Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
Zamówienie:210,00 zł420,00 zł631,00 zł841,00 zł1 051,00 zł
Wysyłka:-11,00 zł-22,00 zł-32,00 zł-43,00 zł-53,00 zł
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 22 602 26 41
8 Billion Acidophilus & Bifidus 8 Billion Acidophilus & Bifidus

Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to suplement diety zawierający w jednej kapsułce aż 8 mld bakterii, które przyczyniają się do odbudowy prawidłowej mikroflory jelitowej niezbędnej dla osiągnięcia pełnego zdrowia organizmu. Ten profesjonalnie opracowany probiotyczny preparat zawiera kombinację trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych zdolnych do kolonizacji jelit. Zdrowa mikroflora jelitowa (bakteryjna) stanowi podstawę silnego układu immunologicznego, dobrego zdrowia i długowieczności.

Lactobacillus acidophilus – bakteria kwasu mlekowego z rodziny Lactobacillus; występuje w przetworach mlecznych, głównie w jogurtach; wywiera korzystny wpływ na organizm człowieka poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych. Wzmacnia układ odpornościowy poprzez stymulację produkcji przeciwciał klasy IgA, ale także posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znacznie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bakteria ta jest zaliczana do probiotyków czyli wyselekcjonowanych bakterii, podawanych doustnie, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka poprzez właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6 oraz wspiera trawienie poprzez przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.

Bifidobacterium lactis – inna nazwa to Bifidobacterium animalis – bakteria probiotyczna z rodziny pałeczkowatych bytujących w jelicie grubym człowieka. Zidentyfikowana w mleku kobiecym, które to wspomaga wzrost tego szczepu w jelicie dziecka, co wzmacnia jego układ odpornościowy oraz wspomaga budowę mikroflory jelitowej zapewniając jej odpowiedni skład i proporcje. Bakteria ta chroni organizm przed inwazją drobnoustrojów chorobotwórczych, utrzymuje produkcje witamin z grupy B i witaminy K2, posiada zdolność do wspierania wytwarzania interleukiny 10 (IL-10) o działaniu przeciwzapalnym. W przewodzie pokarmowym wspiera komórki nabłonka w produkcji mucyny, która to jest częścią składową ochronnej warstwy śluzu. W przeprowadzonych badaniach wykazano szczególną skuteczność tego rodzaju bakterii w zwalczaniu przewlekłego schorzenia zwanego zespołem jelita drażliwego, które objawia się bólami brzucha i zaburzeniami rytmu wypróżnień. Zauważono również pewne powiązania między występowaniem tych bakterii, a zapobieganiem chorobom nowotworowym, szczególnie tych związanych z układem pokarmowym.

Bifidobacterium longum – uważana za jedną z najważniejszych bakterii probiotycznych w ludzkim organizmie. Jako składnik mleka matki bierze udział w prawidłowym rozwoju dziecka. Ma wpływ na zmniejszenie stanu zapalnego w organizmie oraz redukcję poziomu kortyzolu - hormonu katabolicznego, uwalnianego w odpowiedzi na stres, często znajdowanego w podwyższonych stężeniach u osób w stanach depresyjnych. Posiada zdolność do produkcji witamin z grupy B, enzymów pokarmowych, fosfatazy kazeinowej i lizozymu – enzymu hydrolitycznego stanowiącego jeden z mechanizmów nieswoistej odporności immunologicznego. Przeprowadzone badania kliniczne sugerują, iż ten szczep bakterii wyraźnie zmniejsza częstotliwość zaburzeń żołądkowo-jelitowych (nudności, zaparcia, biegunka) oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego.

Podsumowując, Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w ramach profilaktyki zdrowotnej. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, w tym z zespołem jelita drażliwego, osób ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii,. Suplement diety może okazać się także pomocny dla alergików, cierpiących na próchnicę zębów oraz w ramach profilaktyki przeciwnowotworowej.  

OutOfStock
5 1
5

Warte polecenia polecam każdemu!
Since 2005
8 Billion Acidophilus & Bifidus 8 Billion Acidophilus & Bifidus 60 kaps.
Now Foods
49,00 zł

8 Billion Acidophilus & Bifidus

5 na podstawie 1 opinii ilość: 60 kaps.

Wszystkie warianty:

1-2
Lokalizacja:
Magazyn UE
Dostępność:
BRAK
dni robocze
od wysyłki
Do darmowej wysyłki brakuje: 300,00 zł

Jako alternatywę polecamy:

Probiotic-10  100 Billion 30 kaps.
Probiotic-10 100 Billion 30 kaps.
Now Foods
139,00 zł
porównaj skład
49,00 złz VAT
0,82 zł / porcja
Dodatkowe opakowanie termiczne + 7,00 zł

Biuro obsługi klienta.

