Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • FA MassCORE 7000g
  • FA MassCORE 7000g
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • FA MassCORE 7000g
  • FA MassCORE 7000g
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • FA MassCORE 7000g
  • FA MassCORE 7000g
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
MassCORE MassCORE

MassCORE to najnowszej generacji produkt do przygotowania odżywczego napoju białkowo-węglowodanowego do zaspokojenia zapotrzebowanie organizmu człowieka przy intensywnym wysiłku fizycznym zwłaszcza u sportowców.

MassCORE to wieloskładnikowa i kompletna odżywka dostarczająca wszystko co zapewni Ci odpowiednio szybki przyrost masy mięśniowej w połączeniu z odpowiednim treningiem siłowym.

Każda porcja MassCORE dostarcza 40 g pełnowartościowego białka wspierającego wzrost i utrzymania masy mięśniowej, oraz di-, tripeptydy i wolne aminokwasy pochodzące ze zhydrolizowanych białek serwatkowych (Optipep™) oraz zhydrolizowanej kazeiny (PeptoPro®), a także izolatu białek serwatkowych (Isolac®). Dodatkowo, w każdej porcji produktu zawarte jest 136 g węglowodanów (prostych i złożonych, w tym Vitargo®), będących podstawowym źródłem energii dla pracujących mięśni, co zapobiega spalaniu i wykorzystaniu białka dla potrzeb energetycznych.

Co to jest PeptoPro®?
► Wysoce zaawansowana formuła peptydowa uzyskana z białka mleka
► Zawiera ponad 60% di- i tri peptydów, których cząsteczki są tak małe, że nie muszą być trawione w organizmie człowieka i są bardzo dobrze przyswajane.
► Jest całkowicie rozpuszczalny w zimnej wodzie oraz całkowicie pozbawiony laktozy i tłuszczu
► Badania kliniczne wykazują, że spożywanie PeptoPro® zapewnia: lepszą wydajność fizyczną i zwiększoną wytrzymałość, szybszą, regenerację po treningu syntezę białek mięśniowych w trakcie i po treningu
PeptoPro® to silna i bardzo znana marka w świecie suplementacji dla sportowców

Jak działa PeptoPro®?
Po spożyciu białka zostaje poddane w organizmie procesowi trawienia. Po wstępnym trawieniu zachodzącym natychmiast po spożyciu pokarmu dzięki enzymom zawartym w ślinie następuje wstępne trawienie a właściwy trawienie zachodzi w jelicie cienkim. PeptoPro® to białka, które są hydrolizowane z udziałem enzymów proteolitycznych do peptydów i wolnych aminokwasów, czyli podstawowych jednostek budujących białko. Dopiero powstałe w wyniku trawienia dipeptydy, tripeptydy i wolne aminokwasy, są odpowiednio małe że mogą być wchłonięte ze światła jelita do krwiobiegu a potem przetransportowane do wszystkich komórek organizmu. Należy zaznaczyć, że organizm w trakcie i bezpośrednio po zakończonym intensywnym wysiłku ma znacznie mniejszą zdolność trawienia z powodu ograniczonego przepływu krwi do jelit (do 80%), co powoduje, że trawienie bardziej złożonych pokarmów i suplementów jest ograniczone.

PeptoPro® to maksymalny pobór białka i wysoki poziom leucyny!
Leucyna jest najważniejszym aminokwasem dla maksymalnej syntezy białek w mięśniach. Pozycja 2 i 3 na wykresie obrazuje że PeptoPro® jest jednym z najlepszych źródeł leucyny. Każdy gram leucyny z PeptoPro® jest wchłaniany 3 razy bardziej wydajnie niż leucyna, którą można znaleźć w mieszankach BCAA. To dlatego, że aminokwasy w tradycyjnych suplementach są wolnymi aminokwasami, a w PeptoPro® większość aminokwasów jest w formie di i tripeptydów. Wystarczy spojrzeć na porównania powyżej. Di i tri peptydy z PeptoPro® wchłaniają się 2-3 razy szybciej niż w aminokwasy w wolnej formie lub bardzo długie łańcuchy białek.

Brak na magazynie
5 1
5

zajebisty gainer po zadnym innym masa tak mi nie szla srednio robie na nim 3-4kg na miesiac smak jest ok troche slodkie
MassCORE MassCORE 7000g
FA
199,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

MassCORE 7000g

5 na podstawie 1 opinii

Cechy

Siła:
Masa:
Wytrzymałość:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,57 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

199,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,57 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu

MassCORE to najnowszej generacji produkt do przygotowania odżywczego napoju białkowo-węglowodanowego do zaspokojenia zapotrzebowanie organizmu człowieka przy intensywnym wysiłku fizycznym zwłaszcza u sportowców.

MassCORE to wieloskładnikowa i kompletna odżywka dostarczająca wszystko co zapewni Ci odpowiednio szybki przyrost masy mięśniowej w połączeniu z odpowiednim treningiem siłowym.

Każda porcja MassCORE dostarcza 40 g pełnowartościowego białka wspierającego wzrost i utrzymania masy mięśniowej, oraz di-, tripeptydy i wolne aminokwasy pochodzące ze zhydrolizowanych białek serwatkowych (Optipep™) oraz zhydrolizowanej kazeiny (PeptoPro®), a także izolatu białek serwatkowych (Isolac®). Dodatkowo, w każdej porcji produktu zawarte jest 136 g węglowodanów (prostych i złożonych, w tym Vitargo®), będących podstawowym źródłem energii dla pracujących mięśni, co zapobiega spalaniu i wykorzystaniu białka dla potrzeb energetycznych.

