Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
  • SCITEC 100% Whey Protein 920g
  • SCITEC 100% Whey Protein 920g
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
  • SCITEC 100% Whey Protein 920g
  • SCITEC 100% Whey Protein 920g
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
Aktualnie jesteś:
  • Popularne
    Kanada Kanada
    Niemcy Niemcy
    Irlandia Irlandia
    Polska Polska
    Wielka Brytania Wielka Brytania
  • A
    Australia Australia
    Austria Austria
  • B
    Białoruś Białoruś
    Belgia Belgia
    Boliwia Boliwia
    Brazylia Brazylia
    Bułgaria Bułgaria
  • C
    Chile Chile
    Chorwacja Chorwacja
    Cypr Cypr
    Czechy Czechy
  • D
    Dania Dania
  • E
    Estonia Estonia
  • F
    Finlandia Finlandia
    Francja Francja
  • G
    Grecja Grecja
  • H
    Węgry Węgry
  • I
    Islandia Islandia
    Izrael Izrael
    Włochy Włochy
  • J
    Japonia Japonia
  • K
    Korea Południowa Korea Południowa
  • L
    Łotwa Łotwa
    Liechtenstein Liechtenstein
    Litwa Litwa
    Luksemburg Luksemburg
  • M
    Malta Malta
    Meksyk Meksyk
    Monaco Monaco
  • N
    Holandia Holandia
    Nowa Zelandia Nowa Zelandia
    Norwegia Norwegia
  • P
    Portugalia Portugalia
  • R
    Rumunia Rumunia
    Rosja Rosja
  • S
    San Marino San Marino
    Słowacja Słowacja
    Słowenia Słowenia
    RPA RPA
    Hiszpania Hiszpania
    Szwecja Szwecja
    Szwajcaria Szwajcaria
  • T
    Turcja Turcja
  • U
    Ukraina Ukraina
    USA USA
bok@muscle-zone.pl
wysylka
Wybierz walutę: $ £
Wybierz język:
  • SCITEC 100% Whey Protein 920g
  • SCITEC 100% Whey Protein 920g
0 0,00 zł
bok@muscle-zone.pl +48 510 054 586
0 0,00 zł
100% Whey Protein 100% Whey Protein

100% Whey Protein - doskonałe białko firmy Scitec Nutrition jest ultrafiltrowanym koncentratem białkowym o wysokiej jakości. Dzięki doskonałemu profilowi aminokwasowemu (47,5% stanowią tzw aminokwasy anaboliczne takie jak: BCAA, arginina, glutaminatyrozyna)100% Whey Protein posiada najwyższą wartość biologiczną.

100% Whey Protein zawiera w małej ilości laktozę i dodatkowo wzmocniony jest L-glutaminą, obecną w dużej ilości w mięsniach. Obecne w 100% Whey protein peptydy wykazały efekt uśmieżania bólu, w ten sposób zmęczenie mięśni po intensywnych ćwiczeniach znacznie się skraca.

100% Whey Protein zawiera około 10% białka o nienaruszonych mikrofrakcjach immunoglobulin, które pomagają wspierać system odpornościowy organizmu. Białko serwatkowe ma również możliwość zwiększenia produkcji endogennego glutationu. Glutation jest najsilniejszym naturalnym przeciwutleniaczem występującym w organizmie.

Na magazynie
4 2
4

Ło matko! Ja rozumiem, że smak ,,biała czekolada'' jest słodki, ale bez przesady xD Rozpuszczalność tak 4/5, smak (biała czekolada, za słodki 3/5).
4

Bardzo smaczne rocky smak świetny rozpuszcza się bez problemu zero problemow gastrycznych
100% Whey Protein 100% Whey Protein 920g
SCITEC
85,00 zł
Dodaj do koszyka

100% Whey Protein 920g

4 na podstawie 2 opinii
Magazyn UE

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:

- Wysyłka zagraniczna już od 19,91 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

Masz pytania dotyczące produktu

Konsultacje@muscle-zone.pl

+48 517 278 733 (pon.-pt 900-1700)

+48 510 054 586 sprawy niezwiązane z konsultacją

Opis produktu
  • Najsmaczniejsze białko na rynku
  • Bardzo dobry profil aminokwasowy
  • Doskonała rozpuszczalność i jakość
  • Zawiera nienaruszone frakcje białkowe

100% Whey Protein - doskonałe białko firmy Scitec Nutrition jest ultrafiltrowanym koncentratem białkowym o wysokiej jakości. Dzięki doskonałemu profilowi aminokwasowemu (47,5% stanowią tzw aminokwasy anaboliczne takie jak: BCAA, arginina, glutaminatyrozyna)100% Whey Protein posiada najwyższą wartość biologiczną.

