Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 510 054 586
100% Natural Whey Protein Concentrate 100% Natural Whey Protein Concentrate

Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate to suplement diety zalecany osobom aktywnym fizycznie, którym potrzebne jest szybko przyswajalne źródło wysokiej jakości, skoncentrowanego białka. Pomaga on w budowaniu masy mięśniowej, przyspiesza regenerację, a przy tym posiada świetny aminogram.  

Białko serwatkowe pochodzi z mleka i jest produktem pozostałym po wyprodukowaniu z niego sera. Po przeprowadzeniu mikro- lub ultrafiltracji serwatkę sprowadza się do postaci koncentratu białka. Dzięki wspomnianemu procesowi koncentrat pozbawiany jest większości laktozy i tłuszczu. Zaleca się go osobom, którym zależy na dostarczeniu białka w szybko przyswajalnej postaci.  

Doskonała rozpuszczalność i przyswajanie
Tradycyjne produkty spożywcze bogate w białko mogą zawierać elementy zmniejszające jego biodostępność. Wyselekcjonowanie go w postaci suplementu sprawia, że spożywając białko po treningu zyskuje się pewność, iż procesy antykataboliczne i anaboliczne rozpoczną się tak szybko, jak to możliwe. Dodatkowo koncentrat jest łatwo rozpuszczalny w wodzie lub mleku i nie tworzy grudek. Wersja Natural to doskonała opcja dla tych, którzy nie lubią wariantów smakowych białek i wolą sami zmieszać białko na przykład z owocami.  

Wsparcie w budowaniu masy mięśniowej
Koncentrat białka serwatkowego to idealna pomoc w budowaniu masy mięśniowej. Jest to białko pełnowartościowe i zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Przyczynia się do zahamowania zainicjowanych przez trening procesów katabolicznych, a poprzez działanie anaboliczne wspiera efektywność treningową. Przyjęty po treningu koncentrat wchłania się bardzo szybko i składniki odżywcze docierają do komórek mięśniowych w najkrótszym możliwym czasie, rozpoczynając procesy naprawcze i regeneracyjne.  Białko serwatkowe pomaga obniżać ilość CRP, czyli C-reaktywnego białka, które jest markerem stanów zapalnych w organizmie (np. wywołanych uszkodzeniami włókien w czasie wysiłków oporowych).  

Pomoc w redukcji tkanki tłuszczowej
Koncentrat białka sprawdzi się również na redukcji. Suplement ten jako wariant o smaku naturalnym ma znikomą zawartość tłuszczu i węglowodanów. Może stanowić zarówno dodatek do posiłków, jak i smaczną, proteinową przekąskę - zawartość białka to aż 87%. Makroskładnik ten wspomaga utratę tkanki tłuszczowej również ze względu na swoje właściwości termogeniczne. Ponieważ chroni przed rozpadem tkanki mięśniowej, wspiera także zachowanie odpowiedniego metabolizmu spoczynkowego.  

Koncentrat białka - właściwości prozdrowotne
Spożywanie koncentratu białka serwatkowego, zwłaszcza przez osoby cierpiące na cukrzycę typu 2, może pomóc w obniżeniu poziomu cukru we krwi. Związane jest to z podwyższonym poziomem insuliny oraz wzrostem wrażliwości tkanek na jej działanie. 

Ponadto w białku serwatkowym znajdują się odpowiadające za procesy immunologiczne białka mleka. Są to głównie beta-laktoglobulina, alfa-laktoalbumina, albumina surowicy bydlęcej, glikomakropeptyd, laktoferyna i immunoglobuliny. Posiadają one w swoim składzie takie aminokwasy jak cysteina -  niezbędna do syntezy jednego w ważniejszych antyoksydantów - glutationu, oraz tryptofan, prekursor serotoniny. Białko serwatkowe ma również pewne zdolności do redukowania poziomu cholesterolu LDL, który działa na organizm niekorzystnie. 

Podsumowując,  Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate to suplement diety, dzięki któremu w szybki sposób można uzupełnić białko o doskonałym profilu aminokwasowym. Jest łatwo przyswajalne, więc zaleca się jego spożywanie w szczególności potreningowo, w celu szybszej regeneracji, zatrzymania katabolizmu i pobudzenia hipertrofii włókien mięśniowych. Ma naturalny smak, a dzięki znikomej zawartości tłuszczu czy węglowodanów, doskonale sprawdzi się także na redukcji.