Co to jest PeptoPro®?
► Wysoce zaawansowana formuła peptydowa uzyskana z białka mleka
► Zawiera ponad 60% di- i tri peptydów, których cząsteczki są tak małe, że nie muszą być trawione w organizmie człowieka i są bardzo dobrze przyswajane.
► Jest całkowicie rozpuszczalny w zimnej wodzie oraz całkowicie pozbawiony laktozy i tłuszczu
► Badania kliniczne wykazują, że spożywanie PeptoPro® zapewnia: lepszą wydajność fizyczną i zwiększoną wytrzymałość, szybszą, regenerację po treningu syntezę białek mięśniowych w trakcie i po treningu
PeptoPro® to silna i bardzo znana marka w świecie suplementacji dla sportowców

Jak działa PeptoPro®?
Po spożyciu białka zostaje poddane w organizmie procesowi trawienia. Po wstępnym trawieniu zachodzącym natychmiast po spożyciu pokarmu dzięki enzymom zawartym w ślinie następuje wstępne trawienie a właściwy trawienie zachodzi w jelicie cienkim. PeptoPro® to białka, które są hydrolizowane z udziałem enzymów proteolitycznych do peptydów i wolnych aminokwasów, czyli podstawowych jednostek budujących białko. Dopiero powstałe w wyniku trawienia dipeptydy, tripeptydy i wolne aminokwasy, są odpowiednio małe że mogą być wchłonięte ze światła jelita do krwiobiegu a potem przetransportowane do wszystkich komórek organizmu. Należy zaznaczyć, że organizm w trakcie i bezpośrednio po zakończonym intensywnym wysiłku ma znacznie mniejszą zdolność trawienia z powodu ograniczonego przepływu krwi do jelit (do 80%), co powoduje, że trawienie bardziej złożonych pokarmów i suplementów jest ograniczone.

PeptoPro® to maksymalny pobór białka i wysoki poziom leucyny!
Leucyna jest najważniejszym aminokwasem dla maksymalnej syntezy białek w mięśniach. Pozycja 2 i 3 na wykresie obrazuje że PeptoPro® jest jednym z najlepszych źródeł leucyny. Każdy gram leucyny z PeptoPro® jest wchłaniany 3 razy bardziej wydajnie niż leucyna, którą można znaleźć w mieszankach BCAA. To dlatego, że aminokwasy w tradycyjnych suplementach są wolnymi aminokwasami, a w PeptoPro® większość aminokwasów jest w formie di i tripeptydów. Wystarczy spojrzeć na porównania powyżej. Di i tri peptydy z PeptoPro® wchłaniają się 2-3 razy szybciej niż w aminokwasy w wolnej formie lub bardzo długie łańcuchy białek.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 7000 gPorcja jednorazowa: 200 gIlość porcji w opakowaniu: 35
w porcji (200 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna3177 kJ / 749 kcal*
Białko40 g*
Węglowodany136 g*
w tym cukry20 g*
Tłuszcz5 g*
w tym kwasy tłuszczowe nasycone3,2 g*
Błonik2 g*
Sód0,2 g*

Pozostałe składniki

Kompleks węglowodanów (maltodekstryna, glukoza), kompleks białek mleka (Koncentrat białek mleka, koncentrat białka serwatkowego Carbelac®, maślanka, izolat białka serwatkowego Isolac®, hydrolizowany izolat białka serwatkowego Optipep®, hydrolizowana kazeina PeptoPro®), kakao, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), koncentrat soku buraczanego, aromaty, barwniki (E153, E162).

Ostatnia ocena

quiz

zajebisty gainer po zadnym innym masa tak mi nie szla srednio robie na nim 3-4kg na miesiac smak jest ok troche slodkie

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
L-Carnitine + Green Tea SoftGel
L-Carnitine + Green Tea SoftGel
TREC

L-karnityna z ekstraktem z zielonej herbaty. Stymuluje przemianę materii i wspomaga redukcję tłuszczu.

49,00 zł
więcej
Gold Chicken-Pro Amino 9000
Gold Chicken-Pro Amino 9000
OLIMP

Wysokiej jakości hydrolizat białek kurczaka. Wspomaga regenerację i rozbudowę tkanki mięśniowej.

99,00 zł
więcej
L-Lysine 500mg
L-Lysine 500mg
NOW FOODS

Wysoko przyswajalna forma chlorowodorku lizyny, aminokwasu budującego m.in. białka strukturalne organizmu.

99,00 zł
więcej
Two-Per-Day Capsules
Two-Per-Day Capsules
LIFE EXTENSION

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

105,00 zł
więcej
L-Gen
L-Gen
BRAWN

Suplement zawierający w składzie laxogenine. Może przyśpieszać wzrost mięśni nawet do 200%.

179,00 zł
więcej
Optimal Start
Optimal Start
SEEKING HEALTH

Unikalna kompozycja witamin, minerałów i ziół adaptogennych. Wsparcie prawidłowego rozwoju i funkcjonowania organizmu.

149,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacje ogólne

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacje ogólne

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacje ogólne

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacje ogólne

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacje ogólne

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacje ogólne

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sód

Informacje ogólne

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Ashwagandha Gold

69,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Rhodiola

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>