Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Coconut Oil Coconut Oil

PAM Coconut Oil to czysty olej kokosowy dostępny w formie sprayu. Pozwala na bezkaloryczne smażenie i grillowanie potraw, nadaje się również do bezpośredniego spożycia np. jako dodatek do sałatek.

Preparat jest polecany osobom, które chcą zmniejszyć podaż kalorii i ograniczyć udział tłuszczy w diecie. Doskonale sprawdza się u sportowców na dietach redukcyjnych. Może być stosowany przez zwolenników diety paleo.

Olej kokosowy to rodzaj tłuszczu, którego źródłem jest miąższ orzechów kokosowych. Dostarcza przede wszystkim nasyconych kwasów tłuszczowych, a główną jego zaletą jest bogactwo średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, które wykazują szereg właściwości prozdrowotnych.

Zero kalorii  
Pomimo bardzo wielu zalet olej kokosowy, podobnie jak inne rodzaje tłuszczu, jest dość kaloryczny. Wiele osób eliminuje go ze swojej diety, gdyż trudno im wpisać taką ilość kalorii w swój plan dietetyczny. Prezentowany produkt jest idealnym rozwiązaniem tego problemu. Olej kokosowy w aerozolu jest praktycznie pozbawiony kalorii. Zastosowana technologia sprężania sprawia, że do przygotowania potrawy wystarczy tak mała ilość oleju, że w żaden sposób nie podnosi ona kaloryczności potrawy.

Brak szkodliwych dodatków
Produkty typu „zero kalorii” zwykle budzą obawy osób, które świadomie podchodzą do kwestii odżywiania. Często niebezpodstawnie, bowiem producenci nagminne stosują rozmaite sztuczne, chemiczne zamienniki, które mają imitować oryginał z wykluczeniem kalorii. Prezentowany produkt można z czystym sumieniem polecić nawet osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W jego składzie zawarto czysty, prawdziwy olej kokosowy. Cała tajemnica jego bezkaloryczności kryje się w zaawansowanej technologii jego sprężania.

Doskonałe walory smakowe
Zastosowana technologia produkcji oleju kokosowego w aerozolu nie odbiła się negatywnie na jego niepowtarzalnym smaku. Produkt w pełni zachowuje walory smakowe oleju kokosowego. Jego subtelny, delikatny smak znakomicie komponuje się z potrawami słonymi i słodkimi. Można na nim smażyć ryby, mięso, jajka, ale także omlety, naleśniki czy słodkie placuszki. Sprawdzi się również jako dodatek do sałatek – wystarczy spryskać nim potrawę, by wydobyć głębię jej smaku.

Komfort stosowania
Użytkownicy na pewno docenią prezentowany produkt za niesamowitą wygodę jego stosowania. Olej kokosowy w sprayu nie rozlewa się ani nie pryska. Jest bardzo łatwy do dozowania. Smażone na nim potrawy nie przywierają do patelni i nie przypalają się. Świetnie sprawdza się również jako środek do natłuszczania blach do pieczenia czy naczyń żaroodpornych. Jedno psiknięcie wystarczy, by natłuścić całą powierzchnię i mieć pewność, że pieczona potrawa nie przyklei się do naczynia. Dodatkowo jest on bezpieczny dla powierzchni teflonowych i zabezpiecza je przed zarysowaniem.  Co ważne, olej kokosowy w aerozolu może być używany na surowo, np. jako dodatek do sałatek.

Produkt trwały i ekonomiczny
Olej koksowy w sprayu jest niezwykle trwały i nie traci swoich właściwości przez bardzo długi czas. Zachowuje się dokładnie tak, jak naturalny olej kokosowy, dlatego pod wpływem niskiej temperatury może jedynie stężeć. Wówczas wystarczy na chwilę umieścić puszkę pod strumieniem ciepłej wody, by znów bez problemu z niego korzystać. Jest to również produkt wyjątkowo ekonomiczny – jedna puszka produktu zawiera około 465 porcji oleju kokosowego.

