Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • REAL THAI Coconut Milk UHT 1000ml
  • REAL THAI Coconut Milk UHT 1000ml
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • REAL THAI Coconut Milk UHT 1000ml
  • REAL THAI Coconut Milk UHT 1000ml
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Polska Polska
    Niemcy Niemcy
    Wielka Brytania Wielka Brytania
    Irlandia Irlandia
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Holandia Holandia
    Hiszpania Hiszpania
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Kanada Kanada
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • Ł
    Łotwa Łotwa
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
    RPA RPA
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
  • W
    Węgry Węgry
    Włochy Włochy
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • REAL THAI Coconut Milk UHT 1000ml
  • REAL THAI Coconut Milk UHT 1000ml
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
Mleczko Kokosowe UHT Mleczko Kokosowe UHT

Real Thai Mleczko Kokosowe UHT to produkt żywnościowy spełniający najwyższe standardy, pozyskiwany z najlepszej jakości najświeższych i specjalnie wyselekcjonowanych kokosów, które pochodzą z naturalnych upraw ekologicznych.

Mleczko koksowe otrzymywane jest z jadalnych części owocu Kokosa właściwego (Cocos Nucifera L.) przetartego z wodą. Produkt ten jest klasycznym składnikiem używanym w orientalnej kuchni południowo-azjatyckiej, gdzie idealnie wzbogaca smak i aromat potraw. Posiada biały kolor, zwartą kremową konsystencję i specyficzny kokosowy smak oraz zapach. Mleko kokosowe niezwykle często błędnie identyfikowane jest z wodą kokosową, która jest płynem znajdującym się wewnątrz niedojrzałego kokosa. Oprócz tego, produkty kokosowe nie zawierają glutenu i mają niski indeks glikemiczny, co sprawia, że mogą być spożywane przez osoby z celiakią, alergią pokarmową i nieceliakalną nadwrażliwością na gluten oraz podczas zaburzeń gospodarki węglowodanowej.

Produkty pochodzenia kokosowego wyróżniają się dużą ilością tłuszczu, z czego większością są średniołańcuchowe nasycone kwasy tłuszczowe (medium chain fatty acids; MCFA), których wchłanianie w odróżnieniu od nasyconych kwasów tłuszczowych o długich łańcuchach, odbywa się bez udziału lipazy trzustkowej i żółci. MCFA są absorbowane bezpośrednio do układu krwionośnego, a następnie wątroby, gdzie zachodzi ich szybka β-oksydacja z uwolnieniem dużych ilości energii. Dzięki temu, uzyskana energia jest wykorzystywana w wielu procesach metabolicznych i nie jest odkładana w postaci tkanki tłuszczowej jako zapasowe źródło energetyczne. Dostępne piśmiennictwo wskazuje, że spożywanie produktów, które są źródłem MCFA, wspomaga kontrolę masy ciała, a efekt ich termogeniczny przyczynia się do mniejszego przyrostu tkanki tłuszczowej.

Spożywanie MCFA obecnych w produktach kokosowych, w tym również w mleku koksowym dostarcza wielu korzyści zdrowotnych, a są to między innymi: poprawa funkcji poznawczych, działanie w zakresie lepszej kontroli masy ciała, poprawa profilu lipidowego, właściwości bakteriostatyczne, bakteriobójcze, antykancerogenne i hepatoprotekcyjne, redukcja napięcia naczyń krwionośnych i poprawa ich elastyczności, a dzięki temu zapobieganie nadciśnieniu tętniczemu i chorobom układu krążenia. Ponadto produkty kokosowe posiadają działanie przeciwzapalne i  przeciwutleniające, które wiąże się z obecnością polifenoli.

W przypadku występowania chorób dolnego odcinka przewodu pokarmowego dochodzi do zmniejszenia wysokości kosmków jelitowych, całkowitej masy nabłonka jelita, a także obserwuje się wzmożoną apoptozę enterocytów, które cechuje szybki metabolizm i czułość na niedobór substancji odżywczych. Zarówno badania naukowe, jak i praktyka lekarska pokazują, że aby przeciwdziałać tym skutkom, konieczne jest dostarczenie łatwo przyswajalnych źródeł energii, którymi mogą być właśnie średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe.

Sądzi się, że standardowy model odżywiania cechuje się niedoborem tłuszczy MCFA, a winą za ten stan obarcza się niedostateczny poziom wiedzy żywieniowej społeczeństwa. Większość osób uważa, że wszystkie rodzaje nasyconych kwasów tłuszczowych są potencjalnie szkodliwe dla człowieka.