PON.-PT 900-1700

Potrzebujesz pomocy w wyborze?

Opis produktu
  • 8 mld bakterii probiotycznych
  • Przywraca prawidłową pracę układu pokarmowego
  • Wzmacnia odporność organizmu
  • Odbudowuje mikroflorę bakteryjną
  • Jest częścią profilaktyki przeciwnowotworowej
  • Pomaga odbudować jelito i ogranicza reakcje alergiczne
  • Stymuluje naturalną produkcję witamin i antybiotyków
  • Pomocny w zespole jelita drażliwego

Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to suplement diety zawierający w jednej kapsułce aż 8 mld bakterii, które przyczyniają się do odbudowy prawidłowej mikroflory jelitowej niezbędnej dla osiągnięcia pełnego zdrowia organizmu. Ten profesjonalnie opracowany probiotyczny preparat zawiera kombinację trzech niezwykle ważnych szczepów bakteryjnych zdolnych do kolonizacji jelit. Zdrowa mikroflora jelitowa (bakteryjna) stanowi podstawę silnego układu immunologicznego, dobrego zdrowia i długowieczności.

Lactobacillus acidophilus – bakteria kwasu mlekowego z rodziny Lactobacillus; występuje w przetworach mlecznych, głównie w jogurtach; wywiera korzystny wpływ na organizm człowieka poprzez kolonizację ścianek jelit i tworzenie tzw. zdrowej mikroflory jelitowej (bakteryjnej), która stanowi naturalną barierę i konkurencję w pozyskiwaniu składników odżywczych dla szkodliwych patogenów i mikroorganizmów chorobotwórczych. Wzmacnia układ odpornościowy poprzez stymulację produkcji przeciwciał klasy IgA, ale także posiada zdolność do swoistego wytwarzania naturalnych antybiotyków takich jak lactocidina i acidophilina. Ma to szczególne znacznie w tworzeniu bariery przeciwbakteryjnej przeciwko gronkowcowi złocistemu, salmonelli, escherichia coli oraz przeciwgrzybiczej przeciwko Candida albicans. Bakteria ta jest zaliczana do probiotyków czyli wyselekcjonowanych bakterii, podawanych doustnie, które korzystnie wpływają na zdrowie człowieka poprzez właściwości immunomodulujące, odbudowujące florę fizjologiczną, również poprzez syntezę niektórych witamin i niezbędnych substancji. Bierze udział w syntezie niacyny, kwasu foliowego i witaminy B6 oraz wspiera trawienie poprzez przekształcanie laktozy w kwas mlekowy, co ma miejsce podczas procesu zwanego fermentacją mlekową.

Bifidobacterium lactis – inna nazwa to Bifidobacterium animalis – bakteria probiotyczna z rodziny pałeczkowatych bytujących w jelicie grubym człowieka. Zidentyfikowana w mleku kobiecym, które to wspomaga wzrost tego szczepu w jelicie dziecka, co wzmacnia jego układ odpornościowy oraz wspomaga budowę mikroflory jelitowej zapewniając jej odpowiedni skład i proporcje. Bakteria ta chroni organizm przed inwazją drobnoustrojów chorobotwórczych, utrzymuje produkcje witamin z grupy B i witaminy K2, posiada zdolność do wspierania wytwarzania interleukiny 10 (IL-10) o działaniu przeciwzapalnym. W przewodzie pokarmowym wspiera komórki nabłonka w produkcji mucyny, która to jest częścią składową ochronnej warstwy śluzu. W przeprowadzonych badaniach wykazano szczególną skuteczność tego rodzaju bakterii w zwalczaniu przewlekłego schorzenia zwanego zespołem jelita drażliwego, które objawia się bólami brzucha i zaburzeniami rytmu wypróżnień. Zauważono również pewne powiązania między występowaniem tych bakterii, a zapobieganiem chorobom nowotworowym, szczególnie tych związanych z układem pokarmowym.

Bifidobacterium longum – uważana za jedną z najważniejszych bakterii probiotycznych w ludzkim organizmie. Jako składnik mleka matki bierze udział w prawidłowym rozwoju dziecka. Ma wpływ na zmniejszenie stanu zapalnego w organizmie oraz redukcję poziomu kortyzolu - hormonu katabolicznego, uwalnianego w odpowiedzi na stres, często znajdowanego w podwyższonych stężeniach u osób w stanach depresyjnych. Posiada zdolność do produkcji witamin z grupy B, enzymów pokarmowych, fosfatazy kazeinowej i lizozymu – enzymu hydrolitycznego stanowiącego jeden z mechanizmów nieswoistej odporności immunologicznego. Przeprowadzone badania kliniczne sugerują, iż ten szczep bakterii wyraźnie zmniejsza częstotliwość zaburzeń żołądkowo-jelitowych (nudności, zaparcia, biegunka) oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego.