Podsumowując, PAM Coconut Oil to doskonałe rozwiązanie dla osób, które nie chcą rezygnować z ulubionych, smażonych potraw, a równocześnie pragną ograniczyć podaż tłuszczu. Produkt jest w pełni naturalny i można go polecić nawet osobom wyjątkowo restrykcyjnie podchodzącym do kwestii zdrowego odżywiania.

 

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Coconut Oil Coconut Oil 141 g
Pam
29,00 zł

Coconut Oil 141 g

Cechy

Masa:
Wytrzymałość:
Redukcja Wagi:
Działanie Pro-Zdrowotne:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,55 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Prawdziwy olej kokosowy w formie sprayu
  • Świetnie zastępuje kaloryczne tłuszcze
  • Oryginalny, naturalny smak i aromat
  • Idealny do potraw słodkich i słonych
  • Stabilny  w wysokich temperaturach
  • Chroni przed przywieraniem potraw
  • Umożliwia bezkaloryczne smażenie
  • Polecany osobom dbającym o linię
  • Doskonały do natłuszczania blach
  • Znakomity dodatek do sałatek
  • Ekonomiczny i wydajny 
  • Przyjazny diecie paleo
  • Pozbawiony kalorii

PAM Coconut Oil to czysty olej kokosowy dostępny w formie sprayu. Pozwala na bezkaloryczne smażenie i grillowanie potraw, nadaje się również do bezpośredniego spożycia np. jako dodatek do sałatek.

Preparat jest polecany osobom, które chcą zmniejszyć podaż kalorii i ograniczyć udział tłuszczy w diecie. Doskonale sprawdza się u sportowców na dietach redukcyjnych. Może być stosowany przez zwolenników diety paleo.

Olej kokosowy to rodzaj tłuszczu, którego źródłem jest miąższ orzechów kokosowych. Dostarcza przede wszystkim nasyconych kwasów tłuszczowych, a główną jego zaletą jest bogactwo średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych, które wykazują szereg właściwości prozdrowotnych.

Zero kalorii  
Pomimo bardzo wielu zalet olej kokosowy, podobnie jak inne rodzaje tłuszczu, jest dość kaloryczny. Wiele osób eliminuje go ze swojej diety, gdyż trudno im wpisać taką ilość kalorii w swój plan dietetyczny. Prezentowany produkt jest idealnym rozwiązaniem tego problemu. Olej kokosowy w aerozolu jest praktycznie pozbawiony kalorii. Zastosowana technologia sprężania sprawia, że do przygotowania potrawy wystarczy tak mała ilość oleju, że w żaden sposób nie podnosi ona kaloryczności potrawy.

Brak szkodliwych dodatków
Produkty typu „zero kalorii” zwykle budzą obawy osób, które świadomie podchodzą do kwestii odżywiania. Często niebezpodstawnie, bowiem producenci nagminne stosują rozmaite sztuczne, chemiczne zamienniki, które mają imitować oryginał z wykluczeniem kalorii. Prezentowany produkt można z czystym sumieniem polecić nawet osobom dbającym o zdrowe odżywianie. W jego składzie zawarto czysty, prawdziwy olej kokosowy. Cała tajemnica jego bezkaloryczności kryje się w zaawansowanej technologii jego sprężania.

Doskonałe walory smakowe
Zastosowana technologia produkcji oleju kokosowego w aerozolu nie odbiła się negatywnie na jego niepowtarzalnym smaku. Produkt w pełni zachowuje walory smakowe oleju kokosowego. Jego subtelny, delikatny smak znakomicie komponuje się z potrawami słonymi i słodkimi. Można na nim smażyć ryby, mięso, jajka, ale także omlety, naleśniki czy słodkie placuszki. Sprawdzi się również jako dodatek do sałatek – wystarczy spryskać nim potrawę, by wydobyć głębię jej smaku.