Wykorzystanie kulinarne
Dzięki temu, że mleko kokosowe ma śmietankowo-słodki smak oraz wyraźny i biały kolor może być świetnym dodatkiem w różnego rodzaju zupach, potrawach na bazie drobiu, posiłkach z makronem i ryżem, a także jako zagęstnik sosów i składnik marynat do mięs. Jego wykorzystanie można rozciągnąć również na słodkie przekąski, takie jak desery, ciasta oraz shake proteinowy. Jego specyficzny smak sprawia, że może być również użyte jako dodatek do kawy lub drinków na bazie alkoholu. Mleko kokosowe jest wspaniałą propozycja dla wszystkich osób, które z jakiegoś powodu nie mogą (nietolerancje, alergie) lub nie chcą  spożywać mleka krowiego.

Podsumowując, Real Thai Mleczko Kokosowe UHT to produkt, który idealnie urozmaici i wzbogaci smak wielu potraw, w tym także posiłków spożywanych w okresach odchudzania. Doskonale sprawdzi się wśród osób, które cierpią na upośledzenie wchłaniania tłuszczy, a dzięki dostarczeniu „szybkiego” źródła energii i oszczędzania zapasów glikogenu mięśniowego  oraz ograniczaniu procesów katabolicznych, będzie świetnym produktem w diecie sportowców i osób o wysokiej aktywności fizycznej.   

Brak na magazynie
Mleczko Kokosowe UHT Mleczko Kokosowe UHT 1000ml
REAL THAI
17,90 zł
Dodaj do koszyka

Mleczko Kokosowe UHT 1000ml

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,63 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,63 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Posiada bogate zastosowanie kulinarne
  • Wzbogaca smak i aromat potraw
  • Zawiera zdrowe tłuszcze MCFA
  • Wspomaga kontrolę masy ciała
  • Wspiera regulację profilu lipidowego
  • Wykazuje właściwości antybakteryjne
  • Posiada działanie kardioprotekcyjne

Real Thai Mleczko Kokosowe UHT to produkt żywnościowy spełniający najwyższe standardy, pozyskiwany z najlepszej jakości najświeższych i specjalnie wyselekcjonowanych kokosów, które pochodzą z naturalnych upraw ekologicznych.

Mleczko koksowe otrzymywane jest z jadalnych części owocu Kokosa właściwego (Cocos Nucifera L.) przetartego z wodą. Produkt ten jest klasycznym składnikiem używanym w orientalnej kuchni południowo-azjatyckiej, gdzie idealnie wzbogaca smak i aromat potraw. Posiada biały kolor, zwartą kremową konsystencję i specyficzny kokosowy smak oraz zapach. Mleko kokosowe niezwykle często błędnie identyfikowane jest z wodą kokosową, która jest płynem znajdującym się wewnątrz niedojrzałego kokosa. Oprócz tego, produkty kokosowe nie zawierają glutenu i mają niski indeks glikemiczny, co sprawia, że mogą być spożywane przez osoby z celiakią, alergią pokarmową i nieceliakalną nadwrażliwością na gluten oraz podczas zaburzeń gospodarki węglowodanowej.

Produkty pochodzenia kokosowego wyróżniają się dużą ilością tłuszczu, z czego większością są średniołańcuchowe nasycone kwasy tłuszczowe (medium chain fatty acids; MCFA), których wchłanianie w odróżnieniu od nasyconych kwasów tłuszczowych o długich łańcuchach, odbywa się bez udziału lipazy trzustkowej i żółci. MCFA są absorbowane bezpośrednio do układu krwionośnego, a następnie wątroby, gdzie zachodzi ich szybka β-oksydacja z uwolnieniem dużych ilości energii. Dzięki temu, uzyskana energia jest wykorzystywana w wielu procesach metabolicznych i nie jest odkładana w postaci tkanki tłuszczowej jako zapasowe źródło energetyczne. Dostępne piśmiennictwo wskazuje, że spożywanie produktów, które są źródłem MCFA, wspomaga kontrolę masy ciała, a efekt ich termogeniczny przyczynia się do mniejszego przyrostu tkanki tłuszczowej.

