Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:205,00 zł411,00 zł616,00 zł822,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-21,00 zł-31,00 zł-42,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
8 Billion Acidophilus & Bifidus 8 Billion Acidophilus & Bifidus

Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to suplement diety zawierający w jednej kapsułce aż 8 mld bakterii, które przyczyniają się do odbudowy prawidłowej mikroflory jelitowej niezbędnej dla osiągnięcia pełnego zdrowia organizmu. Ten profesjonalnie opracowany probiotyczny preparat zawiera kombinację trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych zdolnych do kolonizacji jelit. Zdrowa mikroflora jelitowa (bakteryjna) stanowi podstawę silnego układu immunologicznego, dobrego zdrowia i długowieczności.

Lactobacillus acidophilus – bakteria kwasu mlekowego z rodziny Lactobacillus; występuje w przetworach mlecznych, głównie w jogurtach; wywiera korzystny wpływ na organizm człowieka poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych. Wzmacnia układ odpornościowy poprzez stymulację produkcji przeciwciał klasy IgA, ale także posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znacznie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bakteria ta jest zaliczana do probiotyków czyli wyselekcjonowanych bakterii, podawanych doustnie, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka poprzez właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6 oraz wspiera trawienie poprzez przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.

Bifidobacterium lactis – inna nazwa to Bifidobacterium animalis – bakteria probiotyczna z rodziny pałeczkowatych bytujących w jelicie grubym człowieka. Zidentyfikowana w mleku kobiecym, które to wspomaga wzrost tego szczepu w jelicie dziecka, co wzmacnia jego układ odpornościowy oraz wspomaga budowę mikroflory jelitowej zapewniając jej odpowiedni skład i proporcje. Bakteria ta chroni organizm przed inwazją drobnoustrojów chorobotwórczych, utrzymuje produkcje witamin z grupy B i witaminy K2, posiada zdolność do wspierania wytwarzania interleukiny 10 (IL-10) o działaniu przeciwzapalnym. W przewodzie pokarmowym wspiera komórki nabłonka w produkcji mucyny, która to jest częścią składową ochronnej warstwy śluzu. W przeprowadzonych badaniach wykazano szczególną skuteczność tego rodzaju bakterii w zwalczaniu przewlekłego schorzenia zwanego zespołem jelita drażliwego, które objawia się bólami brzucha i zaburzeniami rytmu wypróżnień. Zauważono również pewne powiązania między występowaniem tych bakterii, a zapobieganiem chorobom nowotworowym, szczególnie tych związanych z układem pokarmowym.

Bifidobacterium longum – uważana za jedną z najważniejszych bakterii probiotycznych w ludzkim organizmie. Jako składnik mleka matki bierze udział w prawidłowym rozwoju dziecka. Ma wpływ na zmniejszenie stanu zapalnego w organizmie oraz redukcję poziomu kortyzolu - hormonu katabolicznego, uwalnianego w odpowiedzi na stres, często znajdowanego w podwyższonych stężeniach u osób w stanach depresyjnych. Posiada zdolność do produkcji witamin z grupy B, enzymów pokarmowych, fosfatazy kazeinowej i lizozymu – enzymu hydrolitycznego stanowiącego jeden z mechanizmów nieswoistej odporności immunologicznego. Przeprowadzone badania kliniczne sugerują, iż ten szczep bakterii wyraźnie zmniejsza częstotliwość zaburzeń żołądkowo-jelitowych (nudności, zaparcia, biegunka) oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego.

Podsumowując, Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w ramach profilaktyki zdrowotnej. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, w tym z zespołem jelita drażliwego, osób ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii,. Suplement diety może okazać się także pomocny dla alergików, cierpiących na próchnicę zębów oraz w ramach profilaktyki przeciwnowotworowej.  

