Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł409,00 zł614,00 zł818,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-41,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
100% Natural Whey Protein Concentrate 100% Natural Whey Protein Concentrate

Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate to suplement diety zalecany osobom aktywnym fizycznie, którym potrzebne jest szybko przyswajalne źródło wysokiej jakości, skoncentrowanego białka. Pomaga on w budowaniu masy mięśniowej, przyspiesza regenerację, a przy tym posiada świetny aminogram.  

Białko serwatkowe pochodzi z mleka i jest produktem pozostałym po wyprodukowaniu z niego sera. Po przeprowadzeniu mikro- lub ultrafiltracji serwatkę sprowadza się do postaci koncentratu białka. Dzięki wspomnianemu procesowi koncentrat pozbawiany jest większości laktozy i tłuszczu. Zaleca się go osobom, którym zależy na dostarczeniu białka w szybko przyswajalnej postaci.  

Doskonała rozpuszczalność i przyswajanie
Tradycyjne produkty spożywcze bogate w białko mogą zawierać elementy zmniejszające jego biodostępność. Wyselekcjonowanie go w postaci suplementu sprawia, że spożywając białko po treningu zyskuje się pewność, iż procesy antykataboliczne i anaboliczne rozpoczną się tak szybko, jak to możliwe. Dodatkowo koncentrat jest łatwo rozpuszczalny w wodzie lub mleku i nie tworzy grudek. Wersja Natural to doskonała opcja dla tych, którzy nie lubią wariantów smakowych białek i wolą sami zmieszać białko na przykład z owocami.  

Wsparcie w budowaniu masy mięśniowej
Koncentrat białka serwatkowego to idealna pomoc w budowaniu masy mięśniowej. Jest to białko pełnowartościowe i zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Przyczynia się do zahamowania zainicjowanych przez trening procesów katabolicznych, a poprzez działanie anaboliczne wspiera efektywność treningową. Przyjęty po treningu koncentrat wchłania się bardzo szybko i składniki odżywcze docierają do komórek mięśniowych w najkrótszym możliwym czasie, rozpoczynając procesy naprawcze i regeneracyjne.  Białko serwatkowe pomaga obniżać ilość CRP, czyli C-reaktywnego białka, które jest markerem stanów zapalnych w organizmie (np. wywołanych uszkodzeniami włókien w czasie wysiłków oporowych).  

Pomoc w redukcji tkanki tłuszczowej
Koncentrat białka sprawdzi się również na redukcji. Suplement ten jako wariant o smaku naturalnym ma znikomą zawartość tłuszczu i węglowodanów. Może stanowić zarówno dodatek do posiłków, jak i smaczną, proteinową przekąskę - zawartość białka to aż 87%. Makroskładnik ten wspomaga utratę tkanki tłuszczowej również ze względu na swoje właściwości termogeniczne. Ponieważ chroni przed rozpadem tkanki mięśniowej, wspiera także zachowanie odpowiedniego metabolizmu spoczynkowego.  

Koncentrat białka - właściwości prozdrowotne
Spożywanie koncentratu białka serwatkowego, zwłaszcza przez osoby cierpiące na cukrzycę typu 2, może pomóc w obniżeniu poziomu cukru we krwi. Związane jest to z podwyższonym poziomem insuliny oraz wzrostem wrażliwości tkanek na jej działanie. 

Ponadto w białku serwatkowym znajdują się odpowiadające za procesy immunologiczne białka mleka. Są to głównie beta-laktoglobulina, alfa-laktoalbumina, albumina surowicy bydlęcej, glikomakropeptyd, laktoferyna i immunoglobuliny. Posiadają one w swoim składzie takie aminokwasy jak cysteina -  niezbędna do syntezy jednego w ważniejszych antyoksydantów - glutationu, oraz tryptofan, prekursor serotoniny. Białko serwatkowe ma również pewne zdolności do redukowania poziomu cholesterolu LDL, który działa na organizm niekorzystnie. 

Podsumowując,  Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate to suplement diety, dzięki któremu w szybki sposób można uzupełnić białko o doskonałym profilu aminokwasowym. Jest łatwo przyswajalne, więc zaleca się jego spożywanie w szczególności potreningowo, w celu szybszej regeneracji, zatrzymania katabolizmu i pobudzenia hipertrofii włókien mięśniowych. Ma naturalny smak, a dzięki znikomej zawartości tłuszczu czy węglowodanów, doskonale sprawdzi się także na redukcji.