100% Whey Protein zawiera w małej ilości laktozę i dodatkowo wzmocniony jest L-glutaminą, obecną w dużej ilości w mięsniach. Obecne w 100% Whey protein peptydy wykazały efekt uśmieżania bólu, w ten sposób zmęczenie mięśni po intensywnych ćwiczeniach znacznie się skraca.

100% Whey Protein zawiera około 10% białka o nienaruszonych mikrofrakcjach immunoglobulin, które pomagają wspierać system odpornościowy organizmu. Białko serwatkowe ma również możliwość zwiększenia produkcji endogennego glutationu. Glutation jest najsilniejszym naturalnym przeciwutleniaczem występującym w organizmie.

Sposób użycia
Producent
Recenzje (2)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 920 gPorcja jednorazowa: 30 gIlość porcji w opakowaniu: 31
na 100 gzawartość%ZDS
Wartość energetyczna392 kcal*
Białko72,6 g*
Węglowodany12,5 g*
w tym cukry5 g*
Tłuszcz5,6 g*
w tym tłuszcze nasycone3,3 g*
Cholesterol86 mg*
Błonnik0 g*
Sód142 mg*
Potas439 mg
Amino Acid Matrix:(Tauryna, L-Glutamina, Dekstroza)5445 mg*

Pozostałe składniki

Czekoladowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%), Chlorek sodu, aromat, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza). // Truskawkowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromat, Chlorek sodu, barwnik (czerwień buraczana), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy). // Ciasta Rocky Road (‚kocie łby’): Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromat ciastek Rocky Road (zawiera orzechy), Chlorek sodu, ekstrakt słodowy (z jęczmienia), substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza). // Kremowo-pomarańczowy: Koncentrat białek serwatki (wyprodukowany z mleka, emulgator: lecytyna sojowa), aromat, Chlorek sodu, substancja zagęszczająca (Guma ksantanowa), substancje słodzące (Acesulfam K, Sukraloza), barwnik: żółcień pomarańczowa****. / ****Może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.

Ostatnia ocena

Mati

Ło matko! Ja rozumiem, że smak ,,biała czekolada'' jest słodki, ale bez przesady xD Rozpuszczalność tak 4/5, smak (biała czekolada, za słodki 3/5).

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
OxyTherm Black
OxyTherm Black
PNI

Preparat ułatwiający spalanie tkanki tłuszczowej. Poprawia metabolizm, ogranicza apetyt i zwiększa energię.

139,00 zł
więcej
Amino IV
Amino IV
PES

Produkt aminokwasowy zapewniający lepszą wytrzymałość w trakcie treningu oraz błyskawiczną regenerację.

129,00 zł
więcej
Trena-TD
Trena-TD
TRANSFORMATION LABS

Trendione to udokumentowany prekursor trenbolonu, jednej z najbardziej anabolicznych substancji.

299,00 zł
więcej
Cannibal Inferno Amped Apocalypse
Cannibal Inferno Amped Apocalypse
CHAOS AND PAIN

Ekstremalny suplement przyspieszający spalanie tłuszczu jednocześnie silnie i długotrwale zwiększa poziom energii.

159,00 zł
więcej
Sup3r DHEA
Sup3r DHEA
OLYMPUS LABS

DHEA jest produktem wyjściowym do wytwarzania testosteronu, posiada potencjał anaboliczny.

249,00 zł
więcej
OxyElite Pro
OxyElite Pro
USP LABS

OxyElite Pro to jeden z najlepiej działających suplementów wspomagający spalanie tkanki tłuszczowej.

