Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
Iso Whey Zero Iso Whey Zero

Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych, które należy uzupełniać codziennie, aby zapewnić zdrowie swojemu organizmowi. Wspomaga utrzymanie masy mięsniowej gdy trenujesz oraz wspomaga codzienną dietę. Gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową oraz z wiekiem, twój organizm wymaga większej ilości białek. Szybkim, praktycznym i efektywnym sposobem na dostarczenie organizmowi białek jest suplementacja; wystarczy białko w proszku , shaker, trochę wody lub mleka. Proszek białkowy jest łatwostrawny i w przeciwieństwie do konsumpcji dużej ilości mięsa, nie powoduje zakwaszania. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych lub ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać szybko (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny).

Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-3% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna gównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy. W procesie produkcji laktoza jest oddzielana od serwatki podczas wieostopniowej ultrafiltracji oraz procesu filtracji krzyżowej. Otrzymujemy więc bardzo czysty, łatwostrawny i łatwo rozpuszczalny izolat białka serwatki (whey protein isolate - WPI), będący jeszcze czystszą wersją koncentratu białka serwatki (whey protein concentrate - WPC), zawierającym jeszcze mniejszą ilość węlowodanów i tłuszczów.

Prężne ciało, z wyraźnie zarysowanymi mięśniami może mieć każdy stosując odpowiednią dietę i wykonując regularne ćwiczenia. Niezbędne jest jednak dostarczanie naszym mięśniom odpowiednich składników odżywczych dla ich zdrowego wzrostu i utrzymania. Iso Whey Zero jest najwyższej czystości izolatem białka serwatki, który bardzo szybko i łatwo się wchłania oraz pozbawiony jest wszelkich niepotrzebnych komponentów: glutenu, laktozy, dodatkowych tłuszczy trans czy cukru. Wyższa, 88% zawartość białka i niska zawartość węglowodanów sprawia, że jest to doskonały produkt dla sportowców chcących zbudować „ultrawyrzeźbione” mięśnie. Dodatkowe aminokwasy wspomagają szybką regenrację i redukują bolesność mięśni.

Pij Iso Whey Zero regularnie i doładuj swoje mięśnie!

Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Iso Whey Zero składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników.

Na magazynie
5 4
5

Świetny izolat, idealnie się rozpuszcza i smaki są bardzo dobre.
5

Smakowo bomba składowo też super wygląda ogólnie warty polecenia
5

bardzo dobre białko. idealna rozpuszczalnosc, nie pieni sie i wybor smakow jest duzy. Cena moglaby byc troche nizsza ale wyroznia sie na tle tych tanszych bialek wiec moze to przebolec. POLECAM!
5

Bardzo dobre skłądowo i smakowo białko - zjada konkurencje :)
Since 2005
Dodaj do koszyka
Iso Whey Zero Iso Whey Zero 500g
Biotech Usa
59,00 zł

Iso Whey Zero

5 na podstawie 4 opinii
Magazyn UE

Wszystkie gramatury

500g
59,00 zł
2270g
219,00 zł

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:
59,00 zł
1 szt.
Dużo osób kupuje ten produkt

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,59 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Wyjątkowo wysoka zawartość białka: 88%
  • Z dodatkiem aminokwasów funkcjonalnych: L-argininy HCl, L-glutaminy, BCAA
  • Wysoka zawartość aminokwasów
  • Szybka i łatwa wchłanialność
  • Niska zawartość tłuszczu i węglowodanów
  • Niska zawartość sodu
  • Bez dodatkowego cukru
  • Ze stewią
  • Bezglutenowy
  • Bez laktozy

Białko jest najważniejszym budulcem twojego ciała, źródłem składników odżywczych, zbudowanym z aminokwasów produkowanych przez nasz organizm i dostarczanych ze źródeł zewnętrznych, które należy uzupełniać codziennie, aby zapewnić zdrowie swojemu organizmowi. Wspomaga utrzymanie masy mięsniowej gdy trenujesz oraz wspomaga codzienną dietę. Gdy regularnie trenujesz, chcesz zwiększyć masę mięśniową oraz z wiekiem, twój organizm wymaga większej ilości białek. Szybkim, praktycznym i efektywnym sposobem na dostarczenie organizmowi białek jest suplementacja; wystarczy białko w proszku , shaker, trochę wody lub mleka. Proszek białkowy jest łatwostrawny i w przeciwieństwie do konsumpcji dużej ilości mięsa, nie powoduje zakwaszania. Proszek białkowy można pozyskać z mleka, jak również ze źródeł zwierzęcych, roślinnych lub ich połączenia. Jego wchłanianie może przebiegać szybko (30-40 minut), umiarkowanie (1-2 godziny) lub wolno (ponad 2 godziny).

Laktoza, znana także jako “cukier mleczny” jest węglowodanem złożonym, stanowiącym ok. 2-3% suchej masy mleka. Laktoza jest nam potrzebna gównie w okresie niemowlęcym, dlatego nie jest rzadkością, że w okresie dorosłym twój organizm nie produkuje laktazy, enzymu odpowiedzialnego za rozbicie laktozy, co z kolei jest przyczyną jej nietolerancji. Dzisiaj niemal 75% populacji światowej cierpi z powodu nietolerancji laktozy. W procesie produkcji laktoza jest oddzielana od serwatki podczas wieostopniowej ultrafiltracji oraz procesu filtracji krzyżowej. Otrzymujemy więc bardzo czysty, łatwostrawny i łatwo rozpuszczalny izolat białka serwatki (whey protein isolate - WPI), będący jeszcze czystszą wersją koncentratu białka serwatki (whey protein concentrate - WPC), zawierającym jeszcze mniejszą ilość węlowodanów i tłuszczów.

