Since 2005
Aktualnie jesteś:
Wybierz język:
Potrzebujesz pomocy?
Zostaw nam wiadomość
Wybierz język:
Wybierz walutę: $ £
Since 2005
pl
PLN
0 0,00 zł
Since 2005  bok@mz-store.pl  +48 501-537-027
WPC EcoNo WPC EcoNo

MZ WPC to suplement diety stanowiący skoncentrowane źródło pełnowartościowego białka, cechującego się wysoką wartością biologiczną. Produkt odznacza się bardzo dobrą rozpuszczalnością i występuje w szerokiej gamie smakowej.

Koncentrat białek serwatkowych (Whey Protein Concentrate, WPC) to białko pochodzenia mlecznego o korzystnym profilu aminokwasowym. Jest szczególnie dobrym źródłem aminokwasów egzogennych, w tym aminokwasów BCAA, których organizm nie potrafi samodzielnie wyprodukować, a są one niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. WPC jest też białkiem cechującym się wysoką wartością biologiczną, do oznacza, że jest dobrze przyswajalne.

Kluczowy budulec dla mięśni
Białko stanowi podstawowy budulec organizmu, niezbędny dla jego optymalnego wzrostu i regeneracji. Jest konieczne dla rozwoju masy mięśniowej. Niewystarczająca podaż pełnowartościowego białka z dietą może doprowadzić do nasilenia niepożądanych procesów katabolizmu mięśniowego, mającego na celu pozyskanie niezbędnych aminokwasów z mięśni. Stąd też osoby aktywne fizycznie mają zwiększone zapotrzebowanie na białko w diecie.

Prozdrowotne walory WPC
Białko serwatkowe posiada białka mleka takie jak m.in. α-laktoglobulina, β-laktoglobulina czy laktoferyna, które wykazują dodatkowe, prozdrowotne właściwości na organizm. α i β-laktoglobuliny mogą wpływać korzystnie na zdrowie układu sercowo-naczyniowego, a laktoferyna posiada korzystny wpływ na odporność, gdyż działa m.in. przeciwdrobnoustrojowo i antyoksydacyjnie.

Podsumowując, MZ WPC to suplement diety mający na celu dostarczenie pełnowartościowego, dobrze przyswajalnego białka, umożliwiając pokrycie zapotrzebowania organizmu na ten makroelement. Odżywka białkowa jest szczególnie polecana sportowcom, osobom aktywnym fizycznie i odchudzającym się.

 

Magazyn UK
5 1
5

w tej cenie to rewelacja szczególnie smak czekolada kokos, inne tanie białka nie są tak smaczne
Since 2005
Dodaj do koszyka
WPC EcoNo WPC EcoNo 750g
MZ-STORE
45,00 zł

WPC EcoNo 750g

5 na podstawie 1 opinii
Magazyn UE

Smak

Cechy

Siła:
Masa:
Redukcja Wagi:
Regeneracja:
45,00 zł
1 szt.
Dużo osób kupuje ten produkt

- Paczka u Ciebie nawet pojutrze

- Wysyłka zagraniczna już od 20,76 zł Każde wydane 300,00 zł obniża koszty wysyłki o 10,00 zł

BIURO OBSŁUGI KLIENTA

BOK@MUSCLE-ZONE.PL

+48 510 054 586 (pon.-pt 900-1700)


Masz pytania dotyczące produktu?

konsultacje@mz-store.pl

Opis produktu
  • Wsparcie wzrostu i utrzymania masy mięśniowej
  • Wspomaganie utrzymania zdrowych kości
  • Białko o wysokiej wartości biologicznej
  • Optymalna regeneracja potreningowa
  • Korzystny profil aminokwasowy
  • Przepyszne warianty smakowe

MZ WPC to suplement diety stanowiący skoncentrowane źródło pełnowartościowego białka, cechującego się wysoką wartością biologiczną. Produkt odznacza się bardzo dobrą rozpuszczalnością i występuje w szerokiej gamie smakowej.

Koncentrat białek serwatkowych (Whey Protein Concentrate, WPC) to białko pochodzenia mlecznego o korzystnym profilu aminokwasowym. Jest szczególnie dobrym źródłem aminokwasów egzogennych, w tym aminokwasów BCAA, których organizm nie potrafi samodzielnie wyprodukować, a są one niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. WPC jest też białkiem cechującym się wysoką wartością biologiczną, do oznacza, że jest dobrze przyswajalne.