Podsumowując, Now Foods 8 Billion Acidophilus & Bifidus to preparat przeznaczony dla każdej osoby w ramach profilaktyki zdrowotnej. Zawiera najbardziej korzystne dla zdrowia, odpowiednio wyselekcjonowane szczepy bakterii probiotycznych. Szczególnie wskazany u osób z zaburzeniami trawienia, w tym z zespołem jelita drażliwego, osób ze słabą odpornością organizmu oraz po przebytej antybiotykoterapii,. Suplement diety może okazać się także pomocny dla alergików, cierpiących na próchnicę zębów oraz w ramach profilaktyki przeciwnowotworowej.  

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Wielkość opakowania: 60 kapsułekPorcja jednorazowa: 1 kapsułkaIlość porcji w opakowaniu: 60
w 1 kapsułcezawartość%ZDS
Łączna minimalna ilość bakterii8 miliardów CFU-
Lactobacillus acidophilus4 miliardy CFU-
Bifidobacterium lactis3,2 miliarda CFU-
Bifidobacterium longum0,8 miliarda CFU-

Pozostałe składniki

Skrobia ziemniaczana, celuloza (kapsułka), celuloza w proszku, krzemionka i stearynian magnezu (roślinny).

Ostatnia ocena

Mateusz

Warte polecenia polecam każdemu!

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Jarrow Formulas
79,00 zł
(9)

Kompleks witamin z grupy B. Zawiera metylokobalaminę, aktywny folian, Pantethine oraz P-5-P.

Kupuję
Aliness
22,90 zł

Wysoka dawka magnezu i wit. B6 - mikroelementów wspierających funkcje układu ruchu, nerwowego i krążenia.

Kupuję
Now Foods
27,00 zł
(1)

Suplement diety zawierający chrom. Reguluje apetyt i wydzielanie insuliny, zmniejsza poziom cholesterolu.

Kupuję
MZ-STORE
39,00 zł
(2)

Dobrze przyswajalny cytrynian magnezu w wygodnej formie proszku. Jedna porcja dostarcza 375 mg magnezu.

Kupuję
MZ-STORE
29,00 zł
(1)

Synergistyczne połączenie magnezu, cynku i witaminy B6 o doskonałej wchłanialności.

Kupuję
Now Foods
69,00 zł
(1)

Wysoka dawka witaminy B3. Reguluje poziom cholesterolu. Poprawia samopoczucie psychiczne.

Kupuję

Lactobacillus acidophilus

Informacja

Co to jest za składnik Lactobacillus acidophilus?

Lactobacillus acidophilus to szczep bakterii o kształcie pałeczki potrafiący produkować korzystny dla zdrowia kwas mlekowy. Głównym miejscem bytowania tych bakterii jest śluzówka jelita cienkiego. Podobnie do reszty szczepów probiotycznych z łatwością wytrzymuje niekorzystne warunki istniejące na poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego, dzięki czemu po podaniu doustnym przechodzi do jelita cienkiego i ulega adhezji do komórek nabłonka tworząc liczne kolonie. Ponadto obecność tego szczepu zaobserwowano w pochwie, szyjce macicy oraz w cewce moczowej, dzięki czemu konkurując z patogennymi mikroorganizmami, pozwala zwalczyć liczne choroby i utrzymać zarówno układ pokarmowy oraz moczowo-płciowy we właściwej kondycji.

Poza produkcją kwasu mlekowego, ten szczep bakterii potrafi syntetyzować również inne organiczne kwasy, które mają zdolność hamowania przylegania oraz namnażania patogenów takich jak Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella, Candida albicans, Shigella, Clostridium, Listeria oraz Helicobacter. Zapewniając odpowiednie pH na obszarze jelit wspomaga trawienie jedzenia oraz wchłanianie mikro- oraz makroelementów.

Odnotowano, że szczep ten posiada właściwość syntezy witaminy K, dzięki czemu wspomaga prawidłowe krzepnięcie krwi oraz dodatnio wpływa na strukturę kości.

Produkując laktazę, pozwala wspomóc trawienie laktozy, czym redukuje nieprzyjemne dolegliwości ze strony układu pokarmowego po spożyciu nabiału. Do walki z patogenami wykorzystuje również bakteriocyny takie jak acidolina, acidofilina, laktobakcylina, laktocyna i wiele innych. 