Spożywanie MCFA obecnych w produktach kokosowych, w tym również w mleku koksowym dostarcza wielu korzyści zdrowotnych, a są to między innymi: poprawa funkcji poznawczych, działanie w zakresie lepszej kontroli masy ciała, poprawa profilu lipidowego, właściwości bakteriostatyczne, bakteriobójcze, antykancerogenne i hepatoprotekcyjne, redukcja napięcia naczyń krwionośnych i poprawa ich elastyczności, a dzięki temu zapobieganie nadciśnieniu tętniczemu i chorobom układu krążenia. Ponadto produkty kokosowe posiadają działanie przeciwzapalne i  przeciwutleniające, które wiąże się z obecnością polifenoli.

W przypadku występowania chorób dolnego odcinka przewodu pokarmowego dochodzi do zmniejszenia wysokości kosmków jelitowych, całkowitej masy nabłonka jelita, a także obserwuje się wzmożoną apoptozę enterocytów, które cechuje szybki metabolizm i czułość na niedobór substancji odżywczych. Zarówno badania naukowe, jak i praktyka lekarska pokazują, że aby przeciwdziałać tym skutkom, konieczne jest dostarczenie łatwo przyswajalnych źródeł energii, którymi mogą być właśnie średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe.

Sądzi się, że standardowy model odżywiania cechuje się niedoborem tłuszczy MCFA, a winą za ten stan obarcza się niedostateczny poziom wiedzy żywieniowej społeczeństwa. Większość osób uważa, że wszystkie rodzaje nasyconych kwasów tłuszczowych są potencjalnie szkodliwe dla człowieka.

Wykorzystanie kulinarne
Dzięki temu, że mleko kokosowe ma śmietankowo-słodki smak oraz wyraźny i biały kolor może być świetnym dodatkiem w różnego rodzaju zupach, potrawach na bazie drobiu, posiłkach z makronem i ryżem, a także jako zagęstnik sosów i składnik marynat do mięs. Jego wykorzystanie można rozciągnąć również na słodkie przekąski, takie jak desery, ciasta oraz shake proteinowy. Jego specyficzny smak sprawia, że może być również użyte jako dodatek do kawy lub drinków na bazie alkoholu. Mleko kokosowe jest wspaniałą propozycja dla wszystkich osób, które z jakiegoś powodu nie mogą (nietolerancje, alergie) lub nie chcą  spożywać mleka krowiego.

Podsumowując, Real Thai Mleczko Kokosowe UHT to produkt, który idealnie urozmaici i wzbogaci smak wielu potraw, w tym także posiłków spożywanych w okresach odchudzania. Doskonale sprawdzi się wśród osób, które cierpią na upośledzenie wchłaniania tłuszczy, a dzięki dostarczeniu „szybkiego” źródła energii i oszczędzania zapasów glikogenu mięśniowego  oraz ograniczaniu procesów katabolicznych, będzie świetnym produktem w diecie sportowców i osób o wysokiej aktywności fizycznej.   

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1000 ml
w porcji 100mlzawartość%ZDS
Wartość energetyczna185 kcal9%
Tłuszcz19g26,4%
Kwasy tłuszczowe nasycone17g85%
Węglowodany2g 0,7%
w tym Cukry2g2,2%
Białko1,6g3,2%
Sód0,05g0,02%

Pozostałe składniki

Ekstrakt kokosa 85%, woda
Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Unisport
Unisport
NUTREND

Napój izotoniczny z tauryną, l-karnityną i glicyną. Dodaje energii i dostarcza składników mineralnych.

30,00 zł
więcej
Amino Hydro
Amino Hydro
FIRE SNAKE NUTRITION

Zestaw aminokwasów EAA, BCAA, NEAA. Poprawia przyrost masy i siły mięśni, hamuje katabolizm.

74,00 zł
więcej
Glyco-Infusion
Glyco-Infusion
ALRI

Źródło łatwo przyswajalnych węglowodanów. Najwyższa efektywność w odbudowie zapasów glikogenu.

179,00 zł
więcej
Amino 5600
Amino 5600
SCITEC

Kompleks łatwo przyswajalnych aminokwasów niezbędnych, które wspomagają rozwój suchej masy mięśniowej.

75,00 zł
więcej
AminoMax 6800
AminoMax 6800
TREC

Kompleks aminokwasowy z tauryną, glutaminą, witaminami C i B6. Zwiększa wytrzymałość i ułatwia regenerację.

45,00 zł
więcej
Anabolic Amino 5500
Anabolic Amino 5500
OLIMP

Kapsułki zawierające zestaw peptydów i wolnych aminokwasów. Zwiększają wytrzymałość, wspomagają regenerację.

7,90 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Ashwagandha Gold

69,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Rhodiola

79,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>