Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Koncentrat 80% Koncentrat 80%

Extensor KONCENTRAT 80 – wysokiej klasy produkt wysokobiałkowy. W 100 proc. oparty na czystym koncentracie białek serwatkowych o zawartości 80 proc. białka

Extensor KONCENTRAT 80 produkowany jest w zaawansowanym technologicznie procesie ultrafiltracji. Metoda ta pozwala na wyodrębnienie i skoncentrowanie frakcji białkowej z serwatki. Tak pozyskany koncentrat białek serwatkowych charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i znakomitą przyswajalnością - BV 104.

KONCENTRAT 80 jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą uzyskać duże przyrosty suchej masy mięśniowej. Bogaty skład aminokwasowy preparatu jest bardzo dobrym uzupełnieniem diety i zapewnia optymalny bilans aminokwasowy.

KONCENTRAT 80 uzupełnia niedobór białka powstający przy zwiększonym zapotrzebowaniu (sport wyczynowy, kulturystyka), a także podczas niskokalorycznej diety (redukcja wagi ciała) lub rekonwalescencji. Wzmacnia odporność organizmu i wspomaga procesy regeneracji.

Brak na magazynie
5 2
5

Bardzo dobre białko. Dobra rozpuszczalnosc, wchłanianie - zero problemow zoladkowych, a mam wrazliwy zaladek. Spelnia swoja role. Poza tym cena bardzo atrakcyjna.
4

tanioszka i dość smaczne, polecam z syropami zero lub z kakao, malinami, truskawkami zblendować i pyszota
Since 2005
Powiadom mnie o dostępności
Koncentrat 80% Koncentrat 80% 1000g
Extensor
85,00 zł

Koncentrat 80% 1000g

4.5 na podstawie 2 opinii

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

85,00 zł
Powiadom mnie o dostępności

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu

Extensor KONCENTRAT 80 – wysokiej klasy produkt wysokobiałkowy. W 100 proc. oparty na czystym koncentracie białek serwatkowych o zawartości 80 proc. białka

Extensor KONCENTRAT 80 produkowany jest w zaawansowanym technologicznie procesie ultrafiltracji. Metoda ta pozwala na wyodrębnienie i skoncentrowanie frakcji białkowej z serwatki. Tak pozyskany koncentrat białek serwatkowych charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą i znakomitą przyswajalnością - BV 104.

KONCENTRAT 80 jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą uzyskać duże przyrosty suchej masy mięśniowej. Bogaty skład aminokwasowy preparatu jest bardzo dobrym uzupełnieniem diety i zapewnia optymalny bilans aminokwasowy.

KONCENTRAT 80 uzupełnia niedobór białka powstający przy zwiększonym zapotrzebowaniu (sport wyczynowy, kulturystyka), a także podczas niskokalorycznej diety (redukcja wagi ciała) lub rekonwalescencji. Wzmacnia odporność organizmu i wspomaga procesy regeneracji.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 1000 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 33 g
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna1730 kJ/410 kcal*
Białkomin. 80 g*
Tłuszczmax. 8,5 g*
Laktozamax. 5,7 g*
Sód150 mg6,8%
Fosfor350 mg50%
Wapń500 mg62,5%
Magnez50 mg12,5%

Pozostałe składniki

Lecytyna sojowa.

Ostatnia ocena

Aleksander

Bardzo dobre białko. Dobra rozpuszczalnosc, wchłanianie - zero problemow zoladkowych, a mam wrazliwy zaladek. Spelnia swoja role. Poza tym cena bardzo atrakcyjna.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Seeking Health
239,00 zł
(4)

Formuła dostosowana do każdego etapu ciąży - od planowania, poprzez ciążę aż do karmienia piersią.

Kupuję
Nutrex
109,00 zł
(1)

Kapsułki wspomagające spalanie tkanki tłuszczowej. Zmniejszają apetyt oraz hamują katabolizm.

Kupuję
Swanson
35,00 zł

Korzeń pokrzywy indyjskiej. Wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej oraz pracę układu sercowo-naczyniowego.