InStock
5 1
5

Warte polecenia polecam każdemu!
Since 2005
Dodaj do koszyka
8 Billion Acidophilus & Bifidus 8 Billion Acidophilus & Bifidus 60 kaps.
Now Foods
49,00 zł

8 Billion Acidophilus & Bifidus

5 na podstawie 1 opinii ilość: 60 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
średnia ilość
dni robocze
od wysyłki
Minimalna data ważności:
2020-10
Do darmowej wysyłki brakuje: 250,00 zł
49,00 złz VAT

od 3 sztuk tylko 48,02 zł /szt. -2%

Dodatkowe opakowanie termiczne + 7,00 zł

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • 8 mld bakterii probiotycznych
  • Przywraca prawidłową pracę układu pokarmowego
  • Wzmacnia odporność organizmu
  • Odbudowuje mikroflorę bakteryjną
  • Jest częścią profilaktyki przeciwnowotworowej
  • Pomaga odbudować jelito i ogranicza reakcje alergiczne
  • Stymuluje naturalną produkcję witamin i antybiotyków
  • Pomocny w zespole jelita drażliwego

Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to suplement diety zawierający w jednej kapsułce aż 8 mld bakterii, które przyczyniają się do odbudowy prawidłowej mikroflory jelitowej niezbędnej dla osiągnięcia pełnego zdrowia organizmu. Ten profesjonalnie opracowany probiotyczny preparat zawiera kombinację trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych zdolnych do kolonizacji jelit. Zdrowa mikroflora jelitowa (bakteryjna) stanowi podstawę silnego układu immunologicznego, dobrego zdrowia i długowieczności.

Lactobacillus acidophilus – bakteria kwasu mlekowego z rodziny Lactobacillus; występuje w przetworach mlecznych, głównie w jogurtach; wywiera korzystny wpływ na organizm człowieka poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych. Wzmacnia układ odpornościowy poprzez stymulację produkcji przeciwciał klasy IgA, ale także posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znacznie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bakteria ta jest zaliczana do probiotyków czyli wyselekcjonowanych bakterii, podawanych doustnie, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka poprzez właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6 oraz wspiera trawienie poprzez przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.

Bifidobacterium lactis – inna nazwa to Bifidobacterium animalis – bakteria probiotyczna z rodziny pałeczkowatych bytujących w jelicie grubym człowieka. Zidentyfikowana w mleku kobiecym, które to wspomaga wzrost tego szczepu w jelicie dziecka, co wzmacnia jego układ odpornościowy oraz wspomaga budowę mikroflory jelitowej zapewniając jej odpowiedni skład i proporcje. Bakteria ta chroni organizm przed inwazją drobnoustrojów chorobotwórczych, utrzymuje produkcje witamin z grupy B i witaminy K2, posiada zdolność do wspierania wytwarzania interleukiny 10 (IL-10) o działaniu przeciwzapalnym. W przewodzie pokarmowym wspiera komórki nabłonka w produkcji mucyny, która to jest częścią składową ochronnej warstwy śluzu. W przeprowadzonych badaniach wykazano szczególną skuteczność tego rodzaju bakterii w zwalczaniu przewlekłego schorzenia zwanego zespołem jelita drażliwego, które objawia się bólami brzucha i zaburzeniami rytmu wypróżnień. Zauważono również pewne powiązania między występowaniem tych bakterii, a zapobieganiem chorobom nowotworowym, szczególnie tych związanych z układem pokarmowym.

Bifidobacterium longum – uważana za jedną z najważniejszych bakterii probiotycznych w ludzkim organizmie. Jako składnik mleka matki bierze udział w prawidłowym rozwoju dziecka. Ma wpływ na zmniejszenie stanu zapalnego w organizmie oraz redukcję poziomu kortyzolu - hormonu katabolicznego, uwalnianego w odpowiedzi na stres, często znajdowanego w podwyższonych stężeniach u osób w stanach depresyjnych. Posiada zdolność do produkcji witamin z grupy B, enzymów pokarmowych, fosfatazy kazeinowej i lizozymu – enzymu hydrolitycznego stanowiącego jeden z mechanizmów nieswoistej odporności immunologicznego. Przeprowadzone badania kliniczne sugerują, iż ten szczep bakterii wyraźnie zmniejsza częstotliwość zaburzeń żołądkowo-jelitowych (nudności, zaparcia, biegunka) oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego.

