Dane są przesyłane i analizowane
przez zewnętrzne serwisy dostawców.
Całość nie powinna trwać dłużej
niż 30 sekund.
Zamówienie: | 241,00 zł | 482,00 zł | 723,00 zł | 964,00 zł | 1 205,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
Zamówienie: | 241,00 zł | 482,00 zł | 723,00 zł | 964,00 zł | 1 205,00 zł |
---|
Wysyłka: | -13,00 zł | -25,00 zł | -37,00 zł | -49,00 zł | -61,00 zł |
---|
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od kolejnego progu zniżki na wysyłkę.
To proste i niezwykle użyteczne narzędzie pozwalające na bieżąco kontrolować dystans, jaki dzieli Cię od darmowej dostawy.
Potwierdź lub zmień preferowany przez siebie kraj dostawy, język lub walutę. Jeśli zrobisz to w momencie zalogowania, preferencje te zostaną zapamiętane na Twoim MZKoncie. Możesz je zmienić w każdej chwili, klikając w strzałkę znajdującą się u góry strony.
Twoja lokalizacja wpływa na ostateczną kwotę zamówienia. Może się ona różnić w zależności od wysokości stawki VAT obowiazującej w miejscu Twojego aktualnego pobytu.
domyślny magazyn dla bieżącej lokalizacji
magazyn alternatywny
magazyn niedostępny
Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to suplement diety zawierający w jednej kapsułce aż 8 mld bakterii, które przyczyniają się do odbudowy prawidłowej mikroflory jelitowej niezbędnej dla osiągnięcia pełnego zdrowia organizmu. Ten profesjonalnie opracowany probiotyczny preparat zawiera kombinację trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych zdolnych do kolonizacji jelit. Zdrowa mikroflora jelitowa (bakteryjna) stanowi podstawę silnego układu immunologicznego, dobrego zdrowia i długowieczności.
Lactobacillus acidophilus – bakteria kwasu mlekowego z rodziny Lactobacillus; występuje w przetworach mlecznych, głównie w jogurtach; wywiera korzystny wpływ na organizm człowieka poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych. Wzmacnia układ odpornościowy poprzez stymulację produkcji przeciwciał klasy IgA, ale także posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znacznie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bakteria ta jest zaliczana do probiotyków czyli wyselekcjonowanych bakterii, podawanych doustnie, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka poprzez właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6 oraz wspiera trawienie poprzez przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.
Bifidobacterium lactis – inna nazwa to Bifidobacterium animalis – bakteria probiotyczna z rodziny pałeczkowatych bytujących w jelicie grubym człowieka. Zidentyfikowana w mleku kobiecym, które to wspomaga wzrost tego szczepu w jelicie dziecka, co wzmacnia jego układ odpornościowy oraz wspomaga budowę mikroflory jelitowej zapewniając jej odpowiedni skład i proporcje. Bakteria ta chroni organizm przed inwazją drobnoustrojów chorobotwórczych, utrzymuje produkcje witamin z grupy B i witaminy K2, posiada zdolność do wspierania wytwarzania interleukiny 10 (IL-10) o działaniu przeciwzapalnym. W przewodzie pokarmowym wspiera komórki nabłonka w produkcji mucyny, która to jest częścią składową ochronnej warstwy śluzu. W przeprowadzonych badaniach wykazano szczególną skuteczność tego rodzaju bakterii w zwalczaniu przewlekłego schorzenia zwanego zespołem jelita drażliwego, które objawia się bólami brzucha i zaburzeniami rytmu wypróżnień. Zauważono również pewne powiązania między występowaniem tych bakterii, a zapobieganiem chorobom nowotworowym, szczególnie tych związanych z układem pokarmowym.
Bifidobacterium longum – uważana za jedną z najważniejszych bakterii probiotycznych w ludzkim organizmie. Jako składnik mleka matki bierze udział w prawidłowym rozwoju dziecka. Ma wpływ na zmniejszenie stanu zapalnego w organizmie oraz redukcję poziomu kortyzolu - hormonu katabolicznego, uwalnianego w odpowiedzi na stres, często znajdowanego w podwyższonych stężeniach u osób w stanach depresyjnych. Posiada zdolność do produkcji witamin z grupy B, enzymów pokarmowych, fosfatazy kazeinowej i lizozymu – enzymu hydrolitycznego stanowiącego jeden z mechanizmów nieswoistej odporności immunologicznego. Przeprowadzone badania kliniczne sugerują, iż ten szczep bakterii wyraźnie zmniejsza częstotliwość zaburzeń żołądkowo-jelitowych (nudności, zaparcia, biegunka) oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego.