Kluczowy budulec dla mięśni
Białko stanowi podstawowy budulec organizmu, niezbędny dla jego optymalnego wzrostu i regeneracji. Jest konieczne dla rozwoju masy mięśniowej. Niewystarczająca podaż pełnowartościowego białka z dietą może doprowadzić do nasilenia niepożądanych procesów katabolizmu mięśniowego, mającego na celu pozyskanie niezbędnych aminokwasów z mięśni. Stąd też osoby aktywne fizycznie mają zwiększone zapotrzebowanie na białko w diecie.

Prozdrowotne walory WPC
Białko serwatkowe posiada białka mleka takie jak m.in. α-laktoglobulina, β-laktoglobulina czy laktoferyna, które wykazują dodatkowe, prozdrowotne właściwości na organizm. α i β-laktoglobuliny mogą wpływać korzystnie na zdrowie układu sercowo-naczyniowego, a laktoferyna posiada korzystny wpływ na odporność, gdyż działa m.in. przeciwdrobnoustrojowo i antyoksydacyjnie.

Podsumowując, MZ WPC to suplement diety mający na celu dostarczenie pełnowartościowego, dobrze przyswajalnego białka, umożliwiając pokrycie zapotrzebowania organizmu na ten makroelement. Odżywka białkowa jest szczególnie polecana sportowcom, osobom aktywnym fizycznie i odchudzającym się.

 

Sposób użycia
Producent
Recenzje (1)

Skład

Skład

Wielkość opakowania: 750 gPorcja jednorazowa: 2 kopiaste miarki (30 g)Ilość porcji w opakowaniu: 25
w 1 porcji (30 g)zawartość%ZDS
Wartość energetyczna126 kcal / 528 kJ*
Tłuszcz2,56 g*
w tym nasycone kwasy tłuszczowe1,54 g*
Węglowodany2,69 g*
w tym cukry2 g*
Błonnik0 g*
Białko23 g*
Sól0 g (0,36 g**)*
** dla smaku słony karmel

Pozostałe składniki

93% koncentrat białka serwatki z mleka, mleko w proszku, aromaty odpowiednie dla smaku, regulator kwasowości - kwas cytrynowy (smak: truskawka), barwniki: betaina (smaki: truskawka, wanilia-jagoda, truskawka-banan, wanilia-czarna porzeczka, jagoda), beta-karoten (smak: banan), czerń absolutna (smaki: wanilia-jagoda, jagoda), kakao w proszku (smaki: czekolada, snickers), substancja zagęszczająca - karboksymetyloceluloza, substancje słodzące (acesulfam K, sukraloza).

Ostatnia ocena

Palas

w tej cenie to rewelacja szczególnie smak czekolada kokos, inne tanie białka nie są tak smaczne

Podobne produkty
Najlepiej połączyć z
Apollo's Hegemony
149,00 zł
(4)

Suplement wspiera redukcję masy ciała, zwiększa efektywność wysiłkową i umysłową, poprawia samopoczucie.

Kupuję
Grenade
8,90 zł

Baton z wysoką zawartością białka. Słodzony poliolami, o niskiej zawartości cukrów prostych.

Kupuję
Body Attack
11,90 zł

Smaczny baton niskowęglowodanowy, zawierający 45 g białka. Nadaje się do spożycia w trakcie diet ketogenn

Kupuję
Life Extension
65,00 zł
(1)

Zaawansowana formuła witamin i minerałów. Wspiera układ odpornościowy i pokarmowy oraz chroni stawy.

Kupuję
Golden Bow Solutions
15,00 zł

Wysokiej jakości ciemna czekolada z dodatkiem kawy. Pyszny, pobudzający przysmak, z dużą ilością kofeiny.

Kupuję
Aps
169,00 zł

Zaawansowany spalacz tłuszczu. Ułatwia pozbywanie się tkanki tłuszczowej i pomaga zniwelować apetyt.

Kupuję

Wartość energetyczna

Informacja

Wartość energetyczna jest określana po podstawie składu chemicznego danego produktu żywnościowego, przy pomocy tzw. fizjologicznych równoważników energetycznych., określających wartość energii metabolicznej zawartej w 1 g składnika. Najczęściej stosowany jest równoważnik Atwatera wynoszący: dla białka 4 kcal/g, dla węglowodanów 4kcal/g i dla tłuszczu 9kcal/g.