Brak na magazynie
5 3
5

Świetne białko - bardzo dobrze się rozpuszcza. Biorę porcję do pracy i jedną wieczorem. Dzięki temu wyrabiam bez problemu zapotrzebowanie na białko
5

Świetne białko, bardzo dobra rozpuszczalność. Polecam
5

bardzo dobre białko, dobrze smakuje i fajnie się rozpuszcza :-)
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Natural Whey Protein Concentrate 100% Natural Whey Protein Concentrate 700g
Olimp
59,00 zł

100% Natural Whey Protein Concentrate 700g

5 na podstawie 3 opinii

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,47 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

Opis produktu
  • Znikoma ilość węglowodanów i tłuszczu zwiększająca bioprzyswajalność białka 
  • Najlepszy skład - 100% białka serwatki najwyższej jakości 
  • Wsparcie w budowaniu czystej masy mięśniowej  
  • Przyspieszenie procesów regeneracyjnych 
  • Doskonała przekąska podczas redukcji
  • Znakomita rozpuszczalność 
  • Brak zbędnych dodatków
  • Idealny aminogram
  • Naturalny smak

Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate to suplement diety zalecany osobom aktywnym fizycznie, którym potrzebne jest szybko przyswajalne źródło wysokiej jakości, skoncentrowanego białka. Pomaga on w budowaniu masy mięśniowej, przyspiesza regenerację, a przy tym posiada świetny aminogram.  

Białko serwatkowe pochodzi z mleka i jest produktem pozostałym po wyprodukowaniu z niego sera. Po przeprowadzeniu mikro- lub ultrafiltracji serwatkę sprowadza się do postaci koncentratu białka. Dzięki wspomnianemu procesowi koncentrat pozbawiany jest większości laktozy i tłuszczu. Zaleca się go osobom, którym zależy na dostarczeniu białka w szybko przyswajalnej postaci.  

Doskonała rozpuszczalność i przyswajanie
Tradycyjne produkty spożywcze bogate w białko mogą zawierać elementy zmniejszające jego biodostępność. Wyselekcjonowanie go w postaci suplementu sprawia, że spożywając białko po treningu zyskuje się pewność, iż procesy antykataboliczne i anaboliczne rozpoczną się tak szybko, jak to możliwe. Dodatkowo koncentrat jest łatwo rozpuszczalny w wodzie lub mleku i nie tworzy grudek. Wersja Natural to doskonała opcja dla tych, którzy nie lubią wariantów smakowych białek i wolą sami zmieszać białko na przykład z owocami.  

Wsparcie w budowaniu masy mięśniowej
Koncentrat białka serwatkowego to idealna pomoc w budowaniu masy mięśniowej. Jest to białko pełnowartościowe i zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Przyczynia się do zahamowania zainicjowanych przez trening procesów katabolicznych, a poprzez działanie anaboliczne wspiera efektywność treningową. Przyjęty po treningu koncentrat wchłania się bardzo szybko i składniki odżywcze docierają do komórek mięśniowych w najkrótszym możliwym czasie, rozpoczynając procesy naprawcze i regeneracyjne.  Białko serwatkowe pomaga obniżać ilość CRP, czyli C-reaktywnego białka, które jest markerem stanów zapalnych w organizmie (np. wywołanych uszkodzeniami włókien w czasie wysiłków oporowych).  

Pomoc w redukcji tkanki tłuszczowej
Koncentrat białka sprawdzi się również na redukcji. Suplement ten jako wariant o smaku naturalnym ma znikomą zawartość tłuszczu i węglowodanów. Może stanowić zarówno dodatek do posiłków, jak i smaczną, proteinową przekąskę - zawartość białka to aż 87%. Makroskładnik ten wspomaga utratę tkanki tłuszczowej również ze względu na swoje właściwości termogeniczne. Ponieważ chroni przed rozpadem tkanki mięśniowej, wspiera także zachowanie odpowiedniego metabolizmu spoczynkowego.  

Koncentrat białka - właściwości prozdrowotne
Spożywanie koncentratu białka serwatkowego, zwłaszcza przez osoby cierpiące na cukrzycę typu 2, może pomóc w obniżeniu poziomu cukru we krwi. Związane jest to z podwyższonym poziomem insuliny oraz wzrostem wrażliwości tkanek na jej działanie. 