169,00 zł
więcej

Wartość energetyczna

Informacje ogólne

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Białko

Informacje ogólne

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Węglowodany

Informacje ogólne

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Tłuszcz

Informacje ogólne

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Cholesterol

Informacje ogólne

Cholesterol jest pochodną cyklopentenoperhydrofenantrenu, wytwarzaną wewnątrz organizmu lub dostarczaną z pożywieniem pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, owoce morza, podroby, tłuszcze, wędliny i żółtko jaja). Poszczególne frakcje cholesterolu mają różny wpływ na organizm ludzki. Jest wykorzystywany do produkcji związków o wysokiej aktywności biologicznej (kwasów żółciowych, hormonów steroidowych, witaminy D3), jest budulcem błony komórkowej. Pojęcia „zły cholesterol” (LDL – zawierający lipoproteiny o niskiej wartości) i „dobry cholesterol” (HDL – lipoproteidy o wysokiej gęstości) są terminami umownymi. Cholesterol jest tylko jeden. Jego frakcje przenoszone są przez białka, które przenoszą go na ścianki naczynia krwionośnego (LDL), lub do wątroby (HDL). Poziom poszczególnych frakcji cholesterolu określa tzw. profil lipidowy, który, prawidłowo regulowany przez pożywienie, nie powinien powodować zaburzeń w relacji LDL - HDL..

Błonnik

Informacje ogólne

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Sód

Informacje ogólne

Sód jest ważnym składnikiem płynów wewnątrzkomórkowych i jest regulatorem gospodarki kwasowo-zasadowej. Wraz z potasem wpływa na prawidłowość wzrostu oraz zapewnia prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Źródłem pozyskiwania jest sól kuchenna (NaCl) oraz morszczyn pęcherzykowaty, mięczaki, bekon, wołowina, a z produktów roślinnych buraki i marchew. Osoby, utrzymujące dietę bezsolną powinny unikać m.in. ostrych sosów i wędzonych mięs i wędlin.

Niedobór sodu występuje bardzo rzadko, przy obfitym poceniu się po długim wysiłku (np. u maratończyków).

Nadmiar sodu powoduje wzrost ciśnienia tętniczego (szczególnie w przypadku osób w podeszłym wieku), obrzęki oraz  zwiększa pragnienie. Przekroczenie dawki dobowej wynoszącej 14g na dobę może powodować zatrucia.

Potas

Informacje ogólne

Potas wraz z sodem reguluje zasoby wodne organizmu, zapewniając prawidłowy rytm serca. Utrzymywanie właściwego poziomu potasu powoduje prawidłowe utlenienie mózgu, obniża ciśnienie krwi, zwiększa przepuszczalność błon komórkowych (jako antagonista wapnia). Jest pierwiastkiem zasadotwórczym. Znajduje szerokie zastosowanie w diecie sportowej przed- i potreningowej w postaci suplementów, odżywek, preparatów witamino-mineralnych i mineralnych, koncentratów i gotowych napojów izotonicznych i hipertonicznych. Naturalnymi źródłami pozyskiwania potasu są: produkty roślinne (banany, owoce cytrusowe, melony, liście mięty, zielone warzywa, ziemniaki)  i zwierzęce (ryby morskie, mięso). Potas występuje w postaci związków organicznych: cytryniadach, fumeranach i glukonianach oraz nieorganicznych (chlorki, siarczany, tlenki i węglany).

Niedobory potasu (hipokalemia): nadmierne zmęczenie, bóle głowy i nadpobudliwość, kłopoty ze snem, kurcze mięśni, zaparciami. Poziom potasu może spaść gwałtownie w przypadku obniżenia poziomu cukru we krwi, długotrwałego głodu, ostrych biegunek. Mogą występować przy zbyt wielkim spożywaniu silnej kawy, nadużywaniu alkoholu i zjadaniu zbyt wielkiej ilości słodyczy.

Nadmiar potasu (hiperkalemia): jest często przyczyna depresji, hipotonią, mrowieniem kończyn.

Biuro obsługi klienta

Współpraca

Reklamacje

+48 510-054-586
Zainteresowany współpracą?
Napisz do nas: jakub@muscle-zone.pl JOIN MZ

Premiera w Muscle-Zone!

APOLLO'S HEGEMONY

Brain Fuel v2

119,00 zł

APOLLO'S HEGEMONY

Game Over

149,00 zł

Supps4You LLC

16192 Coastal Hwy
Lewes, 19958 Delaware
USA

Copyright © 2015 by MZ-STORE. All rights reserved.

MZ SUPPLEMENTS LTD
FARFIELD PARK ROTHERHAM S63 5DB
sklep@muscle-zone.pl +48 501 537 027>