłota organizmu, zanik brodawek na języku, zmniejszona wydolność wysiłkowa i sprawność intelektualna i psychiczna.

Nadmiar żelaza powoduje zmniejszenie wchłaniania innych pierwiastków (np. cynku, miedzi), zmniejsza odporność organizmu,  powoduje uszkodzenie tkanek niektórych narządów (nerek, wątroby, serca), zwiększa ryzyko chorób nowotworowych.

Dawkowanie: 3-12 mg na dobę.

Witamina B12

Informacja

Witamina B­12 (kobalamina, cyjanokobalamina) należy do witamin rozpuszczalnych w cieczach. Uczestniczy w produkcji erytrocytów i jest niezbędna w przyswajaniu żelaza przez organizm. Działa uspokajająco, wpływa pozytywnie na koncentrację oraz dodatnio na pamięć. Potęguje swe działanie we współpracy z kwasem foliowym (witaminą M). Występuje na ogół w produktach pochodzenia zwierzęcego, rybach i nabiale. Zawiera mikroelementy.

Niedobór witaminy B12 może doprowadzić do złośliwej anemii, ogólnego osłabienia i odporności organizmu, zahamowania wzrostu oraz uszkodzenia mielinowej otoczki nerwów.

Ostatnio na blogu

Alpha GPC podnosi poziom GH 44-krotnie!

Alpha GPC podnosi poziom GH 44-krotnie!

Wiele korzyści dla rozwoju formy sportowej przypisuje się hormonowi wzrostu intensywnie produkowanemu podczas treningu siłowego. Z tego względu dużym...

czytaj więcej
Odżywki proteinowe – kiedy po nie sięgać?

Odżywki proteinowe – kiedy po nie sięgać?

Lwią część przemysłu suplementacyjnego stanowią odżywki białkowe. Mamy do wyboru odżywki różniące się od siebie źródłem pozyskiwania białka,...

czytaj więcej
Serwatka kontra kazeina, czyli wielkie stracie białek

Serwatka kontra kazeina, czyli wielkie stracie białek

Wraz z odkryciem drogocennego wpływu białka na organizm ludzki, a dokładnie jego wpływu na walkę o wymarzoną sylwetkę, pojawiły się odżywki białkowe....

czytaj więcej
Sprawdzone suplementy, po które warto sięgnąć w okresie budowania masy mięśniowej

Sprawdzone suplementy, po które warto sięgnąć w okresie budowania masy mięśniowej

Sklepy, zarówno stacjonarne jak i internetowe, zajmujące się suplementacją sportową oferują nam olbrzymią liczbę produktów dedykowanych dla osób...

czytaj więcej
BHB i jego przydatność w trakcie diety ketogenicznej – opinia

BHB i jego przydatność w trakcie diety ketogenicznej – opinia

Za zgodą autora (Sebastian Kilichowski – Dieta to nie wszystko), postanowliliśmy opublikować bardzo ciekawą recenzję dotyczącą produktu BHB firmy...

czytaj więcej
Jak brać monohydrat kreatyny?

Jak brać monohydrat kreatyny?

Kreatyna to jeden z najczęściej używanych suplementów stosowanych w kulturystyce. Niewielkie ilości kreatyny przechowywane są w...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
Unit 3 Enterprise Court, Farfield Park Rotherham S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027