Kupuję
Olimp
37,00 zł

Preparat ułatwiający utratę masy ciała i tkanki tłuszczowej na bazie CLA, zielonej herbaty i L-karnityny.

Kupuję
Life Extension
99,00 zł

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Biotech Usa
39,00 zł

Suplement poprawia możliwości wysiłkowe, zwiększa poziom energii oraz wspomaga redukcję.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Laktoza

Informacja

Laktoza (synonim: 4-O-beta-galaktopiranozylo-D-glukopiranoza), jest disacharydem zbudowanym z D-galaktozy i D-glukozy, w języku potocznym funkcjonuje pod nazwą cukier mlekowy (cukier mleczny), jej jedynym źródłem naturalnym jest mleko ssaków. Posiada mniejszą rozpuszczalność w płynach w stosunku do innych cukrów. W organizmie trawiona w jelicie cienkim dzięki działaniu laktozy (enzymu trawiennego). W suplementacji jest składnikiem preparatów odżywczych  zawierających w składzie białka pochodzenia mlecznego (kazeinowe, serwatkowe), oraz jako nośnik składników mineralnych (m.in. wapnia) dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: Brak norm jednostkowego spożycia. Nadmiar żywności zawierającej laktozę jest niepożądany.

Sód

Informacja

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Fosfor

Informacja

Fosfor (pierwiastek chemiczny z grupy azotowców, występujący w kilku odmianach kolorystycznych: biały [trujący], czerwony, fioletowy i czarny). Jest mikroelementem biorącym udział w reakcjach fizjologicznych organizmu. Jest czynnikiem prawidłowej struktury kości i zębów, magazynując ok. 85 % pierwiastka, w postaci hydroksyapatytu. Reguluje kwasowość w organizmie zwiększając pH. Jest składnikiem kwasów nukleinowych. Wpływa również na prawidłowe funkcjonowanie nerek i serca oraz nerwy (przenoszenie impulsów). Naturalnym źródłem pozyskiwania fosforu są zarówno produkty roślinne (jaja, nasiona, orzechy, pełne ziarno), jak i pochodzenia zwierzęcego (drób, różne rodzaje mięsa, ryby). Niedobór fosforu i wzmocnienie struktury kości można wyrównać poprzez stosowanie odpowiednich odżywek i suplementów.

Niedobór fosforu wywołuje chorobę kości (krzywicę) i ropowicę.

Nadmiar fosforu (aczkolwiek wydalany jest przez nerki) wywołać może naruszenie równowagi mineralnej (szczególnie obniżenia poziomu wapnia, aż do jego całkowitej utraty).  Szczególną ostrożność spożywania produktów i specyfików zawierających fosfor zaleca się osobom chorym przewlekle na nerki i osobom w podeszłym wieku. Nadmiar potasu należy równoważyć wówczas zwiększonym przyjmowaniem wapnia.

Dawkowanie: 800-1200 mg na dobę. Górną granicę dawkowania powinny spożywać kobiety w ciąży i matki karmiące piersią.

Wapń

Informacja

Wapń (pierwiastek chem., symbol Ca, la 20, z grupy berylowców) jest podstawowym budulcem kości i zębów, w których zmagazynowane jest 99 % tego pierwiastka, w postaci rydroksapatytu. Przy budowie kości i zębów ważny jest udział fosforu w odpowiedniej proporcji. Jest pierwiastkiem zasadotwórczym i aktywatorem wielu enzymów (ATP-azy) niezbędnych do uwalniania energii ATP. Ma znaczący wpływ na krzepliwość krwi oraz reguluje ciśnienie tętnicze krwi i przewodnictwo nerwowo-mięśniowe. Dzięki zmniejszonej przepuszczalności błon komórkowych łagodzi objawy alergii pokarmowych. Wapń bierze czynny udział w metabolizmie żelaza, współdziała z witaminami A, C i D oraz z fosforem, magnezem. Naturalnym źródłem pozyskiwania wapnia są produkty zwierzęce (nabiał, sardynki, łosoś, szprotki jedzone z ościami) i roślinne (orzechy, soja, ziarno słonecznika). Wchłanianie dokonuje się w jelicie cienkim (rzadziej w okrężnicy), ma na nie wpływ poziom laktozy, nierozpuszczalnego błonnika, kwasów organicznych, zasadowość (niskie pH).  Najlepiej wchłaniane są  związki organiczne (mleczany, chylaty aminokwasowi itp.). Utrudnianie wchłaniania wapnia powodują: kwasy fitynowy i szczawiowy oraz nadmiar tłuszczów.  Badania naukowe potwierdziły, że połączenie wapania, magnezu, boru i witaminy D w dawce 3 mg/24h skutecznie zapobiega osteoporozie. Na rynku suplementów znajdują się zarówno monopreparaty (wzbogacone witaminą D­­3) jak i wieloskładnikowe dostępne na www.muscle-zone.pl