Tłuszcz

Informacja

Tłuszcz jest niezbędnym składnikiem pokarmowym organizmów roślinnych i zwierzęcych. Ze względu na wartość odżywczą i skład dzielimy tłuszcze na : nasycone (jednonasycone- i wielonasycone- kwasy tłuszczowe) oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (w tym: niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT). Do grupy tłuszczowców należą: tłuszcze właściwe (triacyloglicerole, woski), tłuszcze złożone (glikolipidy, fosfolipidy), sterole i izoprenoidy. Nasycone kwasy tłuszczowe, to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Mogą wpływać niekorzystnie na profil lipidowy, dlatego powinno się ich używać w ograniczonych ilościach. Tłuszcze stanowią skoncentrowane źródło energii, o różnym smaku, ułatwiających spożycie i przełykanie pokarmów. Pełnią funkcje budulcowe (wchodzą w skład błon komórkowych i współtworzą istotę białą mózgu). NNKT są prekursorami hormonów tkankowych i aktywnych biologicznie związków. Do nienasyconych kwasów tłuszczowych zaliczamy kwasy z grup Omega-3, Omega-6 i Omega-9 (ostatnia cyfra informuje, na którym licząc od końca łańcuchu występuje podwójne wiązanie W odpowiedzi łańcuchu węglowym.   Do NNKT należą: kwasy średniołańcuchowe Omega 3 [n-3] zaliczane do NNKT [niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych] oraz długołańcuchowe (kwas eikozapentaenowy [EPA] i kwas dokozaheksaenowy [DHA]), Omega-6 i Omega-9. Liczba  informuje, że ostatnie podwójne wiązanie w łańcuchu węglowym występuje przy trzecim od końca atomie węgla. Kwasy z grupy Omega 3 są istotnym składnikiem błon komórkowych, są prekursorami i aktywatorami biologicznymi eikozanoidów. Muszą być łączone ze spożyciem w odpowiednich proporcjach kwasów grupy Omega-6.

Dawkowanie: W zależności od zapotrzebowania i stosowane diety. Zasadniczo przyjmuje się, że tłuszcze powinny stanowić 20–30% wartości energetycznej (kaloryczności) codziennych posiłków.

Kwasy tłuszczowe nasycone

Informacja

Nasycone kwasy tłuszczowe to grupa kwasów tłuszczowych posiadających różnej długości łańcuch węglowy, w którym za wyjątkiem grupy karboksylowej, każdy z atomów węgla jest połączony pojedynczym wiązaniem. Nasycone kwasy tłuszczowe określane są potocznie złym tłuszczem, mogącym wpływać niekorzystnie na poziom cholesterolu, szczególnie poprzez działanie kwasów: laurynowego, mirystynowego i palmitynowego, w związku z czym ich spożycie powinno być ograniczane. Badania naukowe przeprowadzone w tej materii nie potwierdzają w całości panujących przekonań.

Węglowodany

Informacja

Węglowodany są podstawowym składnikiem odżywczym. Dzieli się je na: cukry proste (monosacharydy), dwucukry (disacharydy) i wielocukry (polisacharydy). Pod względem przyswajalności przez organizm ludzki dzieli się węglowodany na: przyswajalne tj. takie, które ulegają strawieniu w przewodzie pokarmowym przenosząc energię do tkanek i komórek (m.in. skrobia, fruktoza) i nieprzyswajalne, odporne na działanie enzymów trawiennych (np. błonnik). Wpływają na poziom glukozy we krwi (indeks glikemiczny) i gospodarkę insulinową (indeks insulinowy). Największe zapotrzebowanie na węglowodany następuje przed aktywnością fizyczną lub w jej trakcie, gdyż potęgują zdolności wysiłkowe, spożywane po wysiłku zapewniają regenerację organizmu. W diecie sportowej duże znaczenie ma tempo wchłaniania węglowodanów i reakcja na nie organizmu. Dostępne w postaci monopreparatów oraz wchodzą w skład preparatów energetycznych, odżywek, stacków kreatynowych, boosterów azotowych.