Podsumowując, Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w ramach profilaktyki zdrowotnej. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, w tym z zespołem jelita drażliwego, osób ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii,. Suplement diety może okazać się także pomocny dla alergików, cierpiących na próchnicę zębów oraz w ramach profilaktyki przeciwnowotworowej.
Preparat można stosować codziennie w celu ogólnej profilaktyki zdrowotnej, a także m.in. po przebytej antybiotykoterapii, w przypadku zaburzeń trawienia, spadku odporności oraz zespole jelita drażliwego. Aby preparat nie utracił swoich właściwości, należy przechowywać go w lodówce.
Now Foods to firma z wieloletnim doświadczeniem w branży, która oferuje szeroki wybór odżywek i suplementów diety. Marka znana jest między innymi z wysokiej jakości preparatów przeznaczonych do pielęgnacji włosów i paznokci oraz suplementów wpływających korzystnie na układ odpornościowy. W ofercie dostępne są również preparaty o działaniu antyoksydacyjnym, przeciwbakteryjnym, zmniejszającym apetyt, wspomagającym redukcję tkanki tłuszczowej i poprawiającym trawienie. Wszystkie produkty wykonane są na bazie naturalnych składników.
Pozostało jeszcze 200 znaków, aby recenzja mogła zostać oceniona.
w 1 kapsułce | zawartość | %ZDS |
---|---|---|
Łączna minimalna ilość bakterii | 8 miliardów CFU | - |
Lactobacillus acidophilus | 4 miliardy CFU | - |
Bifidobacterium lactis | 3,2 miliarda CFU | - |
Bifidobacterium longum | 0,8 miliarda CFU | - |
Skrobia ziemniaczana, celuloza (kapsułka), celuloza w proszku, krzemionka i stearynian magnezu (roślinny).
Opatentowana forma D-biotyny Quali-Biotin. Pomaga zachować zdrowie skóry, włosów i paznokci.
KupujęSuplement diety obejmujący 11 kluczowych witamin z grupy B. Korzystnie wpływa na kondycję skóry i włosów.
KupujęWysoka dawka cynku w trzech organicznych formach o dużej biodostępności. Potężne wsparcie immunoregulacji.
KupujęCo to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?
Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.
Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.
Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.
Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych.
W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl
Co to jest za składnik bifidobacterium lactis?
Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.
Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.
Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.
Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?
Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.
Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.
W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.
Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl
Morsowanie – czego nie dowiesz się z komentarzy znajomych
Ostatnimi czasy możemy zauważyć zwiększone zainteresowanie tym bardzo nietypowym sportem. Morsowanie, bo o tym dzisiaj mowa, zaczyna...
Jak poprawić wrażliwość insulinową?
To jak niezawodnie funkcjonuje nasza gospodarka glukozowo-insulinowa ma wpływ zarówno na stan zdrowia, jak i kształtowanie sylwetki. Nic dziwnego nie ma więc...
Czy czekolada wspomaga odchudzanie?
W obiegowych przekonaniach choć słodycze ogólnie uchodzą raczej za produkty niesprzyjające odchudzaniu i sugeruje się by je unikać, a przynajmniej...
Balans strukturalny – praktyczne zastosowanie
Balans strukturalny, czyli idea, która głosi, że różne grupy mięśniowe powinny być zbalansowane względem wzajemnego stosunku sił, aby uzyskać...
Istotność suplementacji magnezu podczas ciąży
Magnez pełni wiele ważnych funkcji w naszym organizmie. Oprócz funkcji stabilizującej nasze kości, reguluje metabolizm energetyczny w...
Insulinooporność – przyczyny, objawy, leczenie, pomoc!
Insulinooporność to ostatnio bardzo popularna przypadłość coraz większej ilości ludzi. Spora ilość diagnozuje...