Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 241,00 zł | 483,00 zł | 724,00 zł | 966,00 zł | 1 207,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
Zamówienie: | 241,00 zł | 483,00 zł | 724,00 zł | 966,00 zł | 1 207,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
od 3 sztuk tylko 67,62 zł /szt.
-2%
Pileje Lactibiane Podróż to probiotyczny suplement diety, zawierający 3 precyzyjnie zdefiniowane szczepy bakterii kwasu mlekowego - Lactobacillus acidophilus LA 201, Lactobacillus casei LA 205 i Lactobacillus plantarum LA 301. Preparat zawiera w jednej kapsułce aż 20 miliardów żywych szczepów, które przyczyniają się do zwiększenia liczby prozdrowotnej mikroflory bakteryjnej jelit oraz zapobiegają i łagodzą przebieg infekcji jelitowych, często mających miejsce podczas podróży.
Aby uznać dany szczep bakteryjny za probiotyczny, należy wykazać i udokumentować badaniami jego właściwości prozdrowotne. Nie wszystkie bakterie kwasu mlekowego są probiotykami, gdyż nie wszystkie wykazują jednakowy, pozytywny wpływ na organizm człowieka. Szczepy probiotyczne posiadają oznaczenie literowo-cyfrowe, np. LA 201. Preparaty zawierające opisane w ten sposób szczepy bakteryjne są dokładnie przebadane naukowo i gwarantują korzystne działanie na organizm.
Podróżowanie, zwłaszcza w egzotyczne miejsca, może wpływać negatywnie na stan jelit, a w konsekwencji na zdrowie całego organizmu. Stres, zmiana klimatu i spożywanych produktów, wielogodzinna podróż oraz gorsze warunki sanitarne zwiększają ryzyko zachorowania na biegunkę podróżnych – jedno z najczęstszych schorzeń dotykających turystów. Biegunka podróżnych zazwyczaj jest spowodowana zakażeniem enterotoksycznymi i enteroagregacyjnymi szczepami Escherichia coli. Nieprzyjemne dolegliwości pojawiają się nagle i stosunkowo szybko, zmuszając do zmiany planów turystycznych w podróży.
Wyselekcjonowane szczepy bakterii z rodzaju Lactobacillus odbudowują mikroflorę jelitową oraz ograniczają kolonizację i namnażanie bakterii patogennych. Skutkuje to skróceniem czasu trwania i łagodzeniem przebiegu biegunki podróżnych. Szczepy probiotyczne mogą także zapobiegać wystąpieniu choroby. W celu profilaktyki należy rozpocząć suplementację 2 dni przed wyjazdem i kontynuować aż do zakończenia pobytu.
Lactobacillus acidophilus to gatunek bakterii probiotycznych, bytujący głównie w jelitach, pochwie i cewce moczowej. Wytwarza kwas mlekowy i inne kwasy organiczne oraz bakteriocyny (acydofilinę, acydolinę i laktacynę), które oprócz pożądanego obniżania pH środowiska, hamują adhezję bakterii potencjalnie chorobotwórczych, m.in. E. coli, S. aureus czy Helicobacter. Ponadto L. acidophilus uczestniczy w syntezie niektórych witamin z grupy B – niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6.
Lactobacillus casei to bakterie naturalnie zasiedlające przewód pokarmowy, stanowiące gatunek dominujący wśród bakterii kwasu mlekowego. Oprócz syntezy kwasu mlekowego i bakteriocyn, niektóre szczepy L. casei wspomagają procesy trawienne. Stymulując procesy fagocytozy oraz aktywność limfocytów B i T, zwiększają obronę organizmu przed patogenami.
Lactobacillus plantarum wytwarza bakteriocyny (plantacynę, plantarycynę A oraz plantarycynę S/K) i inne związki działające bakteriobójczo i bakteriostatycznie na drobnoustroje patogenne. Jest z powodzeniem stosowany w zmniejszaniu alergii pokarmowych. Niektóre szczepy L. plantarum są szczególnie polecane w zespole jelita drażliwego (IBS). Efektywnie redukują dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego towarzyszące temu schorzeniu, zwłaszcza bóle brzucha. Dodatkowo poprawiają mikrokrążenie w błonie śluzowej jelita oraz stymulują układ odpornościowy.
Zespół jelita drażliwego (IBS) to przewlekła choroba, której objawy stają szczególnie uciążliwe podczas podróży. Nasilające się zwłaszcza pod wpływem stresu dolegliwości to przede wszystkim silne bóle brzucha, biegunka lub zaparcia, nudności, zgaga i uczucie zmęczenia. Bakterie probiotyczne mogą skutecznie zmniejszać nasilenie tych objawów, skutkując znaczną poprawą jakości życia.
