Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Whey Creamy Cocktail Whey Creamy Cocktail

TREC Whey Creamy Cocktail  to suplement diety z górnej półki, który dostarcza najwyższej jakości mieszanki białek, pozwalającej utrzymać optymalny poziom aminokwasów we krwi, dzięki czemu zachowane jest środowisko anaboliczne, wspierające efektywny wzrost tkanki mięśniowej.

Należy podkreślić, iż produkt ten jest przyjazny dla osób cierpiących na celiakię, gdyż nie zawiera glutenu. Również z zalet suplementu mogą czerpać Ci, którzy stosują dietę opartą na ograniczonym spożyciu węglowodanów, gdyż ich ilość wynosi mniej niż 1g.

Budulec potrzebny do wzrostu naszych mięśni
Odżywka białkowa to jeden z suplementów kojarzony z sylwetkami umięśnionych kulturystów, dzięki któremu są oni w stanie osiągnąć jeszcze lepsze rezultaty – zarówno „budując” ich siłę, jak i aparycję. W twierdzeniu tym zawarte jest dużo prawdy, bowiem tkanka mięśniowa zbudowana jest z białek, a te z kolei z aminokwasów, które niczym „cegiełki”, jedna po drugiej wbudowują się w jej strukturę, czyniąc włókna silniejszymi i większymi objętościowo.

Niektóre z nich posiadają szczególne właściwości, gdyż są w stanie zapoczątkować proces biosyntezy białek, dzięki któremu powstają białka budulcowe mięśni – należą do nich tzw. aminokwasy rozgałęzione (BCAA), a szczególnie leucyna. Inne, uczestniczą m.in. w procesach odpornościowych, pełnią role regulatorowe w ustroju, transportują różnego rodzaju substancje, co udowadnia słuszność tezy, iż odpowiedni wybór suplementu białkowego jest kluczowy, gdyż wspiera on nie tylko rozwój dużej muskulatury, lecz wpływa na homeostazę, bez której niemożliwy jest rozwój treningowy.

Pochodzenie ma znaczenie
Sprawa staje się nieco bardziej skomplikowana, jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, iż wyróżniamy kilka typów białek, które różnią się między sobą m.in. czasem trawienia i wchłanialnością.

Proteiny trawione są w dwóch miejscach układu pokarmowego – żołądku i dwunastnicy, następnie wchłaniane w jelicie cienkim, a okres czasu, w jakim zachodzą te procesy zależny jest w dużej mierze od struktury chemicznej danego białka, które dostarczone zostało do organizmu.

W preparacie zastosowano dwa rodzaje białka. Pierwszym z nich jest kazeina izolowana z mleka, która jest fosfoproteiną i poprzez swoje właściwości chemiczne (wolniejsze trawienie poprzez tworzenie czopu w żołądku, co również daje uczucie sytości) ulega znacznie wolniejszemu wchłanianiu z przewodu pokarmowego, dzięki czemu aminokwasy stopniowo uwalniane są do krwioobiegu i stale napływają do tkanki mięśniowej, podtrzymując syntezę białek.

Drugim rodzajem jest białko serwatkowe, złożone głównie z frakcji globularnych –  odznacza się szybką wchłanialnością, co sprawia, że jest typem białka najszybciej docierającym do mięśni, co dodatkowo „ułatwia” forma płynna odżywek. Idealnie nadaje się po ciężkim, wyczerpującym treningu, aby niemal natychmiast dostarczyć budulca. Ponadto wpływa na wydzielanie insuliny, która dodatkowo nasila procesy syntezy białek w mięśniach.

Optymalna mieszanka anaboliczna
W odżywkach białkowych zazwyczaj spotykamy osobno kazeinę, jak i serwatkę. Znając już ich zalety nasuwa się więc pytanie – dlaczego nie połączyć obydwu form? Z odpowiedzią przychodzi TREC Whey Creamy Cocktail, który w swoim składzie zawiera mieszankę tych białek w postaci izolatu.

Dzięki temu rozwiązaniu zyskujemy podwójnie – kazeina z jednej strony działa sycąco i antykatabolicznie, zaś serwatka promuje anabolizm, wspierając również istotną potreningową regenerację.