Niedobór wapnia objawia się zaburzeniami w budowie kości (osteoporozie) oraz metabolizmu żelaza. Objawami są: krzywica, skurcze i drżenie mięśni, osteoporoza.

Nadmiar  wynika z przedawkowaniu suplementów wapniowych z dodatkiem witaminy D­3 ­ u dzieci oraz na przedawkowaniu wapnia przez dorosłych (hiperkalcemia). Objawami hiperkalcemii są: brak apetytu, wymioty i zaparcia.

Dawkowanie w różnych publikacjach podaje się sprzeczne dane: 800 – 1000 mg/24 h (100 – 500 mg/24h)

Magnez

Informacja

Magnez  (pierwiastek z grupy berylowców, la 12, symbol chem. Mg), jeden z najważniejszych dla zdrowia mikroelementów, bierze udział w procesie syntezy rozpadu związków wysokoenergetycznych oraz w procesach przemiany węglowodorów i tłuszczy. Wpływa na rozszerzenie naczyń krwionośnych i obniżenie ciśnienia krwi, przeciwdziała nadkrzepliwości. Niedobory wpływają na zaburzenia rytmu serca, złośliwe kurcze mięśni, bezsenność i stany lękowe. Jest składnikiem wielu suplementów diety oraz występuje w produktach spożywczych, takich jak: chleb pełnoziarnisty, rośliny strączkowe, kasza gryczana, ryż, ryby, mięso, a także czekolada, kakao i orzechy.

Dawkowanie 100 – 500 mg/dzień

Ostatnio na blogu

Truskawki – nie tylko smaczne, lecz i zdrowe

Truskawki – nie tylko smaczne, lecz i zdrowe

Z całą pewnością zdecydowana większość społeczeństwa ubolewa nad faktem, iż sezon na świeże truskawki jest tak krótki, bowiem jakże trudno czasem...

czytaj więcej
Wysiłek fizyczny i nadciśnienie tętnicze – złoty środek czy droga do grobu?

Wysiłek fizyczny i nadciśnienie tętnicze – złoty środek czy droga do grobu?

Nadciśnienie tętnicze (NT) jest definiowane jako poziom ciśnienia tętniczego krwi przekraczający wartości prawidłowe. Za wspomniane wartości, zgodnie z...

czytaj więcej
Żywienie i styl życia w przygotowaniu do ciąży oraz tzw. „programowanie” epigenetyczne.

Żywienie i styl życia w przygotowaniu do ciąży oraz tzw. „programowanie” epigenetyczne.

Nie jest żadną nowością, iż nie trzeba czekać do momentu, kiedy ciążowy test pokaże długo oczekiwane (lub też nie) dwie kreski, aby zmienić styl...

czytaj więcej
Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi to warzywo bardzo specyficzne i stosunkowo krótko dostępne, zazwyczaj także nieco droższe od pozostałych „sezonowców”. Jednocześnie...

czytaj więcej
Lepsze samopoczucie i pamięć dzięki Bacopa monnieri

Lepsze samopoczucie i pamięć dzięki Bacopa monnieri

Bacopa monnieri jest jednym z najstarszych i najbardziej znanych ajurwedyjskich leków. Niektóre zapiski w starodawnych księgach wskazują na jego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Black Supps Ltd (11986057)
235-239 High Road London N22 8HF
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027