Podsumowując, Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w ramach profilaktyki zdrowotnej. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, w tym z zespołem jelita drażliwego, osób ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii,. Suplement diety może okazać się także pomocny dla alergików, cierpiących na próchnicę zębów oraz w ramach profilaktyki przeciwnowotworowej.  

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Łączna minimalna ilość bakterii8 miliardów CFU-
Lactobacillus acidophilus4 miliardy CFU-
Bifidobacterium lactis3,2 miliarda CFU-
Bifidobacterium longum0,8 miliarda CFU-

Pozostałe składniki

Skrobia ziemniaczana, celuloza (kapsułka), celuloza w proszku, krzemionka i stearynian magnezu (roślinny).

Ostatnia ocena

Mateusz

Warte polecenia polecam każdemu!

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Now Foods
25,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający chrom. Reguluje apetyt i wydzielanie insuliny, zmniejsza poziom cholesterolu.

Kupuję
Aliness
22,90 zł

Wysoka dawka magnezu i wit. B6 - mikroelementów wspierających funkcje układu ruchu, nerwowego i krążenia.

Kupuję
Aliness
39,90 zł

Naturalna witamina E zawieszona w oleju słonecznikowym. Wsparcie ochrony antyoksydacyjnej organizmu.

Kupuję
Now Foods
36,00 zł

Suplement zawierający żelazo, kwas foliowy i witaminy. Wspomaga produkcję czerwonych krwinek oraz odproność.

Kupuję
Source Naturals
199,00 zł

Produkt wspiera witalność, produkcję energii, pracę serca, mózgu, układu immunologicznego oraz działanie wątroby.

Kupuję
Garden Of Life
149,00 zł

Kompleks bakterii probiotycznych i innych substancji aktywnych skupiony na wsparciu zdrowia układu moczowego.

Kupuję

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Bifidobacterium longum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?

Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.

Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Czy mięso jest pronowotworowe?

Czy mięso jest pronowotworowe?

26 października 2015 roku WHO wydało raport nr 240 na temat rakotwórczości czerwonego mięsa i mięsa przetworzonego. Podkreśla w nim, że są jednoznaczne...

czytaj więcej
BPC-157 w formie stabilnych soli – garść informacji

BPC-157 w formie stabilnych soli – garść informacji

Ten peptyd zyskał sobie w ostatnich latach sławę ze względu na rewelacyjne właściwości regenerujące, jednak znany był głównie pod postacią proszku w...

czytaj więcej
Czy spożycie mięsa warunkuje męskość?

Czy spożycie mięsa warunkuje męskość?

Nie od dziś toczą się dyskusje nad wpływem sposobu żywienia i przyjmowanych pokarmów na męskość. Cóż oznacza owa męskość? W powszechnym rozumieniu...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – woda i nawodnienie

Żywieniowy elementarz sportowca – woda i nawodnienie

Mamy już za sobą podstawowe „stałe” składniki diety. W poprzednich częściach miałem możliwość przybliżyć Wam jak wygląda rola podstawowych...

czytaj więcej
Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

Nadmierna masa ciała a choroby kardiologiczne i nie tylko

O otyłości mówi się coraz więcej. Sam miałem okazję postąpić parę tekstów dotyczących nadmiernej masy ciała. Problem eskaluje, ponad połowa naszego...

czytaj więcej
Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Przegląd określonych interwencji żywieniowych w IBS – część I

Zespół jelita drażliwego (ang. Irritable Bowel Syndrome – IBS) jest obecnie najczęściej spotykanym funkcjonalnym zaburzeniem żołądkowo-jelitowym z...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027