Podsumowując, TREC Whey Creamy Cocktail to odżywka białkowa, która spełni oczekiwania każdego adepta sportów siłowych. Poprzez swoje kompleksowe działanie, wspiera ona zarówno efektywny rozwój masy mięśniowej, jak również chroni przed jej destrukcją w okresach przymusowego, długiego głodu. Stanowi idealną kompozycję aminokwasów, na których efekt działania nie trzeba długo czekać.

Na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Whey Creamy Cocktail Whey Creamy Cocktail 750g
Trec
62,00 zł

Whey Creamy Cocktail

Magazyn UE

Wszystkie gramatury

750g
62,00 zł
2275g
169,00 zł

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,48 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Dwukierunkowe działanie – szybki wzrost i długotrwała stabilizacja stężenia aminokwasów
  • Skutecznie wspiera anabolizm, ograniczając katabolizm
  • Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów
  • Unikalne połączenie kazeiny i serwatki
  • Przyspiesza regenerację mięśni
  • Doskonała rozpuszczalność
  • Nie zawiera glutenu
  • Wyborny smak

TREC Whey Creamy Cocktail  to suplement diety z górnej półki, który dostarcza najwyższej jakości mieszanki białek, pozwalającej utrzymać optymalny poziom aminokwasów we krwi, dzięki czemu zachowane jest środowisko anaboliczne, wspierające efektywny wzrost tkanki mięśniowej.

Należy podkreślić, iż produkt ten jest przyjazny dla osób cierpiących na celiakię, gdyż nie zawiera glutenu. Również z zalet suplementu mogą czerpać Ci, którzy stosują dietę opartą na ograniczonym spożyciu węglowodanów, gdyż ich ilość wynosi mniej niż 1g.

Budulec potrzebny do wzrostu naszych mięśni
Odżywka białkowa to jeden z suplementów kojarzony z sylwetkami umięśnionych kulturystów, dzięki któremu są oni w stanie osiągnąć jeszcze lepsze rezultaty – zarówno „budując” ich siłę, jak i aparycję. W twierdzeniu tym zawarte jest dużo prawdy, bowiem tkanka mięśniowa zbudowana jest z białek, a te z kolei z aminokwasów, które niczym „cegiełki”, jedna po drugiej wbudowują się w jej strukturę, czyniąc włókna silniejszymi i większymi objętościowo.

Niektóre z nich posiadają szczególne właściwości, gdyż są w stanie zapoczątkować proces biosyntezy białek, dzięki któremu powstają białka budulcowe mięśni – należą do nich tzw. aminokwasy rozgałęzione (BCAA), a szczególnie leucyna. Inne, uczestniczą m.in. w procesach odpornościowych, pełnią role regulatorowe w ustroju, transportują różnego rodzaju substancje, co udowadnia słuszność tezy, iż odpowiedni wybór suplementu białkowego jest kluczowy, gdyż wspiera on nie tylko rozwój dużej muskulatury, lecz wpływa na homeostazę, bez której niemożliwy jest rozwój treningowy.

Pochodzenie ma znaczenie
Sprawa staje się nieco bardziej skomplikowana, jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, iż wyróżniamy kilka typów białek, które różnią się między sobą m.in. czasem trawienia i wchłanialnością.

Proteiny trawione są w dwóch miejscach układu pokarmowego – żołądku i dwunastnicy, następnie wchłaniane w jelicie cienkim, a okres czasu, w jakim zachodzą te procesy zależny jest w dużej mierze od struktury chemicznej danego białka, które dostarczone zostało do organizmu.

W preparacie zastosowano dwa rodzaje białka. Pierwszym z nich jest kazeina izolowana z mleka, która jest fosfoproteiną i poprzez swoje właściwości chemiczne (wolniejsze trawienie poprzez tworzenie czopu w żołądku, co również daje uczucie sytości) ulega znacznie wolniejszemu wchłanianiu z przewodu pokarmowego, dzięki czemu aminokwasy stopniowo uwalniane są do krwioobiegu i stale napływają do tkanki mięśniowej, podtrzymując syntezę białek.

Drugim rodzajem jest białko serwatkowe, złożone głównie z frakcji globularnych –  odznacza się szybką wchłanialnością, co sprawia, że jest typem białka najszybciej docierającym do mięśni, co dodatkowo „ułatwia” forma płynna odżywek. Idealnie nadaje się po ciężkim, wyczerpującym treningu, aby niemal natychmiast dostarczyć budulca. Ponadto wpływa na wydzielanie insuliny, która dodatkowo nasila procesy syntezy białek w mięśniach.