Dawkowanie: wg statystyk Instytutu Żywności i Żywienia, węglowodany powinny zawierać 50 % wartości energetycznej dobowego spożycia. W niektórych dietach stosuje się szczątkowo spożycie węglowodanów nie przekraczające 30g/24h.

Cukry

Informacja

Cukry są głównym łatwo przyswajalnym paliwem w organizmie. Dzielimy je na monosacharydy (cukry proste) – glukoza (cukier gronowy), fruktoza (cukier owocowy) ; dwucukry (di-sacharydy) – laktoza, maltoza, sacharoza; cukry złożone – skrobia. Większość z nich w procesie spalania przechodzi w glukozę. Cukry charakteryzują się słodkością i podwyższają indeks glikemiczny (wyjątkiem jest fruktoza). Najzdrowszym źródłem pozyskiwania cukrów prostych jest dieta zawierająca tzw. Produkty pierwszego przemiału oraz świeże owoce i warzywa w postaci nieprzetworzonej.

Przy obciążeniach siłowych spożywane w trakcie treningu opóźniają objawy zmęczenia, wpływając na odpowiednie nawodnienie organizmu i zachowanie części glikogenu. Po skończonym treningu przyspieszają regenerację organizmu i uzupełniają wydatki energetyczne. Nadmiar cukrów prostych powoduje nagromadzenie nadmiaru tłuszczu i wzrost tkanki tłuszczowej.  Zaleca się odpowiedzialne korzystanie z cukrów prostych u diabetyków, zarówno w przypadku hiperglikemii (poziomu cukru przewyższającego dopuszczalne normy), jak i hipoglikemii (poziomu cukru spadającego poniżej dolnej granicy normy). Nadmiar spożywania cukrów prostych może powodować próchnicę zębów.

Cukry proste wchodzą w skład wielu suplementów diety, najczęściej stosowane w preparatach węglowodanowo-białkowych i węglowodanowych.  

Dawkowanie: Uprawiającym wyczynowo sport zaleca się spożywanie cukrów prostych jedynie podczas wysiłku i bezpośrednio po zakończeniu treningu.

Błonnik

Informacja

Błonnik pokarmowy jest mieszaniną substancji niestrawionych i nie wchłoniętych przez organizm ludzki. Ze względu na właściwości dzieli się na: błonnik nierozpuszczalny (m.in. celuloza [polisacharyd] znajdujący się w owocach i warzywach), błonnik częściowo rozpuszczalny (m.in. hemicelulozy występujące z ziarnie zbóż i błonnik rozpuszczalny (m.in. pektyny, gumy, śluzy [polisacharydy]). Błonnik wpływa na układ pokarmowy i trawienny regulując jego działanie. Dzięki wypełnieniu żołądka (poczucia sytości) obniża łaknienie, obniża poziom trójglicerydów i cholesterolu a w konsekwencji może wspomagać proces odchudzania i utrzymanie szczupłej sylwetki. Wpływa również na poziom glukozy we krwi oraz oczyszczanie organizmu z toksyn. Dostępny w postaci preparatów sproszkowanych (kapsułek i proszków), zawierających w większości frakcje rozpuszczalne (pektyny, gumy i śluzy) odchudzających i zamienników posiłków.

Dawkowanie: 10–20 gramów na dobę, przed lub w czasie posiłków, obficie popijając wodą.

Białko

Informacja

Białko (proteiny, polipeptydy) jest polimerem, którego podstawowymi jednostkami (monomerami) są aminokwasy. Białko zbudowane jest z atomów węgla, tlenu, azotu, wodoru oraz siarki, i jest elementarnym składnikiem odżywczym niezbędnym do prawidłowego funkcjonowania organizmu, budulcem i składnikiem tkanek, wchodzą w skład hormonów i enzymów oraz innych substancji bioaktywnych. Białko warunkuje prawidłowy metabolizm oraz przebieg procesów energetycznych, a także wszystkich innych procesów życiowych. Źródłem naturalnego pozyskania białka są pokarmy pochodzenia zwierzęcego (m.in. mięso, ryby, jaja, nabiał) i roślinnego )rośliny strączkowe, soja). Niedobór protein prowadzi do niedożywienia białkowego i znacznego osłabienia organizmu. Może prowadzić do anemii, zmniejszenia odporności immunologicznej, zwiotczenia mięśni, zaburzeń układu trawiennego. Również przedawkowanie białka jest niewskazane, gdyż może doprowadzić do zakwaszenia organizmu i zaburzać pracę układu pokarmowego oraz wzrost stężenia homocysteiny we krwi. Jest składnikiem wielu suplementów i odżywek koniecznych do właściwego funkcjonowania organizmu, zarówno wykazującego się małą aktywnością fizyczną, jak i trenujących konkurencje siłowe i wytrzymałościowe.