InStock
5 3
5

Świetne białko - bardzo dobrze się rozpuszcza. Biorę porcję do pracy i jedną wieczorem. Dzięki temu wyrabiam bez problemu zapotrzebowanie na białko
5

Świetne białko, bardzo dobra rozpuszczalność. Polecam
5

bardzo dobre białko, dobrze smakuje i fajnie się rozpuszcza :-)
Since 2005
Dodaj do koszyka
100% Natural Whey Protein Concentrate 100% Natural Whey Protein Concentrate 700g
Olimp
59,00 zł

100% Natural Whey Protein Concentrate 700g

5 na podstawie 3 opinii ilość: 700g
1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
średnia ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2022-04
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
59,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 57,82 zł /szt. -2%

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • Znikoma ilość węglowodanów i tłuszczu zwiększająca bioprzyswajalność białka 
  • Najlepszy skład - 100% białka serwatki najwyższej jakości 
  • Wsparcie w budowaniu czystej masy mięśniowej  
  • Przyspieszenie procesów regeneracyjnych 
  • Doskonała przekąska podczas redukcji
  • Znakomita rozpuszczalność 
  • Brak zbędnych dodatków
  • Idealny aminogram
  • Naturalny smak

Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate to suplement diety zalecany osobom aktywnym fizycznie, którym potrzebne jest szybko przyswajalne źródło wysokiej jakości, skoncentrowanego białka. Pomaga on w budowaniu masy mięśniowej, przyspiesza regenerację, a przy tym posiada świetny aminogram.  

Białko serwatkowe pochodzi z mleka i jest produktem pozostałym po wyprodukowaniu z niego sera. Po przeprowadzeniu mikro- lub ultrafiltracji serwatkę sprowadza się do postaci koncentratu białka. Dzięki wspomnianemu procesowi koncentrat pozbawiany jest większości laktozy i tłuszczu. Zaleca się go osobom, którym zależy na dostarczeniu białka w szybko przyswajalnej postaci.  

Doskonała rozpuszczalność i przyswajanie
Tradycyjne produkty spożywcze bogate w białko mogą zawierać elementy zmniejszające jego biodostępność. Wyselekcjonowanie go w postaci suplementu sprawia, że spożywając białko po treningu zyskuje się pewność, iż procesy antykataboliczne i anaboliczne rozpoczną się tak szybko, jak to możliwe. Dodatkowo koncentrat jest łatwo rozpuszczalny w wodzie lub mleku i nie tworzy grudek. Wersja Natural to doskonała opcja dla tych, którzy nie lubią wariantów smakowych białek i wolą sami zmieszać białko na przykład z owocami.  

Wsparcie w budowaniu masy mięśniowej
Koncentrat białka serwatkowego to idealna pomoc w budowaniu masy mięśniowej. Jest to białko pełnowartościowe i zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy. Przyczynia się do zahamowania zainicjowanych przez trening procesów katabolicznych, a poprzez działanie anaboliczne wspiera efektywność treningową. Przyjęty po treningu koncentrat wchłania się bardzo szybko i składniki odżywcze docierają do komórek mięśniowych w najkrótszym możliwym czasie, rozpoczynając procesy naprawcze i regeneracyjne.  Białko serwatkowe pomaga obniżać ilość CRP, czyli C-reaktywnego białka, które jest markerem stanów zapalnych w organizmie (np. wywołanych uszkodzeniami włókien w czasie wysiłków oporowych).  

Pomoc w redukcji tkanki tłuszczowej
Koncentrat białka sprawdzi się również na redukcji. Suplement ten jako wariant o smaku naturalnym ma znikomą zawartość tłuszczu i węglowodanów. Może stanowić zarówno dodatek do posiłków, jak i smaczną, proteinową przekąskę - zawartość białka to aż 87%. Makroskładnik ten wspomaga utratę tkanki tłuszczowej również ze względu na swoje właściwości termogeniczne. Ponieważ chroni przed rozpadem tkanki mięśniowej, wspiera także zachowanie odpowiedniego metabolizmu spoczynkowego.  

Koncentrat białka - właściwości prozdrowotne
Spożywanie koncentratu białka serwatkowego, zwłaszcza przez osoby cierpiące na cukrzycę typu 2, może pomóc w obniżeniu poziomu cukru we krwi. Związane jest to z podwyższonym poziomem insuliny oraz wzrostem wrażliwości tkanek na jej działanie. 

