Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • SONCONE Cashews Butter 500g
  • SONCONE Cashews Butter 500g
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • SONCONE Cashews Butter 500g
  • SONCONE Cashews Butter 500g
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • SONCONE Cashews Butter 500g
  • SONCONE Cashews Butter 500g
0 0,00 zł
Since 2005  bok@muscle-zone.pl  +48 510 054 586
Masło z Nerkowców Masło z Nerkowców

Soncone Masło z nerkowców to naturalny produkt wytworzony w 100% z prażonych orzechów nerkowca. Masło nie zawiera zbędnego dodatku cukru, soli ani oleju palmowego. Jest nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Dzięki naturalnej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych wspomaga regulację poziomu lipidów we krwi i przyczynia się do redukcji miażdżycy i innych chorób układu krążenia.

Orzechy stanowią nie tylko smaczną przekąskę znaną ludziom od wieków, ale również wywierają korzystny wpływ na organizm. Jest to przede wszystkim nieocenione źródło wielu cennych substancji, które wpływają pozytywnie na zdrowie i witalność.

Ze względu na swoją wysoką kaloryczność orzechy są bardzo często unikane w obawie przed nadmiernymi kilogramami. Nie ma jednak się jednak czego obawiać, ponieważ są to głównie jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają korzystnie na funkcjonowanie organizmu.

Orzechy nerkowca pochodzą z drzew o nazwie nanercz zachodni (Anacardium occidentale L.), a ich nazwa, jak sama wskazuje, związana jest z ich podłużnym, księżycowatym kształtem przypominającym nerkę.

Oprócz dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i białka, orzechy nerkowca są także idealnym źródłem cennych minerałów. Zawierają m.in. miedź, żelazo, mangan, magnez, cynk oraz selen. W ich skład wchodzą również witamin z grupy B (wit. B5, B6, B1) oraz niewielka ilość zeaksantyny.

Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
Ok. 65% kwasów tłuszczowych znajdujących się w orzechach nerkowca to kwas oleinowy, zaliczany do kwasów jednonienasyconych. Kwas oleinowy wpływa korzystnie na profil lipidowy, pomaga w redukcji cholesterolu oraz zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy.

Badania naukowe wykazują, że jednonienasycone kwasy tłuszczowe dodane do odpowiednio dobranej diety mogą pomóc w obniżeniu poziomu trójglicerydów, których wysoki poziom może wiązać się ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia chorób serca.

Aktywność antyoksydacyjna
Orzechy są również doskonałym źródłem przeciwutleniaczy. Zaobserwowano, że wysoka zawartość antyoksydantów sprzyja mniejszej zapadalności na choroby układu sercowo-naczyniowego. Wykazano, że zwiększone spożycie orzechów (co najmniej 4 razy w tygodniu) pomaga w ustabilizowaniu ciśnienia krwi i ciśnienia tętniczego oraz wpływa na zmniejszenie zaburzeń kardiologicznych i redukuje ryzyko choroby niedokrwiennej serca. Ponadto wykazuje korzystne działanie u osób z cukrzycą, pobudza proces wchłaniania glukozy i poprawia wrażliwość tkanek na insulinę.

Źródło mi​edzi
Orzechy nerkowca są także źródłem miedzi – minerału śladowej, który jest niezbędny do prawidłowej syntezu wielu enzymów, w szczególności o właściwościach antyoksydacyjnych. Miedź uczestniczy także w produkcji kolagenu i elastyny oraz melaniny i keratyny, dzięki czemu wpływa korzystnie na strukturę włosów, skóry i paznokci. Ponadto wspiera układ nerwowy i sercowo-naczyniowy.

Podsumowując, Soncone masło z nerkowców to naturalna i zdrowa przekąska, która stanowi doskonałe uzupełnienie białka i zdrowych tłuszczy. Masło orzechowe zalecane jest w szczególności sportowcom, osobom chcącym uzupełnić dietę w wysokiej jakości białko roślinne i wielonienasycone tłuszcze oraz osobom poszukującym smacznego i zdrowego urozmaicenia posiłków.

Magazyn UK
5 2
5

mój ulubiony produkt na tej stronie. Kupiłem z zamiarem podbijania kcal w diecie tak jak używałem masła z ziemnych orzeszków. Spróbowałem masło z nerkowca i teraz podbijam te kalorie za mocno :) masło jest pyszne, ciężko poprzestać na 1 czy 2 łyżeczkach. GORĄCO POLECAM, jak ktoś lubi orzechy nerkowca to nawet się nie zastanawiać
5

Osoby lubiące orzechy nerkowca pokochają te masło tak jak moje córeczki :)
Since 2005
Masło z Nerkowców Masło z Nerkowców 500g
SONCONE
55,00 zł

Masło z Nerkowców 500g

5 na podstawie 2 opinii
Magazyn UE

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,61 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

55,00 zł
1 szt.
Dużo osób kupuje ten produkt

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,61 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • 100% naturalne organiczne masło z orzechów nerkowca
  • Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • Pomaga w regulacji poziomu lipidów we krwi
  • Wykazuje działanie kardioprotekcyjne
  • Profilaktyka chorób układu krążenia
  • Smaczna i zdrowa przekąska
  • Doskonałe źródło energii i białka
  • Nie posiada dodatku oleju palmowego
  • Nie zawiera soli i cukru

Soncone Masło z nerkowców to naturalny produkt wytworzony w 100% z prażonych orzechów nerkowca. Masło nie zawiera zbędnego dodatku cukru, soli ani oleju palmowego. Jest nie tylko smaczne, ale również zdrowe. Dzięki naturalnej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych wspomaga regulację poziomu lipidów we krwi i przyczynia się do redukcji miażdżycy i innych chorób układu krążenia.