Komfort stosowania
Użytkownicy na pewno docenią prezentowany produkt za niesamowitą wygodę jego stosowania. Olej kokosowy w sprayu nie rozlewa się ani nie pryska. Jest bardzo łatwy do dozowania. Smażone na nim potrawy nie przywierają do patelni i nie przypalają się. Świetnie sprawdza się również jako środek do natłuszczania blach do pieczenia czy naczyń żaroodpornych. Jedno psiknięcie wystarczy, by natłuścić całą powierzchnię i mieć pewność, że pieczona potrawa nie przyklei się do naczynia. Dodatkowo jest on bezpieczny dla powierzchni teflonowych i zabezpiecza je przed zarysowaniem.  Co ważne, olej kokosowy w aerozolu może być używany na surowo, np. jako dodatek do sałatek.

Produkt trwały i ekonomiczny
Olej koksowy w sprayu jest niezwykle trwały i nie traci swoich właściwości przez bardzo długi czas. Zachowuje się dokładnie tak, jak naturalny olej kokosowy, dlatego pod wpływem niskiej temperatury może jedynie stężeć. Wówczas wystarczy na chwilę umieścić puszkę pod strumieniem ciepłej wody, by znów bez problemu z niego korzystać. Jest to również produkt wyjątkowo ekonomiczny – jedna puszka produktu zawiera około 465 porcji oleju kokosowego.

Podsumowując, PAM Coconut Oil to doskonałe rozwiązanie dla osób, które nie chcą rezygnować z ulubionych, smażonych potraw, a równocześnie pragną ograniczyć podaż tłuszczu. Produkt jest w pełni naturalny i można go polecić nawet osobom wyjątkowo restrykcyjnie podchodzącym do kwestii zdrowego odżywiania.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 141 gPorcja jednorazowa: 1/4 dozownika (0.25 g)Ilość porcji w opakowaniu: około 463
w porcji (0.25 g)zawartość%ZDS
Kalorie0 g0%
Całkowita zawartość tłuszczu0 g0%
Tłuszcze nasycone0 g0%
Tłuszcze trans0 g 0%
Cholesterol0 mg0%
Sód0 mg 0%
Całkowita zawartość węglowodanów0 g 0%
Białko0 g 0%

Pozostałe składniki

Olej kokosowy, lecytyna sojowa (zapobiega przywieraniu), propelent.

 

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
22,00 zł

Cynk w tabletkach. Wspomaga syntezę białek i kwasów nukleinowych, reguluje kurczliwość mięśni.

Kupuję
Trec
29,00 zł

Suplement zawierający 500 mg witaminy C w jednej kapsułce. Wspomaga odporność organizmu.

Kupuję
Trec
29,00 zł

Preparat zawierający witaminę C oraz L-lizynę. Usprawnia procesy antyoksydacyjne organizmu.

Kupuję
Now Foods
129,00 zł
(1)

Kompleksowy preparat witaminowo-mineralny dla kobiet, wzbogacony o naturalne, prozdrowotne składniki aktywne.

Kupuję
Olimp
17,50 zł

Kompleks witamin i minerałów przeznaczony dla kobiet. Działa prozdrowotnie i poprawia samopoczucie.

Kupuję
Aliness
34,90 zł

Suplement diety obejmujący 11 kluczowych witamin z grupy B. Korzystnie wpływa na kondycję skóry i włosów.

Kupuję

Kalorie

Informacja

Kalorie to umowna nazwa jednostki wyrażającej wartość energetyczną pożywienia, zapotrzebowanie i wydatków energii przez organizm człowieka, którą w rzeczywistości jest 1 kilokaloria (1 kcal). 1 kilokaloria jest to ilość energii cieplnej koniecznej do podgrzania 1 g wody i 1 stopień Celsjusza. W układzie SI jednostką energii cieplnej  jest 1 dżul (1J), równy w przybliżeniu 4,185 kcal.

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych.. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu – 9kcal/g.