Ponadto w białku serwatkowym znajdują się odpowiadające za procesy immunologiczne białka mleka. Są to głównie beta-laktoglobulina, alfa-laktoalbumina, albumina surowicy bydlęcej, glikomakropeptyd, laktoferyna i immunoglobuliny. Posiadają one w swoim składzie takie aminokwasy jak cysteina -  niezbędna do syntezy jednego w ważniejszych antyoksydantów - glutationu, oraz tryptofan, prekursor serotoniny. Białko serwatkowe ma również pewne zdolności do redukowania poziomu cholesterolu LDL, który działa na organizm niekorzystnie. 

Podsumowując,  Olimp 100% Natural Whey Protein Concentrate to suplement diety, dzięki któremu w szybki sposób można uzupełnić białko o doskonałym profilu aminokwasowym. Jest łatwo przyswajalne, więc zaleca się jego spożywanie w szczególności potreningowo, w celu szybszej regeneracji, zatrzymania katabolizmu i pobudzenia hipertrofii włókien mięśniowych. Ma naturalny smak, a dzięki znikomej zawartości tłuszczu czy węglowodanów, doskonale sprawdzi się także na redukcji.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (3)

Skład

Wielkość opakowania: 700 gPorcja jednorazowa: 35 gIlość porcji w opakowaniu: 20
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna 1600 kJ/383 kcal *
Tłuszcz 0,6 g *
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g *
Węglowodany 1 g *
- w tym cukry proste 1 g *
Białko 87 g *
Błonnik 0 g *
Sól 0,85 g *

Pozostałe składniki

100% koncentrat z białek serwatkowych (z mleka), lecytyna sojowa.

Ostatnia ocena

Patryk

Świetne białko - bardzo dobrze się rozpuszcza. Biorę porcję do pracy i jedną wieczorem. Dzięki temu wyrabiam bez problemu zapotrzebowanie na białko

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
129,00 zł

Suplement witaminowy-mineralny dla mężczyzn. Zwiększa odporność, poprawia samopoczucie i anabolizm.

Kupuję
Insane Labz
149,00 zł

Spalacz tłuszczu z najwyższej półki, łączący w sobie składniki o niezwykle efektywnym działaniu.

Kupuję
Hi-tech
109,00 zł
(3)

Preparat wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia termogenezę i koncentrację, ogranicza łaknienie.

Kupuję
Apollo's Hegemony
69,00 zł
(1)

Standaryzowany ekstrakt z zielonej herbaty. Wysoka zawartość EGCG.

Kupuję
Jarrow Formulas
99,00 zł

Bioaktywny hydrolizowany rybi kolagen typu I z dodatkiem ekstraktu z czerwonych pomarańczy.

Kupuję
Olimp
49,00 zł

L-karnityna z L-Argininą, L-L-ornityną i chromem. Wspomaga metabolizm i ułatwia spalanie tkanki tłuszczowej.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część III

W poprzednich dwóch częściach artykułu dokonano krytycznego przeglądu fachowego piśmiennictwa w celu oceny skuteczności zarówno diety o niskiej...

czytaj więcej
Fit pierniczki

Fit pierniczki

Hej! Do świąt zostały już niecałe 3 tygodnie, co oznacza, że już powoli można zacząć pierwsze przygotowania. To idealny czas, żeby zabrać się na...

czytaj więcej
Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Trenujesz? Możesz mieć niedobory cz.3

Zapotrzebowanie na mikroelementy zwiększa się u osób aktywnych fizycznie. Wysiłek fizyczny wyzwala szereg przemian biochemicznych, do których prawidłowego...

czytaj więcej
Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja a gospodarka hormonalna mężczyzny

Soja, zawierająca w swoim składzie fitoestrogeny, ma przypisaną metkę produktu spożywczego, który czyni mężczyznę mniej męskim. Przejęło się tak...

czytaj więcej
PTSD nie tylko w głowie

PTSD nie tylko w głowie

Problemy natury psychicznej nie są związane wyłącznie z dobrym samopoczuciem, a mają swoje odbicie w wielu dziedzinach życia. Mówi się, że zdrowie...

czytaj więcej
Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Korzyści zdrowotne wynikające z stosowania policosanolu

Polikosanol/ polikozanol, jest mieszaniną alkoholi izolowanych z wosku z trzciny cukrowej pochodzącej z Kuby. Zawiera on około 60 procent oktakozanolu. Inne...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027