Prężne ciało, z wyraźnie zarysowanymi mięśniami może mieć każdy stosując odpowiednią dietę i wykonując regularne ćwiczenia. Niezbędne jest jednak dostarczanie naszym mięśniom odpowiednich składników odżywczych dla ich zdrowego wzrostu i utrzymania. Iso Whey Zero jest najwyższej czystości izolatem białka serwatki, który bardzo szybko i łatwo się wchłania oraz pozbawiony jest wszelkich niepotrzebnych komponentów: glutenu, laktozy, dodatkowych tłuszczy trans czy cukru. Wyższa, 88% zawartość białka i niska zawartość węglowodanów sprawia, że jest to doskonały produkt dla sportowców chcących zbudować „ultrawyrzeźbione” mięśnie. Dodatkowe aminokwasy wspomagają szybką regenrację i redukują bolesność mięśni.

Pij Iso Whey Zero regularnie i doładuj swoje mięśnie!

Podobnie jak wszystkie produkty BioTechUSA, Iso Whey Zero składa się z bezpiecznych i starannie dobranych składników.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (4)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 500 gPorcja jednorazowa: 25 g (jedna miarka)Ilość porcji w opakowaniu: 20
w porcji (25 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna400 kJ / 94 kcal-
Białko22 g-
Węglowodany0,48 g-
w tym cukry0,45 g-
Tłuszcz0,48 g-
w tym tłuszcze nasycone0,23 g-
Sól0,08 g-

Pozostałe składniki

Izolat białka serwatki (mleko), całkowicie uwodorniony tłuszcz kokosowy (zawierający mleko), częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy (zawierający mleko), aromaty, substancja zagęszczająca (sól sodowa karboksymetylocelulozy), emulgator (lecytyna sojowa (soja)), wanilina, substancje słodzące (sukraloza, glikozydy stewiolowe), barwnik (tartazyna).

Ostatnia ocena

Dworeq

Świetny izolat, idealnie się rozpuszcza i smaki są bardzo dobre.

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Usp Labs
149,00 zł
(1)

Innowacyjny produkt, który spala tłuszcz, podkręca metabolizm, zwiększa wydolność tlenową.

Kupuję
Trec
35,00 zł

Silnie skoncentrowana l-karnityna w żelowych kapsułkach. Wspomaga redukcję tłuszczu i zwiększa koncentrację.

Kupuję
Prime Nutrition
75,00 zł

Preparat zawierający chlorowodorek johimbiny. Pomaga w redukcji uporczywej tkanki tłuszczowej.

Kupuję
Olympus Labs
169,00 zł

Spalacz tłuszczu, który może pełnić rolę przedtreningówki. Poprawia samopoczucie i zdolności kognitywne.

Kupuję
Bragg
59,00 zł

Naturalny, organiczny ocet jabłkowy. Wspiera trawienie i wywiera pozytywny wpływ na metabolizm.

Kupuję
Olimp
85,00 zł

Suplement diety zawierający między innymi L-glutaminę. Zwiększa poziom azotu i wspomaga regenerację.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Truskawki – nie tylko smaczne, lecz i zdrowe

Truskawki – nie tylko smaczne, lecz i zdrowe

Z całą pewnością zdecydowana większość społeczeństwa ubolewa nad faktem, iż sezon na świeże truskawki jest tak krótki, bowiem jakże trudno czasem...

czytaj więcej
Wysiłek fizyczny i nadciśnienie tętnicze – złoty środek czy droga do grobu?

Wysiłek fizyczny i nadciśnienie tętnicze – złoty środek czy droga do grobu?

Nadciśnienie tętnicze (NT) jest definiowane jako poziom ciśnienia tętniczego krwi przekraczający wartości prawidłowe. Za wspomniane wartości, zgodnie z...

czytaj więcej
Żywienie i styl życia w przygotowaniu do ciąży oraz tzw. „programowanie” epigenetyczne.

Żywienie i styl życia w przygotowaniu do ciąży oraz tzw. „programowanie” epigenetyczne.

Nie jest żadną nowością, iż nie trzeba czekać do momentu, kiedy ciążowy test pokaże długo oczekiwane (lub też nie) dwie kreski, aby zmienić styl...

czytaj więcej
Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi – sezonowy skarb natury i jego wartość zdrowotna

Szparagi to warzywo bardzo specyficzne i stosunkowo krótko dostępne, zazwyczaj także nieco droższe od pozostałych „sezonowców”. Jednocześnie...

czytaj więcej
Lepsze samopoczucie i pamięć dzięki Bacopa monnieri

Lepsze samopoczucie i pamięć dzięki Bacopa monnieri

Bacopa monnieri jest jednym z najstarszych i najbardziej znanych ajurwedyjskich leków. Niektóre zapiski w starodawnych księgach wskazują na jego...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

Black Supps Ltd (11986057)
235-239 High Road London N22 8HF
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027