Wartość energetyczna wykonywana przy tzw. „bombie kalorycznej” stanowi równoważnik energetyczny fizyczny, wynoszący: 4,1 kcal na 1 g węglowodanów, 5,65 kcal na 1 g białka, 9,45 kcal na 1 g tłuszczu.

Wartość odżywcza, określa stopień przydatności produktu żywnościowego do realizacji funkcji życiowych człowieka, tym wyższa im wyższa jest jej biodostępność i mniejsza ilość jej spożywania dla uzyskania efektów.

Całkowita zawartość tłuszczu

Informacja

Tłuszcze całkowite – suma tłuszczów wprowadzony do organizmu w pożywieniu i w suplementach diety, zawierająca zarówno kwasy tłuszczowe nasycone jak i nienasycone, w tym niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Ogół tłuszczy dzięki produkcji energii pozwala na większy wydatek energetyczny podczas wysiłku, powoduje regenerację powysiłkową,. Jest częściowo magazynowany w organizmie. Przyjmuje się, że wartość energetyczna tłuszczu wynosi 9 kcal w 1g. Oprócz produkcji energii kwasy tłuszczowe stanowią element budulcowy błon komórkowych i istoty białej mózgu. NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Szczególnie ważne jest utrzymywanie właściwej proporcji pomiędzy kwasami z grupy Omega 3 i Omega 6.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Tłuszcze trans

Informacja

Tłuszcze trans (trans fat ) są efektem procesu utwardzania płynnej frakcji tłuszczów roślinnych, poprzez wprowadzenie wiązań wodorowych nienasyconych kwasów tłuszczowych, tworząc izomery trans, powodujące zmianę właściwości odżywczych kwasów tłuszczowych, pozostając wyłącznie źródłem energii. Znajdują zastosowanie w margarynach twardych oraz wyrobach spożywczych (produktach cukierniczych wypiekanych). Zalecane jest całkowite wyeliminowanie (lub co najmniej ograniczenie) spożywania tłuszczy trans, ze względu na ich niekorzystny wpływ na organizm ludzki (m.in. podnoszą poziom cholesterolu całkowitego zakłócają proporcje pomiędzy jego frakcjami LDL i HDL, osłabiają odporność immunologiczną organizmu oraz wpływają negatywnie na gospodarkę insulinową, utrudniając transport pożywienia do komórek mięśniowych, odnotowani również ich wpływ na rozwój nowotworów. Bardzo rzadko stosowane w odżywkach sportowych o charakterze termogenicznym (np. batonach energetycznych).

Cholesterol

Informacja

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Ostatnio na blogu

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

„Cukier, otyłość – konsekwencje” – przerażający raport i kilka słów na jego temat

Miesiąc temu na stronie Ministerstwa Zdrowia pojawił się raport dotyczący cukru i jego spożycia w populacji Polski, a także nadwagi, otyłości, chorób z...

czytaj więcej
Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Orzeszki ziemne – zdrowsze niż myślisz

Chociaż orzechy i nasiona przestały być już postrzegane jedynie przez pryzmat swojej wysokiej kaloryczności i dziś coraz częściej zwraca się na ich...

czytaj więcej
Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Co syci bardziej: węglowodany vs tłuszcze?

Odwieczna batalia diety wysokowęglowodanowej z niskowęglowodanową (wysokotłuszczową) obejmuje wiele zagadnień. Kwestie dotyczą skuteczności odchudzania,...

czytaj więcej
Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Jak zwiększyć poziom testosteronu- rzetelny przegląd suplementów

Niedobór testosteronu u mężczyzn związany jest z szeregiem objawów klinicznych i chorób takich jak depresja, otyłość, cukrzyca czy choroby sercowo-...

czytaj więcej
niedlugo redukcja :)/lapy

niedlugo redukcja :)/lapy

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Autyzm leczony dietą

Autyzm leczony dietą

Dietetyka ma coraz szersze zastosowanie w leczeniu chorób. Wiadomo, że składniki pożywienia wpływają na organizm w wieloraki sposób. Na jednym biegunie są...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027