Smażenie wciąż pozostaje jedną z najpopularniejszych form obróbki żywności, zwłaszcza mięsa. Z kolei kulturyści i sportowcy twierdzą, że nie wyobrażają sobie życia bez nieśmiertelnych omletów. Nie ma powodu, abyśmy rezygnowali z przyjemności delektowania się smażonymi potrawami, nawet wtedy, gdy dbamy o zdrowie i sylwetkę. Jedyne, na co należy zwrócić uwagę to tłuszcz, jakiego używamy w kuchni.
Specjaliści sugerują, by do smażenia wybierać tłuszcze zawierające głównie nasycone lub jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Warto zwrócić uwagę również na tzw. punkt dymienia, czyli temperaturę, przy której zaczynają powstawać szkodliwe dla zdrowia związki, a smażona potrawa traci zarówno na smaku, jak i na wartości odżywczej.
Prawdziwym hitem kulinarnym są preparaty do smażenia w formie sprayu. Przygotowuje się je na bazie rozmaitych tłuszczy – oleju rzepakowego, kokosowego, słonecznikowego, oliwy z oliwek, masła klarowanego. Unikalna technologia produkcji sprawia, że są one praktycznie pozbawione kalorii oraz tłuszczu. Idealnie sprawdzają się u osób na restrykcyjnych dietach. Są bardzo ekonomiczne i komfortowe w użyciu.
W naszej ofercie znajdą Państwo szeroki wybór tłuszczy najlepszych do smażenia. Proponujemy zarówno bezkaloryczne produkty w formie sprayu, jak i wysokiej jakości masło klarowane. Stanowią one lepszą i bezpieczniejszą dla zdrowia alternatywę dla popularnego smalcu czy margaryny. Z ich pomocą nawet na najbardziej wymagającej diecie będą Państwo mogli cieszyć się ulubionymi smażonymi potrawami.