Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Mleczko Kokosowe UHT Mleczko Kokosowe UHT

Real Thai Mleczko Kokosowe to popularny produkt kuchni azjatyckiej, który dzięki wyjątkowemu smakowi i szerokiemu zastosowaniu zyskał uznanie na całym świecie. Mleczko kokosowe jest bogate w niezbędne makro i mikroelementy, co czyni go nie tylko pysznym, ale też zdrowym dodatkiem do dań i napojów.

Niepowtarzalny smak i aromat
Mleczko to zostało przygotowane z najświeższych, dojrzałych kokosów pochodzących z Tajlandii, co jest gwarantem doskonałego smaku i aromatu. Zawiera aż 85% mleczka oraz wodę – taka proporcja świadczy o wysokiej jakości tego produktu oraz zapewnia idealną konsystencję i zintensyfikowany smak. 

Produkt ten nie zawiera żadnych konserwantów, zagęszczaczy i sztucznych barwników czy aromatów. Został wyprodukowany tradycyjnym sposobem, który polega na zmieszaniu rozdrobnionego miąższu kokosowego z odpowiednią ilością wody, a następnie odcedzeniu tego miąższu, co prowadzi do uzyskania jednolitego, klarownego płynu. 

Naturalnie występujące w mleczku tłuszcze nadają odpowiedniej gęstości i są nośnikiem smaku. Pozwalają one także na użycie mleczka w różnych celach – do dań, drinków, sosów czy przygotowania gęstej śmietanki. 

Zdrowy zamiennik dla tradycyjnego mleka
Mleczko kokosowe odznacza się tym, że w przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawiera laktozy – cukru będącego dla wielu osób przyczyną kłopotliwych dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Zastąpienie najpowszechniej stosowanego mleka krowiego mleczkiem kokosowym, może sprawić, że osoby z nietolerancją laktozy poczują się znacznie lepiej.

Mleczko kokosowe jest także źródłem wielu cennych mikroelementów (zawiera znaczące ilości manganu, magnezu, żelaza oraz fosforu, a także witaminę C i witaminy z grupy B) oraz trójglicerydów o średniej długości łańcucha, tzw. MCT (ang. MCT – medium–chain triglycerides), będących łatwo wchłanialnymi tłuszczami, których spożywanie niesie za sobą wymierne korzyści zdrowotne.

Badania dowodzą, że MCT pomagają w spalaniu kalorii i redukują apetyt, a przez to wspierają utratę wagi. Jednym z kwasów tłuszczowych wchodzących w skład średniołańcuchowych trójglicerydów pochodzenia kokosowego jest kwas laurynowy. Wspomaga on między innymi działanie układu odpornościowego i może powodować wzrost stężenia dobrego cholesterolu.

Uniwersalny składnik w nowoczesnej kuchni
Mleczko kokosowe znajduje szerokie zastosowanie jako składnik wielu dań, deserów czy napojów. Co ciekawe, chociaż wykorzystanie mleka kokosowego w kuchni ma swój początek w kuchni orientalnej, obecnie używane jest na całym świecie. Można przy jego pomocy przyrządzić dania wytrawne takie jak curry, gulasze czy sosy, ale także słodkie ciasta czy lody kokosowe.

Produkt ten został poddany wysokotemperaturowej konserwacji UHT, która polega na gwałtownym podgrzaniu i ochłodzeniu celem pozbycia się drobnoustrojów mogących spowodować szybkie psucie się mleczka. Dzięki temu nie musi być ono przed otwarciem przechowywane w lodówce i może być spożywane na surowo.

Podsumowując, Real Thai Mleczko Kokosowe to produkt o delikatnym, lecz wyrazistym smaku, przez co może zostać wykorzystane do przyrządzenia różnorodnych potraw. Jego dodatkowym atutem jest zawartość cennych składników odżywczych oraz brak glutenu czy laktozy, dlatego docenią je nawet najbardziej wymagające pod względem dietetycznym osoby.