Optymalna mieszanka anaboliczna
W odżywkach białkowych zazwyczaj spotykamy osobno kazeinę, jak i serwatkę. Znając już ich zalety nasuwa się więc pytanie – dlaczego nie połączyć obydwu form? Z odpowiedzią przychodzi TREC Whey Creamy Cocktail, który w swoim składzie zawiera mieszankę tych białek w postaci izolatu.

Dzięki temu rozwiązaniu zyskujemy podwójnie – kazeina z jednej strony działa sycąco i antykatabolicznie, zaś serwatka promuje anabolizm, wspierając również istotną potreningową regenerację.

Podsumowując, TREC Whey Creamy Cocktail to odżywka białkowa, która spełni oczekiwania każdego adepta sportów siłowych. Poprzez swoje kompleksowe działanie, wspiera ona zarówno efektywny rozwój masy mięśniowej, jak również chroni przed jej destrukcją w okresach przymusowego, długiego głodu. Stanowi idealną kompozycję aminokwasów, na których efekt działania nie trzeba długo czekać.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 750 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 25
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1389 kJ/328 kcal16%
Białko67,96 g136%
Węglowodany9,03 g3%
w tym cukry6,27 g7%
Tłuszcz2,17 g3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone1,35 g7%
Sól1 g17%
SKŁADNIKI AKTYWNE
Koncentrat Białka Serwatkowego (z mleka), Koncentrat Białek Mleka, Kazeinian Wapnia (z mleka)82,84 g*

Pozostałe składniki

Kakao w proszku dla smaku czekoladowego, czekoladowo-truskawkowego i czekoladowo-wiśniowego; substancje zagęszczające – skrobia modyfikowana (z jęczmienia), sól sodowa karboksymetylocelulozy; fruktoza; suszony koncentrat truskawki [maltodekstryny, zagęszczony sok truskawkowy] dla smaku truskawkowego; aromaty; regulatory kwasowości dla smaku truskawkowego – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; substancje słodzące – cyklaminian sodu, sukraloza, sacharynian sodu; barwnik dla smaku śmietankowo-waniliowego – beta-karoten; barwnik dla smaku truskawkowego – czerwień koszenilowa A.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Innovative
219,00 zł

Produkt pro-hormonalny zwiększający siłę, masę oraz gęstość mięśni. Pomaga zwiększać osiągi wytrzymałościowe.

Kupuję
Lg Sciences
499,00 zł

Składający się z trzech produktów suplement, nasilający produkcje androgenów oraz budowę masy mięśniowej.

Kupuję
Trec
56,00 zł

L-karnityna w postaci płynnej. Usprawnia metabolizm, zwiększa energię i poprawia koncentrację.

Kupuję
Megabol
29,00 zł

Przełomowy produkt polskiej produkcji pozwalający na bezpieczne zwiększenie masy mięśniowej.

Kupuję
Natural Sources
49,00 zł

Suplement przeznaczony dla kobiet. Zawiera naturalne tkanki bydlęce pochodzące z jajników i macicy.

Kupuję
Quicksilver
179,00 zł

Unikalna kombinacja zaktywowanych witamin; formuła liposomalna zapewnia najwyższą biodostępność.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Czy warto sięgać po olej z kryla? – część 1 – coś o omega 3 i parę naukowych ciekawostek o krylu

Na przestrzeni ostatnich lat wiele uwagi poświęca się rybom, ich spożyciu i tłuszczom w nich zawartych. Zalecenia mówią o spożyciu dwóch porcji ryb w...

czytaj więcej
Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL – w jakich okolicznościach warto stosować?

Betaina HCL jest składnikiem, z którego powstaje kwas żołądkowy – niezbędny do prawidłowego przebiegu procesu trawienia, zwłaszcza białek [1]....

czytaj więcej
„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

Miesiąc temu na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawił się raport dotyczący cukru i jego spożycia w populacji Polski, a także nadwagi, otyłości, chorób z...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz częściej zwraca się na ich...

czytaj więcej
Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Odwieczna batalia diety wysokowęglowodanowej z niskowęglowodanową (wysokotłuszczową) obejmuje wiele zagadnień. Kwestie dotyczą skuteczności odchudzania,...

czytaj więcej
Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Niedobór testosteronu u mężczyzn związany jest z szeregiem objawów klinicznych i chorób takich jak depresja, otyłość, cukrzyca czy choroby sercowo-...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027