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zatruć pokarmowych, poprawie odporności organizmu oraz w leczeniu chorób antybiotykami. Są składnikiem preparatów prebiotycznych, probiotycznych i funkcjonalnych oraz jako składnik różnego rodzaju odżywek, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Bifidobacterium lactis

Informacja

Co to jest za składnik bifidobacterium lactis? 

Bifidobacterium lactis jest szczepem bakterii probiotycznych zdolnych do produkcji kwasu mlekowego, które są zaliczane do bakterii Gram-dodatnich o kształcie pałeczek. Naturalnie zasiedlają końcową część jelita krętego oraz grubego. Główną ich funkcją jest konkurowanie zarówno o pokarm, jak i o miejsce adhezji z bakteriami patogennymi, przez co ich działanie można określić jako przeciwbiegunkowe, regenerujące błonę śluzową jelit, zwiększające pozyskiwanie mikroskładników oraz regulujące perystaltykę jelita.  

Ten szczep bakterii posiada również zdolność produkcji kwasu mlekowego z laktozy oraz innych substancji, które pośrednio (przez zakwaszanie środowiska) lub bezpośrednio (działając bakteriobójczo) będą uniemożliwiały wzrost oraz przeżycie bakterii patogennych takich jak Salmonella czy Helicobacter pylori.

Suplementacja szczepami probiotycznymi pozwala na odbudowę oraz przywrócenie właściwej mikroflory jelit, która w dzisiejszych czasach jest zaburzona z powodu wielu negatywnych czynników środowiskowych.

Bifidobacterium longum

Informacja

Co to jest za składnik Bifidobacterium longum?

Bifidobacterium longum to jeden z bardziej poznanych szczepów bakterii probiotycznych naturalnie bytujących w ludzkim organizmie. Podobnie jak reszta bakterii tego typu wspomaga trawienie laktozy oraz innych składników pokarmowych, dzięki czemu pozwala na właściwe wchłanianie witamin oraz składników pokarmowych na poszczególnych poziomach układu pokarmowego.

Bifidobacterium longum poprzez syntezę kwasu mlekowego, lizozymu oraz innych substancji o charakterze kwasowym wspomaga funkcjonowanie układu odpornościowego oraz hamuje rozwój patogenów, w tym tych bytujących w pochwie u kobiet. Pośrednio redukuje stany zapalne oraz obniża poziom kortyzolu. Posiada również zdolność produkcji witamin z grupy B.

W medycynie znajduje zastosowanie w leczeniu zaburzeń pracy układu pokarmowego, takich jak nudności, zaparcia oraz biegunki. Ze względu na obecność tego prozdrowotnego szczepu w mleku karmiącej matki, zaleca się suplementację w celu osiągnięcie pozytywnego wpływu na rozwój oraz zdrowie dziecka.

Ten szczep bakterii występuje głównie w kompleksowych preparatach probiotycznych lub symbiotycznych dostępnych na www.muscle-zone.pl

Ostatnio na blogu

Herbata z cytryną a ryzyko choroby Alzheimera

Herbata z cytryną a ryzyko choroby Alzheimera

Istnieje taki odłam POP-dietetyki, który od lat usilnie zajmuje się przestrzeganiem przed łączeniem ze sobą rozmaitych pokarmów. Istnieje wiele na pozór...

czytaj więcej
Witamina B6 – sposób na PMS?

Witamina B6 – sposób na PMS?

Zespół objawów pojawiających się w okolicach menstruacji dla wielu kobiet jest comiesięczną, ponurą tradycją. Środek, który by skutecznie zniwelował...

czytaj więcej
Dolegliwości ze strony układu pokarmowego w ciąży

Dolegliwości ze strony układu pokarmowego w ciąży

Drastyczne zmiany w stężeniach estrogenów i progesteronu (oraz wielu innych hormonów) w przebiegu ciąży powodują wiele zmian strukturalnych w przewodzie...

czytaj więcej
PCOS – czym jest?

PCOS – czym jest?

Na początku musimy przypomnieć sobie pewną bardzo istotną lekcję biologii, a mianowicie lekcję o owulacji. Jak to działa? Kobiecą przysadkę mózgową...

czytaj więcej
Berberyna łagodzi objawy trądziku pospolitego

Berberyna łagodzi objawy trądziku pospolitego

Berberys zwyczajny (B. vulgaris) to roślina szeroko stosowana w ziołolecznictwie od tysiącleci. Głównym związkiem chemicznym warunkującym działanie...

czytaj więcej
Znaczenie prędkości w sportach siłowych

Znaczenie prędkości w sportach siłowych

Prędkość fazy koncentrycznej należy do elementów decydujących o dalszej progresji treningu, podobnie jak RPE czy wszelkie rekordy ustalone na podstawie...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027