od 3 sztuk tylko: 7,74 zł / szt. -2%
Olej MCT 400 ml Olimp |
69,00 zł |
Real Thai Mleczko Kokosowe to popularny produkt kuchni azjatyckiej, który dzięki wyjątkowemu smakowi i szerokiemu zastosowaniu zyskał uznanie na całym świecie. Mleczko kokosowe jest bogate w niezbędne makro i mikroelementy, co czyni go nie tylko pysznym, ale też zdrowym dodatkiem do dań i napojów.
Niepowtarzalny smak i aromat
Mleczko to zostało przygotowane z najświeższych, dojrzałych kokosów pochodzących z Tajlandii, co jest gwarantem doskonałego smaku i aromatu. Zawiera aż 85% mleczka oraz wodę – taka proporcja świadczy o wysokiej jakości tego produktu oraz zapewnia idealną konsystencję i zintensyfikowany smak.
Produkt ten nie zawiera żadnych konserwantów, zagęszczaczy i sztucznych barwników czy aromatów. Został wyprodukowany tradycyjnym sposobem, który polega na zmieszaniu rozdrobnionego miąższu kokosowego z odpowiednią ilością wody, a następnie odcedzeniu tego miąższu, co prowadzi do uzyskania jednolitego, klarownego płynu.
Naturalnie występujące w mleczku tłuszcze nadają odpowiedniej gęstości i są nośnikiem smaku. Pozwalają one także na użycie mleczka w różnych celach – do dań, drinków, sosów czy przygotowania gęstej śmietanki.
Zdrowy zamiennik dla tradycyjnego mleka
Mleczko kokosowe odznacza się tym, że w przeciwieństwie do mleka krowiego nie zawiera laktozy – cukru będącego dla wielu osób przyczyną kłopotliwych dolegliwości ze strony przewodu pokarmowego. Zastąpienie najpowszechniej stosowanego mleka krowiego mleczkiem kokosowym, może sprawić, że osoby z nietolerancją laktozy poczują się znacznie lepiej.
Mleczko kokosowe jest także źródłem wielu cennych mikroelementów (zawiera znaczące ilości manganu, magnezu, żelaza oraz fosforu, a także witaminę C i witaminy z grupy B) oraz trójglicerydów o średniej długości łańcucha, tzw. MCT (ang. MCT – medium–chain triglycerides), będących łatwo wchłanialnymi tłuszczami, których spożywanie niesie za sobą wymierne korzyści zdrowotne.
Badania dowodzą, że MCT pomagają w spalaniu kalorii i redukują apetyt, a przez to wspierają utratę wagi. Jednym z kwasów tłuszczowych wchodzących w skład średniołańcuchowych trójglicerydów pochodzenia kokosowego jest kwas laurynowy. Wspomaga on między innymi działanie układu odpornościowego i może powodować wzrost stężenia dobrego cholesterolu.
Uniwersalny składnik w nowoczesnej kuchni
Mleczko kokosowe znajduje szerokie zastosowanie jako składnik wielu dań, deserów czy napojów. Co ciekawe, chociaż wykorzystanie mleka kokosowego w kuchni ma swój początek w kuchni orientalnej, obecnie używane jest na całym świecie. Można przy jego pomocy przyrządzić dania wytrawne takie jak curry, gulasze czy sosy, ale także słodkie ciasta czy lody kokosowe.
Produkt ten został poddany wysokotemperaturowej konserwacji UHT, która polega na gwałtownym podgrzaniu i ochłodzeniu celem pozbycia się drobnoustrojów mogących spowodować szybkie psucie się mleczka. Dzięki temu nie musi być ono przed otwarciem przechowywane w lodówce i może być spożywane na surowo.
Podsumowując, Real Thai Mleczko Kokosowe to produkt o delikatnym, lecz wyrazistym smaku, przez co może zostać wykorzystane do przyrządzenia różnorodnych potraw. Jego dodatkowym atutem jest zawartość cennych składników odżywczych oraz brak glutenu czy laktozy, dlatego docenią je nawet najbardziej wymagające pod względem dietetycznym osoby.
w 100 ml | zawartość | %RWS |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 185 kcal | 9% |
Tłuszcz | 19g | 26.4% |
Kwasy tłuszczowe nasycone | 17g | 85% |
Węglowodany | 2g | 0.7% |
w tym Cukry | 2g | 2.2% |
Białko | 1.6g | 3.2% |
Sól | 0.05g | 0.02% |
Ekstrakt Kokosowy 85%, woda.
Biuro obsługi klienta
Pomoc i konsultacje
Reklamacje