Ponadto w białku serwatkowym znajdują się odpowiadające za procesy immunologiczne białka mleka. Są to głównie beta-laktoglobulina, alfa-laktoalbumina, albumina surowicy bydlęcej, glikomakropeptyd, laktoferyna i immunoglobuliny. Posiadają one w swoim składzie takie aminokwasy jak cysteina -  niezbędna do syntezy jednego w ważniejszych antyoksydantów - glutationu, oraz tryptofan, prekursor serotoniny. Białko serwatkowe ma również pewne zdolności do redukowania poziomu cholesterolu LDL, który działa na organizm niekorzystnie. 

Podsumowując,  Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate to suplement diety, dzięki któremu w szybki sposób można uzupełnić białko o doskonałym profilu aminokwasowym. Jest łatwo przyswajalne, więc zaleca się jego spożywanie w szczególności potreningowo, w celu szybszej regeneracji, zatrzymania katabolizmu i pobudzenia hipertrofii włókien mięśniowych. Ma naturalny smak, a dzięki znikomej zawartości tłuszczu czy węglowodanów, doskonale sprawdzi się także na redukcji.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (3)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 35 gIlość porcji w opakowaniu: 20
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna 1600 kJ/383 kcal *
Tłuszcz 0,6 g *
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g *
Węglowodany 1 g *
- w tym cukry proste 1 g *
Białko 87 g *
Błonnik 0 g *
Sól 0,85 g *

Pozostałe składniki

100% koncentrat z białek serwatkowych (z mleka), lecytyna sojowa.

Ostatnia ocena

Patryk

Świetne białko - bardzo dobrze się rozpuszcza. Biorę porcję do pracy i jedną wieczorem. Dzięki temu wyrabiam bez problemu zapotrzebowanie na białko

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Olimp
79,90 zł
(1)

L-karnityna w kapsułkach. Wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej oraz poprawia koncentrację.

Kupuję
Hi-tech
159,00 zł

Blokuje działanie enzymu aromatazy; podnosi poziom testosteronu w ustroju; poprawia sprawność seksualną.

Kupuję
5% Nutrition
135,00 zł
(2)

Wieloskładnikowy suplement pro-zdrowotny. Działa antyoksydacyjnie, chroni serce i wątrobę, obniża ciśnienie.

Kupuję
Seeking Health
239,00 zł
(4)

Formuła dostosowana do każdego etapu ciąży - od planowania, poprzez ciążę aż do karmienia piersią.

Kupuję
Sparta Nutrition
259,00 zł

Nowa, udoskonalona formuła produktu. Działa anabolicznie i antykatabolicznie, zmniejsza poziom kortyzolu.

Kupuję
Source Naturals
199,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

#6 Badania suplementów diety – Bifido Forte

W obecnych czasach bakterie probiotyczne zyskują uznanie w kręgach społecznych, głównie poprzez redukcje wielu przypadłości ze strony układu pokarmowego...

czytaj więcej
Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy wykonywanie kilku krótkich sesji ćwiczeń aerobowych w ciągu dnia zapewnia takie same korzyści zdrowotne jak wykonanie jednej długiej?

Czy spacery są dobre dla zdrowia? Z całą pewnością, codzienne przemieszczanie się pieszo w ciągu dnia, zarówno w formie tradycyjnej, jak i z użyciem...

czytaj więcej
bareczkii

bareczkii

DIETA + suplementy WITAMINY  – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo,  VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie...

czytaj więcej
#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

#5 Badania suplementów diety – SARM LGD

Kupno SARM’ów nabrało już nieomal status kupna sterydów, czyli ogromnej losowości dotyczącej jakości ostatecznego produktu. Pytanie „czy SARM X...

czytaj więcej
Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Dieta stulatków z Okinawy może pomóc w insulinooporności

Na Okinawie ludzie mają się dobrze, nawet bardzo. To jedna z 7 stref świata, gdzie spotyka się „stulatków”. Cudowne suplementy i nowatorskie...

czytaj więcej
niby jest zimno/klata

niby jest zimno/klata

wiekszosc ludzie poubieranych w ziomowe/wiosenne ciuchy, a ja od 11 godziny latam w krotkich spodenkach i koszulce wiec NEAT wysokie 🙂 DIETA + suplementy...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZ Supplements LTD
Unit 3 Enterprise Court Rotherham South Yorkshire S63 5DB
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027