Brak na magazynie
Since 2005
Dodaj do koszyka
Mleczko Kokosowe UHT Mleczko Kokosowe UHT 165ml
Real Thai
4,50 zł

Mleczko Kokosowe UHT

Wszystkie warianty

165ml
4,50 zł
400ml
7,90 zł

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Kluczowy składnik wielu potraw, a także ciast i napojów
  • Przygotowane z najwyższej jakości dojrzałych kokosów
  • Źródło średniołańcuchowych trójglicerydów i mikroelementów
  • Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów
  • Bezpieczne do spożycia dzięki konserwacji UHT
  • Polecane dla osób z nietolerancją laktozy
  • Zdrowy zamiennik dla mleka krowiego
  • Wyrazisty smak i aromat

Real Thai Mleczko Kokosowe to popularny produkt kuchni azjatyckiej, który dzięki wyjątkowemu smakowi i szerokiemu zastosowaniu zyskał uznanie na całym świecie. Mleczko kokosowe jest bogate w niezbędne makro i mikroelementy, co czyni go nie tylko pysznym, ale też zdrowym dodatkiem do dań i napojów.

Niepowtarzalny smak i aromat
Mleczko to zostało przygotowane z najświeższych, dojrzałych kokosów pochodzących z Tajlandii, co jest gwarantem doskonałego smaku i aromatu. Zawiera aż 85% mleczka oraz wodę – taka proporcja świadczy o wysokiej jakości tego produktu oraz zapewnia idealną konsystencję i zintensyfikowany smak. 

Produkt ten nie zawiera żadnych konserwantów, zagęszczaczy i sztucznych barwników czy aromatów. Został wyprodukowany tradycyjnym sposobem, który polega na zmieszaniu rozdrobnionego miąższu kokosowego z odpowiednią ilością wody, a następnie odcedzeniu tego miąższu, co prowadzi do uzyskania jednolitego, klarownego płynu. 

Naturalnie występujące w mleczku tłuszcze nadają odpowiedniej gęstości i są nośnikiem smaku. Pozwalają one także na użycie mleczka w różnych celach – do dań, drinków, sosów czy przygotowania gęstej śmietanki. 

Zdrowy zamiennik dla tradycyjnego mleka
Mleczko kokosowe odznacza się tym, że w przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawiera laktozy – cukru będącego dla wielu osób przyczyną kłopotliwych dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Zastąpienie najpowszechniej stosowanego mleka krowiego mleczkiem kokosowym, może sprawić, że osoby z nietolerancją laktozy poczują się znacznie lepiej.

Mleczko kokosowe jest także źródłem wielu cennych mikroelementów (zawiera znaczące ilości manganu, magnezu, żelaza oraz fosforu, a także witaminę C i witaminy z grupy B) oraz trójglicerydów o średniej długości łańcucha, tzw. MCT (ang. MCT – medium–chain triglycerides), będących łatwo wchłanialnymi tłuszczami, których spożywanie niesie za sobą wymierne korzyści zdrowotne.

Badania dowodzą, że MCT pomagają w spalaniu kalorii i redukują apetyt, a przez to wspierają utratę wagi. Jednym z kwasów tłuszczowych wchodzących w skład średniołańcuchowych trójglicerydów pochodzenia kokosowego jest kwas laurynowy. Wspomaga on między innymi działanie układu odpornościowego i może powodować wzrost stężenia dobrego cholesterolu.

Uniwersalny składnik w nowoczesnej kuchni
Mleczko kokosowe znajduje szerokie zastosowanie jako składnik wielu dań, deserów czy napojów. Co ciekawe, chociaż wykorzystanie mleka kokosowego w kuchni ma swój początek w kuchni orientalnej, obecnie używane jest na całym świecie. Można przy jego pomocy przyrządzić dania wytrawne takie jak curry, gulasze czy sosy, ale także słodkie ciasta czy lody kokosowe.