Orzechy stanowią nie tylko smaczną przekąskę znaną ludziom od wieków, ale również wywierają korzystny wpływ na organizm. Jest to przede wszystkim nieocenione źródło wielu cennych substancji, które wpływają pozytywnie na zdrowie i witalność.

Ze względu na swoją wysoką kaloryczność orzechy są bardzo często unikane w obawie przed nadmiernymi kilogramami. Nie ma jednak się jednak czego obawiać, ponieważ są to głównie jedno- i wielonienasycone kwasy tłuszczowe, które wpływają korzystnie na funkcjonowanie organizmu.

Orzechy nerkowca pochodzą z drzew o nazwie nanercz zachodni (Anacardium occidentale L.), a ich nazwa, jak sama wskazuje, związana jest z ich podłużnym, księżycowatym kształtem przypominającym nerkę.

Oprócz dużej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i białka, orzechy nerkowca są także idealnym źródłem cennych minerałów. Zawierają m.in. miedź, żelazo, mangan, magnez, cynk oraz selen. W ich skład wchodzą również witamin z grupy B (wit. B5, B6, B1) oraz niewielka ilość zeaksantyny.

Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych
Ok. 65% kwasów tłuszczowych znajdujących się w orzechach nerkowca to kwas oleinowy, zaliczany do kwasów jednonienasyconych. Kwas oleinowy wpływa korzystnie na profil lipidowy, pomaga w redukcji cholesterolu oraz zmniejsza ryzyko rozwoju miażdżycy.

Badania naukowe wykazują, że jednonienasycone kwasy tłuszczowe dodane do odpowiednio dobranej diety mogą pomóc w obniżeniu poziomu trójglicerydów, których wysoki poziom może wiązać się ze zwiększonym ryzykiem wystąpienia chorób serca.

Aktywność antyoksydacyjna
Orzechy są również doskonałym źródłem przeciwutleniaczy. Zaobserwowano, że wysoka zawartość antyoksydantów sprzyja mniejszej zapadalności na choroby układu sercowo-naczyniowego. Wykazano, że zwiększone spożycie orzechów (co najmniej 4 razy w tygodniu) pomaga w ustabilizowaniu ciśnienia krwi i ciśnienia tętniczego oraz wpływa na zmniejszenie zaburzeń kardiologicznych i redukuje ryzyko choroby niedokrwiennej serca. Ponadto wykazuje korzystne działanie u osób z cukrzycą, pobudza proces wchłaniania glukozy i poprawia wrażliwość tkanek na insulinę.

Źródło mi​edzi
Orzechy nerkowca są także źródłem miedzi – minerału śladowej, który jest niezbędny do prawidłowej syntezu wielu enzymów, w szczególności o właściwościach antyoksydacyjnych. Miedź uczestniczy także w produkcji kolagenu i elastyny oraz melaniny i keratyny, dzięki czemu wpływa korzystnie na strukturę włosów, skóry i paznokci. Ponadto wspiera układ nerwowy i sercowo-naczyniowy.

Podsumowując, Soncone masło z nerkowców to naturalna i zdrowa przekąska, która stanowi doskonałe uzupełnienie białka i zdrowych tłuszczy. Masło orzechowe zalecane jest w szczególności sportowcom, osobom chcącym uzupełnić dietę w wysokiej jakości białko roślinne i wielonienasycone tłuszcze oraz osobom poszukującym smacznego i zdrowego urozmaicenia posiłków.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 500 g
na 100gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna553 kcal/2315kJ27,6
Białko18,2 g26,4
Węglowodany32,7 g11,6
- Cukry5,9 g12
Tłuszcz43,8 g62,8
- Kwasy tłuszczowe nasycone7,8 g34,4
Sól<0,01 g<0,01
Błonnik3,3 g9,2

Pozostałe składniki

-

Ostatnia ocena

Tomasz

mój ulubiony produkt na tej stronie. Kupiłem z zamiarem podbijania kcal w diecie tak jak używałem masła z ziemnych orzeszków. Spróbowałem masło z nerkowca i teraz podbijam te kalorie za mocno :) masło jest pyszne, ciężko poprzestać na 1 czy 2 łyżeczkach. GORĄCO POLECAM, jak ktoś lubi orzechy nerkowca to nawet się nie zastanawiać

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Night Recovery P.M. PAK
Night Recovery P.M. PAK
SCITEC

Suplement diety skupiający się na wsparciu regeneracji organizmu - snu i relaksu.

99,00 zł
więcej
Amino Complex
Amino Complex
ACTIVLAB

Kompozycja pochodzących z różnych źródeł aminokwasów. Zapewnia szybką regenerację i przyrost masy mięśniowej.

55,00 zł
więcej
Instant BCAA Extreme
Instant BCAA Extreme
BODY ATTACK

BCAA w proszku. Wspomaga syntezę białek, ogranicza katabolizm, zwiększa siłę i wytrzymałość organizmu.

109,00 zł
więcej
Amino 4500
Amino 4500
TREC

Suplement aminokwasowy. Ma działanie anaboliczne i antykataboliczne, zwiększa wydolność.

110,00 zł
więcej
Vitargo Electro-Energy
Vitargo Electro-Energy
TREC

Węglowodanowy suplement diety zwiększający energię mięśniową. Wspomaga przebieg regeneracji.

129,00 zł
więcej
Optimal Multivitamin Methyl One
Optimal Multivitamin Methyl One
SEEKING HEALTH

Kompleks witamin i minerałów. Zawiera aktywne metylowane formy wit. B12 i folianu.

129,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Rhodiola

79,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

5-HTP 200mg

89,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>