Podsumowując, Pileje Lactibiane Podróż to wysokiej jakości suplement diety, zawierający dokładnie przebadane, żywe szczepy bakterii probiotycznych. Polecany jest szczególnie w zapobieganiu i łagodzeniu przebiegu biegunek podróżnych, w podróży, zespole jelita drażliwego, spadku odporności oraz alergiach i nietolerancjach pokarmowych.
Kluczem do pożądanego działania preparatu jest systematyczna suplementacja, gdyż bakterie probiotyczne nie kolonizują jelit stale, a jedynie przejściowo.
Jednoczesne przyjmowanie preparatu prebiotycznego stwarza korzystne warunki do wzrostu i rozwoju bakterii probiotycznych w przewodzie pokarmowym, zwiększając ich aktywność.
PiLeJe to powstała w 1991 roku firma produkująca probiotyki i prebiotyki, specjalizująca się w dziedzinie mikroodżywiania oraz fitoterapii. Założyciel firmy – Dr Christian Leclerc – zaobserwował, że coraz częściej tradycyjna praktyka lekarska zaczyna interweniować dopiero w chwili pojawienia się zaburzeń patologicznych, a zbyt mała uwaga poświęcona jest działaniom profilaktycznym i chęci utrzymania zdrowia na dłużej.
PiLeJe stanowi wielodyscyplinarny zespół specjalistów, których główną misją jest pomoc w poprawie komfortu życia i zachowaniu trwałej kondycji zdrowotnej przy użyciu wysokiej jakości produktów dopasowanych do indywidualnych potrzeb każdej osoby.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w porcji (1 kapsułka) | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
(Lactobacillus acidophilus LA201, Lactobacillus casei LA205, Lactibacillus plantarum LA301) | 20 miliardów jtk | - |
Skrobia kukurydziana, maltodekstryna, stearynian magnezu. Kapsułka pochodzenia roślinnego.
Kompleks witamin z grupy B zawierający ich najlepsze i najbezpieczniejsze formy.
KupujęWieloskładnikowy kompleks witamin i minerałów. Dba o metabolizm, odporność i chroni przed wolnymi rodnikami.
KupujęB-kompleks zamknięty w kapsułkach wegetariańskich. Zawiera wysokie dawki substancji aktywnych.
KupujęIdealne połączenie witaminy C i flawonoidów. Wzmocnienie odporności oraz ochrona przed wolnymi rodnikami.
KupujęWitamina C o przedłużonym uwalnianiu. Wspiera odporność i wspomaga prawidłową syntezę kolagenu.
KupujęCo to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?
Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.
Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.
Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.
Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych.
W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl
Co to jest za składnik Lactobacillus casei?
Lactobacillus casei należy do bakterii fermentujących kwas mlekowy z rodzaju Lactobacillus. Substratem do produkcji kwasu mlekowego są związki cukru takie jak glukoza, czy laktoza. Dzięki możliwości rozbicia dwucukru - laktozy do prostszych węglowodanów, pozwala to na redukcję nietolerancji nabiału. Bakteria ta obecna jest na terenie pęcherza moczowego, dzięki czemu współzawodniczy z patogenami układu moczowego i redukuje ilość zakażeń oraz częstotliwość występowania nowotworu.
Lactobacillus casei wspomaga leczenie dolegliwości związanych z wrzodami żołądka wywołanymi Helicobacter pylori oraz redukuje ilość biegunek zależnych od Clostridium difficile. Obiecujące wyniki badań osiągnięto nad wpływem tego probiotycznego szczepu na występowanie alergii. Dlatego też wykazano jej pozytywny wpływ podczas trądziku, zapalenia skóry, infekcji dróg oddechowych, problemów z jamą ustną oraz przy reumatoidalnym zapaleniu stawów. Wpływając na trawienie, wspiera utrzymanie prawidłowego stosunku poszczególnych frakcji cholesterolu.
Lactobacillus casei występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl
Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych
Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...
Jak poprawić wrażliwość insulinową?
To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...
Czy czekolada wspomaga odchudzanie?
W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...
Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie
Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...
Istotność suplementacji magnezu podczas ciąży
Magnez pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Oprócz funkcji stabilizującej nasze kości, reguluje metabolizm energetyczny w...
Insulinooporność – przyczyny, objawy, leczenie, pomoc!
Insulinooporność to ostatnio bardzo popularna przypadłość coraz większej ilości ludzi. Spora ilość diagnozuje...