Produkt ten został poddany wysokotemperaturowej konserwacji UHT, która polega na gwałtownym podgrzaniu i ochłodzeniu celem pozbycia się drobnoustrojów mogących spowodować szybkie psucie się mleczka. Dzięki temu nie musi być ono przed otwarciem przechowywane w lodówce i może być spożywane na surowo.

Podsumowując, Real Thai Mleczko Kokosowe to produkt o delikatnym, lecz wyrazistym smaku, przez co może zostać wykorzystane do przyrządzenia różnorodnych potraw. Jego dodatkowym atutem jest zawartość cennych składników odżywczych oraz brak glutenu czy laktozy, dlatego docenią je nawet najbardziej wymagające pod względem dietetycznym osoby.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (0)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 165 ml
w porcji 100mlzawartość%ZDS
Wartość energetyczna185 kcal9%
Tłuszcz19g26.4%
Kwasy tłuszczowe nasycone17g85%
Węglowodany2g0.7%
w tym Cukry2g2.2%
Białko1.6g3.2%
Sód0.05g0.02%

Pozostałe składniki

Ekstrakt kokosowy 85%, woda.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Bsn
159,00 zł
(1)

Suplement zawierający aminokwasy BCAA i wyselekcjonowane EAA. Ułatwia regenerację po treningach.

Kupuję
Now Foods
65,00 zł
(4)

Kompleks witamin i minerałów dla mężczyzn. Wspomaga anabolizm, zwiększa odporność i poprawia samopoczucie.

Kupuję
Scitec
75,00 zł

Kompleksowe wsparcie treningowe; zwiększa „pompę” mięśniową; stymuluje procesy anaboliczne.

Kupuję
Scitec
83,00 zł

BCAA wzbogacone dodatkowymi składnikami. Ma silne działanie anaboliczne i wspomaga regenerację mięśni.

Kupuję
Planetary Herbals
89,00 zł

Kompleks ekstraktów roślinnych. Wspiera zdrowie mężczyzn.

Kupuję
Olimp
43,00 zł

Koncentrat do przygotowania smacznego napoju izotonicznego. Zwiększa siłę oraz wspomaga regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Ostatnio na blogu

Autyzm leczony dietą

Autyzm leczony dietą

Dietetyka ma coraz szersze zastosowanie w leczeniu chorób. Wiadomo, że składniki pożywienia wpływają na organizm w wieloraki sposób. Na jednym biegunie są...

czytaj więcej
3-4 mega ciężkie serie na NOGI, a one rosną? Jak to możliwe? TRENING NÓG!

3-4 mega ciężkie serie na NOGI, a one rosną? Jak to możliwe? TRENING NÓG!

Hej!  Przez długi okres czasu robiłem bardzo dużą objętość na mięśnie czworogłowe, dwugłowe, łydki itd. Krótko mówiąc przesadzałem! Nogi...

czytaj więcej
typowy trening nog

typowy trening nog

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
Czy stosowanie okresowych przerw od diety jest dobrym rozwiązaniem w przypadku sportowców?

Czy stosowanie okresowych przerw od diety jest dobrym rozwiązaniem w przypadku sportowców?

Zmiany masy ciała sportowców Jak wiadomo, sportowcy stosunkowo często podejmują się okresowej utraty masy ciała, próbując zmniejszyć zawartość...

czytaj więcej
Śmierć przez sen? – wpływ snu na śmiertelność z różnych przyczyn

Śmierć przez sen? – wpływ snu na śmiertelność z różnych przyczyn

W ostatnim tekście pisałem nieco o ryzyku sercowo-naczyniowym zależnym od czasu trwania snu i pracy, dziś natomiast chciałbym skupić się na śmiertelności...

czytaj więcej
Wszystko, o czym powinieneś wiedzieć w temacie wyczerpania nadnerczy

Wszystko, o czym powinieneś wiedzieć w temacie wyczerpania nadnerczy

W dzisiejszych czasach wyczerpanie nadnerczy zdaje się być niezwykle nośnym tematem. Co to właściwie jest? Jeśli nie wiesz, to warto, abyś zapoznał się z...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027