Dawkowanie: sportowcy w dyscyplinach siłowych ok. 1,7 – 2,5 g/1 kg masy ciała; sportowcy dyscyplin wytrzymałościowych i wytrzymałościowo-siłowych ok. 1,3 – 2g/1 kg masy ciała, osoby o niskiej aktywności ok. 0,8 – 1,1 g/1kg masy ciała/24h. W szacowaniu ilości spożywanego białka należy uwzględnić spożycie innych składników odżywczych (węglowodanów i tłuszczy)

Sól

Informacja

Salt (chlorek sodu, inaczej sól kuchenna), naturalne źródło elektrolitów (chloru i potasu), regulujących gospodarkę wodno-elektrolitową i kwasowo-zasadową organizmu, wpływających na układ nerwowy i ciśnienie krwi. Sód jest pierwiastkiem niezbędnym do prawidłowego wzrostu. Prawidłowa dawka soli zapobiega przegrzaniu organizmu i udarowi słonecznemu. Zapewnia organizmowi prawidłowe funkcjonowanie mięśni i nerwów. Chlor w połączeniu z sodem, bierze udział w procesie trawienia i utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową w organizmie, jako antytoksyna usuwa toksyczne produkty przemiany materii w wątrobie.  Sól kuchenna (Salt) jest składnikiem smakowym i konserwującym wielu produktów spożywczych, preparatów odżywczych i mieszanek elektrolitowych, dostępnych na www.muscle-zone.pl

Dawkowanie: brak określonych norm zużycia, stosowana tak, by zapewnić dostateczną ilość elektrolitów do organizmu (sodu i chloru).

Ostatnio na blogu

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Spożycie mleka i nabiału a zdrowie sercowo-naczyniowe – fakty i kontrowersje – część 1

Na temat mleka i produktów mlecznych możemy spotkać rozmaite teorie. Jedno mówią o tym ile dzięki nim możemy dostarczyć łatwostrawnego i...

czytaj więcej
Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Cykl menstruacyjny – metabolizm i tendencje do tycia

Istnieją przekonujące dowody naukowe wskazujące, iż w drugiej połowie cyklu menstruacyjnego zwiększa się tempo podstawowej przemiany materii. Warto jednak...

czytaj więcej
plecy

plecy

DIETA + suplementy WITAMINY – po pierwszym posilku z tluszczami, KREATYNA 5g na czczo, VIVOMIXX 1 saszetka co 3 dni OMEGE3 +D3+MK2 1 kaps. dziennie trening na...

czytaj więcej
Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Żywieniowy elementarz sportowca – Białko w żywieniu człowieka – część 1

Kontynuujemy cykl żywieniowego elementarza sportowca, tym razem na warsztat weźmiemy kolejny makroskładnik – proteiny. Święty Grall sportów sylwetkowych i...

czytaj więcej
Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Krytyczne spojrzenie na carb back-loading

Od pewnego czasu sporo uwagi poświęca się strategiom żywieniowym, które koncentrują się na manipulowaniu spożyciem węglowodanów, co zgodnie z...

czytaj więcej
Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Nabiał może chronić przed nadciśnieniem – najnowsze doniesienia

Tytuł nieco zaskakujący, choć same doniesienia o protekcyjnym wpływem nabiału względem chorób układu sercowo-naczyniowego już nie są tak świeże. O tym...

czytaj więcej

Zapisz się na newslettera Sklepu MZ
Odbieraj kupony rabatowe, aktualności ze Sklepu MZ, specjalne oferty i wiele więcej!

Biuro obsługi klienta

Pomoc i konsultacje

MZKatalog - polecani dietetycy

MZKatalog - polecani trenerzy

MZKatalog - polecane kluby

Supps4You LLC
16192 Coastal Hwy Lewes, Delaware 19958
sklep@mz-store.pl +48 501 537 027